Kι ομως την ακουσα....

Reaction score
3.933
Μιχάλη, πολύ καλό το παράδειγμα.
Και μετά σου λένε ότι τα Valhala είναι υπερτιιμημένα με 3.000 € το στερεοφωνικό  μέτρο (???)   !!!!

Reaction score
256
Φίλε Μιχάλη μην είσαι απόλυτος!

Επί 6 μήνες δοκιμάζω τα "κρυογενημένα" καλώδια που ανέφερες .

Ταυτόχρονα δοκιμάζω ακριβά NORDOST,KIMBER,MENAκ.λπ.

Σε κάποια setup τα NORDOST ήταν σαφώς ανώτερα.

Σε κάποια άλλα όμως (κυρίως αποτελούμενα από τριόδους SE και ευαίσθητα

ηχεία) τα εν λόγω κρυογενημένα ήταν εμφανώς πιο αποδεκτά!

Βέβαια δεν συμφωνώ καθόλου με τις θεωρίες του κατασκευαστή

που τυχαίνει να είναι και πολύ καλός μου Φίλος.

Εαν μου βρείτε ένα καλώδιο που δίνει τα ίδια θετικά στοιχεία-βελτιώσεις

σε όλα τα συστήματα τότε πραγματικά θα με υποχρεώσετε....

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.921
επίσης όσα Virtual Dynamics Master series δοκίμασα οπουδήποτε, βελτίωσαν πάντα θεαματικά και οτιδήποτε.

Βασίλη αν μπορείς να δοκιμάσεις ένα, θα καταλάβεις (αλλά θα χρεωθείς....)

3η αγαπημένη και δοκιμασμένη εταιρεία η Nirvana, όχι όμως με αποτελέσματα παντού.

Reaction score
2
Δεν ειπα οτι τα συγκεκριμενα καλωδια δεν παιζουν πουθενα....εννοειται οτι μιλαω παντω για αυτα που ακουσα ΕΓΩ στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ συστημα.......

ανεφερα απλως ενα παραδειγμα...... προς θεου δεν θελω να συγκεκριμενοποιησω κατηγοριες.......
Για το λογο αυτο αλλαξα λιγο το παραπανω μυνημα γιατι ο Κυριος Τσαντουλης καταλαβε για ποιον μιλουσα και δεν ειχα κανενα τετοιο σκοπο....

Reaction score
3.933
Σε λάθος thread σχολιάζει ο κάθένας τις δικές του προτιμήσεις. Περί ορέψεως ...

Ολοι έχουμε καταλάβει ότι δεν υπάρχει  στον κόσμο  καλώδιο που ακούγεται καλά σε όλα τα συστήματα, από το Hi-Fi του κυρ Γιάννη μέχρι το Hi-End σύστημα του Dr. John .
Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε διαρκώς.

Reaction score
3
Πέρα απο την πλάκα,εαν είχε βρεθεί το καλώδιο που θα ταίριαζε σε όλα τα συστήματα,απλά ΔΕΝ θα μπορούσαμε να το αγοράσουμε. :(
Μπορούμε να βρούμε κάποια στοιχεία που να μας καθοδηγήσουν στην αξιολόγηση και στο σωστό ταίριασμα καλωδίων μεταξύ των μηχανημάτων θεωρητικά? ή θα αρκεστούν στις δοκιμές κάποιοι απο εμάς και στην απαξίωση κάποιοι άλλοι? :wink:

Reaction score
3.933
Γιώργο, η πρώτη επίσκεψη ήταν δωρεάν.
Η δεύτερη όπως πάντα , πλήρώνεται και ξερεις πως ....

Reaction score
3.933
Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι αγόρασες το απλό καλώδιο ηχείων από τον Κατουμά ?

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.921
g.kar said:
Σε λάθος thread σχολιάζει ο κάθένας τις δικές του προτιμήσεις. Περί ορέψεως ...

Ολοι έχουμε καταλάβει ότι δεν υπάρχει στον κόσμο καλώδιο που ακούγεται καλά σε όλα τα συστήματα, από το Hi-Fi του κυρ Γιάννη μέχρι το Hi-End σύστημα του Dr. John .
Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε διαρκώς.
George νομίζω δεν με έπιασες, επαναλαμβάνω ότι σε όλα τα συστήματα που δοκιμάστηκαν τα Virtual Dynamics Master series (από εμένα και κάποιους φίλους), επέφεραν το λιγότερο βελτίωση έως θεαματική.
Και ξέρεις ότι έχω δοκιμάσει πολλά, που όμως δεν είχαν πάντα πολύ καλό αποτελέσμα και ήταν όλα system dependant, αυτά αποτελούσαν την εξαίρεση.
Αυτήν την περίοδο θα ακουστούν κάποια υπερμηχανήματα, θα δούμε και εκεί αλλά μόνο ρεύματος, που έχω στην κατοχή μου.
Με όλα αυτά μην βγάλετε το λάθος συμπέρασμα ότι πρόκειται για τα καλύτερα καλώδια στον κόσμο, όμως κάτι έχει βρει ο τύπος και τα καλώδια του ανταποκρίνονται πολύ καλά παντού (έως θεαματικά) ίσως οi 3X10AWG μονόκλωνοι αγωγοί? δεν ξέρω.

Reaction score
3.933
Δεν είναι μόνο οι αγωγοί που κάνουν τη διαφορά. Κάτι άλλο έχει ανακαλύψει ο τύπος.
Τα κοινά αλλά ποιοτικά χάλκινα ρεύματος 3 Χ 10AWG κοστίζουν περίπου 3 με 5 ευρώ το μέτρο.

Πάντως συμφωνώ ότι αν κάτι είναι πολύ καλό έως κορυφαίο, παίζει εξ ίσου καλά σε πολλά συστήματα.
Αυτή την εποχή πειραματίζομαι με την κατασκευή κορυφαίων καλωδίων ρεύματος που το κόστος κατασκευής τους θα είναι αρκετά χαμηλό (<<100€).

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
g.kar said:
Πάντως συμφωνώ ότι αν κάτι είναι πολύ καλό έως κορυφαίο, παίζει εξ ίσου καλά σε πολλά συστήματα.
Δεν πιστεύω να διαφωνεί κάποιος σε αυτό.

g.kar said:
Αυτή την εποχή πειραματίζομαι με την κατασκευή κορυφαίων καλωδίων ρεύματος που το κόστος κατασκευής τους θα είναι αρκετά χαμηλό (<<100€).
Κι εγώ έχω κάτι τέτοιους προβληματισμούς. αυτό που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής είναι απλά χάκινα καλώδια 10-12 AWG συνεστραμμένα.

Reaction score
3.933
Σπύρος Μπλάτσιος said:
g.kar said:
Δεν πιστεύω να διαφωνεί κάποιος σε αυτό.

g.kar said:
Αυτή την εποχή πειραματίζομαι με την κατασκευή κορυφαίων καλωδίων ρεύματος που το κόστος κατασκευής τους θα είναι αρκετά χαμηλό (<<100&curren;).
Κι εγώ έχω κάτι τέτοιους προβληματισμούς. αυτό που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής είναι απλά χάκινα καλώδια 10-12 AWG συνεστραμμένα.
Σπύρο, υπάρχουν και  οι άνθρωποι που διαφωνούν ακόμα και σε αυτά που η τεχνολογία θεωρεί ως άριστα υλικά για την μεταφορά ρεύματος ή σήματος.

Ενα άριστα σχεδιασμένο καλώδιο, ουδέτερο από κάθε άποψη, μπορεί να μην αρέσει σε αυτούς που αγοράζουν τα καλώδια σαν ένα είδος equalizer. Πολλοί προσπαθούν να φέρουν το σύστημα στα μέτρα τους παίζοντας μόνο με τα καλώδια.
Σοβαρά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με αλλαγές καλωδίων. Είναι μία λύση της ανάγκης για να μπορεί να τα αλέθει όλα ο μύλος . 

Reaction score
3
George, μην μας μπερδεύεις.
Απο την μία μας λές τα καλώδια λύση ανάγκης,απο την άλλη τα λες ουδέτερα!!! ή  equalizer και τέλος ότι χρειάζονται για να τα αλέθει όλα ο μύλος... :lol:
Αποφάσισε τελικά γιατί έγινε μακαρονάδα με τόσα καλώδια... :) :lol: :lol:

Reaction score
3.933
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Απο την μία μας λές τα καλώδια λύση ανάγκης,απο την άλλη τα λες ουδέτερα!!! ή equalizer και τέλος ότι χρειάζονται για να τα αλέθει όλα ο μύλος... :lol:
Γιώργο, όλα ισχύουν.

Υπάρχουν καλώδια ουδέτερα που δεν αρέσουν σε όσους ψάχνουν να διορθώσουν άλλα προβλήματα του συστήματος.
Υπάρχουν περίεργα καλώδια που λειτουργούν σαν φίλτρα, δεν είναι ουδέτερα (flat) κι όμως αρέσουν.
Υπάρχουν φτηνά και ακριβά καλώδια.
Υπάρχουν τα ενεργά ηχεία που δεν χρειάζονται καλώδια ηχείων.
Υπάρχουν τα ασύρματα
...
You name it.

Στο σύστημά σου μου άρεσε περισσότερο αυτό το καλώδιο που μοιάζει με φίδι από την Αλάσκα.
Με διπλοκαλώδιωση ή με μονοκαλωδίωση το ακούσαμε ?

Μόνο το χαμηλό του ήταν λίγο φουσκωμένο και λίγο βρώμικο.

Δοκίμασέ το και σε μονοκαλωδίωση και πές μου αν αλλάζει κάτι.

Θέλω να δοκιμάσουμε τα ίδια καλώδια στο δικό μου σύστημα. Θα έχουμε κι άλλα .
Θα φέρει και ο Κανακάκης τα Nordost Valhala, που είναι για πολλούς το καλύτερο καλώδιο αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.
Με 3.000 € το άστρωτο μέτρο Ενα εκατομμύριο Ελληνικές δραχμές !!!
Ούτε καν περνάει το όριο των 5.000 € για να είναι Hi-End, αλλά τι να κάνουμε, θα το ακούσουμε.

Γιατί νομίζεις οι Πόντιοι αγοράζουν 1,5 μέτρο Valhala ?

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.921
g.kar said:
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Απο την μία μας λές τα καλώδια λύση ανάγκης,απο την άλλη τα λες ουδέτερα!!! ή equalizer και τέλος ότι χρειάζονται για να τα αλέθει όλα ο μύλος... :lol:
Γιώργο, όλα ισχύουν.

Υπάρχουν καλώδια ουδέτερα που δεν αρέσουν σε όσους ψάχνουν να διορθώσουν άλλα προβλήματα του συστήματος.
Υπάρχουν περίεργα καλώδια που λειτουργούν σαν φίλτρα, δεν είναι ουδέτερα (flat) κι όμως αρέσουν.
Υπάρχουν φτηνά και ακριβά καλώδια.
Υπάρχουν τα ενεργά ηχεία που δεν χρειάζονται καλώδια ηχείων.
Υπάρχουν τα ασύρματα
...
You name it.

Στο σύστημά σου μου άρεσε περισσότερο αυτό το καλώδιο που μοιάζει με φίδι από την Αλάσκα.
Με διπλοκαλώδιωση ή με μονοκαλωδίωση το ακούσαμε ?

Μόνο το χαμηλό του ήταν λίγο φουσκωμένο και λίγο βρώμικο.

Δοκίμασέ το και σε μονοκαλωδίωση και πές μου αν αλλάζει κάτι.

Θέλω να δοκιμάσουμε τα ίδια καλώδια στο δικό μου σύστημα. Θα έχουμε κι άλλα .
Θα φέρει και ο Κανακάκης τα Nordost Valhala, που είναι για πολλούς το καλύτερο καλώδιο αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.
Με 3.000 € το άστρωτο μέτρο Ενα εκατομμύριο Ελληνικές δραχμές !!!
Ούτε καν περνάει το όριο των 5.000 € για να είναι Hi-End, αλλά τι να κάνουμε, θα το ακούσουμε.

Γιατί νομίζεις οι Πόντιοι αγοράζουν 1,5 μέτρο Valhala ?
George επειδή αναφέρεσαι για το καλύτερο στον πλανήτη, για δες εδώ να το γνωρίσεις http://www.northamptonaudio.com/siltech/sigseries.htm#EMPEROR
11.000 το μέτρο ή 21500 το 2μετρο ζευγάρι (μην ζητήσεις διπλοκαλωδίωση)
και εδώ λίγο φθηνότερα
http://www.soundstage.com/revequip/siltech_g6_cables.htm
8)

και world's best interconnect μόνο 9000 το μέτρο
http://www.northamptonaudio.com/siltech/sigseries.htm#Compass Lake
:lol:

Reaction score
2
μπροστα σε αυτα τα  valhalla ειναι συρμα..... :lol: :lol:

το ανεκδοτο ειναι που στη κορυφη της σελιδας σου λεει :

email us with your Siltech needs and
we'll quote you our lowest possible price. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.690
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis