HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Reaction score
152
Ανεκαθεν ημουν λατρης του κρυφου φωτισμου σε ενα χωρο.
Ισως να εχω επηρεαστει απο τα παιδικα μου χρονια,αφου στο σπιτι που εχει φτιαξει ο πατερας μου -εδω και 40 χρονια- και εκανα τα πρωτα μου βηματα,διεθετε κρυφους φωτισμους σε χωλ και τραπεζαρια με λαμπες φθοριου....
Σημερα που αυτο το στυλ φωτισμου ξανα ερχεται στη μοδα,ανακαλυψα με εκπληξη πως ορισμενοι σκεφτονται να το υλοποιησουν με τον ιδιο τροπο που το ειχε κανει και ο πατερας μου, ή οπως ειδα προσφατα σε μια-δυο επαγγελματικες στεγες με την φτηνιαρικη "Χριστουγενιατικη" φωτο-σωληνα με λεντ,που μετα απο μερικα χρονια αρχιζει να τρεμοπαιζει...

Η λυση που προκρινω και εχω χρησιμοποιησει και στο σπιτι μου ειναι η ταινια με ψηφιδες λεντ.

προσφερουν ωραιο φωτισμο,με διαρκεια ζωης να φτανει τις 50.000 ωρες ενω η καταναλωση ρευματος ειναι η ελαχιστη δυνατη,μικροτερη και απο μια λαμπα οικονομιας!!!...
Παραλληλα σας δινει ην δυνατοτητα να επιλεξετε οποιο χρωμα επιθυμειτε,ακομα και μια εναλλαγη ολων των χρματων της ιριδος απο μια και μονη λεντοταινα....

Ας δουμε ομως τι χρειαζεται για να δημιουργησουμε τον κρυφο μας φωτισμο τη σημερον ημερα.
Αφου μετρησουμε την περιμτρο,παραγγελνουμε τα απαραιτητα μετρα λεντοταινιας.
ΠΡΟΣΟΧΗ! υπαρχουν δυο τυποι. α) smd 3528 β) smd5050
συστηνεται ο δευτερος τυπος γιατι ειναι πιο φωτεινος και κατα συνεπεια ολιγον τι ακριβοτερος...
επισης μπορουμε να βρουμε λεντοταινιες με 150 ή 300 λεντ ανα μετρο. Φυσικα προτιμηστε τα 300/μετρο......

Συνηθως δια τιθενται σε καρουλες των 5μετρων,αλλα οι πωλητες συνηθως θα σας προμηθευσουν τα ζητουμενα μετρα και τα λεντ μπορουν να κοπουν μετα απο καθε τριτο λεντ και να ξανα-ενωθουν με ενα κολλητηρι....
Επισης χρειαζεται μεγαλη προσοχη κατα την τοποθετηση τους καθως ειναι συνηθως εφοδιασμενες με τανια διπλης της 3Μ που δυσκολα αφαιρειται...

Reaction score
152
Απάντηση: HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Τροφοδοτικο.
Ειναι 12βολτα και ενα των 200-300 βαττ θα κανει τη δουλεια.

Reaction score
152

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Προτιμηστε εναν τυπου RF για αποφυγετε προβληματα σκοπευσης αλλα και για να αναβετε/σβηνετε τα φωτα απο αλλο δωματιο,ακομα και εξω απο το σπιτι....

με το παραπανω μοντελακι μπορειτε να ντιμαρετε εως ενα σημειο το φωτισμο και να εχετε αυξομειωση και στην ταχυτητα....
ταυτοχρονα οι διαθεσιμοι ρυθμοι ειαι 25.

υπαρχει και η επιτοιχια λυση του ντιμερ,μονο που αυτη ειναι τυπου IR.

Reaction score
152

ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ REPEATERS.

Οταν το συνολικο μηκος της λεντοταινιας ξεπερασει τα 5 μετρα,τοτε ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα χρειαστει ενας repeater, ή ενισχυτης σηματος γιατι το τροφοδοτικο μπορει να μην σηκωνει το φορτιο.
για παραδειγμα,σε συνολικο μηκος 20μ.,θα χρειαστειτε 2-3 LED Data Repeaters...

Reaction score
152

τα ποτελεσματα μιας τετοιας εφαρμογης ειναι εντυπωσιακα....

Reaction score
31
καλησπερα
Ωραίο θεματακι.
Υπάρχει καποιο λινκ να δουμε το αποτελεσμα; Ενα δωματιο φωτισμενο δηλαδη με αυτον τον τρόπο...

Με προλαβες.... Μαζί γραφαμε :116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.411
καλησπερα
Ωραίο θεματακι.
Υπάρχει καποιο λινκ να δουμε το αποτελεσμα; Ενα δωματιο φωτισμενο δηλαδη με αυτον τον τρόπο...
Το δωμάτιο του spilegou δεν σου κάνει? Το έχει βγάλει τόσες φωτογραφίες, που πιο αναλυτικά δεν γίνεται. Μέχρι και βιντεάκι έχει.:126:

Reaction score
152
Απάντηση: Re: HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

πολύ ομορφο.
Κοστος;
Θα παρουμε σαν δεδομενο οτι ολα φτιαχνονται στην Κινα.
Αν ψωνισετε κατ'ευθειαν απο εκει μεσω e-bay,ειναι βεβαιο πως θα σσας ερθει τουλαχιστον 25-30% φθηνοτερα απο την εγχωρια αγορα...

Reaction score
152

για 13 μετρα περιπου μου κοστισε αν θυμαμαι καλα, κοντα στα 300 ευρω..
μονο σαν αγορα υλικων μεσω e-bay...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.570
Πολυ ενδιαφέρον. Έχοντας εδώ και καιρό στήσει ανάλογο set up στο σαλόνι μου, είχα ήδη αρχίσει να ψάχνομαι για τηλεχειρισμό. Μπορείς να μου στείλεις σε παρακαλώ links για τις 2 λύσεις που προτείνεις; Θα δουλέψουν με κάτι τέτοιο;

Reaction score
89
Το δωμάτιο του spilegou δεν σου κάνει? Το έχει βγάλει τόσες φωτογραφίες, που πιο αναλυτικά δεν γίνεται. Μέχρι και βιντεάκι έχει.:126:
μπορει να θελει invitation το παλικαρι ρεσυ να παει σπιτι του να το δει απο κοντα μη του τη κοβεις τη τυχηηηη!!! :143::143::143:

Reaction score
152
Απάντηση: Re: HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Πολυ ενδιαφέρον. Έχοντας εδώ και καιρό στήσει ανάλογο set up στο σαλόνι μου, είχα ήδη αρχίσει να ψάχνομαι για τηλεχειρισμό. Μπορείς να μου στείλεις σε παρακαλώ links για τις 2 λύσεις που προτείνεις; Θα δουλέψουν με κάτι τέτοιο;
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320627805426&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Reaction score
207

Σπύρο αυτό,http://cgi.ebay.com/N-5M-RGB-Flash-...871?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa6e835bf είναι μια ολοκληρωμένη λύση για τα 4 μέτρα που θα χρειαστώ;Επίσης επειδή δεν το αναφέρει,γνωρίζεις αν το συγκεκριμένο ντιμάρει;Ή θα πρέπει να βρω 5μετρη ταινία και να επιλέξω καλύτερα αυτό http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320627805426&ssPageName=STRK:MEWAX:IT τον τηλεχειρισμό;

Reaction score
152

Σπύρο αυτό,http://cgi.ebay.com/N-5M-RGB-Flash-...871?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa6e835bf είναι μια ολοκληρωμένη λύση για τα 4 μέτρα που θα χρειαστώ;Επίσης επειδή δεν το αναφέρει,γνωρίζεις αν το συγκεκριμένο ντιμάρει;Ή θα πρέπει να βρω 5μετρη ταινία και να επιλέξω καλύτερα αυτό http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320627805426&ssPageName=STRK:MEWAX:IT τον τηλεχειρισμό;
πιστευω πως οι δυο αυτες επιλογες θα σε καλυψουν.
αυτο το κοντρολ εχω...
δες διαφορα στο ντιμαρισμα..

η φωτο ειναι στο ιδιο χρωμα και χωρις φλας...

παντως αν εχεις οποιες αποριες,ρωτα τον πωλητη.
ο συγκεκριμενος γινεται "χαλι να τον πατησεις"....

Reaction score
89
σπυρο αναγραφει πουθενα το παχος κ το πλατος της λωριδας? επειδη στο ταβανι εκει που ειναι τα γυψινα εχω ενα κενο γυρω στους 2.5 ποντους ελεγα μπας κ τα χωρεσω εκει !!!

Reaction score
207

Σπύρο μήπως θυμάσαι πόσα watt είναι στο μέτρο η ταινία λεντ;
Γιατί ο κινέζος δεν τα έχει και τόσο τα αγγλικά και μου απάντησε μόνο για το τροφοδοτικό.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504