Kι ομως την ακουσα....

Reaction score
14
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Φίλε preve,ήσουν καλεσμένος. :wink: :|
Έχεις δίκιο Mac.  :oops:

Την άλλη φορά ευχαρίστως.

Τώρα σχετικά με την δήλωση του Άνδρεα πάνω στην οποία υπερθεμάτισα...αυτά τα "τι ακούσατε" και
"έξω από τα δόντια" είναι αρκετά διφορούμενα.

Δηλ....από το τι μουσική ακούσατε έως πόση ήταν η διαφορά από καλώδιο σε καλώδιο και ποία η μάρκα/μοντέλο που διέφερε τόσο πολύ...προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.
Και αν τελικά από κάποιο σημείο και μετά  αξίζει ή όχι  -πάντα με ατομικά κριτήρια- κάποιος να ασχολείται με αυτά.
Χωρίς να θέλω να πάιξω τον  ρόλο του Ανδρέα, εγώ προσωπικά, δεν δικάζω και καταδικάζω κανέναν για τις προτιμήσεις του.
Προτιμήσεις που μπορεί είτε να με συγκινούν είτε να με αφήνουν αδιάφορο.
Μόνο προιόντα και τεχνικές δικάζω. Συγκρίνω ορθότερα. Και κατατάσσω.  Αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι αυτό που πραγματικά κάνω.  :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
preve said:
Και αν τελικά από κάποιο σημείο και μετά αξίζει ή όχι -πάντα με ατομικά κριτήρια- κάποιος να ασχολείται με αυτά.
Σε αυτό ειδικά η απάντηση είναι δεδομένη. Δεν χρειάζεται να ρωτάς.
ΦΥΣΙΚΑ και αξίζει τον κόπο να ασχολείται κάποιος με αυτά, ΑΝ του αρέσει το χόμπυ. ΑΥΤΟ είναι το χόμπυ, οι λεπτομέρειες. Δεν κρίνουμε το χόμπυ εδώ. Μόνο για το αποτέλεσμα συζητάμε. Το μέγεθος (αν μετριέται με κάποιον τρόπο) των διαφορών, είτε είναι μικρό είτε είναι μεγάλο, είναι ένα από τα αντικείμενα της αναζήτησης σε αυτό το χόμπυ.

Reaction score
3.933
Αποφασίσαμε να μην ανακοινώσουμε δημόσια τους τύπους των καλωδίων που συμμετείχαν στη δοκιμή.
Το ζητούμενο, όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Γιώργος Αναμουρλίδης, δεν ήταν αυτό.

Θέλαμε απλά να σας μεταφέρουμε το μήνυμα ότι ο μοναδικός τρόπος για να πέσει το τοίχος ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικοτητα είναι οι δοκιμές που κάνουμε εμείς οι ίδιοι στα συστήματά μας.

Reaction score
14
Συμφωνώ Νίκο ότι οι μικρές λεπτομέριες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά.
Όπως δέχομαι το γεγονός ότι δεν υπαρχουν πολλοί άνθρωποι να συμφωνούν με αυτή τη δήλωση.
Όμως για εμένα ....ποτέ μια μικρή λεπτομέρεια δεν έκρυψε όλη την "εικόνα" .
Στάση ζωής;
Πες το έτσι.

Reaction score
3
Για να σας οξύνω την περιέργεια,θα σας πω ότι στην ακρόαση έλαβαν μέρος τέσσερεις κορυφαίες εταιρείες καλωδίων. :)

Ακόμη ότι οι σωστές και σοβαρές εταιρείες κρατάνε τον ίδιο μουσικό χαρακτήρα σε όλα τους τα μοντέλα,με κάποιες μικρές ή μεγάλες διαφοροποιήσεις με σκοπό να καλύψουν όλων των ειδών τα γούστα και  απαιτήσεις. :)

Ακόμη,απο τα έξι άτομα που ήμασταν στην ακρόαση,οι τέσσερεις συμφώνησαν αμέσως για το ίδιο καλώδιο,για το συγκεκριμένο σύστημα και τον συγκεκριμένο χώρο ότι ταίριαζε περισσότερο,ο πέμπτος ήθελε κάτι παραπάνω και στον τελευταίο άρεσε άλλης εταιρείας καλώδιο. :)

Ολοι όμως ακούσαμε μεγάλες διαφορές στην κάθε αλλαγή που κάναμε. :) :lol: :lol:

Reaction score
499
Προσοχή: Ακολουθεί κλεμμένη ατάκα... "Εγώ θα μιλήσω στο τέλος.."

Ευχαριστώ τον Γιώργο τον Αναμουρλίδη για μία ακόμη φορά για την φιλοξενία και την σύζυγο που αποδέχεται τους φαγανούς φίλους του. Θα πω ένα δυο πραγματάκια

αργότερα γιατί δυστυχώς δεν έχω καθόλου χρόνο σήμερα. Σόρρυ.. :oops:

Reaction score
0
....Eγω παιδια δεν ξερω απο καλωδια.
Του.... ψυγειου παντως ηταν καλο γιατι το νερο ηταν κρυο.
Αυτο που ξερω (πλεον) ειναι
α) οτι υπαρχουν διαφορες που "ακουγονται".
β)απο τις συγκεντρωσεις αυτο που αξιζει ειναι το "μετα".
Χαιρομαι πραγματικα που μπηκα σ΄αυτο το τριπακι.
Κι ας μην γινω (που ΔΕΝ θα γινω) hi end-ας.
Κι ας με εχει βαλει σε χρονοδιαγραμμα ο σουβλατζης .
Το οτι Με Ανετρεψα για μενα ειναι πολυ σημαντικο.
Ενα πραγμα ομως που δεν καταλαβαινω εδω και πολυ πολυ καιρο ειναι η δηκτικοτητα που υπαρχει γυρω απο το hobby αυτο.
Και γω ειμαι (και θα παραμεινω ) πειραχτηρι αλλα πιστευω οτι υπαρχουν καποια ορια που για χαρη του Εγω μας τα ξεπερναμε ενω δεν θα επρεπε.
ΚΑι ακριβως επειδη ειναι hobby δεν μπορεις να επιμενεις με ορθολογιστικα κριτηρια (λογικη) να αποδειξεις κατι που ο αλλος το επελεξε γιατι πανω απο ολα τον ευχαριστει (συναισθημα).
Αλλος την βρισκει με καλωδια και ηχεια ,αλλος με το πλεξιμο , αλλος με τον συμμαθητη του ,αλλος με τα Lego.
Και εγω ειχα ,και ακομα εχω καποιες επιφυλαξεις ,
ομως αλλο να μιλας σε θεωρητικο επιπεδο ,
και αλλο να βγαζεις συμπερασματα αφου δεις και την αλλη πλευρα.
Η χθεσινη συγκεντρωση ηταν μια καλη αφορμη για να ξεφυγει επιτελους η κουβεντα απο την θεωρια και να δω επιτελους στην πραξη τι ειναι αυτο που τελικα ισχυει.
Ειμαι υπερ της επιφυλακτικοτητας αλλα υπερ και της διαλακτικοτητας.
Δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις.
Εξαλλου δεν πας και σε gay bar να φοβασαι ( ;;; ) μη χασεις τιποτα αλλο.
Καλες οι παρωπιδες αλλα ειναι μονο για τα αλογα.
Πριν δεκαπεντε χρονια προσπαθουσα να πεισω τον εαυτο μου να μεινει με τα μυαλα των 20 χρονων που κουβαλουσα τοτε.
Τωρα χαιρομαι που μεσα στις βασικες μου προτεραιοτητες ειναι να ανατρεπω με επιχειρηματα αυτα που πιστευα χτες.
Μου χαν πει πως ετσι οδηγεισαι στη ωριμοτητα.
Εγω το μονο που θελω ειναι να τα εχω καλα με μενα .
Και οταν πηγαινω στον καθρεφτη ,να βλεπω εμενα και οχι αυτον που φανταζομαι οτι ειμαι.
Ενα απ τα "κουσουρια" που μπορει να αποκτησειι κανεις ζωντας με την φανταστικη περσονα του εαυτου του ειναι η ....βαρηκοια.
Αλλα αυτο μπορει να το παθεις και απ το ....πλεξιμο.

Tα καλωδια ομως δεν ηταν το θεμα μας;;;
Aυτο το " ιταλικο" "καλωδιο" πως το λεγανε;;;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Andrew said:
Αλλος την βρισκει με καλωδια και ηχεια ,αλλος με το πλεξιμο , αλλος με τον συμμαθητη του ,αλλος με τα Lego.
Λέγε μ@λ@κίες να ρθει κατά δω ο Κουκουράκης και να σκιτσάρει για καμιά βδομάδα. :lol: :lol:

Reaction score
499
...συνέχεια...

Για ακόμη μία φορά περάσαμε πολύ όμορφα.Διαφορές στα καλώδια υπήρχανε (όπως τις περισσότερες φορές σε συστήματα αυτής της κατηγορίας) και σε κόστη δεν

αναφερθήκαμε ιδιαίτερα μιας κι όλα ήτανε της υψηλής κατηγορίας τιμής. Δεν μπορώ να πω πως βρήκαμε το τέλειο-ιδανικό  καλώδιο για το χτεσινό σύστημα αλλά σίγουρα αυτό

που είχε τις περισσότερες αρετές και ήτανε λιγότερο "ενοχλητικό" σε κάποιους τομείς.

Ιταλικό καλώδιο δεν υπήρχε χτες. Ηλπιζα να θυμόσουνα την μάρκα που αναφέραμε χτες Andrew.Τσάμπα τα φροντιστήρια ρε ΓΜΤ!(και νόμιζα πως η πλύση εγκεφάλου έβαινε

καλώς.. :mrgreen:)

Τα παιδιά παραπάνω με καλύψανε σε διάφορα πράγματα οπότε περιττό να πω τίποτε παραπάνω.

Παιδιά, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Παλιά έκανα το λάθος και προσπαθούσα να διορθώσω μεγάλο πρόβλημα τονικότητας με καλώδιο. Δεν γίνεται αυτό..Άλλαξα ηχείο και

ησύχασα. Τα καλώδια είναι για το fine tuning.Κακό σύστημα δεν γίνεται καλό με καλώδιο.Το καλό γίνεται πολύ καλό όμως και το καλό μέτριο με το λάθος καλώδιο.Όσον αφορά

το αν αξίζει η διαφορά τιμής κλπ. αυτό ψάξτε το στην καρδιά σας και στην τσέπη σας. Κάθε άνθρωπος σκέφτεται και αξιολογεί διαφορετικά.Μερικές φορές δεν σου κάθεται καλά

ψυχολογικά παρόλο που ακουστικά σε πείθει κάτι. Δεν αγόρασα μαντζούνι (όχι ιδαίτερα ακριβό ) που δούλευε πραγματικά γιατί θέλω το σύστημα με κάποιον τρόπο να παίζει έτσι χωρίς αυτό.Δεν

μου πάει εσωτερικά, έτσι απλά. Οπότε, πάλι στο χειρουργείο ο ενισχυτής... :mrgreen: :mrgreen:

Παρεπιπτόντως, πάλι έφαγα τα περισσότερα χτες ή ήτανε ιδέα μου?  8)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Χρήστος Νικήτας said:
Παλιά έκανα το λάθος και προσπαθούσα να διορθώσω μεγάλο πρόβλημα τονικότητας με καλώδιο. Δεν γίνεται αυτό..Άλλαξα ηχείο και ησύχασα. Τα καλώδια είναι για το fine tuning.Κακό σύστημα δεν γίνεται καλό με καλώδιο.Το καλό γίνεται πολύ καλό όμως και το καλό μέτριο με το λάθος καλώδιο.Όσον αφορά το αν αξίζει η διαφορά τιμής κλπ. αυτό ψάξτε το στην καρδιά σας και στην τσέπη σας. Κάθε άνθρωπος σκέφτεται και αξιολογεί διαφορετικά.
Πολύ σωστά τα λες Χρήστο...
Γιατί τον τελευταίο καιρό έχει περάσει μία αντίληψη ότι με καλά καλώδια παίζουν όλα τα ηχεία. Και κάτι ακόμη. Οι διαφορές που ακούστηκαν στο σύστημα του Mac μπορεί να μην ήταν τόσο εμφανείς σε άλλα συστήματα. Βλέπεις δεν παίζει ρόλο μόνο το καλώδιο, αλλά και το υπόλοιπο σύστημα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Γιατί τον τελευταίο καιρό έχει περάσει μία αντίληψη ότι με καλά καλώδια παίζουν όλα τα ηχεία.
Οι εν λόγω θεωρίες (και γενικώς οι θεωρίες), βρίσκουν έδαφος μόνον σε όσους δεν έχουν ακούσει ποτέ τι κάνει ένα καλό καλώδιο σε ένα καλό ηχείο, δηλαδή δεν έχουν οι ίδιοι αντιληφθεί το μέγεθος των διαφορών στα επίπεδα συσκευών στα οποία μιλάμε.

Σε αυτό που θεωρώ εγώ hi end, είμαι σίγουρος ότι δεν έχει περάσει καμία μα καμία τέτοιου είδους αντίληψη, μιας και δεν την έχω δει πουθενά να εκφράζεται σοβαρά σε συζητήσεις. Πιθανότατα αυτοί που νομίζουν ότι έχει περάσει αυτή η αντίληψη απλά να υπερβάλουν.

Reaction score
3.933
Πάλι μου φαίνεται ότι κάποιοι μπερδεύτηκαν με τα καλώδια των ηχείων. Οταν θα πάμε στα interconect και στα ρεύμετος θα γίνει ΤΟ show.

Εαν ένα καλώδιο ηχείων έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει ένα ηχείο ή ένα σύστημα των 20.000 € σε ένα σύστημα των 10.000 € , τι συμπέρασμα βγαίνει ?
Στο σύστημα του Γιώργου, αυτό το φαινόμενο υποβάθμισης που ανέφερα πριν ήταν έντονο τουλάχιστον με δύο καλώδια της δοκιμής μας.
Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν ο Γιώργος δεν ήταν ένα τόσο ανήσυχο πνεύμα και αγόραζε το μάπα καλώδιο που του είχε προτείνει ο dealer ή ο Χ reviewer ?
Είναι απλό. Θα άκουγε μουσική από ένα σύστημα κατηγορίας τιμής 20.000 € ενώ θα μπορούσε να είχε τον ίδιο ήχο με 10.000 €.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.921
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Nαι , αλλα υπαρχουν και παρα πολλοι οι οποιοι θα ηθελαν να μαθουν τι ακουσατε χθες βραδυ.
Αναμεσα σε αυτους και εγω.
Επιτελους , θα τα λεμε ολα "εξω απο τα δοντια" εδω μεσα , ναι η οχι?
Ανδρέα επειδή δεν το κατέχεις το σπορ αυτό (το έχεις παραδεχτεί δημόσια) θα μου επιτρέψεις να εξηγήσω κάτι.
-1- Αν κάποιος ήθελε πραγματικά να ακούσει τι ακούσαμε εκείνο το βράδυ, μπορούσε να συμμετέχει, ήταν τόσο απλό.
-2- Οι κακοπροαίρετοι αρνητές των διαφορών θα συνεχίζουν -ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα- να μην εγκρίνουν, άλλωστε αυτό τους δίνει οντότητα τελικά.

Συνεχίζω μόνο για αυτούς που λόγω απόστασης (επαρχία- εξωτερικό) ή πραγματικών κολλημάτων στο να παρευρεθούν...

-3- Οι διαφορές που έκαναν (για τους παρόντες ομόφωνα υπήρχαν διαφορές) τα καλώδια ηχείων σε ένα σύστημα όπως του Mac με διαφορετικά καλώδια interconect εκτός μίας περίπτωσης που ήταν ίδιας εταιρείας, δεν έχουν πρακτικό ώφελος για κανένα, δεν θα βοηθήσουν σε εξαγωγή κάποιων σοβαρών συμπερασμάτων κανένα. Μοναδικός που θα έχει κάποιο αποτέλεσμα είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του συστήματος-χώρου. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός μηχανημάτων-ρακ-στήριξης-διαστάσεων χώρου-θερμοκρασίας-κλπ κλπ του ΜacΑναμουρλίδη δεν έχει ταίρι, άρα τα όποια συμπεράσματα από ένα καλώδιο ηχείων δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.
-4- Έστω ότι κάποιο καλώδιο είχε πολύ "κακή απόδοση" και δεν έκανε στον Γιώργο, ο οποίος βρίσκεται σε φάση αναζήτησης τέτοιων καλωδίων, αν βγει και το πει ποιός αντιπρόσωπος θα του ξανδώσει καλώδια για να δοκιμάσει και να βρει αυτά που ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ......(δεδομένου ότι επικροτούμε αυτούς που δίνουν καλώδια ή συσκευές για δοκιμές και πραγματικά βοηθούν)........εδώ οι ριβιούερ δεν γράφουν υποψία μειωμένης απόδοσης για ένα προιόν.............
Βέβαια πάντα λάβετε υπόψιν ότι μιλάμε για καλώδια που συνυπάρχουν κι άλλοι παράγοντες και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάποιο είχε "κακή απόδοση",  αν είχε.
-5- Έστω ότι γράφαμε για χ ψ συμπεράσματα, για το συγκεκριμένο σύστημα πάντα, ξέρετε κάτι, θα έβγαιναν οι "γνωστοί άγνωστοι" και μόνο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονιμάτων δεν θα μας ζητούσαν για να δουν ποιά μεθοδολογία ακολουθήσαμε όταν κάναμε ακρόαση, αν είναι αποδεκτή από αυτούς τους φίλους τους, τη γιαγιά τους....και να φανταστείτε ότι δεν πίνουμε αλκοόλ σε δοκιμές και δεν τρώμε, άντε κάποιο καφέ.....που πρέπει πρώτα να πιστοποιήσουμε ποιός είναι μήπως και θιχτεί το γενικό επιτελείο Βόλου και περιχώρων ή το προξενείο της Βραζιλίας..... 8)

συνεχίζεται....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Παιδιά σέβομαι απολύτως την απόφασή σας να μην πείτε μάρκες τύπους κλπ.
Αλλά...

1. Κατ' αρχάς το παρακάτω δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να το δεχτώ ως επιχείρημα, όχι μόνον για τον mac συνσυντονιστή μου, αλλά για οποιονδήποτε:
Γ. ΚΟΨ. said:
...αν βγει και το πει ποιός αντιπρόσωπος θα του ξανδώσει καλώδια για να δοκιμάσει και να βρει αυτά που ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ........
2. Εφόσον πολύ σωστά εξηγείτε ότι τα αποτελέσματα μιας τέτοια ακρόασης (όπως και κάθε ακρόασης), αφορούν συγκεκριμένο και μόνο set up και χώρο, δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί κανείς. Αν παρόλα αυτά το κάνει δεν βλέπω τον λόγο να μας ενδιαφέρει τόσο πολύ, αφού έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας.

3. Αν τα αποτελέσματα ενός συγκριτικού ΔΕΝ γράφονται, το συγκριτικό για μένα και για οποιοδήποτε μέλος του AVSite, είναι σαν να μην έγινε ποτέ και συνεπώς τζάμπα αναφέρεται καν.

4. Οι reviewers για διάφορους λόγους, σαφέστατα δεν μπορούν να αποτελούν μέτρο σύγκρισης για εμάς. Γι αυτό είμαστε εδώ και δεν διαβάζουμε απλά περιοδικά. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Η διαπίστωση ότι τα καλώδια ηχείων έχουν ιδιαιτέρως ακουστές διαφορές είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους παροικούντες στην κατηγορία και τους έχοντες την ελαχιστότερη των εμπειριών. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκριτικά σε ΑΥΤΗΝ την κατηγορία για να πείσουμε αυτούς που δεν πείθονται ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ μεταξύ καλωδίων. Αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης και σαφέστατα δεν είναι αντικείμενο μιας χαϊεντομάζωξης διότι απλά θεωρείται αυτονόητο. Δεν πρέπει συνεχώς να μιλάμε με τους άλλους. Ας μιλήσουμε και λίγο μεταξύ μας, εμείς που καταλαβαινόμαστε και όποιος θέλει ας έρθει να ακούσει για να μας επιβεβαιώσει ή όχι.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτολογοκρισίας για ανούσιους λόγους. Σε όποιον δεν αρέσει το σπορ, απλά ας μην ασχολείται...

- Πάντως one way or the other, είναι δικαίωμά σας να κάνετε ότι ακριβώς θέλετε. kisses.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Αυτά φυσικά αποτελούν μόνον την προσωπική μου άποψη. Μην μπερδευτούμε. Συνεχίστε όπως θέλει ο καθένας.

Reaction score
2
Τουλαχιστον να μας πουν την κατηγορια τιμης του καθε χ καλωδιου και αν αυτο ανταποκριθηκε σ εαυτο που ακουσαν........

Reaction score
3.933
Δεν έγινε συγκριτικό καλωδίων. Θα γίνει άλλη φορά.

Προχθές στη συνάντηση για ακρόαση, το θέμα μας ήταν αν όντως υπάρχουν κάποιες ακουστικές διαφορές με τα εξωτερικά καλωδια των ηχείων.
Εξη (6) ΜΗ κατασκευστές καλωδίων είπαν ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.921
και στατιστικά 3 στους 6 είναι κάτοιχοι ίδιας μάρκας ηχείων Ιταλικής προέλευσης ή αλλιώς της Ferrari των ηχείων.....!!!!!!!!!!!!!!!!! έχουμε αυξηθεί σημαντικά?

-Νίκο ΔΕΝ έγινε συγκριτικό καλωδίων μην απομονώνεις μία παράμετρο δεν είναι σωστό, επίσης σεβόμαστε την επιθυμία του ακροσιαζόμενου και ιδιοκτήτη του συστήματος, επίσης με κάθε τρόπο προσπαθούμε να ενισχύσουμε το φαινόμενο δανεισμού συσκευών για ακρόαση και να επαινούμε όσους το κάνουν και να ακολουθήσουν κι άλλοι, είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, πίστεψε με.
Όταν ο Γιώργος καταλήξει γιατί θα ακολουθήσει και β' γύρος τότε μπορεί να τεθεί μία αναφορά, δεν υπάρχουν λόγοι κρυψοίνιας, απλά σοβαρής προσέγγισης......αλλιώς το ρίχνουμε στη πλάκα πάλι....σε συσκευές θα υπήρχαν αναφορές -πάντως- γιατί εκεί οι παράμετροι είναι λιγότεροι και οι σωστές και καλές οφείλουν να παίζουν.

Νομίζω γενικό συμπέρασμα ήταν ότι δεν υπήρχε ικανό καλώδιο εκείνη τη βραδυά για να παραμεινει στο σύστημα του Γιώργου, χρειάζεται κάτι καλύτερο και δυστυχώς ίσως και ακριβότερο και ελπίζω να μην συμπαρασύρει και στα ΙC (που είναι και λογικό...)....

@Ελπίζω να κατάλαβε και ο Ανδρέας Κ.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Γ. ΚΟΨ. said:
Ανδρέα επειδή δεν το κατέχεις το σπορ αυτό (το έχεις παραδεχτεί δημόσια) θα μου επιτρέψεις να εξηγήσω κάτι.
-1- Αν κάποιος ήθελε πραγματικά να ακούσει τι ακούσαμε εκείνο το βράδυ, μπορούσε να συμμετέχει, ήταν τόσο απλό.
-2- Οι κακοπροαίρετοι αρνητές των διαφορών θα συνεχίζουν -ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα- να μην εγκρίνουν, άλλωστε αυτό τους δίνει οντότητα τελικά.

Συνεχίζω μόνο για αυτούς που λόγω απόστασης (επαρχία- εξωτερικό) ή πραγματικών κολλημάτων στο να παρευρεθούν...

-3- Οι διαφορές που έκαναν (για τους παρόντες ομόφωνα υπήρχαν διαφορές) τα καλώδια ηχείων σε ένα σύστημα όπως του Mac με διαφορετικά καλώδια interconect εκτός μίας περίπτωσης που ήταν ίδιας εταιρείας, δεν έχουν πρακτικό ώφελος για κανένα, δεν θα βοηθήσουν σε εξαγωγή κάποιων σοβαρών συμπερασμάτων κανένα. Μοναδικός που θα έχει κάποιο αποτέλεσμα είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του συστήματος-χώρου. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός μηχανημάτων-ρακ-στήριξης-διαστάσεων χώρου-θερμοκρασίας-κλπ κλπ του ΜacΑναμουρλίδη δεν έχει ταίρι, άρα τα όποια συμπεράσματα από ένα καλώδιο ηχείων δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.
-4- Έστω ότι κάποιο καλώδιο είχε πολύ "κακή απόδοση" και δεν έκανε στον Γιώργο, ο οποίος βρίσκεται σε φάση αναζήτησης τέτοιων καλωδίων, αν βγει και το πει ποιός αντιπρόσωπος θα του ξανδώσει καλώδια για να δοκιμάσει και να βρει αυτά που ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ......(δεδομένου ότι επικροτούμε αυτούς που δίνουν καλώδια ή συσκευές για δοκιμές και πραγματικά βοηθούν)........εδώ οι ριβιούερ δεν γράφουν υποψία μειωμένης απόδοσης για ένα προιόν.............
Βέβαια πάντα λάβετε υπόψιν ότι μιλάμε για καλώδια που συνυπάρχουν κι άλλοι παράγοντες και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάποιο είχε "κακή απόδοση",  αν είχε.
-5- Έστω ότι γράφαμε για χ ψ συμπεράσματα, για το συγκεκριμένο σύστημα πάντα, ξέρετε κάτι, θα έβγαιναν οι "γνωστοί άγνωστοι" και μόνο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονιμάτων δεν θα μας ζητούσαν για να δουν ποιά μεθοδολογία ακολουθήσαμε όταν κάναμε ακρόαση, αν είναι αποδεκτή από αυτούς τους φίλους τους, τη γιαγιά τους....και να φανταστείτε ότι δεν πίνουμε αλκοόλ σε δοκιμές και δεν τρώμε, άντε κάποιο καφέ.....που πρέπει πρώτα να πιστοποιήσουμε ποιός είναι μήπως και θιχτεί το γενικό επιτελείο Βόλου και περιχώρων ή το προξενείο της Βραζιλίας..... 8)

συνεχίζεται....

Κοψ, επειδή χοντροϋποψιάζομαι ότι ψιλοϋπονοείς εμένα, πρέπει να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

1. Ποτέ, (ΠΟΤΕ) δεν υποστήριξα, ότι τα καλώδια μεταφοράς σήματος δεν εισάγουν αλλοιώσεις, διαφορές προς το καλύτερο, ή το χειρότερο. Βεβαίως και εισάγουν, αφού πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο. Αυτό που υποστήριξα είναι το ΓΕΓΟΝΟΣ, ότι αυτές οι διαφορές παρουσιάζονται αυξημένες, όταν οι συνδεόμενες συσκευές έχουν σχεδιαστικά προβλήματα, μικρά ή μεγάλα. Για παράδειγμα, εάν ένας προενισχυτής έχει υψηλή αντίσταση εξόδου, το σήμα του προς τον τελικό είναι ευπαθές στις μεταβολές των χαρακτηριστικών του καλωδίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο προενισχυτής είναι «αποκαλυπτικός», δηλαδή «καλός». Απεναντίας, σημαίνει ότι αυτή η συσκευή επηρεάζεται υπερβολικά από τη γραμμή μεταφοράς σήματος που οδηγεί, κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί, προς όφελος της ποιότητας του σήματος που μεταφέρεται.
2. Η μόνη διαφορά μας στο παραπάνω, είναι το κόστος. Για σένα ή τον Mac, ένα καλώδιο κοστίζει 100€ και ένα άλλο 200€. Για μένα, ένα καλώδιο αντιπροσωπεύει τρία πράγματα: αντίσταση, χωρητικότητα και αυτεπαγωγή, και είναι ΑΥΤΑ που το διαφοροποιούν από κάποιο άλλο, αντίστοιχης χρήσης καλώδιο. Όσο πιο μικρά είναι αυτά τα τρία μεγέθη, τόσο καλύτερο είναι το καλώδιο. Με βάση την τρέχουσα τεχνολογία, είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσει κανείς ένα καλώδιο μεταφοράς σήματος, που να έχει μικρά αυτά τα χαρακτηριστικά, που είναι αδύνατο να μηδενισθούν. Και δεν είναι μόνον εύκολο, αλλά και φθηνό. ΠΟΛΥ φθηνό. Εάν αυτό το απορρίπτεις, σφάλλεις. Εάν θέλεις να το αγνοείς, δεν πειράζει. Βεβαίως, αυτά τα μεγέθη μπορούν να μειωθούν σε πραγματικά πολύ μικρές τιμές, κάτι που απαιτεί αυξημένο κόστος, αποδίδοντας κρίσιμης σημασίας διαφορές σε εφαρμογές, μεταξύ των οποίων η ακουστική συχνότητα ΔΕΝ περιλαμβάνεται. (Εάν νομίζεις ότι τα «πρίμα» είναι υψηλές συχνότητες, καιρός να αλλάξεις γνώμη).
3. Ως εκ τούτου, η απόδοση ενός καλωδίου ΔΕΝ είναι απαραίτητο να συναρτάται με την τιμή του. Εάν ένα καλώδιο κοστίζει 1000€ και ένα άλλο 30€, αυτό δεν σημαίνει ότι το ακριβό είναι καλύτερο του φθηνότερου, διότι, όπως ανέφερα παραπάνω, το καλό καλώδιο δεν έχει υψηλό κόστος παραγωγής. Βεβαίως, ένα καλό καλώδιο μπορεί κάλλιστα να έχει υψηλή τιμή, επειδή έτσι ΘΕΛΗΣΕ ο κατασκευαστής του, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με ένα κακό καλώδιο. Απλά πράγματα.
4. Όσον αφορά τα καλώδια τροφοδοσίας, και πάλι επειδή συντρέχουν συγκεκριμένες αντικειμενικές συνθήκες που αφορούν το τεχνικό μέρος της λειτουργίας τους, αυτά ΔΕΝ χρειάζεται να είναι έτσι όπως τα μοστράρει ο κάθε επιτήδειος, ΚΑΙ ΟΥΤΕ χρειάζεται να κοστίζουν όσο τα χρεώνει ο κάθε άσχετος, που αποφάσισε να λανσάρει στην αγορά καλώδιο τροφοδοσίας σε υψηλή τιμή, έως και υπερ-εκατονταπλάσια του κανονικού, πατώντας στην άγνοια του κόσμου. Τί σημαίνει κανονικό; Θυμήσου: τεχνολογία. Μάλιστα, το άκρον άωτον του παραλόγου, (για να μην πω της γελοιότητας), το βλέπεις και το βλέπω κάθε χρόνο στο high end show, όπου η ηλεκτρική ενέργεια μεταφέρεται με τον συνηθισμένο τρόπο μέχρις έξω από το ξενοδοχείο ,όπου διεξάγεται η έκθεση, στη συνέχεια διοχετεύεται έως τα δωμάτια που εκτίθενται οι συσκευές, επίσης με τον συνηθισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, μέσα από ηλεκτρολογικό υλικό που έχει αγορασθεί με το κιλό, (διότι αυτό το επιτρέπει η τεχνολογία μας, να αγοράζουμε καλώδιο με το κιλό, χωρίς να μας νοιάζει η ποιότητά του, που σταθερά υψηλή και κατάλληλη για τη μεταφορά ηλ. ενέργειας), ενώ στη συνέχεια αναλαμβάνουν αυτά τα μπουριά που μοστράρει κάθε κατασκευαστής, για να μεταφέρουν αυτήν την ενέργεια από την πρίζα έως τη συσκευή.

Για την απάτη της Tara Labs, τα έχεις διαβάσει, έτσι; Και μη μου πεις ότι αυτό αφορά μόνο την Tara Labs, διότι, ακόμη κι αν η εταιρεία αθωώθηκε στο δικαστήριο, (που την έσυραν οι ομοσπονδιακοί και όχι ο τοπικός σερίφης), το μήνυμα που μπορεί να εξαγάγει κανείς από αυτή τη νοσηρή ιστορία είναι άλλο. Άλλο!

Α, επί τη ευκαιρία! Αυτό το γεγονός της Tara Labs φιλοτιμήθηκε κανείς να το δημοσιεύσει στον Ελληνικό ειδικό τύπο; Τι κάθομαι και ζητάω…

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.670
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale