Hi end και monitor χαρακτήρας

Reaction score
3.576
Κώστα, τέτοια θέματα πρέπει να βγαίνουν για την ενημέρωση των μελών μας.
Πρόσεχε όμως γιατί με ένα μόνο παράδειγμα, που θα μπορούσε να είναι και η εξαίρεση στον κανόνα, υποβαθμίζεις όλους τους κατασκευαστές καλωδίων.
Αυτό το παράδειγμα που αναφέρεις μου θυμίζει την εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου. Εντοπίζουν δυο τρεις απατεώνες που κάνουν εισαγωγή Κινέζικα παπούτσια, τα μεταπωλούν με προέλευση Ιταλίας και μετά έρχεται ο Ευαγγελάτος να μας πει τι ? να προσέχουμε από που αγοράζουμε παπόύτσια ή πως να κάνουμε ανάλυση του δέρματος για να διαπιστώσουμε αν το δέρμα του μοσχαριού ήταν από Ιταλία ή από την Κίνα ?

Εγώ δεν πιστεύω σε δύο πράγματα, στις παρθένες και στα βαμπίρ.

Συμπερασματικά νομίζω ότι οφείλουμε να ενημερώνουμε σωστά τα μέλη μας και όχι να τους απομακρύνουμε από την ποιότητα αναφερόμενοι σε κακά παραδείγματα.

Υπάρχουν πολύ καλά και φτηνά καλώδια ρεύματος και σε αυτά πρέπει να συγκεντρωθούμε.

Ισως να μην έχεις πειραματιστεί αρκετά με τα καλώδια ρεύματος ή μπορεί το σύστημα που πειραματίστηκες να μην είχε την δυνατότητα/ικανότητα να εμφανίζει τις διαφορές μεταξύ διαφορετικών καλωδίων ρεύματος . Υπάρχουν και άνθρωποι ανάμεσά μας που άλλαξαν μαζί με τα καλώδια ρεύματος των συσκευών τους και την καλωδίωση του σπιτιού τραβώντας απ' ευθείας από τον ηλεκτρολογικό πίνακα μία ή περισσότερες γραμμές μεταφοράς ρεύματος (dedicated power lines).

Δεν είναι όλοι τρελλοί. Εχουν λόγο που το κάνουν. Εχω ακούσει ο ίδιος τις διαφορές αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τις διαφορές σε αυτό το θέμα.

Την λέξη αγγλοσπουδαγμένος γιατί την χρησιμοποίησες άραγε ?

Με ανησυχεί ο τρόπος που εκφράζεσαι, σε σημείο που σκέφτομαι από εδώ και στο εξής να αποφεύγω να ανταλλάσω τις απόψεις μου με εσένα.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό θα με κάνει να απέχω και από άλλες δραστηριότητς του avsite.gr

Reaction score
3.576
παρακαλώ τον διαχειριστή να επαναφέρει το τελευταίο μύνημα του κ. Κόγια στην αρχική του μορφή.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
παρακαλώ τον διαχειριστή να επαναφέρει το τελευταίο μύνημα του κ. Κόγια στην αρχική του μορφή.
Γιώργο όπως ξέρεις, εδώ ο οποιοσδήποτε διαχειριστής δεν έχει διαγράψει ποτέ μήνυμα και ούτε πρόκειται να το κάνει.
Η διαγραφή του παραπάνω μηνύματος έγινε από τον ίδιο τον γράφοντα και μάλιστα σχεδόν 5 λεπτά αφού το έγραψε. Αυτό δεν μπορεί να του το απαγορέψει κανείς μιας και στα δικά του γραπτά μπορεί να κάνει ότι θέλει γι αυτό και του δίνεται η δυνατότητα από την πλατφόρμα, όπως δίνεται σε όλους μας.

Πιθανώς να θέλει να το επαναφέρει κάπου αλλού μιας και μάλλον ήταν αρκετά off topic, ή να θέλει να το γράψει με διαφορετικό τρόπο. Θα δούμε.

Τελικά όμως, ακόμη κι αν ήθελα να το επαναφέρω το μήνυμα δεν έχω την τεχνική δυνατότητα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
g.kar said:
...
Ισως να μην έχεις πειραματιστεί  αρκετά με τα καλώδια ρεύματος ή μπορεί το σύστημα που πειραματίστηκες να μην είχε την  δυνατότητα/ικανότητα  να εμφανίζει τις διαφορές μεταξύ διαφορετικών καλωδίων ρεύματος .  Υπάρχουν και άνθρωποι ανάμεσά μας που άλλαξαν μαζί με τα καλώδια ρεύματος των συσκευών τους και την καλωδίωση του σπιτιού τραβώντας απ' ευθείας από τον ηλεκτρολογικό πίνακα μία ή περισσότερες γραμμές μεταφοράς ρεύματος (dedicated power lines).

Δεν είναι όλοι τρελλοί.  Εχουν λόγο που το κάνουν.  Εχω ακούσει ο ίδιος τις διαφορές αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τις διαφορές σε αυτό το θέμα.
Καλά. Πες τους να κρεμάσουν και κανένα σκόρδο για το μάτιασμα.

(Απέσυρα το προηγούμενο μήνυμά μου, μιας και του αξίζει να αναπτυχθεί ξεχωριστά ως νέο θέμα).

Reaction score
3.576
Εχουν βάλει και σκόρδα για τους κομπλεξικούς και τους ζηλιάριδες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κώστας Κόγιας said:
Δηλαδή, σηκώνει να πω κι άλλα; :p
Άν αφορούν στην επικεφαλίδα του thread, (δηλαδή στον monitor χαρακτήρα). :wink:

Λοιπόν, να μην τα ξαναλέω. Δεν βρίσκω κάποιο ενδιαφέρον στο να ανακαλύπτουμε τρόπους να τσιτώνουμε ο ένας τον άλλον. Το να παρεκτραπούμε από την θεματολογία δεν είναι έγκλημα, δεν είναι σωστό όμως η εκτός θέματος συζήτηση γίνεται όχημα για κουβέντα σε άλλους τόνους.

Κώστας Κόγιας said:
Μη με αποπαίρνεις επειδή κρίνω κάποια πράγματα από τεχνικής ή τεχνοοικονομικής, και όχι αποκλειστικά από οικονομικής πλευράς.
Σιγά βρε παρθένα. Γι αυτό σε αποπαίρνει? Δεν καταλαβαίνεις γιατί σε αποπαίρνει? Οι θέσεις σου φταίνε ή ο τρόπος που τις εκφράζεις? Μην κάνεις τον Κινέζο, απ' τουν Βόλου είσι κάνεις μπαμ... :lol:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Νίκος Τσαρουχάς said:
Κώστας Κόγιας said:
Μη με αποπαίρνεις επειδή κρίνω κάποια πράγματα από τεχνικής ή τεχνοοικονομικής, και όχι αποκλειστικά από οικονομικής πλευράς.
Σιγά βρε παρθένα. Γι αυτό σε αποπαίρνει? Δεν καταλαβαίνεις γιατί σε αποπαίρνει? Οι θέσεις σου φταίνε ή ο τρόπος που τις εκφράζεις? Μην κάνεις τον Κινέζο, απ' τουν Βόλου είσι κάνεις μπαμ... :lol:
Πολυχρονεμένα μου μέλη του avsite.gr, σούπερ άπαιχτοι ματζουνοφάγοι, ακριβοθώρητοι και ακριβοσπάνιοι χαϊεντάδες εκεί ψηλά, που μόνον εσείς των φύλλων το θρόισμα και του ψύλλου την ανάσα ακούτε, μήπως θα ήτο κατά τι σκόπιμον, να λάβετε υπ’ όψιν εις την άκρην του δυσθεωρήτου ευρύτητος και ανεκτιμήτως αγερώχου εγκεφάλου σας και το αμελητέας ποσότητος και σημασίας ενδεχόμενον, το περί ου ο λόγος εν τω ελευθέρω χρόνω πάρεργόν σας, βαρβαριστί χόμπυ, ονόματι high end, να είναι μερικώς και μόνον υποσύνολον των τεχνικώς τε και οικονομικώς ακριβών συσκευών, αίτινες τυγχάνουν χρήσεως ως εργαλεία monitor, εξ αιτίας του απλουστάτου λόγου, ότι δηλαδή οι συσκευές που προορίζονται για monitor απευθύνονται σε τεχνοκράτες, που δεν, ΔΕΝ καταλαβαίνουν την παραφιλολογία του high end, κοινώς, δεν χαμπαριάζουν Χριστό, αλλά θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, χωρίς ξεχωριστές ηλεκτρικές γραμμές, στρωμένα καλώδια, dedicated ηλεκτρογεννήτριες και συχνόμετρο πάνω στην πρίζα -μη τυχόν και τους ξεφύγει η συχνότητα της ΔΕΗ γιατί τότε θα έρθει η συντέλεια του κόσμου- και, τέλος πάντων, χωρίς μα και μου; Μήπως, λέγω, σεις, οι της αχανούς εκτάσεως απροσμέτρητοι χομπίστες θα ήτο έστω και αμυδρώς πιθανόν, να δώσετε μισού δευτερολέπτου βάση στα γραφόμενα της ολίγων πικομέτρ ταπεινότητός μου;

