Intel Core 2 Duo - Conroe

Reaction score
5
βγαλε τις μνημες, αλλαξε το jumperακι να κανει reset το bios, ενεργοποιησε το pc χωρις τις μνημες (θα κανει κατι μπιπ μπιπ)... κλειστο, βαλε τις μνημες και ξανα ανοιξε το κανονικα και μπες στο bios να δεις τι μπορεις να ξανακανεις... αν δε γινει και με αυτο... κατι ψηθηκε και για να μην καταστραφει δε σε αφηνει να ανεβεις τοσο ψηλα! (τσεκαρε και τα ρευματα σου αν ειναι οκ απο το τροφοδοτικο τα +3.3, +5, +12).

overcloking απλα για να κανουμε χωρις να χρειαζομαστε παραπανω δυναμη ειναι απλα μειωση της ζωης των εξαρτηματων χωρις καποιο κερδος...
και αυτο το εχω παρατηρησει απο τον πρωτο pentium στα 75Mhz που υπερχρονησα στα 120... και μετα 1μιση χρονο πηρε την κατω βολτα... (οπως και ο 533@833, και ο [email protected]...)... μολις πηρα τον 3.0αρη δεν το χρειαζομουν, αν και το τσεκαρα οτι εφτανε στα 3.5+... το ιδιο και τον 6300 που εχω τωρα... οκ, φτανει πανω απο 3Ghz... αλλα ποιος ο λογος να το κανω?

χαρακτηριστικα θα πω οτι ο 533 αυτη τη στιγμη δε δουλευει πανω απο 533... και οταν πιανουν οι ζεστες βγαζει μπλε οθονες, και ο 2.4 χωρις καλη ψυκτρα ουτε καν μπουταρει... ο 3αρης αντιθετος ηταν σε τελεια κατασταση και ο ανεμιστηρας που ειχε δουλευε στις 1000-1200 στροφες ολο το καλοκαιρι...

Reaction score
0
παιδια, η ζωη των "τρανζιστορ" (ο θεος να τα κανει) μεσα σε ενα επεξεργαστη, επηρεαζεται ΜΟΝΟ απο την ταση λειτουργειας , και ελαχιστα απο τη θερμοκρασια λειτουργειας. Οταν η Intel σου πουλαει εναν Ε6300 δεν στον πουλαει σαν Ε6300 επειδη εχει κατασκευαστει απο ενα "χαμηλου επιπεδου" εργοστασιο και πρεπει να λειτουργει στα 1.86 για να αντεξει τα 14 χρονια που υποσχετε....και ο Χ6800 ειναι φτιαγμενος αλλου και μπορει να αντεξει τα 14 χρονια δουλευοντας στα 2.93....ελεος....ιδια γραμμη παραγωγης ειναι , και οτι συχνοτητα και να βαλεις στον Ε6300 χωρις να πειραξεις την ταση, εφοσον μπορει να λειτουργησει και δεν κολαει , το ιδιο και το αυτο ειναι στη διαρκεια ζωης. Αμα σε απασχολει ενα 1-2% που μπορει να επηρεαστει απο τους εως 5 βαθμους παραπανω θερμοκρασιας , τοτε μπορεις να παρεις και μια καλυτερη ψυκτρα.

Κανε το clear cmos, ξαναπερνα τις ρυθμισεις και πες μας.

Το γιατι να κανεις overclock αμα εχεις κατι ηδη δυνατο, ειναι προφανες.
1) Γιατι μπορεις και ειναι δωρεαν, και αφου ο επεξεργαστης εχει κρυμενη ισχυ, γιατι να μην την παιρνεις.
2) Γιατι σε καποιες εφαρμογες δε λες ποτε οχι σε παραπανω ισχυ. Αμα κανω encoding και παιρνει 5 ωρες, προτιμω να παρει 4....3....2!

VG

Reaction score
0
Απορια..μετα το clear CMOS, πρεπει να εχω γραψει καπου καποιες ρυθμισεις;
Θα αρχισει να ψαχνει δισκους και να κανει αδιακριτες ερωτησεις; :lol:

Reaction score
0
ΟΧΙ. Μετα το clear CMOS θα ειναι οπως ακριβως οταν εστησες πρωτη φορα το μηχανημα. Αν δεν εγινε τιποτα περιεργο τοτε, δε θα γινει ουτε τωρα....αν χρειαστηκε να βαλεις τιποτα manually τοτε, θα το ανεις και τωρα...

