HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Reaction score
1
Απάντηση: HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Να το χαίρεσαι. Επίσης μου αρέσει η ιδέα που έχεις υλοποιήσει για τη τοποθέτηση του προτζέκτορα. :607::615:

Reaction score
207

Σπύρο αν δεν είχες φτιάξει αυτό το νήμα δεν θα είχα ασχοληθεί ακόμα,και πάλι ευχαριστώ!

Νίκο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Η αιτία που έβαλα σε ξύλινο δοκάρι τον προβολέα,ήταν η γυψοσανίδα όλης της οροφής, και επειδή δεν ήθελα να μπλέξω με μεγάλες δουλειές.Τελικά όντως το αποτέλεσμα βγήκε καλό.

Να κι ένα βιντεάκι με τον φωτισμό. Έχει και τον Πέπε πριν αποβληθεί.:105:
[YOUTUBE]ML5_jiztO04[/YOUTUBE]

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλους,
Θέλω να βάλω λεντοταινία στη βάση μιας ζαρντινιέρας αλλά μου έχουν πει ότι μπορώ να την τοποθετήσω σε 2 σημεία. Επισυνάπτω φωτογραφία. Εσείς τι πιστεύεται στο α η β??

Ευχαριστώ!!

Reaction score
384

Καλο θα ηταν η ταινια να 'σημαδευε' στην πιο ανοιχτοχρωμη επιφανεια για να κανει και πιο εντονο εφε.

Reaction score
152

θελω να κανω μια παρατηρηση,μιας και σε μια νεα εγκατασταση βρεθηκα προ δυσαρεστης εκπληξεως...

οταν αγοραζετε λεντοταινιες,τους ενισχυτες τους και τα controller τους,να προσεχετε το προσημο...
τι εννοώ;
υπαρχουν δυο ειδων. τα RGB με V- και τα RGB με V+. και τα τρια θα πρεπει να εχουν το ιδιο προσημο,διαφορετικα θα εχετε φως αλλα δε θα μπορειτε να αλλαξετε χρωμα...
ειναι δηλαδη φρονιμο να τα αγοραζετε ειτε απο τον ιδιο πωλητη ειτε να παιρνετε,πρωτα τη λεντοταινια και αναλογα με το προσημο της να αγοραζετε μετα contoller και αν χρεαιζεται ενισχυτη σηματος με ιδιο παντα προσημο...

Reaction score
403

πολυ ωραια δουλεια εχετε κανει παιδια..

και μερικες ερωτησεις..
σε δωματιο που ολοι οι τοιχοι ειναι μαυροι θα κανει δουλεια;
και ποιο περιπου θα ειναι το κοστος για 3,5-4 μετρα..; η ταινια παει με το μετρο ή ειναι στανταρ τα μετρα που μπορεις να αγορασεις;

Reaction score
152

οι αποχωσεις των τοιχων εχουν στα σιγουρα επιδραση στο χρωμα που ανακλαται.
το ποσο, δε μπορω να το πω με σιγουρια.
αλλη αποχρωση εχει ολολευκο,αλλη σε γκριζο,αλλη σε μαυρο....

οσο για την τιμη,εχω πετυχει και με 19 δολλαρια τα 5μ., (http://www.ebay.com/itm/150785402687?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649) οταν στο ελλαντα πουλανε 30ε το μετρο....
μπορεις να παρεις οσο θελεις κατοπιν συνεννοηση (αναλογα) με τον πωλητη,αλλα δε πιστευω οτι αξιζει...
παιρνεις 5μετρο και κοβεις οσο θες...

Reaction score
152

σημερα,χαζευοντας στο youtube, βρηκα και ενα βιντεακι που δειχνει πως με ενα αλλο controller μπορουμε να καινουμε τις λεντοταινιες να χορευουν στους δικους μας ρυθμους.....

το controller αυτο ειναι βεβια διαθεσιμο στο μεγαλυτερο πολυκαταστημα του κοσμου τοσο σε IR:http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_n...troller&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

οσο και σε RF:http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_n...ller+ir&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

enjoy....

Last edited by a moderator:

Reaction score
1
Μπορει να με βοηθησει καποιος σε ενα θεματακι που με βασανιζει(συγγνωμη αλλα ειμαι ασχετος με αυτα)?
Θελω να παρω μια ταινια Led για διακοσμητικους λογους(κρυφο φωτισμο σαν το τοπικ) και βρηκα δυο 5μετρες ταινιες με 3528led,αλλα χωρις τροφοδοτικο.Θελω να τις κανω 1κομματι 10μετρο.

Βρηκα στο ebay ενα τροφοδοτικο που εμοιαζε με φορτιστη κινητου και αλλο ενα που ηταν ενα μεταλλικο κουτι.Ποια η διαφορα τους?Ειχε με διάφορα αμπερ στα 12v.Καμια συμβουλη?

Reaction score
152

να προτιμησεις την smd 5050
ειναι καλυτερη σε φωτεινοτητα και μπορει να ντιμαρεται αν δε σου αρεσει τοσο εντονη. οχι οτι η 3528 δεν ντιμαρεται...
διαφορα στο τροφοδοτικο δε ξερω τι παιζει.
παντως πολλοι πωλητες σου δινουν και τροφοδοτικο μαζι,με σχετικη επιβαρυνση.
στα 10μ, μη ξεχασεις να παρεις και ενισχυτη σηματος (rgb led amplifier) για να μη σου τρεμοπαιζει. 10-20 δολλαρια εχει...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

βασικα θελω θερμο φως(χαλαρωτικο-χαμηλη ενταση) χωρις την απαιτηση της εντασης.
μολις με εβαλες σε σκεψεις.με συμφερει να παρω rgb led amplifier αν τα ενωσω σε σειρα ή να παρω 2τροφοδοτικα διαφορετικα για το καθενα(και τα 2αξιζουν οσο ενα rgb led amplifier εφοσον μιλαμε για 3528)?
και φυσικα το ερωτημα μου μου μενει σχετικα με την επιλογη του τροφοδοτικου...

Reaction score
152

δε χρειαζεσαι 2 τροφοδοτικα.
στο τελος της 10μτρης κοτσαρεις τον ενισχυτη και εισαι κομπλε. το εχω κανει και στο υπογραφω...

Reaction score
207
Εγω παντως που εχω παρει 2 πενταμετρες και τις εχω συνδεσει σε σειρα με ενα τροφοδοτικο(αυτο που ειναι σαν του κινητου) ,αν κι εχω παρει ενισχυτη δεν τον εχω βαλει,κι 1 χρονο τωρα δεν εχω θεμα.
Λειτουργουν καθε μερα απο 5 ωρες τουλαχιστον,και με ντιμερ.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Reaction score
384
Απάντηση: Re: HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Οσον αφορα το τροφοδοτικο...ποσα led/μετρο ειναι η ταινια που θα παρεις? 30 ή 60?
Αν ειναι 30, τα 10 μετρα θα εχουν 300 λεντακια. Τα RGB οταν ειναι σε full ενταση ολα, καταναλωνουν περιπου 0.2W εκαστο. Αρα η 10-μετρη ταινια ειναι 60W.
P=VI <--> I=P/V
Στην περιπτωση σου Ι= 60/12= 5 Α. Αν εχεις 60/μετρο τοτε θα ειναι διπλο, 10Α.

Αγορασε τροφοδοτικο λιγο μεγαλυτερο απο αυτο που χρεαζεσαι φυσικα.

Μπορει να με βοηθησει καποιος σε ενα θεματακι που με βασανιζει(συγγνωμη αλλα ειμαι ασχετος με αυτα)?
Θελω να παρω μια ταινια Led για διακοσμητικους λογους(κρυφο φωτισμο σαν το τοπικ) και βρηκα δυο 5μετρες ταινιες με 3528led,αλλα χωρις τροφοδοτικο.Θελω να τις κανω 1κομματι 10μετρο.

Βρηκα στο ebay ενα τροφοδοτικο που εμοιαζε με φορτιστη κινητου και αλλο ενα που ηταν ενα μεταλλικο κουτι.Ποια η διαφορα τους?Ειχε με διάφορα αμπερ στα 12v.Καμια συμβουλη?

Reaction score
169

Tον κοντρόλερ του προηγούμενου video τον έχει φίλος (τουλάχιστον μοιάζει πάρα πολυ) και έχει πρόβλημα με τα άλλα τηλεκοντρόλ. Αλλάζει πχ κανάλι στην tv και αλλάζει χρώματα και η λεντοταινία. Καλύτερα RF

Reaction score
1
Re: Απάντηση: HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

δε χρειαζεσαι 2 τροφοδοτικα.
στο τελος της 10μτρης κοτσαρεις τον ενισχυτη και εισαι κομπλε. το εχω κανει και στο υπογραφω...
Με μπερδεψες...Δηλαδη δεν χρειαζομαι καθολου τροφοδοτικο?Παιρνω μονο τον ενισχυτη?
Γιατι αν μου λες να παρω το τροφοδοτικο και τον ενισχυτη δεν με συμφερει οικονομικα απο τη στιγμη που 2τροφοδοτικα 12v2a αξιζουν οσο ενας ενισχυτης στην φθηνοτερη εκδοση του.
Φωτισε με :109:

Εγω παντως που εχω παρει 2 πενταμετρες και τις εχω συνδεσει σε σειρα με ενα τροφοδοτικο(αυτο που ειναι σαν του κινητου) ,αν κι εχω παρει ενισχυτη δεν τον εχω βαλει,κι 1 χρονο τωρα δεν εχω θεμα.
Λειτουργουν καθε μερα απο 5 ωρες τουλαχιστον,και με ντιμερ.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Μιλας δηλαδη για 10μετρα rgb led strip 5050?Aν ναι,πες μου τι τροφοδοτικο του φορας,τι dimmer και ποσα led/m εχει.Δωσε κανενα λινκ αν μπορεις για ολα τουτα μπας και μου αλλαξουν γνωμη.
Εχω και μια ερωτηση.Αν ειναι rgb γιατι πηρες dimmer?Το κοντρολ αν δεν απατωμαι εχει πανω του 2κουμπια αυξομειωσης φωτισμου(dimmer).

Οσον αφορα το τροφοδοτικο...ποσα led/μετρο ειναι η ταινια που θα παρεις? 30 ή 60?
Αν ειναι 30, τα 10 μετρα θα εχουν 300 λεντακια. Τα RGB οταν ειναι σε full ενταση ολα, καταναλωνουν περιπου 0.2W εκαστο. Αρα η 10-μετρη ταινια ειναι 60W.
P=VI <--> I=P/V
Στην περιπτωση σου Ι= 60/12= 5 Α. Αν εχεις 60/μετρο τοτε θα ειναι διπλο, 10Α.

Αγορασε τροφοδοτικο λιγο μεγαλυτερο απο αυτο που χρεαζεσαι φυσικα.
60leds/M Warm White 5M 500CM 3528 SMD LED Strip Lights ειναι αυτο που θελω να παρω.Συνολο 300led.Εχουμε καποια στοιχεια για την επιλογη του τροφοδοτικου?Μου ειπαν απο ebay οτι 12v2a ειναι πολυ καλα για την 5μετρη.Οποτε?

Reaction score
152

Στο #53 εσυ γραφεις για δυο τροφοδοτικα.
αυτα απ'που η ταινια παιρνει ρευμα...
και σου απαντω οτι χειαζεσαι μονο ενα και ενα ενισχυτη,καλου-κακου για να μην εχεις τρεμοπαιγμα στο φωτισμο.
τις ταινιες θα τις ενωσεις με κολλητηρι.
η δικια μου που βλεπεις στο βιντεο που εχω ανεβασει ειναι περι τα 14μ με τη χρηση ενος ενισχυτη.

τα περισσοτερα,αν οχι ολλα controllers rf εχουν ενσωματωμενη τη λειτουργια του ντιμερ στο τηλεχειρηστηριο.

οι περισσοτερες ταινιες rgb led εχουν καταναλωση 7,2w/m. ακομα και αυτες με τα 60λεντ/μ.

Reaction score
207
Απάντηση: Re: Απάντηση: HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Μιλας δηλαδη για 10μετρα rgb led strip 5050?Aν ναι,πες μου τι τροφοδοτικο του φορας,τι dimmer και ποσα led/m εχει.Δωσε κανενα λινκ αν μπορεις για ολα τουτα μπας και μου αλλαξουν γνωμη.
Εχω και μια ερωτηση.Αν ειναι rgb γιατι πηρες dimmer?Το κοντρολ αν δεν απατωμαι εχει πανω του 2κουμπια αυξομειωσης φωτισμου(dimmer).
Μιλάω ακριβώς για αυτό http://www.ebay.com/itm/D-10M-RGB-F...267?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aae327903 που είναι 2 σελίδες ποιο πίσω στις φωτο και στο βίντεο που έχω ανεβάσει.
Το τροφοδοτικό είναι στα 5Α και είναι αρκετό,ενώ να διορθώσω ότι υπάρχει ενισχυτής είναι αυτό που λέει στα χαρακτηριστικά control box και είναι σαν αυτό http://www.ebay.com/itm/NEW-RGB-AMP...ing_Parts_and_Accessories&hash=item35bbcd15d8 ,απλώς είχα πάρει κι έναν έξτρα μήπως χρειαστεί σαν αυτό http://www.ebay.com/itm/Signal-Ampl...ing_Parts_and_Accessories&hash=item4aa3838176 αλλά δεν χρειάστηκε τελικά.
Όσο αναφορά το ντίμερ δεν πήρα,σωστά όπως λες αυξομειώνεται η ένταση από τα 2 κουμπιά του κοντρόλ.
Οπότε πας για το πρώτο λινκ που σου έδωσα,μπορεί να βρεις βέβαια κι άλλους φθηνότερους αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένος από τον συγκεκριμένο αφού έχω πάρει 3 φορές και για φίλους.Επίσης αν δεις στις ποιο πίσω σελίδες,δεν μου είχε στείλει στην αρχική παραγγελία το τροφοδοτικό,το οποίο μου το έστειλε άμεσα χωρίς δεύτερη κουβέντα και περαιτέρω χρεώσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou