Hi End CD Player με 30 Ευρώ???

Reaction score
0
Παρακινούμενος από αναφορά του φίλου guru σε άλλο topic της κατηγορίας Hi End σχετικά με το DV-855 της Bluesky και μιας και προ ημερών είχα πάρει ένα για να βλέπει καμιά ταινιούλα κι η μάνα μου, δεν άντεξα και το έριξα σε ακροάσεις για να ζήσω κι εγώ βρε παιδί μου την αποκάλυψη!

Το ασχημούτσικο ομολογουμένως DV 855 στήθηκε δίπλα στο ψηφιακό μου front end που αποτελείται από ένα Arcam A8 να οδηγεί ένα Musical Fidelity A3.24...

Δισκάκι αναφοράς το (original) Songs From The Last Decade του George Michael.

Αφού ρύθμισα το gain ανά είσοδο όσο καλύτερα μπόρεσα με τ' αυτί ώστε να μην ακούω κάποια διαφορά από το ένα στο άλλο player έκατσα ν' ακούσω το δίσκο παίζοντας τα κομμάτια ένα ένα μια στο ένα και μια στο άλλο player.

1ο κομμάτι στο arcam, το ίδιο κομμάτι στο bluesky, 2ο κομμάτι στο bluesky, το ίδιο στο arcam και πάει λέγοντας...

Επί του πρακτέου λοιπόν...

Τα player απλά δεν συγκρίνονται!!! το bluesky μπορεί να παίζει ικανοποιητικά για τα 30 ευρώ του, ίσως να παίζει καλά και για 100.
Στο σύστημά μου πάντως κατέστρεφε ολοσχερώς ότι έχω χτίσει με κόπο τόσο καιρό.
Ισωπέδωση βάθους και ύψους σκηνής,
Έντονα (αν και όχι τσιριχτερά) πρίμα που πάντως ενοχλούσαν,
Μεσαίες ρηχές και φωνές που μόνο κατά φαντασία έμοιαζαν με τον ταλαντούχο μουσικό όπως τον ακούω συνήθως,
Ασθενέστατο μπάσο και αρκετά μπερδεμένες οι νότες στη ρυθμική βάση της μουσικής,
Αδυναμία διάκρισης των διαφορετικών οργάνων, τόσο σαν χροιές όσο και στο χώρο.

Ίσως θα είχε ενδιαφέρον να συγκρίνουμε το εν λόγω player με κάποιο στην περιοχή των 150 ίσως και 200 ευρώ και να δούμε τι λέει.

Το να το ονομάσουμε όμως και Ηi End, έ μάλλον δεν στέκει...

Reaction score
3
Λευτέρη,το έχω ακούσει και εγώ και μπορώ να έχω γνώμη.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο,όμως δεν θα το θεωρούσε ποτέ κανένας όχι Hi End,αλλά ούτε καν Hi Fi.
Το πιθανότερο είναι αυτά που γράφτηκαν απο κάποια μέλη,να ήταν χιουμοριστικό και κάποιο είδος αστείου. :)

Reaction score
0
ok, αλλά σε μερικές μέρες γιατί η μάνα απείλησε πως θα με αποκληρώσει αν ξαναπειράξω το...Hi End ψηφιακό της front-end. Χα, χα, χα...

Reaction score
3.694
O Nίκος δε αστειεύεται. Bαλτο σαν transport σου είπε, όχι σαν DAC. Θα χρειστείς όμως κι ένα καλό HiEnd DAC.

Reaction score
0
Ένας φίλος χρησιμοποεί ένα dvd μάρkας United (carefour ή praktiker?) 49 ευρώ ως τράνσπορτ με dac benchmark με ικανοποιητικά αποτελέσματα, μόνο που είναι 19 ευρώ ακριβότερο από το BSky.
έχει τα Magnepan 3.6r, το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχει highend ήχο όταν παίζει πολύ χαμηλές εντάσεις, αν δυναμώσει τσιρίζει μπερδεύει και σε μεγάλες ορχήστρες χάνει την μπάλα.
Μάλλον δεν έχει βγει ακόμα highend με 30 ή 49 ευρώ, αλλά που θα πάει, το βαφτίζεις highend και γίνεται και δεν στεναχωριέσαι κιόλας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παιδιά Hi End φθηνό δεν έχει εφευρεθεί ακόμη, μην έχετε εμφιβολίες επί τούτου.

Τώρα μερικές πιστολιές έχουν όλοι το δικαίωμα να ρίξουν, και ειδικά στον χώρο των ψηφιακών που κυριαρχεί η αμάθεια, σε ένα αντικείμενο που είναι πολύ δύσκολο, παρόλο που δείχνει εξαιρετικά εύκολο.

Από την άλλη, αν ανακαλύψουμε μια συσκευή που λόγω..... (για κάποιον λόγο τέλος πάντων μιας και όλα έχουν εξήγηση...) παίζει καλά ήτοι άνω του μετρίου, δεν έχουμε παρά να το πούμε. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ανακαλύψαμε τον τροχό.

Welcome back S.E. :wink:

Reaction score
3.694
Ακόμα και στον παράδεισο δεν υπάρχει μηχάνημα HighEnd με 49 Ευρώ.
Ξεχάστε το. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν ακούνε τις διαφορές οπότε τους ακούγονται όλα ίδια και το μόνο που προσέχουν είναι η εξωτερική εμφάνιση.

Reaction score
0
Όταν είχα πρωτοπάρει το DAC της Musical Fidelity, είχα δοκιμάσει σαν transport το Arcam Α8 και το Pioneer 575 που χρησιμοποιώ σαν DVD.

Η διαφορά ήταν υπαρκτή και υπέρ του Arcam με διαφορά. Ο ήχος με το Arcam ήταν πιο πλήρης και λιγότερο αιχμηρός.
Το setup ήταν τότε παντελώς διαφορετικό απ' το σημερινό και κάποια στιγμή θα επαναλάβω τη δοκιμή για επιβεβαιώσω τ' αποτελέσματα και να συγκρίνω και το Bluesky.

Reaction score
41
Καλά έχετε ξεφύγει τελείως εσείς...

Διαβάζω μόνο το εξής:
"είχα πάρει ένα για να βλέπει καμιά ταινιούλα κι η μάνα μου"

και κάνω πως δεν είδα τα υπόλοιπα...

Reaction score
0
Είσαι δηλαδή κατά της θέασης DVD από τη την μανούλα μου, ή υποστηρίζεις πως έπρεπε να της πάρω κάτι ακριβότερο???

Το γιατί έχω ξεφύγει δεν έχω καταλάβει...

Reaction score
3.694
Αντώνη κατ' αρχάς σου εύχομαι χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.

Εδώ μέσα θα δεις. ότι λίγο πολύ όλοι μας περνάμε καλά και συζητάμε τα διάφορα θέματα που μας ενδιαφέρουν γιατί είναι το χόμπι μας και το αγαπάμε.
Με τους περισσότερους εδώ μέσα έχουμε και πολύ καλές φιλικές σχέσεις και εκτός φόρουμ.
Ότι και να γράψει π.χ ο Λευτέρης εγώ θα καταλάβω τι εννοεί και θα καταλάβω και το χιούμορ του. Εσύ που ελάχιστα συμμετέχεις στις συζητήσεις, εντός και εκτός φόρουμ, καταλαβαίνω ότι σου είναι δύσκολο να καταλάβεις το χιούμορ μας.

Γράφουμε και σοβαρά πράγματα όταν μας πιάνει το μελαγχολικό μας ή όταν έχουμε σοβαρό πρόβλημα υγείας με τα interconnect μας.

Οσο για τις μανούλες μας, τις αγαπάμε και τις προσέχουμε.

Reaction score
41
Φαίνεται οτι ούτε εσείς καταλάβατε το χιούμορ μου.

Είναι δυνατόν να πάρετε σωστό και καλό ήχο από το Bluesky (και hi-end κιόλας)?
Αυτό εννοούσα...

Reaction score
3.694
Αντώνη, δεν το καταλάβαμε αρχικά το αστείο, αλλά τώρα που μας το λες ...

Για φαντάσου ένα Bluesky να παίζει καλύτερα από ένα πολύ ακριβό Hi-End CD player ..... xa xa xa !!!

Υ.Γ Tη φωτογραφία που βλέπετε στο προηγούμενο post, μου την έστειλε ο Ποπάϋ.
Είναι η μανούλα του .

Reaction score
0
Αντώνη όπως το διατύπωσες αρχικά με ενόχλησε, αλλά ok τώρα το κατάλαβα...

Άντε και δεν θα το πώ στη Μανούλα μου ότι γελάτε με το Bluesky της!!!

Reaction score
41
Στο λέω γιατί το έχω κι εγώ αυτό το player. Πολύ πρασινάδα βρε παιδί μου. Άσε που νομίζω πως ο ήχος με την εικόνα έχουν διαφορά μισού δευτερολέπτου...(στις ταινίες).

Για κανα εξοχικό είναι καλή αγορά ή για 2ο να υπάρχει standby.

Reaction score
0
Ωχ, μη μου λές τέτοια μεγάλε...

Θα πάθει καμιά αχρωματοψία και οδηγεί κι όλας!!!
Και θα είμαι εγώ υπεύθυνος...

Πάει η κληρονομιά!

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.514
Members
38.568
Νεότερο μέλος
KRMA90