Hypex nc 400 build

Reaction score
6.236
Εχω σχεδον τελειωσει με το πρωτο αλλα εχω μερικες αποριες.
Το καλωδιο στις μπορνες το εσπρωξα οσο πιο μεσα μπορουσα και εσφιξα σφιχτα τις μικρες βιδες πανω στη μονωση του καλλωδιου ωστε να μεινει ακινητο. Προσπαθησα στην αρχη να το σφιξω πανω στο γυμνο καλωδιο αλλα απλα οι βιδες το ελλιωσαν και δεν εκανε καλη επαφη.
Επισης βλεπετε κατι που θα επρεπε να διορθωσω πριν το βαλω στο ρευμα ;
[DOUBLEPOST=1517774436][/DOUBLEPOST]
46A7B52D-7DF4-4210-A8A1-191867D0E7CB.jpeg

[DOUBLEPOST=1517774541][/DOUBLEPOST]
A0925490-608F-40AF-901F-03D965CB56E2.jpeg

D

deleted user 10898

Guest
μια χαρα είναι, άντε για να πω κάτι, το πλέξιμο των καλωδίων ηχείων ιδανικά θα έπρεπε να ξεκινα λίγο ποιο κοντα στην πλακέτα και να είναι ποιο πυκνό.
σύμφωνα με την hypex η παράλληλη πορεια τους και το ημικύκλιο που σχηματίζεται πριν αρχίσουν να περιστρέφονται αποτελούν πιθανή πηγη ακτινοβολίας/θορυβου.
Δεν θυμάμαι πως είχα συνδέσει τα xlr υπήρχαν 2-3 επιλογές και εγώ έπαιζα με προ με rca.
σουπερ επιλογή έκανες....

• Like
Reactions: PPG

D

deleted user 10898

Guest
μπράβο!
εμενα μου έπαιρνε πολύ ώρα να τα ξαναφτιάξω!
άσε που λέει στις οδηγίες πως τα καλώδια ηχείων πρέπει να βγαίνουν από την ιδια πλευρά και κανεις δεν είχε καταλάβει τι σημαίνει αυτό.
όπως τα έκανες εσύ?
το ένα διπλα από το άλλο ? (λογικότερο αλλα δεν χωράνε τα καλώδια...)
τεσπα, αναφτο και άκου!

• Like

Reaction score
6.236
Λοιπον μολις τελειωσα και με το δευτερο και τα συνδεσα προχειρα σε ενα προ της κακιας ωρας (ουτε ο θεος δλδ δεν τον κανει προ και η συνδεση εγινε με ανταπτορα απο rca σε xlr σε κατι δευτερα ηχεια που εχω απλα για να δω αν δουλευουν οι ενισχυτες. Ακομα και ακουγονται αρκετα καλα πραγμα που μου εκανε εντυπωση.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το καλωδιο στις μπορνες το εσπρωξα οσο πιο μεσα μπορουσα και εσφιξα σφιχτα τις μικρες βιδες πανω στη μονωση του καλλωδιου ωστε να μεινει ακινητο. Προσπαθησα στην αρχη να το σφιξω πανω στο γυμνο καλωδιο αλλα απλα οι βιδες το ελλιωσαν και δεν εκανε καλη επαφη.
Επισης βλεπετε κατι που θα επρεπε να διορθωσω πριν το βαλω στο ρευμα ;
Ναι, το καλώδιο στις μπόρνες.
Δεν σφίγγεις το μονωτικό με τη βίδα αλλά το χαλκό.
Σε ένα μήνα, λόγο της οξείδωσης, δεν θα έχει επαφή έτσι όπως το έχεις.

Reaction score
6.236
Ναι, το καλώδιο στις μπόρνες.
Δεν σφίγγεις το μονωτικό με τη βίδα αλλά το χαλκό.
Σε ένα μήνα, λόγο της οξείδωσης, δεν θα έχει επαφή έτσι όπως το έχεις.
Το σφιγγω σφιχτα η απλα να κανει επαφη οσο το δυνατον μεγαλυτερο μερος του χαλκου;

• Like

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το σφιγγω σφιχτα η απλα να κανει επαφη οσο το δυνατον μεγαλυτερο μερος του χαλκου;
Και τα δύο.
Αν η διατομή του καλωδίου δεν είναι αρκετή δίπλωσε το, βάλτο διπλό στη τρύπα και κάργαρε στο σφίξιμο.

Reaction score
6.236
Τελικα αγορασα ενα yamaha cxa 5000 pre pro ο οποιος τα οδηγει απροβληματιστα. Τα προβληματα του χωρου μου ομως ειναι υπαρκτα και αδικουν ολο το συστημα. Τωρα αναμεσα στον yamaha και τον marantz sr 7011 που ειχα δε νομιζω οτι υπαρχει συγκριση σε δικαναλη ακροαση.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis