JVC 4K DLA-NX9 DLA-N7 DLA-N5

Μηνύματα
689
Reaction score
184
Φιλοι, κοιτάξτε αυτό το τρομερό site για το Ν5:
http://cine4home.de/11881-2/
Άκρως απογοητευτικό, όταν μιλάμε για 6000 Ευρώ μηχάνημα!... Τολμάς μετά απ'αυτό να σκευτείς να αγοράσεις Ν7 ή Ν9 με σιγουριά και στις τιμές τους;... Και δυστυχώς είναι σχεδόν μονόδρομος τα JVC για σωστή προβολή. Τα BenQ έχουν κακό contrast, faux-4Κ, και τα Sony έχουν panel degradation... Τραγικό!
Με κάνει να καταλήξω σε μία 32-άρα τηλεόραση 1Κ το πολύ!

ichris
Φιλε μου,επειδη το αρθρο ειναι στα Γερμανικα,τα οποια λιγοι απο εμας μιλαμε,μηπως θα μπορουσες να μας πεις,με πολυ λιγα λογια,τηλεγραφικα θα ελεγα,σε ποια ακριβως χαρακτηριστικα απογοητευει το μηχανημα ? Ενδιαφερει πολλους απο μας.Ευχαριστω. Οσον αφορα την αγορα προβολεα ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ 4Κ υπομονη για τις επομενες γενιες οπως μας λεει και ο φιλος Μακης πιο πανω.Εαν επειγεσαι,κοιτα και κατα EPSON 9400 μερια. Το μηχανακι για τα λεφτα του (2500ε)ειναι κελεπουρι !! Ασε που το πουλας οτι ωρα θελεις,οταν.......( ωριμασουν οι Pure 4K )
 

Μηνύματα
5
Reaction score
1
Αγαπητέ Κώστα,
Σ'ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Έχω για την ώρα ένα BenQ W2000 που είναι αρκετά καλό.
Μπορείς όλα τα ξένα κείμενα να τα μεταφράσεις ευκολότατα με το GOOGLE TRANSLATE, αντιγράφοντας το κείμενο και κάνοντας paste αριστερά στο GOOGLE TRANSLATE επιλέγοντας τις δύο γλώσσες.
Περιμένουμε και να δούμε μήπως το JVC N5 που είχαν στα χέρια τους οι Γερμανοί ήταν κάπως ελαττωματικό - συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες! Ο περιβόητος Γάλλος Gregory Worf που τέσταρε τον JVC N5 τον βρήκε απολύτως εξαιρετικό, με τρομερή ευκρίνεια, αλλά με λίγο πεσμένο κοντράστ σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Το site στα Γαλλικά είναι:
https://www.passionhomecinema.fr/blog/index.php/25/02/2019/test-jvc-dla-n5-lavis-de-gregory/
Επίσης πολύ καλή review έκανε και ο Trusted Reviews
https://www.trustedreviews.com/reviews/jvc-dla-n7
ProjectorJunkies (Έλληνας!)
http://www.projectorjunkies.com/jvc-dla-nx9-review-2/
και άλλοι Αυστραλοί κλπ.
Αν βιάζεσαι, σου βάζω παρακάτω και ολόκληρο το Γερμανικό κείμενο μεταφρασμένο, και λίγο διορθωμένο...

Θέμα: Διασπορά σειράς Ν5
Το προηγούμενο Σάββατο ήταν μια ενδιαφέρουσα μέρα. Πολλές ευχαριστίες στην κυβερνητική μπουτίκ του Gunnar για τουλάχιστον μισή ώρα για τον Cornelius Heiden και εμένα. Έχουμε κερδίσει κάποια διορατικότητα ξανά. Ειδικά για τη σειρά παραγωγής (εδώ προβολιστής του Gunnar).
- Η σύγκλιση ήταν η χειρότερη μέχρι τώρα στο εργοστάσιο, μετά τη διόρθωση πολλών εικονοστοιχείων. Η διόρθωση δεν είναι καλή ιδέα, διότι για μία ώρα τα πάνελ "περιπλανήθηκαν", και μετά η σύγκλιση έγινε ξαφνικά καλή. Αλλά αυτό είναι πάρα πολύς καιρός ως χρόνος προθέρμανσης. Το N5 από το Μόναχο ήταν καλύτερο.
- Το κόκκινο DCI, ωστόσο, ήταν πολύ καλό και πραγματικά καλύτερο από το γειτονικό VW270. Σίγουρα καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη συσκευή Ν που έχω δει μέχρι στιγμής. Δεν θα μπορούσε να το μετρήσει, αλλά θα καλύψω. Υπάρχει προφανώς μια μη αμελητέα κατανομή της σειράς, εγώ θα τεκμηριώσω επίσης.
- Το μαύρο επίπεδο ήταν καλό, αλλά υπήρχε μια έντονη φωτεινή γωνία στην κάτω αριστερή γωνία. Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε το φαινόμενο περισσότερο από τα παλαιότερα μοντέλα X7x00. Μετά από 4 ώρες, η κάτω δεξιά γωνία ήταν πιο φωτεινή. Παρεμπιπτόντως, οι φωτεινές γωνίες προέρχονται από την επικόλληση LCD στο τσιπ. Τα άλλα N5 που έχω δει είχαν ελαφρώς σκληρές γωνίες, αλλά όχι τόσο πολύ.
- Εντούτοις, καλή οπτική οξύτητα, εδώ δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω μια μεγάλη διασπορά σειράς.
- Δεν είναι καλό τα μαθήματα φωτός: Ακόμη και ένα μικρό λευκό πεδίο περιβάλλεται από ένα μεγάλο, λωρίδες, όπως το φωτοστέφανο. Οι μετρήσεις ADL είναι σχεδόν άχρηστες, επειδή ανάλογα με το σημείο μέτρησης, το αποτέλεσμα θα αποκλίνει εξαιρετικά. Ακόμα μετρούν την ANSI, αλλά ίσως το συνηθισμένο 190: 1.
- Οριζόντια Streaking ήταν και πάλι αρκετά βαρύ, φαίνεται να είναι τυπικό χαρακτηριστικό.
- Οι αντανακλάσεις με ενοχλούν προσωπικά πολύ: Συνεχώς έχετε στις λωρίδες letterbox εδώ και εκεί φωτεινά σημεία, δεν χρειάζεται να κοιτάτε πολύ. Επίσης, η αντίθεση της εικόνας μειώνεται εμφανώς, επειδή τα φωτεινά περιεχόμενα της εικόνας μπορούν να προσγειωθούν ως στίγματα φαντασμάτων ακόμη και σε σκοτεινές περιοχές.
- Ο θόρυβος σίγουρα υπόκειται σε σειριακή παραγωγή: Το ένα στο Μόναχο ήταν πολύ θορυβώδες σε ορισμένα στάδια, αυτό του Karsten δεν έχει σχεδόν κανένα θόρυβο. Δεν έχω ακόμη διερευνήσει τις επιπτώσεις στην ενίσχυση του θορύβου του κινηματογράφου, αλλά είναι πιθανό.
Συνολικά, το Gunnars φαίνεται να είναι "μέσο" N5. Έχει λίγα δυνατά σημεία / ανώτατα όρια (κόκκινο, μαύρο επίπεδο), αλλά και ενοχλητικά αποτελέσματα. Η σύγκλιση και οι φωτεινές γωνίες (μία από αυτές εξαρτάται από τη θερμοκρασία) καθιστούν τη συσκευή κατά τη γνώμη μου, αλλά μια συνοριακή περίπτωση.
Παρόλη την κριτική, έκανε η συσκευή είχε μια ωραία συνολική εικόνα. Θα ακολουθήσει σύγκριση με το Sony VW270

Καλό Καλικαίρι!
 

Μηνύματα
22.270
Reaction score
15.543
ο x9 που ειδαμε στην εκθεση ειχε αρκετα προβληματα...
....πιστευω να μην ειναι ετσι τα κομματια παραγωγης...
 

Μηνύματα
5
Reaction score
1
Μη ξεχνάμε ότι οι προβολείς της σειράς Ν αναβλήθηκαν για 6 μήνες από την JVC λόγω σοβαρών προβλημάτων στα κύρια μέρη των προβολέων, όπως ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρία... Ας ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα λυθούν στο άμεσο μέλλον, διότι οι προβολείς αυτοί φαίνεται κατά τα άλλα να είναι θαυμάσιοι.
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.248
Reaction score
8.769
Μη ξεχνάμε ότι οι προβολείς της σειράς Ν αναβλήθηκαν για 6 μήνες από την JVC λόγω σοβαρών προβλημάτων στα κύρια μέρη των προβολέων, όπως ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρία... Ας ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα λυθούν στο άμεσο μέλλον, διότι οι προβολείς αυτοί φαίνεται κατά τα άλλα να είναι θαυμάσιοι.
Ορίστε κι ένα review απ' τον ίδιο (Ekki) για τον NX9.
http://audiovision.de/jvc-dla-nx9-test/
 

