Hi end και monitor χαρακτήρας

Reaction score
14
Αντώνης K. said:
Πιστεύεις δηλαδή Γιώργο και οι υπόλοιποι ότι ο Κώστας η εγώ δεν μπήκαμε ποτέ στην διαδικασία τον καλωδίων ρεύματος ηχείων κλπ? Πιστεύετε  ότι όταν πολλές φορές εγώ μιλώ ειρωνικά για τις διαφορές τον καλωδίων δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να τις αξιολογήσω, και ότι γράφω το γράφω δίχως να έχω άποψη και εμπειρία? Έχετε  την εντύπωση ότι δεν πειραματίστηκα με την απευθείας γραμμή από τον πίνακα? δεν άκουσα διαφορές από την διατομή του καλωδίου άκουσα! Αλλά ξέρετε  ποία ήταν η έκπληξη για μένα τότε? Ήταν το γεγονός ότι και η πρίζα στον τοίχο ήταν το ίδιο απευθείας όσο και η εξωτερική γραμμή! Δεν πειραματίστηκα με το τριφασικό ρεύμα? Πειραματίστηκα! Εκεί να δεις διαφορές οι τρεις φάσεις! Αλλά ποιο ήταν το συμπέρασμα? Όταν έπαιζε η μια έπαιζαν όλες ασχέτως διαφορών! Μπορώ να γράφω με τις ώρες για το ποσά πράγματα έχουν διαφορές σε σχέση με ρεύματα καλώδια, φάσεις και αφασίες  ακόμα και ασφάλειες μέσα και έξω από τα μηχανήματα, αλλά γιατί να το κάνω? Για να βάλω σε   πειρασμό και άλλο κόσμο να πειραματιστεί με σκοπό να ακούσει βελτίωση? Διότι αυτό που αναζητούμε όλοι είναι βελτίωση και όχι διαφορές που μετά τα 15 λεπτά απλά δεν είναι αντιληπτές, πάντα κατά την δική μου άποψη που για μένα είναι ισχυρή και πάντα αυτήν θα υποστηρίζω όταν κάποιος μου την ζητήσει. Και θα την υποστηρίζω  με το ίδιο δικαίωμα που έχετε  και εσείς να υποστηρίζετε το αντίθετο!
Μαζί σου. :wink:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
φίλε Αντώνη Κ. τη σέβομαι τη διαφορετική σου άποψη (και εφ'όσων δεν είναι ορμώμενη εκ της ειρωνίας) αλλά και εσύ μου λές δες αυτό το τρακτέρ, χρησιμοποεί αυτά τα λάστιχα, αυτά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και εμείς. Χωρίς να λάβεις υπόψιν όλη την υποδομή και κατασκευή  του τρακτέρ.
Δηλαδή έχεις έστω και μία αμφιβολία για το τι προηγείται της κατασκευής ενός studio, dedicated lines, ειδικά πατώματα, επαγγελματικοί σταθεροποιητές, μονώσεις, κονσόλες αξίας τεράστιας, στιβαρές στηρίξεις, επώνυμα καλώδια (με πιο συνηθισμένα τα siltech), επώνυμη καλωδίωση στις κονσόλες μέσα κλπ κλπ και τέλος ειδικά σχεδιασμένα NEARFIELD MONITORS (τι σχέση έχει το nearfield monitor με την οικιακή ακρόαση εκ του καναπέως σε 2,3 ή και περισσότερα μέτρα???) και μένεις λοιπόν Αντώνη στο κομμάτι του Nearfield base monitor προσπερνώντας όλα τα άλλα ??????????

Και 2ον επειδή εσύ δοκίμασες κάτι και δεν έπιασε, νομίζεις ότι δεν πιάνει γενικώς?
και που είσαι εσύ και ο Κόγιας όταν κάνουμε έστω μια δοκιμή για να πιστοποήσει?
και που ξέρεις εσύ τι και πως το δοκιμάζουμε?
Αντώνιε ξανάσκεψου το...........

Reaction score
2
εγω παντως Κυριε Κογια μιας και ειμαι νεαρος στην ηλικια θα σας ηταν ευκολα να κανετε μια μεταφραση....ΑΑΑ...επισης εχω παει και σε αγγλικο πανεπιστημιο.....ΑΑΑ...και οι hi-endαδες δεν σκαμπαζουμε και πολυ....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
mixalis kanakakis said:
εγω παντως Κυριε Κογια μιας και ειμαι νεαρος στην ηλικια θα σας ηταν ευκολα να κανετε μια μεταφραση....ΑΑΑ...επισης εχω παει και σε αγγλικο πανεπιστημιο.....ΑΑΑ...και οι hi-endαδες δεν σκαμπαζουμε και πολυ....
Διάβασέ τα καλά ρε σκασμένο κι εσύ. :lol: :lol:
Θα σου στείλω Πατάκη. Τον θες πριν ή μετά τη φυσική του Μάζη? :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φίλε preve. Σε κάθε περίπτωση, όταν πας σε κάποιον χομπύστα για να του πεις ότι έχει λάθος που ασχολείται με το χόμπυ του σε 1, 2, 3 πράγματα, πρέπει να είσαι έτοιμος ΕΣΥ για την απάντηση, όχι αυτός. Ειδικά δε όταν μπαίνεις στο παιχνίδι και τσαμπουκαλεμένος. :lol:
Εγώ μέχρι στιγμής, τους αφορισμούς και την απαξίωση, μόνον από τους μη χομπύστες την είδα που στο κάτω κάτω δεν προκαλέσανε και κανέναν και βρίσκονται και στον χώρο τους. Εδώ μπαίνουν όλοι νομίζοντας ότι ο καθένας μας δίνει 1500€ τον μήνα για να αλλάζει καλώδια.

Επίσης, το να εκφράσεις απλά την διαφωνία σου με κάτι είναι απόλυτα θεμιτό, με την λογική ότι μπήκα διάβασα κάτι περίεργο (ανάθεμά με που το γράφει αυτό το περίεργο να το σβήσω), και αντέδρασα. Αν θες καλύτερα αποτελέσματα, δηλαδή σε ενδιαφέρει να πείσεις και κάποιους, πρέπει να μπεις σε διαδικασία διαλόγου και παράθεσης σοβαρών επιχειρημάτων από όποια σκοπιά θέλεις. Τεχνική? Εμπειρική? ΟΚ εδώ είμαστε. Πάμε και για ακροάσεις. Τα υπόλοιπα είναι φύκια...

Reaction score
3.574
Νίκος Τσαρουχάς said:
mixalis kanakakis said:
Διάβασέ τα καλά ρε σκασμένο κι εσύ. :lol: :lol:
Θα σου στείλω Πατάκη. Τον θες πριν ή μετά τη φυσική του Μάζη? :lol:
Νίκο, αν ακούσεις το σύστημα του Μιχάλη, κι όχι μόνο εσύ αλλά και πολλοί άλλοι, θα πείτε τον Πατάκη , Πατατάκι.

Πρέπει όμως κάποιοι τελικά να έρθουν μια μέρα σε ακρόαση μαζί με τα βιβλία τους για να μας εξηγήσουν από κοντά ορισμένα πράγματα.

Μιχαλάκη το Πατατάκι ....γρήγορα
τα φάγαμε όλα ...

:lol:

Reaction score
3.574
Preve, κι εγώ μαζί σου

ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΛΑΜΑΡΙ
ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗ FERRARI;

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Κι αν δεν παίρνεις και χαμπάρι
δεν το ρίχνεις στο σαφάρι?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπουαχαχα! Γουστάρω! :lol: :lol: :lol:
...........................................

Εγώ σας το λέω. Στην hi end κυκλοφορεί πολύ τρέλα.
Γενικώς επειδή είμαστε και καλά παιδιά, έχουμε την τάση να πέρνουμε στα σοβαρά όποιον ασχολείται μαζί μας, γι αυτό και στεναχωριόμαστε όταν μας χέζουν χωρίς καν να μας εξηγήσουν το γιατί ή να εξηγούν επαρκώς την άποψή τους. Γιατί εδώ και μερικές μέρες αυτό γίνεται μόνον...

- Αλλά μέχρι να μας γυρίσουν τα μυαλά. Μετά ελάτε να δούμε ποιός θα τρελάνει ποιόν. :lol: :lol: :lol: :lol:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.075
Γ. ΚΟΨ. said:
δηλαδή Νίκο, αν δεν ξεκινήσεις να φτιάξεις το ρεύμα σου με dedicated line κλπ κλπ το highend σε μάρανε μετά?
Αν δεν θες να ξοδεύεσαι με καλώδια ρεύματος,  φτιάξε 3 dedicated γραμμές και βλέπουμε.........

