HTPC με τι κόστος.....;; :-)

Reaction score
2.001
Με την ανάλυση σε 720 αντί του 1080 δεν έχω κανένα θέμα με τις ταινείες......παίζει όλα τα mkv. Προφανώς για blue ray iso και original δισκάκια πρέπει να κατεβάσω κάποιο addon.

Timaras παίρνω ήχο απο την hdmi έξοδο της κάρτας γραφικών κατευθείαν στον ενισχυτη για να έχω hd audio.
Αν επιλέξω την onboard κάρτα ήχου θα χάσω τον hd ήχο.

Timaras

Reaction score
2.156
Timaras παίρνω ήχο απο την hdmi έξοδο της κάρτας γραφικών κατευθείαν στον ενισχυτη για να έχω hd audio.
Αν επιλέξω την onboard κάρτα ήχου θα χάσω τον hd ήχο.
Δεν το δοκιμάζεις να δεις?

Reaction score
248
Δεν το δοκιμάζεις να δεις?
Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά δεν φταίει τίποτα από τα παραπάνω που ψάχνετε. Η κάρτα είναι μια χαρά -overkill μάλλον- το σύστημα συνολικά είναι επίσης εξαιρετικό, επίσης overkill, ο αδύναμος κρίκος είναι όπως πάντα το software. Εξηγούμαι, Η ΑΤΙ ήταν μια εξαιρετική εταιρεία μέχρι που την αγόρασε η AMD και την έκανε σαν τα μούτρα της. Οι catalyst drivers για τα Windblows είναι σιχαμένοι. Είχα ακριβώς τα ίδια προβλήματα με το προηγούμενο μου HTPC που ήταν Lenovo Q180 και βασιζόταν στην ATI Radeon HD6450. Είχα αναγκαστεί να δουλεύω μόνο Windows 7 -σιχαμένο- με Catalyst Drivers 12.10 αλλίως το XBMC ΔΕΝ! Στο ubuntu δεν μπορούσε να κάνει ο σκατοdriver HD-Audio bitstreaming.

Λύσεις για τον αγαπητό.

DOWNGRADE του Catalyst Driver σε 12.10. Διατήρηση των σιχαμένων windows 7 και fine-tunnng του XBMC, υπάρχουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις στα διάφορα forum του XBMC.

Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να απαιτηθεί επανεγκατάσταση του λειτουργικού γιατί το σίχαμα αυτό στο add/remove των νεότερων Catalyst ενδέχεται να τα μαμήσει όλα.

Λύση 2η, καθώς δεν έχουν όλοι όρεξη να χερουκώνουν με command line διάφορα distributions του linux, κατέβασμα του τελευταίου OpenElec 3.2.4 στην έκδοση για AMD κάρτες και εγκατάστασή του σε USB Stick από όπου και μπορεί να κάνει liveboot και να κάνεις δοκιμές χωρίς να πετάξεις στα σκουπίδια την "πολύτιμη" εγκατάσταση των Winblows 7. Στην τελευταία έκδοση υποστηρίζεται πλέον και το HD-Audio bitstreaming σε ΑΤΙ κάρτες και παίζει εξαιρετικά.

Εγώ για αυτόν τον λόγο πήρα NUC, στον SSD δίσκο πέταξα Mac OS X 10.9 και το σύστημα δουλεύει σαν Mac Mini 1000+ € και έχω και ένα USB Stick καρφωμένο πίσω όπου boot-άρω Ubuntu δικό μου με XBMC και δουλεύουν όλα τέλεια. Ιδανικά θα έστηνα το XBMC στο Mac OS X, αλλά η apple δεν υποστηρίζει HD-Audio ακόμα.

Ο παραπάνω συνδιασμός δουλεύει εξαιρετικά καθώς η μεγαλύτερη πλειοψηφία των αρχείων μου είναι είτε MKV των 20+GB ή ISO των 30+GB.

Αφήστε τα Windows για το γραφείο όπου είστε και αναγκασμένοι να τα χρησιμοποιείτε και κοιτάχτε προς άλλη κατεύθυνση για τα HTPC. Για αυτον ακριβώς τον λόγο πρότεινα και σε προηγούμενο μήνυμα μου να μην δώσεις τόσα λεφτά για ένα HTPC, είναι απλά θέμα συνέργειας, δεν σημαίνει ότι το καλύτερο δυνατό H/W θα αποδώσει τα μέγιστα, αν ο S/W vendor είναι γιωτάς, το αποτέλεσμα πάσχει! Ελπίζω να ξεμπερδέψεις εύκολα με τις προτάσεις που σου παραθέτω!

Reaction score
2.001
Θα το κάνω κάποια στιγμή το βράδυ έστω κ εικονικά (θα αλλάξω την κάρτα ήχου χωρίς να την συνδέσω πραγματικά) για να το δω και αυτό το ενδεχόμενο. ...

Reaction score
248
Α και για να προλάβω και άλλους που ενδεχομένως ψάχνονται, σταματήστε να στουμπώνεται τα HTPC με τοπικούς δίσκους. Στήστε ένα ρημαδο-NAS βασισμένο σε ZFS και θα δείτε τι πάει να πει performance. Εγώ σε gigabit LAN βλέπω transfer times της τάξεως των 100+ MB/sec ενώ παράλληλα βλέπω ταινίες με DLNA και όλα τα υπόλοιπα αυτά καλούδια. Κόστος; Για 10ΤΒ ωφέλιμα + SSD για Caching, ρέστα από 900€.

Reaction score
2.001
Θα το ψάξω όσο μπορώ....δεν έχω πρόβλημα να κάνω ότι χρειαστεί, ακόμα και να παίζω απο ubuntu, αρκεί να γίνει οσο το δυνατό πιο φιλικό για όλους τους χρήστες....

Έχω κ μια ερώτηση...Επειδή εστιάζεις το πρόβλημα στους drivers της AMD, πιστεύεις ότι αν αλλάξω κάρτα γραφικών και πάω σε κάποια του ίδιου επιπέδου αλλά άλλης εταιρείας, δεν μιλάω για κάρτα των 300 ευρώ, θα έχω λιγότερα/ελάχιστα/καθόλου ζητήματα τέτοιου τύπου; Αν ναι, μπορώ να προχωρήσω σε μια τέτοια αγορά (αρκεί να μην έχω τα ίδια θέματα) και να χρησιμοποιήσω την κάρτα αυτή στο desktop σπου την είχα και πριν το htpc.

Reaction score
3
Δεν φταίνε τα αρχεία. Το xbmc είναι ασήκωτο...
Θα μου επιτρεψεις να σου πω , οτι εγω με Ι3-540 και καρτα 5570 fanless , μπορω και τρεχω μεχρι και MadVr
Το XBMC πιστευω οτι ειναι παναλαφρο.
Αν καπου βαραινει , ειναι στο Skin που θελει ο καθε χρηστης ............

Reaction score
2.001
Θα μου επιτρεψεις να σου πω , οτι εγω με Ι3-540 και καρτα 5570 fanless , μπορω και τρεχω μεχρι και MadVr
Να φανταστώ ότι το confluence ως default skin δεν ανήκει στην κατηγορία των ''βαρέων'';

Από όσο είδα εχτές αργαμιση και κάτι που ψαχνόμουν, θέλει κάποιες πατέντες για να παίξεις αυθεντικά μπλέ δισκάκια μέσω xbmc. Ποιό πρόγραμμα μπορώ να χρησιμοποιήσω σαν player μόνο για αυθεντικά br;

Ευτυχώς δεν καίγομαι και έχω συσκευές για να βλέπω τις ταινείες μου....αλλιώς!!!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
madvr με default settings, αν βάλεις jinc, anti-ringing και linear light θα βλέπεις με 10 fps

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
για απλή αναπαραγωγή 1080 σε default settings είναι υπερβολή να σκέφτεσαι να αλλάξεις κάρτα γραφικών!είτε για να πάς σε άλλης εταιρίας είτε σε ισχυρότερη!
αφού έχεις συσκευές για να βλέπεις τις ταινίες σου κ δεν καίγεσαι θα πρότεινα να κάνεις μία φρέσκια εγκατάσταση,με συγκεκριμένα βήματα που θα τα ξέρεις από πρίν,κ check μετά από κάθε βήμα για να καταλάβεις που στραβώνει το πράγμα.
κ ένα ένα τα βήματα για να μπορείς να πάρεις σαφέστερες απαντήσεις εδώ.
μια ματιά εδώ για αρχή
http://wiki.xbmc.org/?title=XBMC_for_Windows_specific_FAQ
και drivers καλύτερα τους τελευταίους από το site του κάθε κατασκευαστή,όχι από τα cd!

Reaction score
248
Να φανταστώ ότι το confluence ως default skin δεν ανήκει στην κατηγορία των ''βαρέων'';

Από όσο είδα εχτές αργαμιση και κάτι που ψαχνόμουν, θέλει κάποιες πατέντες για να παίξεις αυθεντικά μπλέ δισκάκια μέσω xbmc. Ποιό πρόγραμμα μπορώ να χρησιμοποιήσω σαν player μόνο για αυθεντικά br;

Ευτυχώς δεν καίγομαι και έχω συσκευές για να βλέπω τις ταινείες μου....αλλιώς!!!
Σκ@τούλες βαρύ είναι το skin, εγώ στο NUC τρέχω ΑΕΟΝ ΝΟΧ με τα πάντα ανοιχτά σε βαθμό που παθαίνεις επιληψία από το πολύ μπλιμπλίκι! Και σιγά να μην αλλάξεις κάρτα γιατί το λειτουργικό είναι για κλωτσιές. Δοκίμασε απόψε με το καλό ένα openelec και κατά 90% θα λύσεις το πρόβλημά σου. Εγώ παίζω με Intel HD4000 full SBS MKV χωρίς κιχ! Μιλάμε για 44GB ταινία, το h/w είναι υπεραρκετό. Πέτα τα σκουπίδια το λειτουργικό και καθάρισες.

Το μόνο θετικό που έχει το XBMC στα Windows είναι η "ευκολία" να βάλεις external players. Το βρίσκω χρήσιμο μόνο στην έκδοση 12.2 (τρέχουσα) για αναπαραγωγή 3D και αυτό υπό συνθήκες. Επειδή τρέχω ήδη beta v13 σε ubuntu, το πράγμα κυβερνάει, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

edit @

Last edited by a moderator:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
BoufisG θα σε παρακαλούσα να προσέχεις λίγο τις εκφράσεις σου, η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια, τα επόμενα θα σβηστούν....προς το παρόν θα μπουν @

Reaction score
2.001
Κάθισα εχτές πιο προσεχτικά και ακολούθησα τις οδηγίες απο το wiki.xbmc και μπορώ να πώ ότι η κάτάσταση βελτιώθηκε δραματικά. Έπαιξαν όλα τα αρχεία (mkv, bd iso, 3d mkv, 3d iso....) χωρίς κάποιο πρόβλημα.....Βέβαια έτρεχα την όλη διαδικασία σε windowed και όταν κάποια στιγμή γύρισα σε true fullscreen με το αντίστοιχο πλήκτρο, άμεσα έκανε τα δικά του κομπιάσματα αλλά αυτή την φορά και στο menu όχι μόνο στην αναπαραγωγή. Το έκλεισα, το ξαναάνοιξα μετά απο 10'' και ήταν όλα οκ.

Πάντως πρέπει να έχω και θέμα με την κάρτα γραφικών καθώς με παιδεύει για να μου βγάλει σήμα είτε απο την hdmi είτε απο την dvi. Συγκεκριμένα εχτές δεν μου έδινε με τίποτα σημα στον ενισχυτή αρχικα και μάλιστα στην προσπάθεια μου να κουμπώσω/κουνίσω το βύσμα μου εμφάνιζε στιγμιαία πράσινη οθόνη.
Μετά την σύνδεσα με hdmi πανω στν τηλ. και εκεί πήρα σήμα με την 2η προσπάθεια......Μετά απο αυτό την συνέδεσα στον AV με το ίδιο καλώδιο χωρίς να με προβληματίσει, και απο εκεί κ πέρα λειτούργησε κανονικά.....:errwhat:

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
Περίεργα πράγματα.
στο προηγούμενο PC που την είχες δεν είχε τέτοια προβλήματα ε?
ξεσκόνισε τις hdmi θύρες,αν πρίν ήταν κενές υπάρχει τέτοια περίπτωση,μου έχει τύχει, να φταίει αυτό για το σήμα κ την πράσινη οθόνη με hdmi θύρα σε tv.
δές αν έχει κουμπώσει καλά η κάρτα στην μητρική,κ την τροφοδοσία της.
αυτά μπορεί να διορθώσουν κ το πρόβλημα σε fullscreen (περιορισμένο data rate) αλλά μάλλον software είναι.
κ ένα furmark για την σταθερότητα της κάρτας καλό θα είναι!ή κάποιο που να στρεσάρει ολόκληρο το σύστημα!

Reaction score
1.846
Υποθέτω ότι έκανες clean install στον υπολογιστή. Ποια έκδοση των win 7 είναι περασμένη;

Αφού τα προβλήματα επιμένουν, το δίκιο είναι με το μέρος του BoufisG, κάτι φταίει με το λειτουργικό και τους οδηγούς. Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο Customize Your Windows Installation to Create the OS of Your Dreams και να προβείς στην ελάφρυνση του λειτουργικού. Αφού πρόκειται για HTPC μπορούν να εκλείψουν αρκετές αχρείαστες υπηρεσίες.

Κάποια στιγμή με διαθέσιμο χρόνο θα προσπαθήσω να βρω "βραστερούς" οδηγούς για την ASUS Radeon HD 7750 1 GB. Ποιους έχεις περασμένους τώρα;

Reaction score
2.001
Περίεργα πράγματα.
στο προηγούμενο PC που την είχες δεν είχε τέτοια προβλήματα ε?
ξεσκόνισε τις hdmi θύρες,αν πρίν ήταν κενές υπάρχει τέτοια περίπτωση,μου έχει τύχει, να φταίει αυτό για το σήμα κ την πράσινη οθόνη με hdmi θύρα σε tv.
δές αν έχει κουμπώσει καλά η κάρτα στην μητρική,κ την τροφοδοσία της.
αυτά μπορεί να διορθώσουν κ το πρόβλημα σε fullscreen (περιορισμένο data rate) αλλά μάλλον software είναι.
κ ένα furmark για την σταθερότητα της κάρτας καλό θα είναι!ή κάποιο που να στρεσάρει ολόκληρο το σύστημα!
Στο προηγούμενο ΠιΣι δεν είχα τέτοια προβλήματα, αλλά απο την άλλη την είχα εγκαταστήσει και τέλος....δεν είχα απαιτήσεις εκεί κ δεν είχα ασχοληθεί εκτενέστερα. Πάντως την ίδια hdmi θύρα χρησιμοποιούσα κ εκεί....οπότε λίγο δύσκολο να έχει μαζέψει σκόνη....θα το δώ πάντως για να είμαι οκ.
Κουμπομένη καλά είναι...αυτό που θα κάνω σήμερα είναι να την βγάλω και να την ξανακουμπώσω....ετσι για το ονόρε....Τροφοδοσία δικιά της δεν έχει.....

Reaction score
2.001
Υποθέτω ότι έκανες clean install στον υπολογιστή. Ποια έκδοση των win 7 είναι περασμένη;

Αφού τα προβλήματα επιμένουν, το δίκιο είναι με το μέρος του BoufisG, κάτι φταίει με το λειτουργικό και τους οδηγούς. Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο Customize Your Windows Installation to Create the OS of Your Dreams και να προβείς στην ελάφρυνση του λειτουργικού. Αφού πρόκειται για HTPC μπορούν να εκλείψουν αρκετές αχρείαστες υπηρεσίες.

Κάποια στιγμή με διαθέσιμο χρόνο θα προσπαθήσω να βρω "βραστερούς" οδηγούς για την ASUS Radeon HD 7750 1 GB. Ποιους έχεις περασμένους τώρα;
Έχω περάσει τα enterprise. Έκανα clean install...διέγραψα ότι partition προϋπήρχε και τα πέρασα όλα απο την αρχή. Εννοείτε πως δεν έχω εγκαταστήσει office κλπ τέτοια. Μόνο τα βασικά πέρασα και το sp1καθώς και ότι security updates περνάει απο μόνο του το σύστημα. Δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή την ακριβή έκδοση (πρέπει να το κοιτάξω το απόγευμα) αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μέσα απο το Catalyst έχω κάνει έλεγχο και έχω τους τελευταίους drivers εγκατεστημένους. Δεν βρίσκει κάτι νεότερο....
Θα το διαβάσω να ξεστραβωθώ....!!!

(όταν λες...βραστερους.....;;;;;;;;;)

Reaction score
1.846
Εκ πρώτης όψεως θα επέλεγα την έκδοση Windows 7 Home Premium. Αλλά δεν είμαι βέβαιος, ας περιμένουμε και άλλη γνώμη. Για την Windows 7 Enterprise η περιγραφή είναι «Microsoft sells this large business version in bulk to large businesses» που δεν νομίζω ότι ταιριάζει στην περίπτωσή σου. ;)

Για παράδειγμα, "βραστερούς" οδηγούς από το Guru3d.com, όπου κάποιος δοκίμασε και ενέκρινε. Κάτι που εν μέρει φαίνεται στα σχόλια αναγνωστών.

Reaction score
248
Εκ πρώτης όψεως θα επέλεγα την έκδοση Windows 7 Home Premium. Αλλά δεν είμαι βέβαιος, ας περιμένουμε και άλλη γνώμη. Για την Windows 7 Enterprise η περιγραφή είναι «Microsoft sells this large business version in bulk to large businesses» που δεν νομίζω ότι ταιριάζει στην περίπτωσή σου. ;)

Για παράδειγμα, "βραστερούς" οδηγούς από το Guru3d.com, όπου κάποιος δοκίμασε και ενέκρινε. Κάτι που εν μέρει φαίνεται στα σχόλια αναγνωστών.
Δεν ειναι θέμα έκδοσης των παραθύρων, είπαμε όλα είναι τα ίδια χάλια! Καλύτερα που έβαλε και Enterprise έτσι ώστε να μπορεί να πάρει και κανένα RDP στο έπιπλο νσ μην κάθεται σταυροπόδι μπροστά στην τηλεόραση προσπαθώντας.

Τα κλειδώματα του HDMI που περιγράφεις περίεργα μεν, εγώ τα αποδίδω στους Catalyst drivers δε. Επειδή είχα ξεστραβωθεί και εγώ να το κάνω να δουλέψει σωστά, είχα καταλήξει ότι η μόνη "σωστή" έκδοση ήταν η 12.10, από εκεί και πάνω άρχιζαν τα κουλά.

Επιμένω, αν δεν συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι που σε περιορίζουν σε χρήση "παραθύρων" να στήσεις OpenElec να τελειώνεις. Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται καν να καταργήσεις την εγκατάσταση του "λειτουργικού" που έχεις ήδη, κατεβάζοντας το σωστό TAR αρχείο θα βρείς ένα executable του τύπου "create live stick.exe" ή κάπως έτσι. Έχεις φυστικώσει σε μια USB ένα stick-άκι 2-4GB, και σε 5 λεπτά είναι έτοιμο να boot-άρεις από εκεί το HTPC σου. Στο boot menu που θα σου εμφανίσει μην του πεις "local install" άστο να κάνει liveboot που είναι και η default επιλογή.

Και αυτό θα θέλει 2-3 ρυθμισεις στο playback για να πάρεις τα μέγιστα αλλά μετά από αυτό τα προβλήματά σου τελείωσαν. Λογικά για AMD κάρτα γραφικών χρειάζεσαι αυτό το image:

http://www.openelec.tv/get-openelec/download/viewdownload/8/256

Καλή επιτυχία!

ΥΓ: συγνώμη κύριε διαχειριστά αλλά πάσχω από σύνδρομο Tourette :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589