Hypex ή Truepath ?

Reaction score
8
Απάντηση: Hypex ή Truepath ?

Κι εγώ το σνίτσελ μου το τρώω καμμένο.

Αυτό τι σχέση έχει με τον σωστό τρόπο ψησίματος του συγκεκριμένου φαγητού;

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να μου πει πως θα τρώω εγώ το σνίτσελ μου, ούτε θα αλλάξω συνήθειες για να καταλήξω να τρώω κάτι που δε μου αρέσει (ή δε μου αρέσει το ίδιο) απλά επειδή είναι σωστό, αλλά αν ισχυριστώ ότι εγώ γνωρίζω καλύτερα τον σωστό τρόπο ψησίματος, βασιζόμενος καθαρά και μόνο στο προσωπικό μου γούστο, τότε ο οποιοσδήποτε θα έχει μία καλή δικαιλογία να με πάρει με τις ντομάτες.
εκτος εαν βαλουμε ενα τραντζιστορ και μια λαμπα - το εκανα - και η κλασσικη κιθαρα οπως ανεφερα παραπανω, ακουγοταν σαν κλασσικη απο την λαμπα και σαν ακουστικη απο το τραντζιστορ. Δυστηχως αυτο δεν ειναι θεμα αρεσοακουστικης.

Υ.Γ Στον χωρο υπηρχε και η κλασσικη κιθαρα που επαιξε το ιδιο κομματι - οχι οτι η λαμπα την αναπαρηγαγε οπως ηταν, αλλα ενα 80 % το επιασε, σε σχεση με το 60% του τραντζιστορ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Hypex ή Truepath ?

εκτος εαν βαλουμε ενα τραντζιστορ και μια λαμπα - το εκανα - και η κλασσικη κιθαρα οπως ανεφερα παραπανω, ακουγοταν σαν κλασσικη απο την λαμπα και σαν ακουστικη απο το τραντζιστορ. Δυστηχως αυτο δεν ειναι θεμα αρεσοακουστικης
Και είσαι σίγουρος ότι αυτό το test που κάνατε υπό αδιευκρίνιστες και μη ελεγχόμενες συνθήκες είναι ικανό για να βγάλουμε γενικευμένα συμπεράσματα;

Σε τι χώρο;
Με ποιά ηχεία;
Πώς ήταν στημένα τα ηχεία;
Με ποιά πηγή;
Ποιό ήταν το τρανζίστορ;
Ποιά ήταν η λάμπα;
Γνωρίζατε κάθε φορά ποιός ενισχυτής παίζει;
Δοκιμάσατε τυφλά με ένα σεντόνι μροστά στα μηχανάκια;
Και, φυσικά, με ποιά καλώδια; :136:

Aυτά είναι τα χοντρά...
Μη σε πάω για κόστος μηχανών, τάξη λειτουργίας, τύπους opamps, τύπους λυχνίας, DAC chip κ.ο.κ.

Reaction score
8

σπιτι μου
Αναλυσις Ομεγα και Μπελλα Λουνα
DROPLRT 5,0
BRYSTON
DARED 805
Nαι
οχι γιατι η διαφορα - στο συγκεκριμενο - θεμα, ηταν η μερα με την νυχτα
VDH THE SECOND, INTEGRATION και ηχειων KIMBER 8TC

Reaction score
8

Εδω φαινεται τι οδηγουσαν πριν, εκτος των αλλων οι ενισχυτες αυτοι, επαναλαμβανω οχι οτι ειναι αρκετοι σε ισχυ, αλλα για την ποιοτητα του ηχου τους.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Προφανώς δεν έψαχνα απαντήσεις αλλά να καταλάβεις πόσοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν αυτό που άκουσες σε εκείνη τη δοκιμή.
Αφού δεν είναι σαφές ας το συνεχίσω...

Μήπως με άλλα ηχεία το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό;

Ποιές λυχνίες φορούσε το Droplet; Mήπως με άλλες λυχνίες ή με άλλη πηγή (πχ ένα καλό DAC) να είχε προβάδισμα το τρανζίστορ;

Ο Bryston τάξη ΑΒ δεν ήταν; Πόσα watt βγάζει σε τάξη Α; Μήπως αν του αλλάξεις τo bias και τους πυκνωτές παίξει πολύ καλύτερα;
Μήπως ένας άλλος ενισχυτής τάξεως AB παίξει καλύτερα; Μήπως ο Audia Flight 100 ή ένας Hypex (πχ της Bryston ή ακόμα καλύτερα ένας ιδιοκατασκευή) ή ένας Trends ή ένας ενισχυτής του Pass έκανε μπίλιες τις λάμπες;

Ο Dared τι μάρκα λυχνίας φορούσε; Μήπως με άλλες λυχνίες δεν έπαιζε τόσο καλά;

Μήπως κάποιος άλλος λαμπάτος έπαιζε πολύ χειρότερα από τον Bryston και ακουγόταν η κιθάρα σαν άρπα;
Θα αρκούσε αυτό για να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι οι τρανζιστοράτοι είναι καλύτεροι από τους λαμπάτους;

Μήπως με τα Cardas Golden Reference και τα Goertz Mi3 άλλαζε κάτι στην "κατάταξη";

Μήπως...
Μήπως...
Μήπως...

Μήπως τελικά, εφόσον σου αρέσει να το ψάχνεις (και μπράβο) άξιζε τον κόπο να βάλετε κι εκείνο το ρημάδι το σεντονάκι να δούμε τελικά τι ώρα της ημέρας και τι ώρα της νύχτας ήταν με τα δύο συστήματα; Αν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές θα είχατε 100% επιτυχία και θα τελείωνε πολύ γρήγορα το test.
Έτσι να έχετε κάτι να λέτε και στους άπιστους Θωμάδες:
Ότι στο συγκεκριμένο setup, στο συγκεκριμένο χώρο και για το συγκεκριμένο σύνολο ακροατών, ο συγκεκριμένος λαμπάτος έπαιξε καλύτερα από τον συγκεκριμένο τρανζιστοράτο.

Επίσης να σου θυμήσω:

Πότε το thread "Hypex ή Truepath" έγινε Λάμπα VS. The Rest, για να καταλάβω;
Μήπως δεν υπάρχουν λαμπάτοι τελικοί που βγάζουν 200 Watt? Φυσικά και υπάρχουν.
Μήπως δεν υπάρχουν λαμπάτοι ενισχυτές που παίζουν καθαρά και απαραμόρφωτα; Φυσικά και υπάρχουν.
Το πόσο θα κοστίζει ένας λαμπάτος τελικός με 400W στα 4Ω (όπως ο μεσαίος Hypex) με τη διαφάνεια του Hypex και πόσο χώρο θα καταλαμβάνει, τι κόστος συντήρησης θα έχει, τι κατανάλωση θα έχει, πόσο θα ανεβάζει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο που θα παίζει και, τελικά, τι κόστος αγοράς και χρήσης θα έχει, μπορείς να υπολογίσεις;
Αν θέλεις μπορούμε να πάμε τα μηνύματα "Tubes VS The World" σε άλλο thread και να το συζητήσουμε, αλλά νομίζω δε χρειαζόμαστε κατεβατά υποκειμενικών εκτιμήσεων περί κολοκυθόπιτας για να συζητήσουμε.
Δεν έχουμε έλλειψη γνώμης και άποψης για να χρειάζεται να εισάγουμε από εξωτερικά link.. .

Reaction score
8

Δεν εχω προβλημα Κωστα να μεταφερθουν τα λινκς σε καινουργιο θεμα

"Hypex ή Truepath" δεν εχω ακουσει, οποτε δεν μπορω να ανφερθω ουτε θετικα ουτε αρνητικα - σαφως εσυ εχεις μεγαλυτερη εμπειρια επ αυτου και δεν εχω και λογο να αμφισβιτησω τις εντυπωσεις σου

βεβαιως και υπαρχουν λαμπατοι με 200 βατ και στην κατοχη μου εχω 4 τετοιους μονομπλοκς, αλλα η ηχητικη τους ποιοτητα, αν και προσωπικα πιστευω οτι υπερεχει σε πολλα σημεια των τραντζιστωρ, αλλα και σε ορισμενα χανει - βλεπε χαμηλο, αλλα αυτοι οι λαμπατοι χανουν κατα κρατος σε ποιοτητα ηχου απο τους SE.

Reaction score
1.772

μα ειναι δυνατον να συγκρινης ενισχυτες αναπαραγοντας ενα οργανο;

δεν προσπαθω να σου πω οτι οι set ειναι χιεροτεροι η οτι η ψηφιακοι ειναι καλυτεροι

αλλα οτι το ηχειο που εχεις δεν κανη για αυτους.

μου θυμιζης τον εαυτο μου στα 18 με το τοτε συστημα μου που εβαζα το volume

σε παρανοικες σταθμες.

τι ωραια που ακουγονταν η εισαγωγη αλλα με το εσκαγε η πρωτη μπασια μουσικη

τελος και ετρεχες να χαμηλωσεις.

ειχα ακουση τα μονομπλοκ της vtl 800 watt λαμπα και επαιζαν μουσικη

σαν τρανζιστορ.

μετα βεβαια ακουσα στα ιδια ηχεια τους krell evolution.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

...αλλα αυτοι οι λαμπατοι χανουν κατα κρατος σε ποιοτητα ηχου απο τους SE.
Kαταλαβαίνω τι εννοείς αλλά να στο πω αλλιώς:
Αμφιβάλλεις ότι αν, αντί 2, είχες 4 από τούς 805 σου για διενίσχυση του κάθε ηχείου θα έπαιρνες ακόμα καλύτερο ήχο;
Eπίσης αν τελικά θεωρείς πως το SE είναι ό,τι καλύτερο θα πρέπει να βάζεις στο παιχνίδι αντίστοιχης φιλοσοφίας τρανζίστορ και όχι ένα τυπικό AB.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.518

τυχαίοι συνδυασμοί μηχανημάτων (αντικειμενικά προβληματικοί) σε τυχαίες συνθήκες (αντικειμενικά προβληματικές) με πολύ συγκεκριμένο μουσικό πρόγραμμα (μη αντικειμενικό κριτήριο) σε τυχαία ηχογράφηση (αστάθμητος παράγων) και σε χαμηλή στάθμη ακρόασης (τυχαία γούστα) είναι ιδανικός συνδυασμός για συμπεράσματα του πωπού, ιδίως όταν η υποκειμενική έλξη προς ευχάριστη αρμονική παραμόρφωση (λόγω συνήθειας επί σειράς ετών) είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ...

Ταυτόχρονα, το "πασπάλισμα" των "απόψεων" αυτών με εισαγόμενες "απόψεις" ή γενικά με άλλες όμοιας φιλοσοφίας "απόψεις" δεν αποτελεί "απόδειξη" ορθότητας, παρά μόνο απόδειξη ότι κι άλλοι σε αυτόν τον πλανήτη κάνουν τα ίδια λάθη....

Καλημέρα σας.

ΥΓ Τα "μονομπλοκ της vtl 800 watt λαμπα" (που λέει ο back) αν κόστιζαν 500 ευρώ δε θα τα αποκτούσαμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ όλοι μας?

Κώστας Φ.

Reaction score
895

ΥΓ Τα "μονομπλοκ της vtl 800 watt λαμπα" (που λέει ο back) αν κόστιζαν 500 ευρώ δε θα τα αποκτούσαμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ όλοι μας?
Έλα μωρε, αυτα τα ενισχυτάκια είχαμε ακούσει.
Αλλά εντάξει, να πω τη μαύρη αλήθεια, θα τους αγόραζα στα 500 ευρώ..

Πέρα από την πλάκα, υπάρχει και το κόστος χρήσης, έτσι;

1 x 12AT7, 2x 6350, 12 x 6550C ανά κανάλι.
Κατανάλωση Idle 480W, Full Power 1300W

Γιατί αν δεν μας ενδιαφέρει το κόστος κτήσης και χρήσης θα προτιμούσα το πλήρες σετάκι Krell Evolution (προ: Krell Evolution 202, τελικοί: Krell Evolution 600 monoblocks) που ακούσαμε σε άλλη φάση, στον ίδιο χώρο/ηχεία, το οποίο επίσης "καίει" τα άντερά του, έστω κι αν χρειαστεί να δώσω 1000 ευρώ. :138:

Reaction score
8

αλλα οτι το ηχειο που εχεις δεν κανη για αυτους.
μονο απο αποψη σταθμης και οχι ηχητικης ποιοτητας.

μου θυμιζης τον εαυτο μου στα 18 με το τοτε συστημα μου που εβαζα το volume

σε παρανοικες σταθμες.
εγω ωρες ωρες, ακομα το κανω,

Reaction score
8

Kαταλαβαίνω τι εννοείς αλλά να στο πω αλλιώς:
Αμφιβάλλεις ότι αν, αντί 2, είχες 4 από τούς 805 σου για διενίσχυση του κάθε ηχείου θα έπαιρνες ακόμα καλύτερο ήχο;
Eπίσης αν τελικά θεωρείς πως το SE είναι ό,τι καλύτερο θα πρέπει να βάζεις στο παιχνίδι αντίστοιχης φιλοσοφίας τρανζίστορ και όχι ένα τυπικό AB.
σαφως, αλλα και παλι οι σταθμες θα ηταν απλα μετριες - οποτε κραταω τους σετ για χαμηλες σταθμες και ψαχνω για τραντζιστορ που να με ικανοποιει εχτω και μετρια.

Reaction score
8

τυχαίοι συνδυασμοί μηχανημάτων (αντικειμενικά προβληματικοί) σε τυχαίες συνθήκες (αντικειμενικά προβληματικές) με πολύ συγκεκριμένο μουσικό πρόγραμμα (μη αντικειμενικό κριτήριο) σε τυχαία ηχογράφηση (αστάθμητος παράγων) και σε χαμηλή στάθμη ακρόασης (τυχαία γούστα) είναι ιδανικός συνδυασμός για συμπεράσματα του πωπού, ιδίως όταν η υποκειμενική έλξη προς ευχάριστη αρμονική παραμόρφωση (λόγω συνήθειας επί σειράς ετών) είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ...
δεν νομιζω να υπαρχει συστημα στον κοσμο που να μην ειναι ετσι - με εξαιρεση τις σταθμες.

συμφωνω απολυτα.

Reaction score
1.772

και παλη ομως θαναση τα vtl εχασαν απο τα krell ακομα και αν αφησουμε κατα μερος το κοστος.

Reaction score
8

Πέρα από την πλάκα, υπάρχει και το κόστος χρήσης, έτσι;

1 x 12AT7, 2x 6350, 12 x 6550C ανά κανάλι.
Κατανάλωση Idle 480W, Full Power 1300W

Γιατί αν δεν μας ενδιαφέρει το κόστος κτήσης και χρήσης θα προτιμούσα το πλήρες σετάκι Krell Evolution (προ: Krell Evolution 202, τελικοί: Krell Evolution 600 monoblocks) που ακούσαμε σε άλλη φάση, στον ίδιο χώρο/ηχεία, το οποίο επίσης "καίει" τα άντερά του, έστω κι αν χρειαστεί να δώσω 1000 ευρώ.
και οχι μονο Κωστα στις πολλες λαμπες αντε να βρεις ποια εχει καποιο μικροπροβλημα.

Προσφατα ημουν ετοιμος για την αγορα ενος KRELL FBB 700, περα απο την ηχητικη του ποιοτητα, τα ψηλομεσαια για μενα ειναι μετρια, το χαμηλο σε ελεγχο και σε ογκο τελειο, δεν τον πηρα γιατι η μεγιστη καταναλωση του ηταν 5 κιλοβατ την ωρα

Reaction score
1.772

εγω ωρες ωρες, ακομα το κανω,
και εγω μονο που τωρα οταν μπαινουν ολα τα οργανα συνεχιζη και παιζη το συστημα

σαν να μην τρεχη τιποτα.

Reaction score
8

εναν εβολουσιον 600αρι θα τον επαιρνα, και θα κραταγα και τους SE για ορισμενα ακουσματα.

Reaction score
1.772

και οχι μονο Κωστα στις πολλες λαμπες αντε να βρεις ποια εχει καποιο μικροπροβλημα.

Προσφατα ημουν ετοιμος για την αγορα ενος KRELL FBB 700, περα απο την ηχητικη του ποιοτητα, τα ψηλομεσαια για μενα ειναι μετρια, το χαμηλο σε ελεγχο και σε ογκο τελειο, δεν τον πηρα γιατι η μεγιστη καταναλωση του ηταν 5 κιλοβατ την ωρα
και ομως στα evoloution το τελειο ηταν τα ψηλομεσαια.

για το μπασο το στησιμο σε μαγαζι δεν ηταν οτι καλυτερο αλλα

δεν εχω καμια αμφιβολια..

παντως ειναι οτι καλυτερο εχω ακουση σε ενισχυτη.

Reaction score
1.772

εναν εβολουσιον 600αρι θα τον επαιρνα, και θα κραταγα και τους SE για ορισμενα ακουσματα.
μαλλον δεν θα κραταγες τιποτα αλλο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.518

Τι να πω... άσχετοι είστε ρε, αν είναι να πάρεις κρέλ παιδάκι μου, πάρε ένα μρά να ησυχάσεις... (16,000 W into .5 Ohm)

και οτιδήποτε άλλο στο καλάθι των αχρήστων....

ΥΓ αν περισσέψουν τίποτα ψιλά, χτύπα και το σαμπάκι το μρού.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.418
Members
38.696
Νεότερο μέλος
Spiromag