Hi, my name is Costas Coyias...

Reaction score
59
Κάποτε ένας πολύ νέος και άπειρος στο τί εστί ζωντανή μουσική αλλά και στο τί εστί καλά αναπαραγόμενη αναλογικά από βινύλιο μου είπε το παρακάτω. [Είχε πολύ πείρα στα κομπιούτερ και στην ψηφιακή τεχνολογία]: "Για φαντάσου πόσο καλύτερη μουσική θα έγραφε σήμερα αν ζούσε ο Μπετοβεν με όλη την τεχνολογική πρόοδο και τα μέσα! Πόσα συνθεσάιζερ θα έβαζε στην ορχήστρα του"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Λ.Σ.

Reaction score
59
Το "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" καλά κρατεί βλέπω.
Θα καταδικάσουμε κάποιον γιατί είναι ακριβά τα προιόντα του;; ή γιατί δεν διαθέτουμε ή δεν θελουμε να διαθέσουμε κάποιο ποσό;;Λ.Σ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Κάποτε ένας πολύ νέος και άπειρος στο τί εστί ζωντανή μουσική αλλά και στο τί εστί καλά αναπαραγόμενη αναλογικά από βινύλιο μου είπε το παρακάτω. [Είχε πολύ πείρα στα κομπιούτερ και στην ψηφιακή τεχνολογία]: "Για φαντάσου πόσο καλύτερη μουσική θα έγραφε σήμερα αν ζούσε ο Μπετοβεν με όλη την τεχνολογική πρόοδο και τα μέσα! Πόσα συνθεσάιζερ θα έβαζε στην ορχήστρα του"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Λ.Σ.
Κάποτε ένας μεγάλος σε ηλικία και έμπειρος στο αντικείμενό του είχε πει:

“The Americans have need of the telephone, but we do not. We have plenty of messenger boys.”

- Sir William Preece, Chief Engineer, British Post Office, 1878.

Reaction score
59
Κάποτε ένας μεγάλος σε ηλικία και έμπειρος στο αντικείμενό του είχε πει:

“The Americans have need of the telephone, but we do not. We have plenty of messenger boys.”

- Sir William Preece, Chief Engineer, British Post Office, 1878.
Φοβερό επιχείρημα! Βέβαια όχι τόσο καλό όπως το άλλο ότι είσαι μέσα στα κομπιούτερ από 6 χρονών και δικαιούσαι να γνωρίζεις καλύτερα από εμάς τον καλό ψηφιακό ήχο. Και το άλλο, ότι έχεις πολύ εμπειρία αναλογικού ήχου από τα κασετόφωνο.
Αν μου έλεγες ότι έχεις και αντίστοιχη εμπειρία ζωντανής ακουστικής μουσικής τότε θα το συζητούσαμε και πολύ σοβαρά μόλιστα. Κοι ούτε το νεαρόν της ηλικίας σου θα ήταν πρόβλημα. Χαρά, απεναντίας! Γνωρίζω νέους που ακούν και από τα δύο μέσα και τους σέβομαι αφάνταστα, για τον απλό λόγο ότι έχουν άποψη διαμορφωμένη από καλές εμπειρίες ζωντανής μουσικής πάνω από όλα. Δεν νοείται φιλόμουσος χομπίστας χωρίς τέτοιες εμπειρίες. Νοείται μόνο ο μηχανάκιας ο ματσό ή ο μηχανάκιας ο μίσερος.Λ.Σ.

Reaction score
28
Και τι έγινε, άλλοι "σπουδαίοι" έχουν πει το ακριβώς αντίθετο. Την δική μου ψυχή πάντως Λουκά, δεν την αγγίζει ούτε το αναλογικό ούτε το ψηφιακό. Η μουσική την αγγίζει.

...
Ε τοτε προς τι ? τα πολλα λογια, ειμαι 56 ετων και εχω ακουσει σε ολα αυτα τα χρονια εκπληκτικη μουσικη απο πικαπ
απο μαρκες ,ιερα τερατα της αναλογικης τεχνολογιας οπως thorens-lenco(η παλια καλη lenco)-empire και αλλες, συμφωνοι η τεχνολογια εξελισσεται το πικαπ μπορει να ξεπεραστει η και ξεπεραστηκε ,εγω προσωπικα ακουω και απο cd υπεροχη μουσικη οπως λετε η μουσικη ειναι ο σκοπος και οχι το μεσον, ομως αυτο δεν καταργει αυτο που λεει αυτος ο ανθρωπος εστω και εαν προσθετει προσωπικες εμπειριες και γνωμες ,κανενα προβλημα για μενα μπορει να ζει με αναμνησεις να μην ξεχναμε ομως και το ξεκινημα του cd με τα οσα υποσχοταν και τι αντιμετωπισαμε τοτε ,τενεκεδενιο ηχο για γελια τα <πραγματα> τα βλεπουμε διαχρονικα δεχομαστε τα καινουργια ,δεν <πεταμε> στα σκουπιδια τα παλια ουτε κρινουμε δικην δικαστου την γνωμη των γραφικων εστω εραστων της οποιας τεχικης αναπαραγωγης μουσικης.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Φοβερό επιχείρημα! Βέβαια όχι τόσο καλό όπως το άλλο ότι είσαι μέσα στα κομπιούτερ από 6 χρονών και δικαιούσαι να γνωρίζεις καλύτερα από εμάς τον καλό ψηφιακό ήχο. Και το άλλο, ότι έχεις πολύ εμπειρία αναλογικού ήχου από τα κασετόφωνο.
Αν μου έλεγες ότι έχεις και αντίστοιχη εμπειρία ζωντανής ακουστικής μουσικής τότε θα το συζητούσαμε και πολύ σοβαρά μόλιστα. Κοι ούτε το νεαρόν της ηλικίας σου θα ήταν πρόβλημα. Χαρά, απεναντίας! Γνωρίζω νέους που ακούν και από τα δύο μέσα και τους σέβομαι αφάνταστα, για τον απλό λόγο ότι έχουν άποψη διαμορφωμένη από καλές εμπειρίες ζωντανής μουσικής πάνω από όλα. Δεν νοείται φιλόμουσος χομπίστας χωρίς τέτοιες εμπειρίες. Νοείται μόνο ο μηχανάκιας ο ματσό ή ο μηχανάκιας ο μίσερος.Λ.Σ.
H αγωνία σας ήταν αν ξέρουμε καλά αγγλικά να καταλάβουμε τον York...
Εσείς ξέρετε αρκετά καλά τα ελληνικά ώστε να καταλάβετε το post μου καθώς και το πνεύμα αυτού; Μάλλον όχι...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Λουκά μονά ζυγά δικά σου τα θες.
Τα επιχειρήματα των άλλων είναι πάντα χαζομάρες και εσύ τα ξέρεις όλα. Λουκά τίποτα δεν έχεις περισσότερο από τον Κώστα Φ. Τίποτα απολύτως. Μάλιστα σε διαβεβαιώνω ότι δεν έχεις ούτε το ένα εκατοστό των γνώσεων του Κώστα Φ. σε μερικά θέματα του χόμπι μας. Το χειρότερο είναι ότι νομίζεις... ότι η όποια εμπειρία σου μπορεί να υποκαταστήσει αυτήν την γνώση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σου αλλάξει γνώμη. I can live with that. Ελπίζω μόνο να μην νομίζεις το ίδιο όταν έχεις να κάνεις με γιατρούς. :126:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.794
Απάντηση: Re: Hi, my name is Costas Coyias...

Πάντως μια λόξα την έχει:
http://www.simonyorke.com/

(Ναί,είναι ο ίδιος.....Ρε γαμώτο ο άνθρωπος μπορεί να είναι απ τις κορυφές σε αυτό που κάνει,αλλά ακούγοντας τον .....)

Μιας και βλέπω εδώ, στο μήνυμα του Γιώργου, πως το συγκεκριμένο ούφο, ο Yorke, τυρβάζει και περί την Ζωγραφικήν, και μιας και -προφανώς, εξ όσων λέει στο βίντεο- είναι αστοιχείωτος όχι μόνο περί των ηχητικών, αλλά και περί της Ζωγραφικής, πάρτε μια ιδέα από μια ψηφιακή προσέγγιση πάνω στην αφαιρετική φόρμα των ιμπρεσσιονιστών, γνωστή ως pointilism. Ο παρών πίνακας ανήκει στο βασικό εμπνευστή της τεχνικής αυτής, τον Georges Seurat, με έργο του οποίοy είχα έλθει σε επαφή διά ζώσης πριν πολλά χρόνια στην Εθνική Πινακοθήκη, και είχα εντυπωσιασθεί. Βλέποντας τον πίνακα, κινηθείτε μπρος - πίσω, ώστε να διαπιστώσετε τον τρόπο αντίληψης της "δειγματοληψίας" του πίνακα.

Επίσης, δείτε και παραβάλλετε την τεχνική αυτή με το halftone που εφαρμόζεται στις βιομηχανικές εκτυπώσεις, όπως επίσης και με το dithering. Η Κβαντική Θεωρία δεν είναι παρά η γενικευμένη μαθηματική έκφραση όλων των παραπάνω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.794
Απάντηση: Re: Hi, my name is Costas Coyias...

Ο παρών πίνακας ανήκει στο βασικό εμπνευστή της τεχνικής αυτής, τον Georges Seurat, με έργο του οποίοy είχα έλθει σε επαφή διά ζώσης πριν πολλά χρόνια στην Εθνική Πινακοθήκη, και είχα εντυπωσιασθεί.
... και το οποίο ήταν τελικά ρεπροντουξιόν, όπως αναφέρουν οι αμερικανοί εδώ, ενώ ένα χρόνο πριν, στο Παρίσι, είχε εκτεθεί ο αυθεντικός πίνακας. Είναι κι αυτό μια ένδειξη του πόσο κοπρίτες μας θεωρούν οι ξένοι. Να τι μαθαίνει κανείς, τόσα χρόνια μετά...

Reaction score
28
[youtube]yQrXvYZv1zQ[/youtube]

... και βρήκα αυτό εδώ το πολύ ενδιαφέρον βίντεο, που κάποιος παρέθεσε σε άλλο θέμα αυτής εδώ της κατηγορίας. Βρίσκω το βίντεο ενδιαφέρον για τον απλό λόγο, διότι το άτομο που ομιλεί σ' αυτό, ο Simon Yorke, λέει κάποια πολύ διαασκεδαστικά πράγματα. Τα βρίσκω διασκεδαστικά, και ενδιαφέροντα, διότι είναι αρκετά δύσκολο να πει κάποιος τόσες ανοησίες μαζεμένες, (να μην πω την άλλη λέξη, μιας και αυτό που εντελώς αυθόρμητα σκέφτηκα συνάγεται στη φράση "τί μαλακίες λέει Θεέ μου!"). Άρα, ο Simon Yorke πρέπει να είναι κατά διάζευξιν, είτε απλώς ένας επιτήδειος, που πλασσάρει μια περισπούδαστη αερολογία γύρω από την τεχνολογία του φωνογραφικού δίσκου γιατί απ' αυτό βγάζει το ψωμί του, είτε ένας άσχετος, ΑΣΧΕΤΟΣ, εντελώς άσχετος, που δεν έχει πάρει ούτε καν μυρωδιά από το τί συμβαίνει γύρω του.

(Άνοιξα καινούργιο θέμα, μη τυχόν και σας ξέφυγε αυτό το βίντεο και δεν το είδατε. Τέτοια μαργαριτάρια είναι κρίμα να είναι στον πάτο. Πρέπει να είναι στον αφρό.)
ΛΟΙΠΟΝ φιλοι το παρακολουθησα το βιντεακι και δυο και τρεις φορες τα αγγλικα μου ειναι αρκετα καλα , συμπερασμα προσωπικα δεν ειδα πουθενα <ανοησιες> πουθενα ασχετοσυνη ,ο ανθρωπος απλα φενεται οτι ξερει καλα την δουλεια του ,την κατασκευη και τον τροπο λειτουργιας της αναλογικης αναπαραγωγης εκθετει τις αποψεις του σχετικα με το πικαπ και την αναλογικη αναπαραγωγη του ηχου γιατι αραγε πρεπει να τον <αφορισουμε> και να τον βγαλουμε ασχετο? στο κατω κατω αναφερεται σε εναν συγκεκριμενο τροπο αντιληψης των μουσικων πραγματων οσον αφορα την μεταφορα και αναπαραγωγη του ηχου ,κοιταξτε εσεις οι <μαιστορες> της ψηφιακης αναπαραγωγης ,συμφωνοι η εξελιξη δεν σταματα τα ψηφιακα ειναι το μελλον ,λιγοτερα κινουμενα μερη ,μεγαλυτερες δυνατοτητες διαχειρισης πληροφοριας δεδομενων πλεον αξιοπιστα μηχανηματα απεριοριστες δυνατοτητες μεταφορας και αποθηκευσης αρχειων κτλ-κτλ ομως η φυση δεν ειναι σκετη πληροφορια ,ουτε σκετα πακετα κβαντα ουτε απλα μεταδοση γραμμης 0-1-0-1 ,ειναι και <ψυχη> ναι καλα διαβασατε <ψυχη> συναισθημα ,συνεχεια,αιθερας,και πολλα αλλα τα οποια δεν μπορουν απλα να κλειστουν σε bytes και να <περιγραφουν> ετσι απλα με σκετα μαθηματικα και συναρτησεις μονον χρειαζεται να επενδυθουν αυτο το κατι αλλο εναν μανδυα <ψυχης> αυτον τον οποιο μονον λιγες συσκευες κατα την μακρα περιοδο της τεχνολογικης προσπαθειας του ανθρωπου να <αποτυπωσει> τον ηχο εχουν καταφερει να πετυχουν .
δεν αρκει λοιπον μονον η στειρα τεχνολογια αλλα χρειαζεται και κατι παραπανω, μεσα απο αυτο λοιπον το πρισμα εγω προσωπικα δεν βλεπω σε αυτο το βιντεακι καμμια ανοησια ουτε ασχετοσυνη στο κατω κατω μοναδικος μου κριτης και μπουσουλας υπηρξε και υπαρχει το αυτι μου και μονον.

Reaction score
59
Λουκά μονά ζυγά δικά σου τα θες.
Τα επιχειρήματα των άλλων είναι πάντα χαζομάρες και εσύ τα ξέρεις όλα. Λουκά τίποτα δεν έχεις περισσότερο από τον Κώστα Φ. Τίποτα απολύτως. Μάλιστα σε διαβεβαιώνω ότι δεν έχεις ούτε το ένα εκατοστό των γνώσεων του Κώστα Φ. σε μερικά θέματα του χόμπι μας. Το χειρότερο είναι ότι νομίζεις... ότι η όποια εμπειρία σου μπορεί να υποκαταστήσει αυτήν την γνώση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σου αλλάξει γνώμη. I can live with that. Ελπίζω μόνο να μην νομίζεις το ίδιο όταν έχεις να κάνεις με γιατρούς. :126:

...
Νίκο είσαι συνήγορος του Κώστα Φ.;Μάλλον συνδράμεις καθότι συντονιστής.
Φαινεται να έχω κανένα καυμό για τις όποιες γνώσεις έχω; Προς τί η αντιπαράθεση αυτή;Τις απόψεις μας εκφράζουμε.
Έχουμε κανένα διαγωνισμό γνώσεων και μου διέφυγε;
Μακάρι ο Κώστας Φ. να έχει περισσότερες γνώσεις από εμένα. Με χαροποιεί ιδαίτερα όταν συναντώ ανθρώπους με γνώση. Και έχω την τύχη να έχω συνατήσει πολλούς!!! Η γνώση φαίνεται, δεν έχει ανάγκη από σιγοντάρισμα και αβανταδοριλίκι.
Και κάτι ακόμα: η εμπειρία είναι γνώση. Μεγάλη γνώση που δεν αποκτιέται εύκολα. Και κάποια δύσκολα τη βρίσκεις σε βιβλία.Λ.Σ.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Hi, my name is Costas Coyias...