Τοιάσδε της παραθέσεως ο συντάκτης ταπεινώς υφ’ υμών διατελών
Κώστας Κόγιας

(Ρε Νίκο, βελτιώνομαι);

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.796
Quote from: Γ. ΚΟΨ. on Today at 11:29:27 AM
βγάζει Κινέζους κι ο Βόλος???!!!!????
Και η Θεσσαλονίκη. Η Αθήνα βγάζει Γιαπωνέζους.

ω ναι τους έχω δει να τρέχουν πανικόβλητοι στην Ακρόπολη....με κάτι gadjet ανά χείρας... 8)

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.796
Κώστας Κόγιας said:
Νίκος Τσαρουχάς said:
Κώστας Κόγιας said:
Πολυχρονεμένα μου μέλη του avsite.gr, σούπερ άπαιχτοι ματζουνοφάγοι, ακριβοθώρητοι και ακριβοσπάνιοι χαϊεντάδες εκεί ψηλά, που μόνον εσείς των φύλλων το θρόισμα και του ψύλλου την ανάσα ακούτε, μήπως θα ήτο κατά τι σκόπιμον, να λάβετε υπ’ όψιν εις την άκρην του δυσθεωρήτου ευρύτητος και ανεκτιμήτως αγερώχου εγκεφάλου σας και το αμελητέας ποσότητος και σημασίας ενδεχόμενον, το περί ου ο λόγος εν τω ελευθέρω χρόνω πάρεργόν σας, βαρβαριστί χόμπυ, ονόματι high end, να είναι μερικώς και μόνον υποσύνολον των τεχνικώς τε και οικονομικώς ακριβών συσκευών, αίτινες τυγχάνουν χρήσεως ως εργαλεία monitor, εξ αιτίας του απλουστάτου λόγου, ότι δηλαδή οι συσκευές που προορίζονται για monitor απευθύνονται σε τεχνοκράτες, που δεν, ΔΕΝ καταλαβαίνουν την παραφιλολογία του high end, κοινώς, δεν χαμπαριάζουν Χριστό, αλλά θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, χωρίς ξεχωριστές ηλεκτρικές γραμμές, στρωμένα καλώδια, dedicated ηλεκτρογεννήτριες και συχνόμετρο πάνω στην πρίζα -μη τυχόν και τους ξεφύγει η συχνότητα της ΔΕΗ γιατί τότε θα έρθει η συντέλεια του κόσμου- και, τέλος πάντων, χωρίς μα και μου; Μήπως, λέγω, σεις, οι της αχανούς εκτάσεως απροσμέτρητοι χομπίστες θα ήτο έστω και αμυδρώς πιθανόν, να δώσετε μισού δευτερολέπτου βάση στα γραφόμενα της ολίγων πικομέτρ ταπεινότητός μου;

Τοιάσδε της παραθέσεως ο συντάκτης ταπεινώς υφ’ υμών διατελών
Κώστας Κόγιας

(Ρε Νίκο, βελτιώνομαι);
καλά πας συνέχισε....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ωραία, ωραία... Τώρα άμα μπει κανένας στην hi end και δει ότι μιλάμε έτσι μεταξύ μας ξέρεις τι θα πούνε ε? :lol: :lol:

Λοιπόν η σκέψη σου είναι λογική αλλά παρόλα αυτά δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.
Ξέρεις πχ πολλά studio που να βάζουν τα ενισχυτικά τους απλά... στην πρίζα? Γιατί αυτοί που ξέρω εγώ δίνουν 200 φορές τα λεφτά που δίνω εγώ για τα ρεύματά τους και ΔΕΝ το κάνουν απλά για να προστατέψουν τον εξοπλισμό τους...

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τα monitor.
Monitor πλέον δεν θεωρείται μόνον ένα ενεργό ηχείο επαγγελματικών καταβολών. Από τους ίδιους τους επαγγελματίες ως monitor χαρακτηρίζονται και πολλά άλλα ηχεία, παθητικά, και χαϊεντάδικα κατά την κοινή λογική, τα οποία και χρησιμοποιούν για να κάνουν την την δουλειά τους (που παρεπιπτόντως δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτό που κάνουμε στο σπίτι μας). Αυτό πως το εξηγείς?

Και όποιος πιστέψει ότι τους έχουμε επηρεάσει εμείς, είναι απλά για γέλια. Το αντίθετο φυσικά γίνεται. Ξέραμε κι από χθες εμείς τα φίλτρα ρεύματος...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.796
Νίκο μόνο οι ηλεκτρομηχανικοί σταθεροποιητές (επαγγελματικών προδιαγραφών) στα studio ξεκινούν από 5000-7000, ξεκινούν επαναλαμβάνω, μετά βέβαια τι να τα κάνεις τα καλώδια ρεύματος, λογικό δεν είναι?
Επίσης η Siltech κυρίως ζει από τις λοιπές καλωδιώσεις στα studio και στον επαγγελαμτικό ήχο......άμα γινόντουσαν έτσι τα studio...........

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ε, κι εγώ αυτό λέω.
Αλλά πάλι για ρεύματα μιλάμε γμτ κι εγώ στο ίδιο λάθος πέφτω... :(

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.796
δηλαδή Νίκο, αν δεν ξεκινήσεις να φτιάξεις το ρεύμα σου με dedicated line κλπ κλπ το highend σε μάρανε μετά?
Αν δεν θες να ξοδεύεσαι με καλώδια ρεύματος, φτιάξε 3 dedicated γραμμές και βλέπουμε.........

Reaction score
5
Δηλαδή επειδή ο Κώστας υποστηρίζει ότι τα καλώδια και ορισμένα αλλά πράγματα όπως οι απευθείας γραμμές από τον πίνακα δεν προσφέρουν, όποιος τα αμφισβητεί πρέπει να το υποστηρίζει με το επιχείρημα του τύπου ότι πολλοί hi end-ades το κάνουν?

Πιστεύεις δηλαδή Γιώργο και οι υπόλοιποι ότι ο Κώστας η εγώ δεν μπήκαμε ποτέ στην διαδικασία τον καλωδίων ρεύματος ηχείων κλπ? Πιστεύετε ότι όταν πολλές φορές εγώ μιλώ ειρωνικά για τις διαφορές τον καλωδίων δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να τις αξιολογήσω, και ότι γράφω το γράφω δίχως να έχω άποψη και εμπειρία? Έχετε την εντύπωση ότι δεν πειραματίστηκα με την απευθείας γραμμή από τον πίνακα? δεν άκουσα διαφορές από την διατομή του καλωδίου άκουσα! Αλλά ξέρετε ποία ήταν η έκπληξη για μένα τότε? Ήταν το γεγονός ότι και η πρίζα στον τοίχο ήταν το ίδιο απευθείας όσο και η εξωτερική γραμμή! Δεν πειραματίστηκα με το τριφασικό ρεύμα? Πειραματίστηκα! Εκεί να δεις διαφορές οι τρεις φάσεις! Αλλά ποιο ήταν το συμπέρασμα? Όταν έπαιζε η μια έπαιζαν όλες ασχέτως διαφορών! Μπορώ να γράφω με τις ώρες για το ποσά πράγματα έχουν διαφορές σε σχέση με ρεύματα καλώδια, φάσεις και αφασίες ακόμα και ασφάλειες μέσα και έξω από τα μηχανήματα, αλλά γιατί να το κάνω? Για να βάλω σε πειρασμό και άλλο κόσμο να πειραματιστεί με σκοπό να ακούσει βελτίωση? Διότι αυτό που αναζητούμε όλοι είναι βελτίωση και όχι διαφορές που μετά τα 15 λεπτά απλά δεν είναι αντιληπτές, πάντα κατά την δική μου άποψη που για μένα είναι ισχυρή και πάντα αυτήν θα υποστηρίζω όταν κάποιος μου την ζητήσει. Και θα την υποστηρίζω με το ίδιο δικαίωμα που έχετε και εσείς να υποστηρίζετε το αντίθετο!

Για αυτό ας σεβαστούμε και την διαφορετική άποψη οποία και αν είναι, και ας είναι αντίθετη με τα πιστεύω μας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αντώνη, φιλαράκι.

Το θέμα αν το κατάλαβες, δεν είναι να σεβαστεί ο χαϊεντάς τον μη χαϊεντά αλλά το ανάποδο.
Δεν πήγα εγώ να πω σε κανέναν "πόσα λίγα ξέρεις που δεν χρησιμοποιείς σωστά ρεύματα στο σύστημά σου". Αυτοί έρχονται και μου λένε πόσο χάφτας είμαι που χρησιμοποιώ. Είπα εγώ κανέναν χάφτα? Ε, είπα? Εγώ απλά λέω, έλα να σε πάω στο σπίτι και να παίξουμε με τα καλώδια ρεύματος για να δεις. Εγώ βασικά μια χαρά καθόμουνα και μιλούσαμε για τα μπάσσα ή ακούγαμε τα esoteric χωρίς να ενοχλούμε κανέναν. Άλλοι δεν αντέχουν τον διάλογο όχι εμείς Αντώνη. Μην ζητάμε σεβασμό λοιπόν να τον δίνουμε... Τελεία.

Από εκεί και πέρα, η επιστημονική πλευρά του θέματος ή η εμπειρική, καλό είναι να λέγεται. Αλλά χωρίς παρωπίδες. Στα studio δηλαδή ρε Αντώνη είναι το ίδιο χάφτες με τους χαϊεντάδες? Μήπως ανέλυσε κανένας εδώ και δεν το ξέρω, τι ακριβώς γίνεται με τα ρεύματα στο δίκτυο. Το συζητήσαμε, το είδαμε αναλυτικά και καθαρά τεχνικά?

Παρεπιπτόντως, εγώ δεν έχω δει πουθενά τον Κόγια να λέει ότι τα προσεγμένα ρεύματα σε μια εγκατάσταση δεν κάνουν διαφορά στα ηχητικά συστήματα. Δεν του αρέσει η υπερβολή και το καλώδιο των 3.000€ διότι σε αυτό εμπεριέχεται πιθανώς και μια δόση απάτης, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο, δεν είναι hi end θέμα αυτό!... Ξεκολλήστε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas