Kι ομως την ακουσα....

Μηνύματα
2.678
Reaction score
5
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Αντώνης K. said:
Δηλαδή ένα καλώδιο για να θεωρηθεί θωρακισμένο πρέπει να είναι τυλιγμένο με στρώμα αλουμινίου? Το πλαστικό περίβλημα δεν είναι θωράκιση? Δεν επενεργεί καθόλου ο τύπος και η διατομή του πλαστικού το τελικό αποτέλεσμα? Πάμε παρακάτω.
Εξαρτάται απο τη θέλουμε να το προστατεύσουμε.
Απο οξείδωση,απο μαγνητικά πεδία,απο ραδιοκύμματα,απο υψίσυχνα ρεύματα ή συχνότητες?
Ανάλογη τότε είναι και η θωράκιση.

Οποία θωράκιση όμως και να επιλέξουμε θα αφήσει την σφραγίδα της στο τελικό αποτέλεσμα.
 

Μηνύματα
4.495
Reaction score
3
Χμμ εαν σκεφθούμε ότι το κάνει περισσότερο αναίσθητο ως προς τους άλλους εξωγενείς παράγοντες που ανέφερα,τότε ναι,έχει περισσότερο ουδέτερο ήχο.
 

Μηνύματα
8.612
Reaction score
3.933
Αντώνης K. said:
Δηλαδή ένα καλώδιο για να θεωρηθεί θωρακισμένο πρέπει να είναι τυλιγμένο με στρώμα αλουμινίου? Το πλαστικό περίβλημα δεν είναι θωράκιση? Δεν επενεργεί καθόλου ο τύπος και η διατομή του πλαστικού το τελικό αποτέλεσμα? Πάμε παρακάτω.
Ολα τα υλικά του μανδύα ή της επικάλυψης επηρεάζουν τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά των καλωδίων. Η θωράκιση είναι άλλο πράγμα και συνήθως μπαίνει για προστασία από EMI/RFI.

Θωρaκισμένο καλώδιο=Shielded cable

Τα καλώδια που δοκιμάσαμε ήταν όλα UNShielded με περίεργες βέβαια γεωμετρίες για την ρύθμιση ή την εξουδετέρωση του C και του L.
 

Μηνύματα
8.612
Reaction score
3.933
παραδείγματα καλωδίων

UTP= Unsielded Twisted Pair  (το κοινό συνεστραμμένο ζευγάρι αγωγών χωρίς θωράκιση)
STP=  Shielded Twisted pair  (κάθε ζεύγος ξεχωριστά θωρακισμενο με μεταλλικό προστατευτικό μανδία)
FTP = Foiled Twisted Pair  (σαν το UTP αλλά με θωράκιση από φύλλο αλουμινίου και συνήθως με ξεχωριστό αγωγό γείωσης)
Ribbon  = Παράλληλοι αθωράκιστοι αγωγοί
Shielded Ribbon   (με μεταλλική θωράκιση)
Coaxial
....
....
και άλλα πολλά .
 


Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
26.308
Reaction score
23.780
g.kar said:
να πάμε παρακάτω για να μην πάμε όλοι στο μπάτο.

La mia Volo me caro   (Ιταλικό )
Τιμή μου κύριε gkar, να είμαι στον πάτο. Μακριά από τους φελλούς.
 

Μηνύματα
8.612
Reaction score
3.933
Κώστας Κόγιας said:
g.kar said:
να πάμε παρακάτω για να μην πάμε όλοι στο μπάτο.

La mia Volo me caro   (Ιταλικό )
Τιμή μου κύριε gkar, να είμαι στον πάτο. Μακριά από τους φελλούς.

Κώστα, δεν έγραψα ότι κάποιος είναι στον πάτο και βλέπει τους φελλούς από κάτω. Είπα να πάμε παρακάτω εννοώντας την ανεύρεση της βέλτιστης λύσης για το σύστημα του Γιώργου Αναμ/δη.
Αν η θεωρία και η τεχνολογία αδυνατεί να κατασκευάσει προσιτά καλώδια για όλους μας, τότε δεν φταιει ο καταναλωτής που αγοράζει καμιά φορά τα ακριβά, αφού αυτά είναι που του ακούγονται στα αυτιά καλύτερα.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα

Κώστα, αν έχεις διάθεση, φτιάξε μόνος σου ένα τερματισμένο 3μετρο ζεύγος καλωδίων για ηχεία  και  στείλε τα μας να τα ακούσουμε. Όσο δεν το κάνεις, δεν μας πείθεις.

Θα μπορούσαμε αν προτιμάς να κάνουμε την δοκιμή των καλωδίων και στο δικό σου σύστημα.
Εάν στο δικό σου σύστημα, το καλοσχεδιασμένο (???)  όλα τα καλώδια ακούγονται το ίδιο, τότε θα σου ζητήσω εγώ και οι υπόλοιποι δημόσια συγγνώμη.
Σε αντίθετη περίπτωση, οφείλεις να παραδεχτείς το λάθος σου. Αν το κάνεις και μια φορά δεν χάθηκε ο κόσμος, όλοι κάνουμε λάθη.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.214
Reaction score
3.897
Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει λάθος και σωστό.
Μου αρκεί και μόνο, ο καθένας να σέβεται το δικαίωμα του άλλου να έχει άποψη. Η άποψη διαμορφώνεται από θεωρία και εμπειρίες μαζί, ειδικά σε τόσο λεπτά θέματα όπως η επίδραση των καλωδίων.

Βασική δουλειά μας είναι η εξαγωγή όσο το δυνατόν ασφαλών συμπερασμάτων, μέσα από την συζήτηση, την κατάθεση γνώσεων αλλά και τον πειραματισμό με την συμμετοχή όλων. Ούτε η απλή καταγραφή γνώσεων, ούτε ο πειραματισμός και οι ακροάσεις είναι ικανά από μόνα τους βγάλουν αποτέλεσμα αν δεν συνοδεύονται από ικανή τεκμηρίωση. Θέλει συνολική προσπάθεια και γι αυτό είμαστε εδώ.

Ας αρκεστούμε στην κατάθεση της άποψης και των εμπειριών μας, χωρίς να στολίζουμε τους έχοντες αντίθετη γνώμη με "περίεργα" κοσμητικά επιθετα. Είναι σαφές ότι οι χαρακτηρισμοί ή οι ειρωνίες, θα εισπράξουν μία από τα ίδια από τους συνομιλητές μας, με άσχημα αποτελέσματα στον διάλογο και εκρήξεις άνευ λόγου.

Τέλος καμία, ΜΑ ΚΑΜΙΑ, άποψη ή κρίση, δεν έχει νόημα αν δεν συμβάλει από μόνη της ή σε συνδυασμό με τις ήδη κατατεθειμένες απόψεις στον βασικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να βρούμε καλώδια του mr. mac μας. :wink:

- Άντε πάμε παρακάτω γιατί τον βλέπω και αγχώνεται. :lol: :lol:
 

Μηνύματα
2.678
Reaction score
5
Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις και μάλιστα να προσπαθούμε να τις επιβάλουμε ο ένας στον άλλο αν ακούγονται τα καλώδια η όχι. Εγώ λέω ακούγονται σε όλα τα συστήματα αλλά δεν θεωρώ ότι ένα σύστημα κρέμεται από το καλώδιο. . Άλλος λέει δεν ακούει άλλος ψάχνει καλώδια για να βελτιώσει. That’s life!
 

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
26.308
Reaction score
23.780
Κώστας Κόγιας said:
1. Ποτέ, (ΠΟΤΕ) δεν υποστήριξα, ότι τα καλώδια μεταφοράς σήματος δεν εισάγουν αλλοιώσεις, διαφορές προς το καλύτερο, ή το χειρότερο. Βεβαίως και εισάγουν, αφού πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο. Αυτό που υποστήριξα είναι το ΓΕΓΟΝΟΣ, ότι αυτές οι διαφορές παρουσιάζονται αυξημένες, όταν οι συνδεόμενες συσκευές έχουν σχεδιαστικά προβλήματα, μικρά ή μεγάλα. Για παράδειγμα, εάν ένας προενισχυτής έχει υψηλή αντίσταση εξόδου, το σήμα του προς τον τελικό είναι ευπαθές στις μεταβολές των χαρακτηριστικών του καλωδίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο προενισχυτής είναι «αποκαλυπτικός», δηλαδή «καλός». Απεναντίας, σημαίνει ότι αυτή η συσκευή επηρεάζεται υπερβολικά από τη γραμμή μεταφοράς σήματος που οδηγεί, κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί, προς όφελος της ποιότητας του σήματος που μεταφέρεται.     

2. Η μόνη διαφορά μας στο παραπάνω, είναι το κόστος. Για σένα ή τον Mac, ένα καλώδιο κοστίζει 100€ και ένα άλλο 200€. Για μένα, ένα καλώδιο αντιπροσωπεύει τρία πράγματα: αντίσταση, χωρητικότητα και αυτεπαγωγή, και είναι ΑΥΤΑ που το διαφοροποιούν από κάποιο άλλο, αντίστοιχης χρήσης καλώδιο. Όσο πιο μικρά είναι αυτά τα τρία μεγέθη, τόσο καλύτερο είναι το καλώδιο. Με βάση την τρέχουσα τεχνολογία, είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσει κανείς ένα καλώδιο μεταφοράς σήματος, που να έχει μικρά αυτά τα χαρακτηριστικά, που είναι αδύνατο να μηδενισθούν. Και δεν είναι μόνον εύκολο, αλλά και φθηνό. ΠΟΛΥ φθηνό. Εάν αυτό το απορρίπτεις, σφάλλεις. Εάν θέλεις να το αγνοείς, δεν πειράζει. Βεβαίως, αυτά τα μεγέθη μπορούν να μειωθούν σε πραγματικά πολύ μικρές τιμές, κάτι που απαιτεί αυξημένο κόστος, αποδίδοντας κρίσιμης σημασίας διαφορές σε εφαρμογές, μεταξύ των οποίων η ακουστική συχνότητα ΔΕΝ περιλαμβάνεται. (Εάν νομίζεις ότι τα «πρίμα» είναι υψηλές συχνότητες, καιρός να αλλάξεις γνώμη). 

3. Ως εκ τούτου, η απόδοση ενός καλωδίου ΔΕΝ είναι απαραίτητο να συναρτάται με την τιμή του. Εάν ένα καλώδιο κοστίζει 1000€ και ένα άλλο 30€, αυτό δεν σημαίνει ότι το ακριβό είναι καλύτερο του φθηνότερου, διότι, όπως ανέφερα παραπάνω, το καλό καλώδιο δεν έχει υψηλό κόστος παραγωγής. Βεβαίως, ένα καλό καλώδιο μπορεί κάλλιστα να έχει υψηλή τιμή, επειδή έτσι ΘΕΛΗΣΕ ο κατασκευαστής του, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με ένα κακό καλώδιο. Απλά πράγματα.

4. Όσον αφορά τα καλώδια τροφοδοσίας, και πάλι επειδή συντρέχουν συγκεκριμένες αντικειμενικές συνθήκες που αφορούν το τεχνικό μέρος της λειτουργίας τους, αυτά ΔΕΝ χρειάζεται να είναι έτσι όπως τα μοστράρει ο κάθε επιτήδειος, ΚΑΙ ΟΥΤΕ χρειάζεται να κοστίζουν όσο τα χρεώνει ο κάθε άσχετος, που αποφάσισε να λανσάρει στην αγορά καλώδιο τροφοδοσίας σε υψηλή τιμή, έως και υπερ-εκατονταπλάσια του κανονικού, πατώντας στην άγνοια του κόσμου. Τί σημαίνει κανονικό; Θυμήσου: τεχνολογία. Μάλιστα, το άκρον άωτον του παραλόγου, (για να μην πω της γελοιότητας), το βλέπεις και το βλέπω κάθε χρόνο στο high end show, όπου η ηλεκτρική ενέργεια μεταφέρεται με τον συνηθισμένο τρόπο μέχρις έξω από το ξενοδοχείο ,όπου διεξάγεται η έκθεση, στη συνέχεια διοχετεύεται έως τα δωμάτια που εκτίθενται οι συσκευές, επίσης με τον συνηθισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, μέσα από ηλεκτρολογικό υλικό που έχει αγορασθεί με το κιλό, (διότι αυτό το επιτρέπει η τεχνολογία μας, να αγοράζουμε καλώδιο με το κιλό, χωρίς να μας νοιάζει η ποιότητά του, που σταθερά υψηλή και κατάλληλη για τη μεταφορά ηλ. ενέργειας), ενώ στη συνέχεια αναλαμβάνουν αυτά τα μπουριά που μοστράρει κάθε κατασκευαστής, για να μεταφέρουν αυτήν την ενέργεια από την πρίζα έως τη συσκευή. 
Το επίμαχο μήνυμά μου είναι αυτό. Πάρτε το παράγραφο - παράγραφο και πείτε μου σας παρακαλώ, ΤΙ από αυτά που γράφω είναι προσωπική ΑΠΟΨΗ, και ΤΙ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Για να μην τρελαθούμε, δηλαδή...
 

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
26.308
Reaction score
23.780
g.kar said:
Αν η θεωρία και η τεχνολογία αδυνατεί να κατασκευάσει προσιτά καλώδια για όλους μας...
ΔΕΝ αδυνατεί.
 

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
26.308
Reaction score
23.780
g.kar said:
Κώστα, αν έχεις διάθεση, φτιάξε μόνος σου ένα τερματισμένο 3μετρο ζεύγος καλωδίων για ηχεία  και  στείλε τα μας να τα ακούσουμε. Όσο δεν το κάνεις, δεν μας πείθεις.
Μήπως υπάρχει κάποιο link με τα ηλεκτρικά στοιχεία κάποιου πολύ ακριβού καλωδίου ηχείων;
 

Μηνύματα
18.432
Reaction score
26.645
διορθωστε αν κανω λαθος αλλα η πλαστικη "θωρακιση" δεν επιδρα σαν διηλεκτρικο και αλλαζει τα χαρακτηριστικα χωριτικοτητας του καλωδιου (και φυσικα τον ηχο του)???
 

Μηνύματα
8.612
Reaction score
3.933
Κώστας Κόγιας said:
g.kar said:
Κώστα, αν έχεις διάθεση, φτιάξε μόνος σου ένα τερματισμένο 3μετρο ζεύγος καλωδίων για ηχεία  και  στείλε τα μας να τα ακούσουμε. Όσο δεν το κάνεις, δεν μας πείθεις.
Μήπως υπάρχει κάποιο link με τα ηλεκτρικά στοιχεία κάποιου πολύ ακριβού καλωδίου ηχείων;
Κώστα,  άσε τα άλλα τα ακριβά. Στείλε μας εσύ ένα δικό σου φτηνό για να το δοκιμάσουμε, κι όχι μόνο σε ένα, αλλά σε πολλά συστήματα.

Δες τα ηλεκτρικά στοιχεία των καλωδίων της Nordost, που είναι για μας τους θνητούς πολύ ακριβά. Πρέπει να τα έχει στο site της Nordost.  Δες Κώστα για το Valhala.
 

Μηνύματα
8.612
Reaction score
3.933
Παναγιωτης Κροκος said:
διορθωστε αν κανω λαθος αλλα η πλαστικη "θωρακιση" δεν επιδρα σαν διηλεκτρικο και αλλαζει τα χαρακτηριστικα χωριτικοτητας του καλωδιου (και φυσικα τον ηχο του)???
Πλαστική επένδυση θέλεις να πεις . Ναι !, βεβαίως και αλλάζει την χωριτικότητα.
 

Μηνύματα
8.612
Reaction score
3.933
Κώστας Κόγιας said:
g.kar said:
Αν η θεωρία και η τεχνολογία αδυνατεί να κατασκευάσει προσιτά καλώδια για όλους μας...
ΔΕΝ αδυνατεί.
Τότε γιατί τα πολυ καλά καλώδια τυχαίνει να είναι και ακριβά ?  βλέπε Nordost Valhala.

Αν δεν μπορεί κάποιος να τα φτιάξει μόνος του, αναγκάζεται να τα αγοράσει, όσο και να κοστίζουν. Για το μεράκι του ο άλλος τα δίνει. Αλλοι τα δίνουν στον ΟΠΑΠ άλλοι τα δίνουν στα ψηφιακά της EMM Labs ...

Αυτά έχει το Hi-End. Με πορδές δεν βάφεις αυγά !!!
 

Μηνύματα
18.432
Reaction score
26.645
γιατι υπαρχουν καποιοι που θατα δωσουν τα λεφτα αυτα και ας ειναι 50 φορες πανω απο το κοστος τους...
 

Μηνύματα
8.612
Reaction score
3.933
Χατζιαβάτης:

Οποιος με ιδιοκατασκευή καλωδίων καταφέρει να πάρει τον ίδιο ακριβώς ήχο με ένα Nordost Valhala, θα πάρει την κόρη του Βεζίρη για γυναίκα του και 1.000.000 χρυσές λίρες.

Η δοκιμή θα γίνει στο σύστημα του βεζίρη.

Θα είναι παρών και ο Βελιγκέκας.
 

Μηνύματα
8.612
Reaction score
3.933
Παναγιωτης Κροκος said:
γιατι υπαρχουν καποιοι που θατα δωσουν τα λεφτα αυτα και ας ειναι 50 φορες πανω απο το κοστος τους...
και 100 φορές παραπάνω θα τα δώσουν.
Κι εγώ, αν τα είχα θα τα έδινα. Αν δεν μπορούσα να τα φτιάξω μόνος μου (???)
 

Μηνύματα
8.612
Reaction score
3.933
Διευκρίνιση: Δεν είπα ότι τα Valhala είναι του γουστου μου, αλλά έχουν κάτι το ιδιαίτερο που τα κάνει μοναδικά.

Δύσκολα αντιγράφονται. Εκτός αν βρείτε αυτόν που τα κατασκευάζει για λογιαριασμό της Nordost (???)



Το Hi-End είναι σαν ένα ψηλό δένδρο.  Ολοι έχουμε πιάσει από ένα κλαρί.
Αλλος έχει σκαρφαλώσει ψηλά, άλλος βρίσκεται στη μέση κι άλλος προσπαθεί να ανέβει ακόμα πιο ψηλά..
Οσο πιο ψηλά στο δένδρο έχεις ανέβει, τόσο πιο καθαρά βλέπεις μακριά .
Το κακό είναι να είσαι ακόμα στην αρχή και να έχεις άποψη για το τι βλέπει αυτός που βρίσκεται ήδη πιο ψηλά από εσένα.
Αυτό ισχύει για όλους μας.
 


Staff online

  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.680
Μηνύματα
3.084.800
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts
Top