Μιας και βλέπω εδώ, στο μήνυμα του Γιώργου, πως το συγκεκριμένο ούφο, ο Yorke, τυρβάζει και περί την Ζωγραφικήν, και μιας και -προφανώς, εξ όσων λέει στο βίντεο- είναι αστοιχείωτος όχι μόνο περί των ηχητικών, αλλά και περί της Ζωγραφικής, πάρτε μια ιδέα από μια ψηφιακή προσέγγιση πάνω στην αφαιρετική φόρμα των ιμπρεσσιονιστών, γνωστή ως pointilism. Ο παρών πίνακας ανήκει στο βασικό εμπνευστή της τεχνικής αυτής, τον Georges Seurat, με έργο του οποίοy είχα έλθει σε επαφή διά ζώσης πριν πολλά χρόνια στην Εθνική Πινακοθήκη, και είχα εντυπωσιασθεί. Βλέποντας τον πίνακα, κινηθείτε μπρος - πίσω, ώστε να διαπιστώσετε τον τρόπο αντίληψης της "δειγματοληψίας" του πίνακα.

Επίσης, δείτε και παραβάλλετε την τεχνική αυτή με το halftone που εφαρμόζεται στις βιομηχανικές εκτυπώσεις, όπως επίσης και με το dithering. Η Κβαντική Θεωρία δεν είναι παρά η γενικευμένη μαθηματική έκφραση όλων των παραπάνω.
η κβαντικη θεωρια , η εστω πραγματικοτητα απο μονη της δεν μπορει να εκφρασει την ολη εννοια του κοσμου ,ειναι απλα μια εκφανση του <τροπου> υπαρξης του συμπαντος κοσμου, τα σκετα μαθηματικα ειναι ανικανα απο μονα τους να <πληρωσουν> με νοημα τον κοσμο ουτε ειναι ικανα απο μονα τους να δωσουν νοημα στον κοσμο και την υπαρξη ,παντα θα υπαρχει αυτο το κατι αλλο ,στο κατω κατω εαν ηταν ετσι και ολα τα πραγματα ερμηνευονταν απο την απλη παραθεση μαθηματικων εννοιων ,δεν θα υπηρχε λογος να σπαει το κεφαλι του ο συνθετης και ο μουσικος να γεννησει τα αριστουργηματα της παγκοσμιας μουσικης
τοτε την συνθεση θα την αναλαμβαναν οι μαθηματικοι οι θετικοι επιστημονες τυπου του δικου μας <Ξενακη> ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ περα απο μια στειρα παραθεση μαθηματικων σχεσεων και τιποτα αλλο. το μεγαλο ζητουμενο ειναι το ΓΙΑΤΙ KAI OXI TO ΠΩΣ!!!!

Reaction score
6
ΛΟΙΠΟΝ φιλοι το παρακολουθησα το βιντεακι και δυο και τρεις φορες τα αγγλικα μου ειναι αρκετα καλα , συμπερασμα προσωπικα δεν ειδα πουθενα <ανοησιες> πουθενα ασχετοσυνη ,ο ανθρωπος απλα φενεται οτι ξερει καλα την δουλεια του ,την κατασκευη και τον τροπο λειτουργιας της αναλογικης αναπαραγωγης εκθετει τις αποψεις του σχετικα με το πικαπ και την αναλογικη αναπαραγωγη του ηχου γιατι αραγε πρεπει να τον <αφορισουμε> και να τον βγαλουμε ασχετο? στο κατω κατω αναφερεται σε εναν συγκεκριμενο τροπο αντιληψης των μουσικων πραγματων οσον αφορα την μεταφορα και αναπαραγωγη του ηχου ,κοιταξτε εσεις οι <μαιστορες> της ψηφιακης αναπαραγωγης ,συμφωνοι η εξελιξη δεν σταματα τα ψηφιακα ειναι το μελλον ,λιγοτερα κινουμενα μερη ,μεγαλυτερες δυνατοτητες διαχειρισης πληροφοριας δεδομενων πλεον αξιοπιστα μηχανηματα απεριοριστες δυνατοτητες μεταφορας και αποθηκευσης αρχειων κτλ-κτλ ομως η φυση δεν ειναι σκετη πληροφορια ,ουτε σκετα πακετα κβαντα ουτε απλα μεταδοση γραμμης 0-1-0-1 ,ειναι και <ψυχη> ναι καλα διαβασατε <ψυχη> συναισθημα ,συνεχεια,αιθερας,και πολλα αλλα τα οποια δεν μπορουν απλα να κλειστουν σε bytes και να <περιγραφουν> ετσι απλα με σκετα μαθηματικα και συναρτησεις μονον χρειαζεται να επενδυθουν αυτο το κατι αλλο εναν μανδυα <ψυχης> αυτον τον οποιο μονον λιγες συσκευες κατα την μακρα περιοδο της τεχνολογικης προσπαθειας του ανθρωπου να <αποτυπωσει> τον ηχο εχουν καταφερει να πετυχουν .
δεν αρκει λοιπον μονον η στειρα τεχνολογια αλλα χρειαζεται και κατι παραπανω, μεσα απο αυτο λοιπον το πρισμα εγω προσωπικα δεν βλεπω σε αυτο το βιντεακι καμμια ανοησια ουτε ασχετοσυνη στο κατω κατω μοναδικος μου κριτης και μπουσουλας υπηρξε και υπαρχει το αυτι μου και μονον.
Ερώτηση:
Και γιατί να μην είναι ρομαντικό και να έχει ψυχή και το ψηφιακό μέσο;

Η διαφορά είναι ότι το ψηφιακό μέσο έχει και τα μαθηματικά μέσα του, εκτός από την ψυχή.

Μια χαρά ρομαντζάδα σας λέω. :116:

Έτσι για να ξέρουμε που βάζουμε ταμπέλες και που όχι.

Αμ, πως! :138:

Reaction score
1.153
Απάντηση: Hi, my name is Costas Coyias...

Ένα ψιλοofftopic από εμένα.Τα του York δεν τα σχολιάζω γιατί απλά δεν με ενδιαφέρουν.Το θέμα μου είναι άλλο.Πολύ κουβέντα βλέπω να γίνεται για την εμπειρία ζωντανής ακουστικής μουσικής και τα "μαγικά" οφέλη που αυτή προσφέρει καθιστώντας τον ακροατή "σωστό μουσικόφιλο" και άλλα γραφικά.Αν υποθέσουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία τέτοιων παραστάσεων είναι κλασικής μουσικής(στο ΜΕΓΑΡΟ με κεφαλαία) ή τίποτα ημίτρελοι τζαζίστες που "ξεκινούν ένα θέμα και όπου τους βγάλει" και ο ακροατής δεν ακούει τέτοιες μουσικές,αυτομάτως γίνεται μη σοβαρός χομπίστας,κουφός,μηχανάκιας ή δεν ξέρω γω τι άλλο?Και τι διάολο είναι αυτή η εμπειρία που κάποιοι την έχουν βάλει σαν κορώνα στο κεφάλι(βινιλιοfreaks,κάτοικοι του πλανήτη ACA κλπ).Πόσα κιλά εμπειρία αποκομίζεις δηλαδή μετά από μια επίσκεψη στο ΜΕΓΑΡΟ με κεφαλαία?

Reaction score
28
Ερώτηση:
Και γιατί να μην είναι ρομαντικό και να έχει ψυχή και το ψηφιακό μέσο;

Η διαφορά είναι ότι το ψηφιακό μέσο έχει και τα μαθηματικά μέσα του, εκτός από την ψυχή.

Μια χαρά ρομαντζάδα σας λέω. :116:

Έτσι για να ξέρουμε που βάζουμε ταμπέλες και που όχι.

Αμ, πως! :138:
μα και το αναλογικο εχει μαθηματικα μεσα του ,ολα εχουν τα μαθηματικα ειναι το υλικο κατασκευης ,το πνευμα ομως των πραγματων ειναι το κατι αλλο και δυσκολα χωραει στον συμπιεσμενο σημερα κοσμο μας !
(σημειωτεον δεν ειμαι εναντια στην ψηφιακη αναπαραγωγη απλως πιστευω οτι πρεπει να κραταμε τις ισσοροπιες και να αποφευγουμε τους αφορισμους)

Reaction score
6
μα και το αναλογικο εχει μαθηματικα μεσα του ,ολα εχουν τα μαθηματικα ειναι το υλικο κατασκευης ,το πνευμα ομως των πραγματων ειναι το κατι αλλο και δυσκολα χωραει στον συμπιεσμενο σημερα κοσμο μας !
(σημειωτεον δεν ειμαι εναντια στην ψηφιακη αναπαραγωγη απλως πιστευω οτι πρεπει να κραταμε τις ισσοροπιες και να αποφευγουμε τους αφορισμους)
Ο κόσμος είναι και συμπιεσμένος και ασυμπίεστος. Δεν σημαίνει ότι το ένα μέσο είναι και το άλλο δεν είναι.

Εγώ επιμένω πάντως ότι βρίσκω ψυχή και στο digital, το οποίο είναι αμαρτωλό γιατί μετριέται, όπως μετριέται και το βινύλιο. Άλλο αν κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν ως το ανεξήγητο, το θείο και το άπιαστο.
Δηλαδή, "τι θέτε ωρέ; είναι θάμα, δεν εξηγείται!".

Και τα δύο λοιπόν έχουν ψυχή και είναι και ρομαντικά και σε όποιον αρέσει.

Reaction score
28
Ο κόσμος είναι και συμπιεσμένος και ασυμπίεστος. Δεν σημαίνει ότι το ένα μέσο είναι και το άλλο δεν είναι.

Εγώ επιμένω πάντως ότι βρίσκω ψυχή και στο digital, το οποίο είναι αμαρτωλό γιατί μετριέται, όπως μετριέται και το βινύλιο. Άλλο αν κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν ως το ανεξήγητο, το θείο και το άπιαστο.

συμφωνω .
ειρηνη υμιν!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Νίκο είσαι συνήγορος του Κώστα Φ.;Μάλλον συνδράμεις καθότι συντονιστής.
Γιατί σε ενοχλώ; Συνδράμω διότι βλέπω ότι δεν γίνεται συζήτηση εδώ.
Φαινεται να έχω κανένα καυμό για τις όποιες γνώσεις έχω; Προς τί η αντιπαράθεση αυτή;Τις απόψεις μας εκφράζουμε. Έχουμε κανένα διαγωνισμό γνώσεων και μου διέφυγε; Μακάρι ο Κώστας Φ. να έχει περισσότερες γνώσεις από εμένα. Με χαροποιεί ιδαίτερα όταν συναντώ ανθρώπους με γνώση. Και έχω την τύχη να έχω συνατήσει πολλούς!!! Η γνώση φαίνεται, δεν έχει ανάγκη από σιγοντάρισμα και αβανταδοριλίκι.
Η απαξίωση της γνώσης όποιου έχουμε απέναντί μας, προβάλλοντας την δική μας εμπειρία ως την μοναδική πηγή αλήθειας δεν αποτελεί άποψη αλλά εμμονή. Ωραίο είναι να λες ότι σε χαροποιεί να βλέπεις ανθρώπους με γνώσεις, αλλά καλό είναι να τους αναγνωρίζεις όταν τους βλέπεις.
Και κάτι ακόμα: η εμπειρία είναι γνώση. Μεγάλη γνώση που δεν αποκτιέται εύκολα. Και κάποια δύσκολα τη βρίσκεις σε βιβλία.Λ.Σ.
Αν η εμπειρία παρήγαγε γνώση, τότε την άνωση θα την είχαν εφεύρει οι πάπιες. Βασικός κανόνας για να μάθουμε κάτι, ακόμη και το πιο απλό στην ζωή, είναι να παραδεχθούμε ότι δεν το γνωρίζουμε. Εάν νομίζουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα, τότε δεν θα μάθουμε ποτέ τίποτα.

...

Reaction score
1.844
Απάντηση: Hi, my name is Costas Coyias...

2-3 χιλιάδων? Κάντο 15 χιλιαρικάκια να είσαι μέσα...
Μια και ανέφερα καθαρά πως γνωρίζω, γιατί είναι κοντινά τα αντικείμενα δουλειάς, θέλω να μάθω πως εσύ υπολογίζεις το κόστος. Αν δεν έχεις σχέση επαγγελματική θα έπρεπε να μην κριτικάρεις τον επαγγελματία. :126:
... Θα καταδικάσουμε κάποιον γιατί είναι ακριβά τα προιόντα του; ...
Μια και τον καταδίκασα θα το ξαναπώ. Ο μουσιού, παραπλανεί ψυχολογικά (αυτό είναι η αγκιτάτσια για όσους βαριούνται να διαβάσουν το Link παραπίσω) για να τ' αρπάξει. Έτσι ξερά και προσβλητικά. Αν έρθει ξανά στην Ελλάδα θα του τα πω και φόρα παρτίδα, αν μας φέρεις σε επαφή.

Παράδειγμα αγκιτάτσιας για τους μη γνωρίζοντες.
Λέει η μάνα στο παιδί:
- Αν το κάνεις αυτό ο πατέρας σου θα πεθάνει από ντροπή.
Χρησιμοποιεί ψευδέστατους ισχυρισμούς (κανένας πατέρας δεν πέθανε ποτέ από ντροπή) για να περάσει άποψη που δεν μπορεί να στηρίξει με πραγματικά επιχειρήματα.

Αυτό κάνει και ο εν λόγω κατασκευαστής, βγάζει μέσα από το δίσκο το συναίσθημα, με ανεπανάληπτο τρόπο. Λες και κάποιοι άλλοι που ζητάνε το 1/50 των χρημάτων για άλλες συσκευές δεν το κάνουν.
Αν ήταν πραγματικά πρωτοπόρος και βαθύς γνώστης θα είχε μπαρκάρει σε άλλα εδάφη τεχνολογικότερα. Αλλά εκεί οι τελικές τιμές του ανταγωνισμού στην αγορά δεν επιτρέπουν ασύδοτες χρεώσεις.
... δεν βλεπω σε αυτο το βιντεακι καμμια ανοησια ουτε ασχετοσυνη

στο κατω κατω μοναδικος μου κριτης και μπουσουλας υπηρξε και υπαρχει το αυτι μου και μονον.
Στο 1ο απάντησα παραπάνω.
Στο 2ο δεν μπορώ να τα βάλω με κάποιον που υπολογίζει λιγότερο τη επιστήμη, έστω και κάπως απλοποιημένη, από την εμπειρία.

Μη ξεχνάμε πως η εμπειρία είναι το 1ο στάδιο και κάποια στιγμή αργότερα καταλήγει σε επιστήμη. Τροφή για σκέψη ...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894

Ρομαντικοί είναι οι άνθρωποι όχι οι μηχανές. Και οι μηχανές δεν μπορούν να κρίνονται με ανθρώπινα κριτήρια. Αυτά είναι για όσους δεν μπορούν να κρίνουν με τα πραγματικά.

...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.683
Members
38.476
Νεότερο μέλος
Nikits44