VG

Reaction score
0
Βρηκα επιτελους χρονο και διαθεση να ασχοληθω..
Αφαιρεσα την μπαταρια για περιπου 1 λεπτο,και...βουαλα.Ημουν ετοιμος παλι για αταξιες.
Πλεον δουλευω παλι στα 2.8Ghz :D

Reaction score
0
τοσο απλο ηταν...καποια ρυθμιση ειχε ξεχαστει και δεν την εβρισκες...

Αστο εκει τωρα που ειναι και default οι μνημες και να το χαρεις, δεν αξιζει τον κοπο γι αεσενα να παρεις αλλα 200-300 MHz αφου δεν εισαι εθισμενος με το σπορ....ηδη εχεις παρει ενα πολυ μεγαλο οφελος σε επιδοσεις απο την default κατασταση...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Εγω που εχω ενα pentium 4 στα 2.8 Gh (21*133)
μεχρι που μπορω η μου προτεινετε να παιξω με το overclocking?
Δεν ξερω τιποτα απο over clock αλλα εχω ενα φιλο που ξερει απο αυτα. (τεχνικος στους υπολογιστες με microsoft διπλωματα κτλ)
Δεν ξερω καν τι να αναφερω για το συστημα μου για να ρωτησω σωστα για το overclocking. :lol:

Μπορω να κανω βιδες ενα υπολογιστη να του αλλαξω κουτι να του αφαιρεσω τον επεξεργαστη να του βαλω αλλο κτλ κτλ...
Αλλα απο προγραμματισμους αστα να πανε...

Η επειδη η motherboard μου ειναι H.T. 64 bit και παιρνει και νεο επεξεργαστη στα 3 Gh να το εκμεταλλευτω και να παρω απλα ενα νεο επεξεργαστη?
Η δεν θα δω διαφορα απο τα 2,8 που ειμαι τωρα?

Αξιζει σε εμενα το overclocking?
Βλεπω HD ταινιες (ειναι οριακος ο 2,8) για αυτη τη δουλεια το ξερω, λειτουργω πολλα προγραμματα μαζι οπως photoshop excel, αντε να εχω ανοιχτο ταυτοχρονα και κανα nero η κανα tv tuner να παιζει Sτην δευτερη οθονη που εχω...

Με ολα αυτα που κανω ταυτοχρονα μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα προβλημα... Απλα βλεπω οτι πεφτει η αποδοση.
Εχω 1024 ram 512 * 2.

Εσεις τι λετε? Οverclocking η παιρνω καινουριο επεξεργαστη στα 3?

Reaction score
14
Μπα....αυτός που έχεις πάει για πλάκα στα 3 Ghz.

Κάνε το 21 Χ 133 σε 21 Χ 140 και καθάρισες.
Ανάλογα τον p4 (B, C), τις μνήμες που φοράς και τους χρονισμους τους μπορείς να πας και παραπάνω.
Από αυτό το "παραπάνω" και μετά αρχίζουν τα δύσκολα.
Τα "δύσκολα" απαιτούν χρόνο, πειραματισμό, καλή ψύξη, ίσως γερά νεύρα και καλή γνώση του τι κάνεις.
Επίσης επίγνωση των ορίων. :wink:

Reaction score
0
Αφου λες 21χ133 παει να πει οτι εχεις 2.8 B , αυτο δεν ειναι ιδιαιτερα καλο αλλα ειναι ΟΚ. Αν οι μνημες σου ειναι 400αρες τοτε κατι μπορεις να κανεις, αλλιως δεν αξιζει τον κοπο. Αν λοιπον ειναι 400αρες βαλτες 1:1 με τον CPU και εχεις περιθωριο μεχρι τα 21χ200=4200ΜΗζ , σιγουρα καποια στιγμη αρκετα νωριτερα απο αυτα θα σε κοωει ο CPU , με λιγη τυχη θα σταματησεις στα 3.5GHz περιπου και μπορεις να πεις οτι ειχες ενα σεβαστο δωρεαν κερδος.

Παντως κατι δεν ταιριαζει σε αυτα που λες, δε γινεται η μητρικη σου να υποστηριζει 64bit αφου ο CPU (και αρα και η μητρικη) ειναι socket478 και δεν βγηκαν 64bit επεξεργαστες σε αυτην την πλατφορμα (το HT που λες οτι υποστηριζει ειναι σωστο).

Σοβαρη βελτιωση ειδικα στο Multitasking Που λες θα εβλεπες με ενα διπυρινο, αλλα σε 478 δυστυχως δνε υπαρχει και θα αναγκαστεις να τα αλλαξεις ολα (cpu-mobo-ram-vga) οποτε αστο... Αφου εστω και οριακα εισαι καλυμενος, δοκιμασε να τον πας 3.2-3.5GHz να παρεις αυτο το εξτρα κερδος.

Αλλα επειδη η φαση δεν ειναι τοσο απλη οσο με τους Conroe, καλο ειναι να βρεις καποιον που να ασχολειται να σε βοηθησει (ο φιλος σου που λες πιθανον μπορει, αλλα σε διαβεβαιω τα Microsoft πτυχια δεν εχουν καμια σχεση με το θεμα ;) )

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Οι δυο μνημες μου ειναι 512 mb η καθε μια στα 333mhz.
Oποτε μπορω να το <<τρεξω>> εως και 3,2 GHz ? 3,5 μου φαινετε πολυ :?

Reaction score
0
Οι μνημες σου μπορουν να σου επιτρεψουν να πας μεχρι τα 21x166=3486 ΜΗz. Πλεον μενει μονο η μητρικη για να κρινει το τι μπορεις να κανεις. Αν ειναι καποια με chipset intel 865 ή 875 τοτε εισαι σε καλο δρομο, αν οχι καλυτερα αστο επειδη εισαι απειρος με το θεμα.

Reaction score
14
B said:
Οι μνημες σου μπορουν να σου επιτρεψουν να πας μεχρι τα 21x166=3486 ΜΗz. Πλεον μενει μονο η μητρικη για να κρινει το τι μπορεις να κανεις. Αν ειναι καποια με chipset intel 865 ή 875 τοτε εισαι σε καλο δρομο, αν οχι καλυτερα αστο επειδη εισαι απειρος με το θεμα.
Βρε Blinky..... :roll:
Μην τον βάζεις στη μπρίζα βρε αγόρι μου....θα το ρημαξει το μηχανάκι και μετά δεν θα ξέρει πως να το μαζέψει.

Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση ένας 2,8 P4 να πάει σταθερά και χωρίς προβλήματα στα 3,5!!!!
Μάλιστα δυο από τις προδιαγραφές που χρειάζονται για αυτό ο Μaniac δεν τις έχει.
Πείρα. Και πληροφορική γνώση.

Είναι φανερό ότι έχεις λιώσει τα Bios και τα κατσαβίδια.
Όμως...θα πρέπει - κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα- να μετράς σε ποιον απευθύνεσαι.
Τι να καταλάβει ο άνθρωπος από πολλαπλασιαστές/διαιρέτες FSB και συνδιασμούς/πατέντες 400άρας μνήμης
σε 533 σύστημα....χωρίς κάποιον δίπλα του ή χωρίς να ρίξει το διάβασμα της αρκούδας...
Ασε τον στα 3 ghz που θα τα πιάσει εύκολα και απροβλημάτιστα και θα πάρει και αυτό το "κάτι" που του λείπει και
θα χαρεί.... :roll:
Είδες τι έγινε με τον VG....
Είμαι σίγουρος ότι του έφυγε η ψυχή κάποια στιγμή...

"Με τον χασάπη χασάπης...με τον μανάβη μανάβης!"
Έλεγε ένας μπάρμπας μου....καταλαβαίνεις υποθέτω.... :wink:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Καλα βρε δεν ειπα οτι θα το κανω και μονος...
Θα φωναξω κανα φιλο που ξερει εννοειτε...
Απλα μια ενημερωση για το αν αξιζει το μηχανημα που εχω και αν μπορει να δουλεψει over clocking δεν πειραζει :wink:
Για να δουμε τι θα δουμε...
Και εγω αν γινει 3 GHz ευχαριστημενος θα ειμαι... Ιδιως για τις ταινιες HD που κατεβαζω και βλεπω θα χρειαστει...
Αν και δεν βλεπω να το κραταω περισσοτερο απο ενα αντε 2 χρονια το πολυ το pc...

Με agp καρτα γραφικων και μονοπυρηνο επεξεργαστη δεν ξερω ποσο θα αντεξω στο χρονο.

Θελω και εγω dual με pci expres θυρες καρτα γραφικων pci exp. 2 Giga ram κτλ κτλ κτλ αλλα να πεσουν λιγο και οι τιμες ε? :wink:

Παντως εδω και 3 χρονια που εχω τον pentium 2,8 τον εχω χαρει!
Οταν τον πηρα ο δυνατοτερος ηταν ο 3! :shock:
Τωρα αρχισε και γερναει :lol:

Λοιπων μην φοβαστε δεν θα κανω κατι μονος στο pc. Απο overclocking δεν ξερω. Aν κανω ομως και χαλασει θα σας τραβηξω μια μηνυσηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
και θα σας παρω και τα σωβρακα !!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
preve said:
B said:
Βρε Blinky..... :roll:
Μην τον βάζεις στη μπρίζα βρε αγόρι μου....θα το ρημαξει το μηχανάκι και μετά δεν θα ξέρει πως να το μαζέψει.

Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση ένας 2,8 P4 να πάει σταθερά και χωρίς προβλήματα στα 3,5!!!!
Μάλιστα δυο από τις προδιαγραφές που χρειάζονται για αυτό ο Μaniac δεν τις έχει.
Πείρα. Και πληροφορική γνώση.

Είναι φανερό ότι έχεις λιώσει τα Bios και τα κατσαβίδια.
Όμως...θα πρέπει - κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα- να μετράς σε ποιον απευθύνεσαι.
Τι να καταλάβει ο άνθρωπος από πολλαπλασιαστές/διαιρέτες FSB και συνδιασμούς/πατέντες 400άρας μνήμης
σε 533 σύστημα....χωρίς κάποιον δίπλα του ή χωρίς να ρίξει το διάβασμα της αρκούδας...
Ασε τον στα 3 ghz που θα τα πιάσει εύκολα και απροβλημάτιστα και θα πάρει και αυτό το "κάτι" που του λείπει και
θα χαρεί.... :roll:
Είδες τι έγινε με τον VG....
Είμαι σίγουρος ότι του έφυγε η ψυχή κάποια στιγμή...

"Με τον χασάπη χασάπης...με τον μανάβη μανάβης!"
Έλεγε ένας μπάρμπας μου....καταλαβαίνεις υποθέτω.... :wink:
Συμφωνω....δεν ειναι τοσο απλη υποθεση το overclock σε μηχανημα αυτης τηε εποχης, και κυριως ΔΕΝ εχουν εκεινοι οι επεξεργαστες το τεραστιο αποθεμα που εχουν οι τωρινοι core2. Με δυσκολια θα παει στα 3.3+....αμα δεν ξερει ισως καλυτερα να μην ασχοληθει καν, το μεγαλυτερο κερδος θα το ειχε αν πηγαινε σε καποιον διπυρινο....αλλα αυτο δεν ειναι τσαμπα :D

Βεβαια εστω και πανω στην τρελα μου, το εγραψα το ρημαδι μου το "Αν ειναι καποια με chipset intel 865 ή 875 τοτε εισαι σε καλο δρομο, αν οχι καλυτερα αστο επειδη εισαι απειρος με το θεμα." ....γιατι ενταξει αν εχει 865/875 εχει agp/pci lock και δε μπορει να καταστρεψει τιποτα με τα πιθανα λαθη του, αν οχι καλυτερα να το αφησει τελειως το θεμα...

Reaction score
14
HomeCinema-Maniac said:
Eγω ειμαι χασαπης η μαναβης γιατι με μπερδεψες τωρα :?

Έλα ωρέ....λαική ρήση είναι. :lol:

Αντε να το αλλάξω.

"Με τον πρέσβη πρέσβης....με τον υπουργό υπουργός".... :p

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Αλλαγές στους Conroeετοιμάζει η Intel.
Οι αλλαγές θα είναι ορατές αφού αλλάζει το steppingpackageαπό B-2 σε L-2.

E6300 and E6400
• New S-Spec and MM numbers for the converting products
• CPUID will change from 6F6 to 6F2
• Extended HALT power specification will reduce from 22 Watts to 12 Watts
• Die size optimized for manufacturability
• Minor visible difference between the B-2 and L-2 packages; see below for a visual comparison
• L-2 package is pin compatible with B-2 package

E6600 and E6700
.Extended HALT power specification will reduce from 20-22 Watts to 12 Watts
• The stepping will not change (remains B-2) for these processors
• CPUID will not change (remains 6F6) for these processors
• Die size and package will not change for these processors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.921
Members
38.627
Νεότερο μέλος