Intel Core 2 Duo - Conroe

Μηνύματα
489
Reaction score
0
Καλα κανεις.
Μεχρι εκεί δεν χρειάζεσαι και μεγαλύτερη ψύκτρα.

Και εγω 6600 έπρεπε να πάρω και να τον εχω καπου εκεί.
Τον 6400 τον εχω στα 2.84 με 356 Fsb αλλά με zalman ψύκτρα.
Ακόμα και έτσι, εχει πιο χαμηλές θερμοκρασίες και από τις stock.:mrgreen:
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Intel Core 2 Duo - Conroe

Η ερώτηση, εφόσον έχεις στοιχειώδες ενδιαφέρον προς τα PC, είναι "γιατί να ΜΗΝ κάνεις OC?".
Χαχα, όχι Κώστα μου άλλη είναι η ερώτηση. ;-)

Κάνεις κάτι με κάποιον συγκεκριμένο σκοπό. Αυτό σημαίνει ότι κάνω OC γιατί στην εφαρμογή "X" που χρησιμοποιώ, έχει (τόση) διαφορά, την οποία και μετράω. Το ότι υπάρχει η δυνατότητα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνω ή ότι η κίνηση θα έχει 100% κέρδος, λαμβανομένων υπόψη και των υπολοίπων παραγόντων, ήτοι την αύξηση της πιθανότητας βλάβης μιας μηχανής, κάτι μάλλον πιο σημαντικό από την αύξηση των επιδόσεων σε συγκεκριμένα s/w (φυσικά περί ορέξεως που λέμε και στην χάι έντ).

Όταν λοιπόν ζω ήδη ένα "δυνατό" τεχνολογικό βήμα που είναι η έλευση των core 2 duo, γιατί να ασχολούμαι με OC?...

Πιθανώς η εμπλοκή μου με την bussines πληροφορική να με έχει κάνει να σκέφτομαι λίγο πιο ορθολογιστικά, γεγονός είναι ότι ο κόσμος με τις cpu κάνει τρομερές υπερβολές και στον τομέα μου.

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι οι κατασκευαστές δεν είναι τόσο χαζοί για να σταμάτησαν το κυνήγι των συχνοτήτων. Κατάλαβαν ότι αφ' ενός δεν έχει νόημα για τα s/w, αλλά αφ' ετέρου συνειδητοποίησαν ότι αν αναπτύξουν άλλους τομείς, θα έχουν περισσότερο πρακτικό κέρδος. Εμείς γιατί να πάμε αντίθετα?

Δεν ξέρω, δεν είμαι απόλυτος, όμως όλο αυτό που θυμίζει λίγο την μανία για γρήγορο internet, όταν μέσα μας ξέρουμε όλοι ότι από ένα σημείο και μετά οι διαφορές στο browsing είναι ελάχιστες. Η ανέχεια όμως μας έχει δημιουργήσει απωθημένα. Θυμάμαι όταν είχα μοντεμάκι pstn κατέβαζα και 10 τραγουδάκια την ημέρα. Τώρα δεν κατεβάζω κανένα. Το τι θα έκανα ή τι κάνω με τα τραγουδάκια που τελικά κατέβασα, (τεράστιος όγκος) είναι επίσης ένα θέμα, (κατέβαζε τώρα που μπορείς και τελικά τζάμπα χώρος σε δίσκους)...
 

HV

Μηνύματα
3.939
Reaction score
0
ΛΙΓΟ Oc ειναι καλο να κανεις...Ειδικα με την ανοχη στις θερμοκρασιες απο 2.4 να τον πας 2.7-2.8 ειναι μια χαρα.
Απο εκει και περα δεν αξιζει τον κοπο εκτος αν θελεις να φας καποιον σε ποντους απο benchmark.
 

Μηνύματα
489
Reaction score
0
Re: Απάντηση: Intel Core 2 Duo - Conroe

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι οι κατασκευαστές δεν είναι τόσο χαζοί για να σταμάτησαν το κυνήγι των συχνοτήτων.
Κανενας δεν είπε κατι τέτοιο ούτε παμε εμεις να το παίξουμε έξυπνοι.
Αλλά είναι γεγονός ότι οι κατασκευαστές "εσκεμμένα" δεν διαθέτουν προιοντα που να είναι εξέλιγμένα στο οριο τους για λόγους διεύρυνσης της γκαμας τους αλλά και μείωσης του κόστους παραγωγής.

Πως θα σου πουλήσει η Intel 40 ευρω παραπάνω τον 6400 από τον 6300??
Αφού έχουν το ίδιο cache, αλλάζουν μόνο τον πολλαπλασιαστή
αφού ξέρουμε ότι κατασκευαστικά η cpu είναι ακριβως ίδια.
Eίναι ένα Overclock από το εργοστασιο με λιγα λόγια.

Παράδειγμα οι αυτοκινητοβιομηχανιες:
Ο TSFi της VW εμφανίζεται από 180 μέχρι 260 αλογα.
Ο Τ5 της Volvo ή o 2.0Τ της Saab από 170 μεχρι 240 αλογα.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Δεν είναι ακριβώς έτσι ούτε στις Cpu ούτε στα αυτοκίνητα. Αν ένα αμάξι της Vw άλλωστε, έχει διαφορά με ένα άλλο 80 ίππους, έχει διαφορές και σε άλλα σημεία εκτός του κινητήρα, (άσε που και ο κινητήρας δεν είναι ίδιος)...

Αλλά χάρην παραδείγματος ας το δεχτώ.
Το θέμα είναι όλα να γίνονται για κάποιο λόγο και όχι απλά... για να γίνονται. Αν δεχτούμε αυτό που είπε ο Κόγιας σε κάποια φάση, ότι "η τεχνολογία σε κάποια στιγμή σε προσπερνά", θα χαλαρώσουμε και νομίζω ότι θα την χαρούμε περισσότερο.

Φυσικά αν κάποιος το βλέπει καθαρά ως χόμπι, δικαιούται να κάνει ότι του έρθει, είτε ως πειραματισμό, είτε για να περνάει η ώρα του, ακόμη και για να πάρει λιγότερα από όσα θα δώσει. Αν η μετατροπή έχει και χρησιμότητα, τόσο το καλύτερο.
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Ωραίο!
Στην ίδια συχνότητα (3,4GHz), ένας 945 έχει την μισή ταχύτητα (σε αυτήν την εργασία) από τον core 2 duo.

- Τι να το κάνω το OC?...
 




Μηνύματα
5.581
Reaction score
298
Καλα το Oc του Ε4300 πρεπει να εγινε με ενας θεος ξερει τι ψυξη...
Με αέρα: "The CPU was cooled with a Zalman CMPS9500 LED cooler."
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e4300_3.html
Σωστό δεν το πρόσεξα. Βάλε και μετρήσεις χωρίς OC τώρα (το ίδιο συμπέρασμα θα βγάλω). :cool_4:
Πάλι δεν πρόσεξες, ανοητίδη: η πράσινη μπάρα:
 

HV

Μηνύματα
3.939
Reaction score
0
RC το bench που βαζεις ειναι αντιπροσωπευτικο ισως των 10% των εργασιων που γινονται σε ενα PC και πιστεψε με πως δεν υπαρχει περιπτωση ο επεξεργαστης αυτος να ειναι Rock Solid κατι που δεν αναφερουν και τα παιδια εκει για ευνοητους λογους.
Για μενα ο 6600 ειναι ακομα ο αγαπημενος CPU αφου εχει πετυχει OC πανω απο τα 4.2ghz :).

Εγω ωστοσο τον εχω σταθερο στα 3050mhz....
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
298
Η συγκριτική σταθερότητα των junior και senior μοντέλων είναι καθαρά θέμα yield και binning. O 4300 είναι νεότερο stepping και έχει μικρότερη cache. Συνεπώς είναι λογικό να υπερχρονίζεται καλύτερα.
 

HV

Μηνύματα
3.939
Reaction score
0
Ναι αλλα εκει που παιζει ρολο η Cache τρωει σκονη...Και δεν ειναι λιγες αυτες οι εφαρμογες...
Εξαλλου τα παιδια στο Review δεν μιλανε για σταθεροτητα, δεν ετρεξαν πχ το Orthos για να δουνε σταθεροτητα...Και εμενα με στοκ ψυκτρα ο 6600 ανεβαινει στα 3600 χαλαρα αλλα στο orthos κανει crash. Ο 4300 δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι σταθερος σε αυτα τα mhz.
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Intel Core 2 Duo - Conroe

Ναι αλλα εκει που παιζει ρολο η Cache τρωει σκονη...Και δεν ειναι λιγες αυτες οι εφαρμογες...
Εξαλλου τα παιδια στο Review δεν μιλανε για σταθεροτητα, δεν ετρεξαν πχ το Orthos για να δουνε σταθεροτητα...Και εμενα με στοκ ψυκτρα ο 6600 ανεβαινει στα 3600 χαλαρα αλλα στο orthos κανει crash. Ο 4300 δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι σταθερος σε αυτα τα mhz.
Οι εφαρμογές που η extra cache θα κάνει τη διαφορά είναι λίγες. Στις εφαρμογές που τρέχουν συνήθως οι enthusiast (games, 3dMark, Pi και άλλα benchmark καθώς και στην καθημερινή χρήση του PC για surfing στο inet, e-mail κλπ) η διαφορά που δίνει η extra cache δεν είναι τόσο σημαντική όσο θα ήθελες να πιστεύεις. Για του λόγου το αληθές, σε ΟΛEΣ τις εφαρμογές που δοκίμασαν, απο content creation μέχρι games, ο 4300 με τα 2Mb cache, χρονισμένος στα 3.43GHz περνάει τον Core2 Extreme X6800 (2.93GHz, 4MB L2 cache) σε επιδόσεις. Φυσικά κάπου είναι μεγαλύτερη και κάπου μικρότερη η διαφορά, αλλά ο 4300 είναι μπροστά σταθερά, έχοντας 500MHz παραπάνω και τη μισή (2MB λιγότερη) cache.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του 6600 και ο λόγος για τον οποίο τον επιλέγουν οι overclockers, εάν τους "παίρνει" οικονομικά, είναι ο πολλαπλασιαστής. Στο value for money ο 4300 σίγουρα νικάει κατά κράτος τον 6600 πάντως. Για το εάν ο 4300 είναι σταθερός 100% στα 3.43GHz ή όχι δεν μπορώ να το γνωρίζω - κανείς από εμάς δεν μπορεί μάλλον. Μπορεί να έπεσαν σε εξαιρετικό κομμάτι, η Ζalman είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη stock ψύκτρα, το PC προφανώς θα ήταν εκτός κουτιού, θα είχα κάποιο τούμπανο τροφοδοτικό κλπ. Η συμπεριφορά του δικού σου 6600 CPU, στο δικό σου σύστημα, δεν καταλαβαίνω πως μας λέει κάτι για την απόδοση του 4300 CPU που χρησιμοποίησαν στο εν λόγω site. Το xbitlabs είναι από τα πιο αξιόπιστα site για μένα (πώς είναι το Tomshardware?καμμία σχέση!) και νομίζω θα το ανέφεραν αν το CPU έβγαζε με το ζόρι τα bench.

Υπομονή και θα ξέρουμε σύντομα αν κλοκάρουν όλοι τόσο καλά.
 

Μηνύματα
1.510
Reaction score
190
παιδες εχω εναν 6300 στα 3.0 και ειμαι πολυ happy.το θεμα ειναι οτι 8ελω να στησω 2pc για κατεβαστηρι και media center.

εχω βρει σε καλη τιμη εναν pentium 4 d805(64bit dual core) σε βαρια hd video θα εχω προβλημα?σε h264?
 



Μηνύματα
3.223
Reaction score
807
Ναι αλλα εκει που παιζει ρολο η Cache τρωει σκονη...Και δεν ειναι λιγες αυτες οι εφαρμογες...
Εξαλλου τα παιδια στο Review δεν μιλανε για σταθεροτητα, δεν ετρεξαν πχ το Orthos για να δουνε σταθεροτητα...Και εμενα με στοκ ψυκτρα ο 6600 ανεβαινει στα 3600 χαλαρα αλλα στο orthos κανει crash. Ο 4300 δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι σταθερος σε αυτα τα mhz.
Eισαι απολυτος και δεν πρεπει.Μια βολτα στο xtremesystems θα σε πεισει διοτι ανεβαινει και παραπανω απο τα 3.38.Εξαρταται βεβαια και απο το κομματι.
Ο δικος μου ο 6600 με μαμα ψυκτρα ειναι σταθεροτατος (orthos,memtest,superpi) στα 3300 με σχεδον default vcore.Αλλοι 6600 θελουν 1.45v για να φτασουν εκει.
Ποτε δεν ξερεις λοιπον.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.921
Μηνύματα
3.067.187
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou
Top