- Reaction score
- 207
Μπορει να με βοηθησει καποιος σε ενα θεματακι που με βασανιζει(συγγνωμη αλλα ειμαι ασχετος με αυτα)?
Θελω να παρω μια ταινια Led για διακοσμητικους λογους(κρυφο φωτισμο σαν το τοπικ) και βρηκα δυο 5μετρες ταινιες με 3528led,αλλα χωρις τροφοδοτικο.Θελω να τις κανω 1κομματι 10μετρο.
Βρηκα στο ebay ενα τροφοδοτικο που εμοιαζε με φορτιστη κινητου και αλλο ενα που ηταν ενα μεταλλικο κουτι.Ποια η διαφορα τους?Ειχε με διάφορα αμπερ στα 12v.Καμια συμβουλη?
Με μπερδεψες...Δηλαδη δεν χρειαζομαι καθολου τροφοδοτικο?Παιρνω μονο τον ενισχυτη?δε χρειαζεσαι 2 τροφοδοτικα.
στο τελος της 10μτρης κοτσαρεις τον ενισχυτη και εισαι κομπλε. το εχω κανει και στο υπογραφω...
Μιλας δηλαδη για 10μετρα rgb led strip 5050?Aν ναι,πες μου τι τροφοδοτικο του φορας,τι dimmer και ποσα led/m εχει.Δωσε κανενα λινκ αν μπορεις για ολα τουτα μπας και μου αλλαξουν γνωμη.Εγω παντως που εχω παρει 2 πενταμετρες και τις εχω συνδεσει σε σειρα με ενα τροφοδοτικο(αυτο που ειναι σαν του κινητου) ,αν κι εχω παρει ενισχυτη δεν τον εχω βαλει,κι 1 χρονο τωρα δεν εχω θεμα.
Λειτουργουν καθε μερα απο 5 ωρες τουλαχιστον,και με ντιμερ.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
60leds/M Warm White 5M 500CM 3528 SMD LED Strip Lights ειναι αυτο που θελω να παρω.Συνολο 300led.Εχουμε καποια στοιχεια για την επιλογη του τροφοδοτικου?Μου ειπαν απο ebay οτι 12v2a ειναι πολυ καλα για την 5μετρη.Οποτε?Οσον αφορα το τροφοδοτικο...ποσα led/μετρο ειναι η ταινια που θα παρεις? 30 ή 60?
Αν ειναι 30, τα 10 μετρα θα εχουν 300 λεντακια. Τα RGB οταν ειναι σε full ενταση ολα, καταναλωνουν περιπου 0.2W εκαστο. Αρα η 10-μετρη ταινια ειναι 60W.
P=VI <--> I=P/V
Στην περιπτωση σου Ι= 60/12= 5 Α. Αν εχεις 60/μετρο τοτε θα ειναι διπλο, 10Α.
Αγορασε τροφοδοτικο λιγο μεγαλυτερο απο αυτο που χρεαζεσαι φυσικα.
Μιλάω ακριβώς για αυτό http://www.ebay.com/itm/D-10M-RGB-F...267?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aae327903 που είναι 2 σελίδες ποιο πίσω στις φωτο και στο βίντεο που έχω ανεβάσει.Μιλας δηλαδη για 10μετρα rgb led strip 5050?Aν ναι,πες μου τι τροφοδοτικο του φορας,τι dimmer και ποσα led/m εχει.Δωσε κανενα λινκ αν μπορεις για ολα τουτα μπας και μου αλλαξουν γνωμη.
Εχω και μια ερωτηση.Αν ειναι rgb γιατι πηρες dimmer?Το κοντρολ αν δεν απατωμαι εχει πανω του 2κουμπια αυξομειωσης φωτισμου(dimmer).