Intel Core 2 Duo - Conroe

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τελικά όλο αυτό που κάνετε με το oc αξίζει τον κόπο?
Η μαγκιά της Intel με τους εν λόγω επεξεργαστές είναι βεβαίως ότι μπορεί να διαχειριστεί πολλές περισσότερες εντολές ανά κύκλο ρολογιού (πόσες δεν ξέρω). Έτσι νομίζω ότι έχει πολύ λίγη σημασία αν οι συχνότητα λειτουργίας είναι 3GHz ή 1,2GHz. Επιτέλους καταλάβανε πόσο άσκοπο είναι να κυνηγάς συχνότητες...

Τες πα και η δική μου εμπειρία λέει ότι πρόκειται για εκπληκτικές cpu, τόσο οι desktop όσο και οι mobile. Γι αυτό και το χριστουγεννιάτικο δώρο μου έχει τέτοιον. :D
http://www.fujitsu-siemens.com/Resources/130/1996695474.jpg

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Έτσι νομίζω ότι έχει πολύ λίγη σημασία αν οι συχνότητα λειτουργίας είναι 3GHz ή 1,2GHz. Επιτέλους καταλάβανε πόσο άσκοπο είναι να κυνηγάς συχνότητες...
Λάθος, λάθος, η συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή είναι από τα βασικότερα στοιχεία που καθορίζει την ταχύτητά του και είναι το βασικότερα όταν μιλάμε για επεξεργαστές της ίδιας σειράς.
Ο E6300 με τον E6400 έχουν μόνο διαφορά στη συχνότητα λειτουργίας, όπως αντίστοιχα και ο Ε6600 με τον Ε6700.
E6700 65 nm 4MB L2 2.66 GHz
E6600 65 nm 4MB L2 2.40 GHz
E6400 65 nm 2MB L2 2.13 GHz
E6300 65 nm 2MB L2 1.86 GHz

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ αναφέρομαι στις διαφορές των core 2 duo επεξεργαστών και των άλλων πχ έναν P4. Ένας 1,86GHz μπορεί έτσι να είναι πολύ πιο γρήγορος από έναν 3GHz.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Εγώ αναφέρομαι στις διαφορές των core 2 duo επεξεργαστών και των άλλων πχ έναν P4. Ένας 1,86GHz μπορεί έτσι να είναι πολύ πιο γρήγορος από έναν 3GHz.
Πριν είχες αφήσει άλλη εντύπωση.
Το σωστό είναι : Ενας Core 2 Duo στα 1.86GHz είναι πιο γρήγορος από έναν P4 Prescot στα 3GHz.
.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πότε περίπου αναμένονται οι αλλαγές??
Θα υπάρχει διαφορά στη τιμή???
Λέω σύντομα να πάω στον 6400...
Άντε επειδή είμαι καλό παιδί :cool:να σας πω ότι μέχρι τα τέλη Γενάρη αναμένονται αλλαγές τιμών intel αλλά κυρίως στη σειρά "9". Οι μεγάλες cpu δεν θα έχουν τραγικές διαφορές.;)

Reaction score
0
Ωραία!
Πάντως ήδη υπάρχει μια μείωση(έστω και μικρη) στη σειρά 9.
Θα το καθυστερήσω κανένα μηνά ακόμη για να πάρω και πιο καλή κάρτα γραφικών γιατί τώρα που βγήκε η 8800 οι άλλες παλιώνουν και πέφτουν.:cool:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.478
Πάντα.
Αρκεί να γίνεται μέσα σε κάποια όρια και με συναίσθηση του τι "γίνεται" και τι όχι.
Δε βαριέσαι. Κάποια στιγμή σε προσπερνά η εξέλιξη.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Intel Core 2 Duo - Conroe

Η ερώτηση, εφόσον έχεις στοιχειώδες ενδιαφέρον προς τα PC, είναι "γιατί να ΜΗΝ κάνεις OC?". Αν ξέρεις τι κάνεις οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι και έχεις, ανάλογα το σύστημα και τις εφαρμογές, μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις (μεγάλη όπως λέμε: παίρνεις CPU που κάνει 200 ευρώ και την κάνεις να αποδίδει όσο μία CPU που θα κόστιζε 1000 ευρώ ΑΝ υπήρχε).

Είναι το ίδιο με το να ρωτάς αν αξίζει να "χεριάσεις" τον τάδε ενισχυτή να παίζει καλύτερα ενώ ξέρεις ότι σε μερικά χρόνια θα μπεις στη μπρίζα και θα τον αλλάξεις. H αναλογία δεν είναι πολύ καλή διότι PC αλλάζεις συχνότερα απ'οτι ενισχυτή, αλλά από την άλλη το overclocking είναι (ειδικά στην εποχή των C2D και εκτός αν πας για ακραίες μεθόδους ψύξης, world records κλπ) ευκολότερο από το "χέριασμα" ενισχυτών και δωρεάν - για να μην αναφερθώ στο ότι η βελτίωση είναι μετρήσιμη με αντικειμενικά κριτήρια κάτι που δεν ισχύει πάντα με τις ακουστικές διαφορές μεταξύ δύο συσκευών.

Reaction score
0
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Κωστα.

Είναι σίγουρο ότι μετά από κάποιο διάστημα, το προ διετίας τεχνολογικό διαμάντι,
θα θεωρείται κατι συνηθισμένο και κοινότυπο.
Oι Core2Duo πχ. θα αντικατασταθούν στο μελλον από τους Quad.
Γιατί να μην πάρω ένα +40% της απόδοσης του τώρα,αφού είναι σιγουρο ότι σε 2-3 χρόνια θα τον αλλάξω??:rolleyes:

HV

Reaction score
0
Υπαρχει και η μεταβλητη της Cache σε ενα CPU οχι μονο τα Mhz οποτε ενας 6400 δεν μπορει ποτε να φτασει με OC εκει που μπορει ο 6600 με OC.........

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Intel Core 2 Duo - Conroe

Υπαρχει και η μεταβλητη της Cache σε ενα CPU οχι μονο τα Mhz οποτε ενας 6400 δεν μπορει ποτε να φτασει με OC εκει που μπορει ο 6600 με OC.........
Σίγουρα όμως ένας 6400 ME OC μπορεί να πάει πολύ ψηλότερα απ'ότι ένας 6600 ΧΩΡΙΣ OC. Το ερώτημα ήταν αν αξίζει το OC ανεξάρτητα από το τι μηχάνημα έχεις, όχι σε πoίο CPU αξίζει να κάνεις OC.

HV

Reaction score
0
Ψηλοτερα ναι αλλα σε επιδοσεις χλωμο με στοκ παντα ψυκτρα και οχι 3000+ με αλλες...Η Cache Παιζει μεγαλο ρολο σε πολλες εφαρμογες Video οσο και σε αρκετα παιχνιδια.

Reaction score
0
Aυτό εξυπακούεται.
Όσο καλύτερη "βάση " έχουμε, τόσο πιο ψηλά και ευκολα ανεβαίνει η απόδοση.
Ο 6400 εχει multiplier 8 ενω ο 6600 εχει 9.
Αρα στα 300Fsb o 6400 είναι 2.4 ενω ο 6600 2.7:mrgreen:

HV

Reaction score
0
Εγω εχω τον 6600 στα 2.8 και δεν θελω παραπανω...Δεν ρισκαρω για 2,3fps παραπανω στα παιχνιδια να πατησω τα 3000mhz

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.921
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou