- Reaction score
- 0
Παρακινούμενος από αναφορά του φίλου guru σε άλλο topic της κατηγορίας Hi End σχετικά με το DV-855 της Bluesky και μιας και προ ημερών είχα πάρει ένα για να βλέπει καμιά ταινιούλα κι η μάνα μου, δεν άντεξα και το έριξα σε ακροάσεις για να ζήσω κι εγώ βρε παιδί μου την αποκάλυψη!
Το ασχημούτσικο ομολογουμένως DV 855 στήθηκε δίπλα στο ψηφιακό μου front end που αποτελείται από ένα Arcam A8 να οδηγεί ένα Musical Fidelity A3.24...
Δισκάκι αναφοράς το (original) Songs From The Last Decade του George Michael.
Αφού ρύθμισα το gain ανά είσοδο όσο καλύτερα μπόρεσα με τ' αυτί ώστε να μην ακούω κάποια διαφορά από το ένα στο άλλο player έκατσα ν' ακούσω το δίσκο παίζοντας τα κομμάτια ένα ένα μια στο ένα και μια στο άλλο player.
1ο κομμάτι στο arcam, το ίδιο κομμάτι στο bluesky, 2ο κομμάτι στο bluesky, το ίδιο στο arcam και πάει λέγοντας...
Επί του πρακτέου λοιπόν...
Τα player απλά δεν συγκρίνονται!!! το bluesky μπορεί να παίζει ικανοποιητικά για τα 30 ευρώ του, ίσως να παίζει καλά και για 100.
Στο σύστημά μου πάντως κατέστρεφε ολοσχερώς ότι έχω χτίσει με κόπο τόσο καιρό.
Ισωπέδωση βάθους και ύψους σκηνής,
Έντονα (αν και όχι τσιριχτερά) πρίμα που πάντως ενοχλούσαν,
Μεσαίες ρηχές και φωνές που μόνο κατά φαντασία έμοιαζαν με τον ταλαντούχο μουσικό όπως τον ακούω συνήθως,
Ασθενέστατο μπάσο και αρκετά μπερδεμένες οι νότες στη ρυθμική βάση της μουσικής,
Αδυναμία διάκρισης των διαφορετικών οργάνων, τόσο σαν χροιές όσο και στο χώρο.
Ίσως θα είχε ενδιαφέρον να συγκρίνουμε το εν λόγω player με κάποιο στην περιοχή των 150 ίσως και 200 ευρώ και να δούμε τι λέει.
Το να το ονομάσουμε όμως και Ηi End, έ μάλλον δεν στέκει...

Το ασχημούτσικο ομολογουμένως DV 855 στήθηκε δίπλα στο ψηφιακό μου front end που αποτελείται από ένα Arcam A8 να οδηγεί ένα Musical Fidelity A3.24...
Δισκάκι αναφοράς το (original) Songs From The Last Decade του George Michael.
Αφού ρύθμισα το gain ανά είσοδο όσο καλύτερα μπόρεσα με τ' αυτί ώστε να μην ακούω κάποια διαφορά από το ένα στο άλλο player έκατσα ν' ακούσω το δίσκο παίζοντας τα κομμάτια ένα ένα μια στο ένα και μια στο άλλο player.
1ο κομμάτι στο arcam, το ίδιο κομμάτι στο bluesky, 2ο κομμάτι στο bluesky, το ίδιο στο arcam και πάει λέγοντας...
Επί του πρακτέου λοιπόν...
Τα player απλά δεν συγκρίνονται!!! το bluesky μπορεί να παίζει ικανοποιητικά για τα 30 ευρώ του, ίσως να παίζει καλά και για 100.
Στο σύστημά μου πάντως κατέστρεφε ολοσχερώς ότι έχω χτίσει με κόπο τόσο καιρό.
Ισωπέδωση βάθους και ύψους σκηνής,
Έντονα (αν και όχι τσιριχτερά) πρίμα που πάντως ενοχλούσαν,
Μεσαίες ρηχές και φωνές που μόνο κατά φαντασία έμοιαζαν με τον ταλαντούχο μουσικό όπως τον ακούω συνήθως,
Ασθενέστατο μπάσο και αρκετά μπερδεμένες οι νότες στη ρυθμική βάση της μουσικής,
Αδυναμία διάκρισης των διαφορετικών οργάνων, τόσο σαν χροιές όσο και στο χώρο.
Ίσως θα είχε ενδιαφέρον να συγκρίνουμε το εν λόγω player με κάποιο στην περιοχή των 150 ίσως και 200 ευρώ και να δούμε τι λέει.
Το να το ονομάσουμε όμως και Ηi End, έ μάλλον δεν στέκει...