Γιώργο, τελικά αυτό που δεν αντέχει ο χαϊεντάς είναι ο κυνισμός της επισήμανσης του αυτονόητου, η κοινή λογική, που λέει ότι εάν ο ενισχυτής χρειάζεται power conditioning, τότε το τροφοδοτικό του είναι για πέταμα. Και ένας ενισχυτής που έχει τροφοδοτικό για πέταμα, είναι και ολόκληρος για πέταμα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε μπας και δεν διαφωνούμε? :shock:
Ο ενισχυτής ΔΕΝ χρειάζεται power conditioning γιατί αλλιώς παίζει εντελώς μάπα ή βγαίνει εκτός προδιαγραφών λειτουργίας. Είναι ότι με αυτό, για κάποιον λόγο, παίζει λίγο καλύτερα. Λίγο λέμε. Και αν εξηγείται αυτό ή όχι από τον... Μάζη, λίγο μας ενδιαφέρει. Πάμε να το ακούσουμε? Το ίδιο λένε και οι επαγγελματίες στα στούντια (αλλά μεταξύ τους)...
Γουατ ντιντ Ι ντιντ ρονγκ? 8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκος Τσαρουχάς said:
Και αν εξηγείται αυτό ή όχι από τον... Μάζη, λίγο μας ενδιαφέρει.
Εντάξει όχι λίγο, εμένα πολύ. Αλλά δεν θα σκίσουμε και το μαγιώ μας...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Κώστα, διάβασε στη πίσω σελιδα του λογαριασμού της ΔΕΗ, "ουδεμία ευθύνη φέρουμε..κλπ"

Τι σχέση έχει η ποιότητα  του τροφοδοτικού με την ποιότητα ρεύματος της ΔΕΗ?
Είσαι σίγουρος για το ρεύμα της ΔΕΗ που έχεις?
Και τότε στο studio γιατί φτιάχουν το ρεύμα τους? δεν έχουν καλούς ενισχυτές?
ή νομίζεις ότι τα τροφοδοτικά του Plinius και του Gryphon είναι παιχνιδάκια?

Reaction score
5
Παίδες ξέρετε που εστιάζονται οι διάφορες μας? Εστιάζονται κυρίως στην διαφορετική εντύπωση για το τι είναι βελτίωση και τι όχι. Μπορεί όλοι να αντιλαμβανόμαστε διαφορές από τα διάφορα μαντζούνια αλλά για μένα δεν παύουν ως ένα σημείο να είναι απλός διάφορες, σύμφωνα πάντα με την δική μου αντίληψη και εμπειρία. Αν εγώ καθόμουν σε ένα συγκριτικό τεστ καλωδίων σίγουρα θα άκουγα και θα αντιλαμβανόμουν αυτές τις διαφορές όπως τις αντιλαμβάνεστε και εσείς. Όμως , και είναι αυτό είναι που θέλω να δώσετε προσοχή,έστω και στην  περίπτωση ότι συμφωνούσα μαζί σας ότι το τάδε καλώδιο ακούστηκε κάπως καλύτερα στον συγκεκριμένο χώρο με τα συγκεκριμένα μηχανήματα, αμέσως θα σας έλεγα και το εξής, για μένα αυτό δεν παύει να είναι μια διαφορά  και όχι βελτίωση. Έχω διαφορετική άποψη σε σχέση με το τι είναι βελτίωση και τι όχι. Την διάφορα την αντιλαμβάνεσαι αμέσως  ενώ την βελτίωση την αντιλαμβάνεσαι και την νιώθεις με το πέρασμα του χρόνου. Sorry αλλά ποιο κατανοητός σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να γίνω! :roll:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αντώνη ωραία τα λες.
Αλλά αυτό που για σένα είναι διαφορά, για εμένα είναι βελτίωση και αυτό που για σένα είναι μικρή βελτίωση, για εμένα είναι μεγάλη. Σε είπα εγώ κορόιδο που δεν έχεις καλά καλώδια ρεύματος? Εσύ γιατί με λές. Αυτό είναι το hi end.

ΑΥΤΟ δεν μπορεί να δεχτεί ο κόσμος όχι τίποτε άλλο. Γι αυτό και μπαίνει εδώ και μας λέει χάφτες, γιατί ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ η δική του άποψη. Το ότι κάποιοι δίνουν πολλά λεφτά για μηχανές ενώ άλλοι δεν δίνουν, νομίζω είναι απλά θέμα ζήλιας...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
ΚΑΙ ΣΤΑ STUDIO ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΚΟΝΣΟΛΕΣ?????

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μας έπρηξες ρε. :lol:
Ναι όλοι κορόιδα είναι...
Εκτός από αυτούς που ακούνε mp3 σε ipod. Η hi end από Δευτέρα θα γίνει υποκατηγορία της car audio. :lol: :lol:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
τα επιστρέφω όλα λοιπόν, πάω στο Βόλο να πάρω απ'τα καλά!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa