HTPC με τι κόστος.....;; :-)

Reaction score
38
i5 με ati7750 τρέχει κανονικά προηγμένους αλγόριθμους του madvr. Επίσης δεν θα έχεις πρόβλημα με hd formats και 3D (πχ με ΤΜΤ)
άρα για htpc είσαι καλυμμένος και μάλιστα απαιτήσεων.

Για παιγνίδια κανα angry birds θα το τρέξει. κανονικά παιγνίδια όχι.

Μουσικές επίσης τρέξε foobar / wasapi και τους οδηγούς της usb του dac σου εύκολα και ανέξοδα.

Καθήστε με κανα φιλαράκι σου που έχει εμπειρία σε αυτά να στήσετε σωστά hardware και win, ρύθμισε τον catalyst σωστά (1080p23Hz) και μετά βάλε mpc-hc madvr/lav. Οδηγοί υπάρχουν είναι αναλυτικοί, αλλα όπως σου ξαναείπα για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί πολύ με αυτά θέλει υπομονή δοκιμές και χρόνο.

Συνολικά στα win θα κάνεις πιο πολλά απ'ότι με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό.
Απλούστατα γιατί είναι συμβατό με καλά players 2D και 3D.
Το XBMC, αν το θεωρείς must, μπαίνει front end να το χαίρεσαι και απο κάτω άσε να τρέχει κάποιος καλύτερος player σε εικόνα και ήχο.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η on board κάρτα που έχει είναι equivalent της HD5000,

Ο i5-4570 έχει ενσωματωμένη την HD4600, καμία σχέση με την HD5000(Iris).

edit: το αρχικό μήνυμα το έγραψα από tapa-talk...

Last edited:

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
εγώ δεν έχω καταλάβει που κολλάει το Pc στην εκκίνηση ,η σειρά είναι,logo της asus...bios...logo windows,windows.
που σταματάει?
επίσης δοκίμασε πρώτα με το βασικό hardware (cpu,on board vga,ram,hdd) κ τρέξε κανένα stability test για όλα τα εξαρτήματα...είναι βασικό για να βρείς τι φταίει κ να έχεις ένα trouble free μηχάνημα!!κ μια μια τις αλλαγές μεθοδικά γιατί αλλιώς δεν θα βγάλεις άκρη γρήγορα.

P.S: Χρόνια της πολλά!!

Reaction score
2.001
Μέχρι το λογότυπο της Asus φτάνουμε. ....
Μόλις έβγαλα κάρτα γραφικών και driver και πλέον είμαι με τα γραφικά της μητρικής. Όλα καλά και κανένα θέμα με το μπουταρισμα

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
κάποιος γλωσσόφαγε την AMD :D
μπορείς να κάνεις δουλειά με την HD4600 του επεξεργαστή και μόλις βρεις χρήματα αγοράζεις μια καινούρια..

Reaction score
8.127

Reaction score
2.001
Τελικά όλη η ιστορία ήταν η προβληματική κάρτα γραφικών.....με την ενσωματωμένη είδαμε ήδη κ την πρώτη ταινία στο προβόλι....και όλα καλά....Προς το παρών σας αφήνω για τις επόμενες ημέρες για να περάσουμε λίγες μέρες στας εξοχάς με την οικογένεια....Καλές γιορτές σε όλους και θα τα πούμε λίαν συντόμως!!!

Reaction score
2.001
Μετά από 3 μήνες συμβίωσης με το νέο σύστημα μπορώ να πώ ότι όλα βαίνουν καλώς....και ειδικά μετά την εγκατάσταση του Powerd Dvd 13 Ultra τα πάντα όλα παίζουν μέσα απο htpc και έχουν απομακρυνθεί οι περιτές συσκευές απο το έπιπλο....
Ο προβολέας κοντέυει ήδη τις 80 ώρες...(με την μερίδα του λέοντος να ανήκει στην πιτσιρικαρία....), οπότε κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα έρθει άλλη μια βόλτα ο Μανώλης για να κάνει τα δικά του και να καλιμπράρει....!

Πρίν γίνει όμως αυτό....σκέφτομαι ότι καλό θα ήταν να αγοράσω και να εγκαταστήσω και μιά καρτα γραφικών για να είμαστε κομπλέ και να μην αλλάξει χαρακτηριστικά το σύστημα μετά το calibration.

Το έχω συζητήσει το θέμα λίγο με τον Γιώργο και η αλήθεια είναι ότι αν και στην αρχή σκεφτόμουν να δώσω μέχρι και 250 ευρά για μιά καρτούλα όπως η gtx760 πιστεύω ότι μπορώ άνετα να πέσω κάτω απο τα 200 και να πάρω μια σαφώς καλύτερη κάρτα απο την onboard, με αξιοπρεπή συμπεριφορά στα όσα παιχνίδια παίζω.

Ο Γιώργος μου έχει προτείνει την GTX 650ti 2g στην λογική ότι είναι μια κάρτα που με καλύπτει 100% στο θέμα του home cinema 3Δ κλπ, σίγουρα καλύπτει τις απαιτήσεις μου σε παιχνίδια και οικονομικά είναι πιο καλή περίπτωση....Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές εκδοχές της συγκεκριμένης κάρτας και δεν ξέρω τι να προτιμήσω....σίγουρα απο κατασκευαστή μιλάμε για Asus, Gigabyte & MSI...., μετά υπάρχουν διαφορές στις εξόδους που δίνει η κάθε εταιρεία και σε άλλες λεπτομέριες που δεν μπορώ να εκτιμήσω και δεν ξέρω αν μου είναι χρήσιμα (πχ OC)...και όλα αυτά μεταφράζονται σε χρήμα....

Ακούω όπως πάντα την γνώμη σας και την άποψη σας.....

Reaction score
2.001
Πήγα μετά την δουλειά στο καπάκι να επισκεφτώ 2-3 μαγαζιά στο κέντρο....πρόλαβα να πάω στα 2...
Αν και τα 2 στην ιστοσελίδα τους έλεγαν ότι η gtx 750ti είναι σε απόθεμα....κανένα απο τα 2 δεν την είχε ετοιμοπαράδοτη.....να θές να αγοράσεις δλδ και να μην μπορείς ενα πράγμα....

Last edited:

Reaction score
2.001
Ακόμα μια ερώτηση....πως στο καλό ενεργοποιώ το στερεοσκοπικό 3D της Nvidia;
Κάθε φορά που προσπαθώ ανοίγει τον οδηγό διαμόρφωσης και εκεί δεν μπορώ να προχωρήσω την διαδικασία αφού δεν έχω κάποιο από τα συστήματα γυαλιών που περιγράφεται. (IR, κόμβος vision, ενσύρματα, γυαλια discover).
Διαθέτω προβολέα Optoma και rf γυαλιά με τον πομπό τους.

Αν δεν ολοκληρωθεί ο οδηγός διαμόρφωσης δεν ενεργοποιείται η λειτουργία του στερεοσκοπικού 3D.
Και σε αυτή την έλλειψη προσανατολίζω την μή δυνατότητα του συστήματος να αναπράγει υλικό απο blu ray 3D δισκάκη σε τρισδιάστατη εικόνα. Η αναπαραγωγή γίνεται σε 2Δ.

Αυτή είναι και η μόνη μέχρι τώρα παραφωνία στο σύστημα. Ταινία σε 3D sbs απο αρχείο αναπαράγει άψογα και απροβλημάτιστα.

Ξέχασα να πώ ότι χρησιμοποιώ το powerdvd ultra..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589