Μηνύματα
5
Reaction score
1
Ευχαριστούμε πολύ, Loggeo. Δύο παρατηρήσεις όμως:
1. Δυστυχώς πάλι έχουμε αυτή την καταραμένη απόκλιση των panels κατά 0.5 με 1 pixel, όπως αναφέρει... και ομολογώ ότι δεν μου αρέσει καθόλου να τη διορθώνουμε με ηλεκτρονικό τρόπο, ενισχύοντας δηλαδή τα διπλανά pixels. Και αυτά για το Ν9 (18000 Ευρώ)! Τι θα γίνεται με τα άλλα μοντέλα; Με ένα pixel λάθος, παιδιά, πέφτουμε από τα 4Κ στα 2Κ!
2. Ουδέν σχόλιο από τον Ekki για τα προβλήματα που είχε στην προηγούμενη δοκιμή που προανέφερα.
Τα έλυσε όλα η JVC, ως εκ θαύματος, ή όχι;
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.248
Reaction score
8.769
Απ' τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει 4-5 firmware updates και (πιστεύω) αρκετές διορθώσεις στη γραμμή παραγωγής.
Το προϊόν ήταν ανώριμο και σε πολλές περιπτώσεις προβληματικό. Σωστό φιάσκο.
Η σύγκλιση είναι κάτι που διορθώνεται σε μεγάλο ποσοστό. Μιλάμε για προβολείς με 3 panels, που ταξιδεύουν απ' τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη. Αν δε χρειάζεται ρύθμιση ανά ζώνη ακόμα καλύτερα.
Ανέκαθεν το θέμα με τους jvc ήταν σε τι βαθμό έχουν streaking (βασικός λόγος που μετράνε χαμηλό ansi) και φωτεινές γωνίες.
Σχετικά με τα reviews, έχω μάθει να τα διαβάζω κρατώντας μια πισινή. Οι περισσότεροι reviewers είναι υποκειμενικοί ή αξιολογούν ανάλογα με τις συμμαχίες που έχουν.
Στον κόσμο του av ο Ekki θεωρείται υπέρμαχος των sony, αλλά φέρνει στην επιφάνεια (κάποιες φορές με υπερβάλλοντα ζήλο) θέματα που τα fanboys των jvc αρνούνται να δουν.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.326
Reaction score
93.912
Main Features

  1. Delivers images closer to reality

Dynamic range is adjusted in real time for optimal image projection. At the same time, saturation, hue, and brightness is analyzed and optimal corrections are made, which reduces color loss.

As a result, even within a single program, darker scenes have deeper blacks with enhanced color. Bright scenes have higher peak brightness without color loss while maintaining black level. All content is reproduced closer to what the human eye is capable of seeing.

  1. Compatible with all HDR10 content

Frame Adapt HDR adjustments are based on analysis of the input HDR10 signal. Therefore, it is effective on content with or without mastering information. As a result, all HDR10 content can be enjoyed with greater dynamic range and image quality than ever before.

  1. Smooth gradation with 18-bit level gamma accuracy

The gamma processing accuracy, which in the past was based on 12-bit equivalent, has been improved to 18-bit and as a result gradation performance is dramatically improved. In any given scene, it reduces the banding effect in the bright portions and the crushing of dark portions. This provides accurate, smooth gradation along with higher average peak level brightness and increased color saturation, which has previously been a challenge with HDR content.

Other Improvements

  • Support for 16×9 content when using a Panamorph Paladin DCR lens (adds Anamorphic D). It is now possible to leave a Paladin DCR lens in position and view both ultra-wide and 16×9 content correctly.
  • Auto Calibration support for Spyder X sensor.
  • Adds new presets to screen adjustment function.

The firmware will be available for download at no charge in October for the DLA-NX9, DLA-NX7 and DLA-NX5 as well as the DLA-RS3000, DLA-RS2000 and DLA-RS1000.
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.248
Reaction score
8.769
Αυτή ενδεχομένως είναι στιγμή ορόσημο στον χώρο της βιντεοπροβολής. Θα πρέπει να δούμε πόσο καλά θα υλοποιήσει το δυναμικό tone mapping η jvc, αλλά μιλάμε πλέον για μια σειρά προβολέων που φιλοδοξεί να φέρει το βουνό στον Μωάμεθ. Να ράψει δηλαδή με ακρίβεια το hdr στα μέτρα του προβολικού.
Ολοκληρωμένη hdr λύση απ' την αρχή μέχρι το τέλος της!
 


loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.248
Reaction score
8.769
Ναι. Επειδή έχω αποκτήσει εμπειρία με αυτά τα πράγματα, να πω ότι χρειάστηκαν πολλά firmware updates σε madvr και Lumagen για να φτάσουν εκεί που βρίσκονται σήμερα. Είναι μεγάλο project. Ελπίζω η jvc να τα καταφέρει!
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.413
Reaction score
74.722


rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.326
Reaction score
93.912
To firmware έχει κυκλοφορήσει εδώ και 2 μέρες και είναι πολύ καλύτερο απ' ότι περίμενα. Πολλά μπράβο στην jvc!
Δηλαδή υπάρχει ελπίδα αξιοπρεπούς δυναμικού tone mapping από τους JVC, χωρίς την ανάγκη madVR ή Lumagen;
 

Μηνύματα
3.190
Reaction score
774
Δηλαδή υπάρχει ελπίδα αξιοπρεπούς δυναμικού tone mapping από τους JVC, χωρίς την ανάγκη madVR ή Lumagen;
Χωρις να θέλω να το παιξω εξυπνος, το αξιοπρεπές με το σωστό εχουν συνήθως τεράστια διαφορά σε οτι αφορα τη συγκεκριμενη μετατροπη.
Ο Καστρο ισως μπορει να πει περισσοτερα οταν τον δει.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.326
Reaction score
93.912
Να του κάνω δώρο τα εισιτήρια για Ρόδο, δεν παίζει. :tongue:

Μια χαρά θα μας τα πει κι ο loggeo. Στην ανάγκη θα πάω ο ίδιος να το διαπιστώσω. :biggrin:
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.248
Reaction score
8.769
Δηλαδή υπάρχει ελπίδα αξιοπρεπούς δυναμικού tone mapping από τους JVC, χωρίς την ανάγκη madVR ή Lumagen;
Η εικόνα είναι εκπληκτική. Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το αξιοπρεπές πλέον. Φυσικά είναι άδικο να συγκρίνουμε με Lumagen και Madvr. Οι λόγοι είναι 2:

  1. Madvr και Lumagen έχουν ένα σκασμό παραμετροποιήσεις για να φτιάξεις, αλλά και να χαλάσεις, το οπτικό αποτέλεσμα. Η jvc προσφέρει πιο user friendly λύση.
  2. O madvr έχει βγάλει πάνω από 80 (!!!) beta εκδόσεις για tone mapping. Ο lumagen αντίστοιχα 15 από τότε που πρόσθεσε το δυναμικό. Καταλαβαίνεις ότι το έχουν σχεδόν τερματίσει. Δε θα μπει σε τέτοια διαδικασία η jvc, αλλά κι έτσι έπαθα πλάκα. Υπόψιν ότι για να το πετύχει αυτό έχει εγκαταστήσει μια πολύ ισχυρή fpga στην καρδιά των προβολέων της.
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.248
Reaction score
8.769
Χωρις να θέλω να το παιξω εξυπνος, το αξιοπρεπές με το σωστό εχουν συνήθως τεράστια διαφορά σε οτι αφορα τη συγκεκριμενη μετατροπη.
Ο Καστρο ισως μπορει να πει περισσοτερα οταν τον δει.
Ποιο είναι το σωστό δηλαδή; Αφού δεν υπάρχει πρότυπο. Η λέξη που ψάχνουμε είναι εντυπωσιακό.

Να του κάνω δώρο τα εισιτήρια για Ρόδο, δεν παίζει. :tongue:

Μια χαρά θα μας τα πει κι ο loggeo. Στην ανάγκη θα πάω ο ίδιος να το διαπιστώσω. :biggrin:
Θα του τα κάνω εγώ σε κανένα μήνα! :roflmao:
Γιάννη η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή. Απλά να ξέρεις ότι θα πάθεις ζημιά.:drinks:
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.326
Reaction score
93.912
Θα του τα κάνω εγώ σε κανένα μήνα! :roflmao:
Γιάννη η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή. Απλά να ξέρεις ότι θα πάθεις ζημιά.:drinks:
Κάτσε μήπως μας δεις και τους 2 παρέα...
 

Μηνύματα
7.237
Reaction score
4.617
Εγώ λέω να τον ανεβάσει Αθήνα να τον δουν πολύ
Όλο κ κάποιος θα τον φιλοξενήσει στον χώρο του ...
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.418
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top