HTPC με τι κόστος.....;; :-)

Reaction score
1.846
Αν αποφασίσει να ξεφύγει από το mainstream, το OpenElec είναι λυσάρα. Αλλά δεν τον βλέπω αποφασισμένο, γι' αυτό προσπαθώ να δώσω λύση με τα Παράθυρα. Κακώς βέβαια δεν αποφασίζουν οι πολλοί να ξεφύγουν, αφού το HTPC δεν είναι υπολογιστής με την ευρεία έννοια, είναι dedicated. Δεν του χρειάζονται πολλά μπλιμπλίκια και χαμπέρια, μόνο τα βασικά για να παίζει ταινίες και μουζικές. ;)

Reaction score
2.001
Tα enterprise μπήκαν γιατί αυτά υπήρχαν διαθέσιμα αυθεντικά και μόνο για αυτό τον λόγο.
Κόλημα με τα παραθύρια δεν έχω. Έχω εγκαταστήσει και ubuntu και τα δούλευα μια χαρά στο προηγούμενο μηχάνημα. Απλά ξεκίνησα έτσι και θέλω να το κάνω να δουλέψει....αυτό είναι όλο.
Το openelec το μέλέτησα και θα γίνει και αυτό παράλληλα. Θέλω ότι είναι να στηθεί, να στηθέι σωστά για να μην με παιδεύει. Συν το γεγονός ότι θέλω την δυνατότητα του gaming μέσω των windows οποτε μου χρειάζονται.

Ίσως στο προηγούμενο μηχάνημα που ήταν η κάρτα γραφικών, να έπαιζε με τους προηγούμενους drivers και για αυτό να μην μου είχε δημιουργήσει θέμα στο κλείδωμα. Πριν κανα χρόνο την εγκατέστησα κ μετά δεν ξαναέκανα update. Δεν είχα λόγο. Πάντως κ εκεί σε θέμα αναπαραγωγής video είχε θέματα.....απλά δεν είχα ασχοληθεί γατί δεν το δούλευα προς αυτή την κατεύθυνση.

Άσχετο....πιο είναι το πιο πλήρες skin για xbmc; Για μελλοντική χρήση αυτο.....!!!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.226
Συνεχίζουμε να υπερβάλλουμε, αποκλείεται να μην παίξει σωστά με κάποια drivers. :)

Όταν πήγα στο σπίτι του BoufisG πάντως, είχαμε θέμα και δεν έπαιζε κανένα video! :D :p

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
Πάντως κ εκεί σε θέμα αναπαραγωγής video είχε θέματα.....απλά δεν είχα ασχοληθεί γατί δεν το δούλευα προς αυτή την κατεύθυνση.
Μήπως να σιγουρευτείς πρώτα ότι η κάρτα είναι οκ μην παιδεύεσαι άδικα?

Reaction score
2.001
θα την βγάλω και θα την ξαναβάλω......και βλέπουμε....μέχρι να μου κάνει τα χατήρια....!!!:rolleyes::tongue:

Reaction score
2.001
Δεν ειναι δυνατόν......
Έβγαλα το μηχάνημα απο το ρεύμα....
Βγάζω-βάζω κάρτα και σιγουρεύω ότι πατάει καλά....
Βάζω ρεύμα
Αναβει λαμπάκι μητρικής....και ΤΕΛΟΣ,,,,,,,ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΕΚΡΑ....
Ούτε διακόπτες ούτε ανεμιστήρες ΤΙΠΟΤΑ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κουμπώνω ένα απο τα ανεμιστηράκια κατευείαν επάνω στο τροφοδοτικό.....ούτε αυτό δούλεψε.....
Το player που πέρνει κατευθείανκαι αυτό από το τροφοδοτικό,.....ούτε φωνή ούτε λαμπάκι....

Πάπαλα το τροφοδοτικό λοιπόν....;;;;;;;;;;;;;
Ειναι δυνατόν;;;;;;;;;;;

Την τύχη μου μέσα....

Reaction score
1.815
Πάρε βρε χριστιανέ ένα media player ή ένα logitech touch και άσε τον υπολογιστήρα!
Αφού δε σε θέλει!!!!:tongue:

Reaction score
1.846
Έκανα μια ανασκόπηση στο νήμα και είδα ότι το τροφοδοτικό είναι φρεσκοαγορασμένο. Οπότε έχει εγγύηση.

Νο προμπλέμο. :)

Reaction score
2.001
Να τους πάω μόνο το τροφοδοτικό ή όλο το κουτί να το τσεκάρουν μπας κ είναι τίποτα άλλο....;;;;

Reaction score
248
Συνεχίζουμε να υπερβάλλουμε, αποκλείεται να μην παίξει σωστά με κάποια drivers. :)

Όταν πήγα στο σπίτι του BoufisG πάντως, είχαμε θέμα και δεν έπαιζε κανένα video! :D :p
Εσύ να μην ανακατεύεσαι γιατί θα σου πετάξω τον σιχτήρ στο HC να σου τα γεμίσει όλα τρίχες και να κοιμάται επάνω στους ενισχυτές σου που έχει ζέστη!

Για την ιστορία, επειδή έχω καταλάβει τι διάολος είσαι, εκείνο ήταν το Lenovo Q180 με την ΑΤΙ που όπως λέμε εδώ έχει θέμα τους drivers στα windows. Αλλά και πάλι το πρόβλημά μας ηταν άλλο, οπότε μην με σκαλίζεις :)

Συνονόματε Γιώργο, τώρα με το καμμένο τροφοδοτικό / motherboard / god knows what, έρχεσαι σε μια αγαπημένη μου φράση....

ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ!!! Τι τα θέλουμε και μπλέκουμε με τους διαόλους...

Reaction score
1.846
Να τους πάω μόνο το τροφοδοτικό ή όλο το κουτί να το τσεκάρουν μπας κ είναι τίποτα άλλο....;;;;
Μόνο το τροφοδοτικό και το κουτί στο πορτμπαγκάζι για παν ενδεχόμενο. :whistling:

Λες αυτός να ήταν ο λόγος των κομπιασμάτων και μετά την αντικατάσταση το μασίνι να πηγαίνει μαλλιοκούβαρα; :rolleyes:

Reaction score
2.001
Στον καιρό.....τα ξεκούμποσα όλα απο επάνω, αφού τσέκαρα το τροφοδοτικό στο άλλο πισι και είδα ότι δινει ρευματα,
έβγαλα ακόμα και την μπαταρία......και ως εκ θάυματος...άρχισε να ζωντανευει.....
Τα έβαλα όλα σταδιακά μπας κ βρώ τον υπεύθυνο και τον απελάσω....αλλά μάταια...όλα δουλεύουν ρολόι.....

Οπως το λες φίλε....του διαβόλου πράγματα.....

Reaction score
2.001
Και κάτι τελευταίο για καληνύχτα......η hdmi παρατήρησα ότι όταν ξεκινάει το πισι και εμφανίζεται το λογότυπο της asus δίνει σήμα κανονικά....και μόλις αρχίζουν να μπουτάρουν τα παραθύρια.....μαυρίλα......
Καληνύχτα.....!!!!

Reaction score
2.001
H onboard καρτα γραφικών θα με καλύψει στο κομμάτι του hoμe cinema?
Τουλάχιστον να δουλέψω με αυτή και βλέπουμε αργότερα για κάτι καλύτερο......

Επίσης....υπάρχει περίπτωση ελλατωματικής RAM;
Γιατί το σκηνικό του να ξεκινάει αλλά στην ουσία να μην μπορεί να boota-ρει το bios.....κάτι μου κάνει....λέτε να μην βρίσκει ram και για αυτό να κόβει την διαδικασία και εγώ να νομίζω ότι το pc προχωράει κανονικά αλλά δεν έχω εικόνα λόγω κάρτα γραφικών;

Αντε παλι το απόγευμα.....!!! (θα δουλέψω μονο με την onboard κάρτα μπας κ βγάλω άκρη.....)

Last edited:

Reaction score
1.846
Αν υπήρχε θέμα με τις μνήμες θα άκουγες διάφορα (ανάλογα με το BIOS) beeps. Ας πούμε 3 κοφτά.

Το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή είναι συνδεδεμένο, ή με τόσες αλλαγές παράπεσε;

Reaction score
2.001
Αν υπήρχε θέμα με τις μνήμες θα άκουγες διάφορα (ανάλογα με το BIOS) beeps. Ας πούμε 3 κοφτά.

Το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή είναι συνδεδεμένο, ή με τόσες αλλαγές παράπεσε;
Είναι κανονικά συνδεδεμένο και εργάζεται....
Μπιπ απο πού να ακούσω....;;; Ηχειάκι το κουτι δεν......εκτός και αν το έχουν κρύψει παααααρα πολύ καλά στο μπροστινό πάνελ!!!

Reaction score
1.846
Αν αφαιρέσεις εντελώς τις μνήμες και ανοίξεις την τροφοδοσία θα διαπιστώσεις αν υπάρχει μπιπ. ;)

Reaction score
248
H onboard καρτα γραφικών θα με καλύψει στο κομμάτι του hoμe cinema?
Τουλάχιστον να δουλέψω με αυτή και βλέπουμε αργότερα για κάτι καλύτερο......

Επίσης....υπάρχει περίπτωση ελλατωματικής RAM;
Γιατί το σκηνικό του να ξεκινάει αλλά στην ουσία να μην μπορεί να boota-ρει το bios.....κάτι μου κάνει....λέτε να μην βρίσκει ram και για αυτό να κόβει την διαδικασία και εγώ να νομίζω ότι το pc προχωράει κανονικά αλλά δεν έχω εικόνα λόγω κάρτα γραφικών;

Αντε παλι το απόγευμα.....!!! (θα δουλέψω μονο με την onboard κάρτα μπας κ βγάλω άκρη.....)
Κατά πάσα πιθανότητα το BIOS πάει να χρησιμοποιήσει την Onboard VGA για αυτόν τον λόγο βλέπεις στιγμιαία το λογο. Τελικά έχω μπερδευτεί. Ποιό M/B αγόρασες?

• Έχει on board HDMI;
  • Η on-board κάρτα, είναι μήπως Intel HD4000/4400/4600 ;

Εάν οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτηήσεις είναι καταφατικές τότε παίζει Full HD 1080p μέχρι και Full-SBS χωρίς κιχ.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με την onboard VGA εκεί το HDMI σου και με το ρημάδι το openelec που σε ζαλίζω τόσο καιρό.

Στην πορεία ασχολήσου και με την 2η κάρτα που αγόρασες στα Windows και βλέπεις πως θα πάει. Λύσε ένα πρόβλημα την φορά :)

Reaction score
2.001
Βρε συ Βoufis.....εχτές είχα σκοπό να ασχοληθώ μόνο με το openelec......αλλά που....άστα....!!!!
Ότι κάνω σήμερα....αυριο έχει γενέθλια η σύζυγος και θα της αφιερώσω το βράδυ...!!!

το ΜΒ είναι αυτό: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.523122
με επεξεργαστή αυτόν: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558400

99.9% κάνω μια χαρά δουλειά
Απλά ήθελα λειτουργική την 7750 για κανα παιχνιδακι.....

Reaction score
248
Βρε συ Βoufis.....εχτές είχα σκοπό να ασχοληθώ μόνο με το openelec......αλλά που....άστα....!!!!
Ότι κάνω σήμερα....αυριο έχει γενέθλια η σύζυγος και θα της αφιερώσω το βράδυ...!!!

το ΜΒ είναι αυτό: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.523122
με επεξεργαστή αυτόν: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558400

99.9% κάνω μια χαρά δουλειά
Απλά ήθελα λειτουργική την 7750 για κανα παιχνιδακι.....
Συνονόματε, για κανένα παιχνιδάκι πάρε καμία κονσόλα και άσε το PC στην άκρη. Σκέψου για τις ανάγκες του παιχνιδιού να αλλάξεις καμία παράμετρο στο λειτουργικό και να σταματήσει να δουλεύει σωστά. Πάλι θα ψάχνεσαι!

Η on board κάρτα που έχει είναι equivalent της HD5000, να πάς την 7750 πίσω να πάρεις ένα πιστωτικό για τίποτα άλλο ποιό χρήσιμο και παίξε με την onboard.

Εφόσον λοιπόν χρησιμοποιείς full intel υλοποίηση, πάρε αυτό το image:

http://www.openelec.tv/get-openelec/download/finish/5-intel-builds/254-openelec-stable-intel-x86-64

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589