Most visitors online was 2654 , on 7 Oct 2022
Πάρε sealed subs ή χαλάρωσε και μην τρως τα ρούχα σου.Απο τα δυο που πόσταρα, ποιο ειν' καλύτερο; Τι σημαίνει αυτή η ανηφόρα; Γιατί οι άλλοι δεν έχουν; ΤΙ ΜΟΥ ΚΡΥΒΕΤΕ;;;
Ρε μην γμστε έτσι ρε, πείτε κάτι,
Πλεονέκτημα στο καινούριο είναι ο ανώτερος κορεσμός στην κόκκινη ενέργεια πάνω στη δεύτερη οκτάβα,αλλά μειονέκτημα οι ενεργειακές ουρές μεταξύ 35-45 & 55-75 Hz όπως και στην τρίτη οκτάβα,απούσες από το παλαιότερο...Θεωρώ τις μεταβολές λογικό επακόλουθο...Τα σηκώνει την...τρίχα και το μπατζάκι.Μπορεί να είπα ότι θα κάτσω στα αυγά μου, αλλά, μιας και είχα αλλάξει κινητό και έχασα το αρχειο οντισι, σκέφτηκα, δεν το ξανατρέχω (ετσι, σε δουλεια να βρισκομαστε); Αφού λοιπόν ξαναέκανα όλη τη διαδικασία, παρατηρούσα το σπεκτογκραφ ότι ανηφορίζει, άρχισα λοιπόν να ψάχνω για σπεκτογκραφς ούτως ώστε να συγκρίνω.
Εν ολίγοις, δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο (με τόση ανηφοριά).
Από όσο διάβασα, μάλλον δεν ειναι για καλό! View attachment 237039
Το άνωθεν είναι με όλες τις τρύπες των svs ανοικτές
Βρήκα ένα παλιό που είχα δοκιμάσει σε sealed και είδα ότι εχει λιγότερη κλίση:
View attachment 237040
Σχετίζεται με το group delay ή μ@λακίες λέω;
Έχω κάνει εγώ μ@λακίες κατά τη ρύθμιση;
Οποιαδήποτε πρόταση/κράξιμο/υπόδειξη δεκτή φυσικά!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων (είμαι σίγουρος ότι κάτι θα μάθω)!
Αυτή η ομαλά ανοδική πορεία που ξεφεύγει όμως αρκετά μέχρι το κάτω όριο απόκρισης αποτελεί εστία προβληματισμού για τα ρυθμισμένα delays στην εκπομπή των sub σε συνάρτηση πάντα με τη συχνότητα κροσαρίσματος.Αν η τελευταία έχει οριστεί στα 80 Hz,τότε μια οκτάβα παρακάτω στα 40 η απόκλιση ξεκινά να γίνεται σοβαρή.Αν λ.χ. το κρος είναι ορισμένο στα 50 Hz,τότε επανεξετάζονται τα delays ,αλλά θέλει πρωτόκολλο δοκιμαστικών λήψεων ...Ρε μην ξηγιέστε έτσι ρε, πείτε κάτι, έχω ένα τρίωρο κενό το μεσημέρι, αν δεν μου πείτε κάτι θα καταλήξω να κοιμάμαι αντί να ρυθμίζω!
Δεν γίνεται να ευθύνονται άλλοι για όσα...ανήθικα spectro εντοπίζουν...
Υπάρχει διαθέσιμο ένα τεστάκι για το setup του ragavelas ώστε να διαπιστώσει με τη δική του ακουστική αντίληψη και συνοπτικές διαδικασίες - χωρίς μικρόφωνα και λήψεις - το βαθμό...διαφθοράς στο κάτω όριο απόκρισης...Τελικα δεν κοιμήθηκα το μεσημερι, τάπωσα ότι βρήκα (και σαμπ και δορυφόργια) και τα ξανασιαξα.
View attachment 237122
Η ανηφοριά ίσιωσε λίγο! Με χαλνάει βέβαια που έχω τρύπια σαμπ και έχω κλείσει τις τρύπες, αλλα ας είναι.
Ακολουθούν το παλιό και το καινούργιο σε wavelet 1/24,0 όπως ζητήθηκε.
View attachment 237124
View attachment 237125
Λίγη μουσική έβαλα, βαράει καλύτερα στο στέρνο από ότι πριν!