Kι ομως την ακουσα....

Reaction score
5
Ένα μικρό απόσπασμα που αφορά τα ψηφιακά καλώδια από μια κατασκευάστρια εταιρία.
Αν ο θόρυβος όπως ισχυρίζεται μπορεί να φέρει τόση μεγάλη αλλοίωση στο ψηφιακό σήμα γιατί να μην το κάνει και σε οποιοδήποτε άλλο καλώδιο? Διαφορετική επένδυση (θωράκιση) διαφορετικά επίπεδα θορύβου.

Ύστερα τερμάτισαν το καλώδιο της κάθε σχεδίασης στο σύνολο του μήκους του (των 15 μ.) και τα δοκίμασαν πάλι. Όλες οι δοκιμές καταγράφονταν. Κατόπιν έκοψαν το καλώδιο σε ενδιάμεσα μήκη, αυτά που τυπικά χρησιμοποιούνται στα ηχητικά συστήματα, και τα τεστ επαναλήφθηκαν δια οργάνων και δια της ακοής. Αυτή η επίπονη διαδικασία συνεχίστηκε για πάνω από δύο χρόνια φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο γύρω στα είκοσι πρότυπα. Συγκεκριμένες ομοιότητες ήταν προφανείς σε μερικές σχεδιάσεις. Τα καλώδια έδωσαν μετρήσεις πολύ κοντά η μία με την άλλη και σε μερικές περιπτώσεις πανομοιότυπες, αλλά ο ήχος που παρήγαν ήταν πολύ διαφορετικός. Εκείνο τον καιρό ο Stephen Creamer ανέπτυξε την πεποίθηση ότι η κύρια αιτία του διαφορετικού ήχου των καλωδίων, αν και οι μετρήσεις τους ήταν όμοιες, ήταν ο θόρυβος.

Ο θόρυβος των καλωδίων είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα από μόνο του που η ανάλυση του ξεφεύγει από την σύντομη αυτή παρουσίαση της Nirvana. Όμως, επειδή η προσπάθεια εξάλειψης του θορύβου είναι η βάση όλων των σχεδιάσεων της Nirvana (λιγότερος θόρυβος = περισσότερο σήμα) είναι άξιο αναφοράς.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Θέλω να γίνει κάτι κατανοητό γιατί νομίζω ότι ίσως παρεξηγηθούμε. Ενδεχομένως και ο Κώστας ο Κόγιας να πιστεύει το αντίθετο ή κάποιος άλλος.

Ανάμεσα στα κριτήρια του θέματος "επιλογή καλωδίων", σαφέστατα και συμπεριλαμβάνεται το κόστος. Ο σκοπός όλων εδώ είναι να βρούμε την ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ δυνατή λύση που θα μας ικανοποιεί. Είναι τουλάχιστον άτοπο να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει χομπίστας που απορρίπτει εκ των πραγμάτων φθηνές λύσεις, γιατί ακριβώς είναι φθηνές, ή ανώνυμες. Δυστυχώς δεν είμαστε ανίψια του Ωνάση και αν είμασταν προφανώς δεν θα γράφαμε εδώ τον πόνο μας. Γιατί αυτό που ενδεχομένως κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν είναι ότι η παραδοχή για τα valhala αποτελεί τον πόνο μας, αφού δεν είναι και τζάμπα το πράμα. Η αλήθεια είναι ότι θα μας βόλευε ιδιαιτέρως, να κάναμε την δουλειά μας με απλό ηλεκτρολογικό από τον μπακάλη της γειτονιάς. Φυσικά παντού σε αυτή τη ζωή θα βρεις ανθρώπους που τους ενδιαφέρει περισσότερο ο τύπος από την ουσία, η προβολή της προσωπικότητάς τους μέσα από τα μηχανήματά τους, όπως θα βρεις και πολλούς που προσπαθούν να απαξιώσουν ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν. Αλλά αυτό δεν μας αφορά εμάς...

Αν ξαναγυρίσετε στην ακρόαση, θα δείτε ότι ήδη κάπου έχει καταγραφεί ΠΟΙΟ καλώδιο έπαιξε καλύτερα στο σύστημα του Γιώργου. ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ. Συνεπώς δεν μπορεί να κατηγορήσει ΚΑΝΕΙΣ τον αφελή χαϊεντά που διαλέγει μονίμως το ακριβότερο διότι έχει κάποιον κάλο στον εγκέφαλο. :lol: :lol:

Η εμπειρία όσων έχουν αλλάξει και 2-3 μηχανήματα, δείχνει ότι οποιαδήποτε σχεδόν συσκευή, καλή κακή ή μέτρια σε ηχητική απόδοση, επηρεάζεται από τα καλώδια διασύνδεσης. Αυτό ενδεχομένως να έχει την εξήγηση που δίνει ο Κώστας, (ο οποίος θυμίζω ότι επίσης ακούει βελτίωση ή όχι - ανάλογα με το καλώδιο), ήτοι ότι επί της ουσίας μιλάμε για προβληματικές συσκευές. Προφανώς όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαστε στο έλεος μιας παγκόσμιας συνομωσίας, με βάση την οποία κανένας κατασκευαστής ενισχυτών δεν σχεδιάζει σωστούς ενισχυτές, έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από τα καλώδια ηχείων. Και εάν όλες αυτές οι συσκευές είναι προβληματικές, εάν όλο το ενισχυτικό hi endομάνι είναι προβληματικό, ΠΟΙΟΙ είναι οι πραγματικά καλοί ενισχυτές? Δεν καταλαβαίνω που το πάμε εν ολίγοις, αν δεν πρέπει να ασχοληθούμε καθόλου με τα καλώδια... :?

Τελικά εφόσον η πραγματικότητα είναι αυτή η οποία βιώνουμε, (ότι δηλαδή όλες οι συσκευές επηρεάζονται), δεν βρίσκω πουθενά κακό στο να προσπαθούμε να βρούμε το καταλληλότερο καλώδιο για το σύστημά μας, είτε αυτό είναι πανάκριβο, είτε είναι φθηνό. Οι ακροάσεις να ξέρετε όμως ότι θα ξεκινήσουν από τα φθηνά προς τα ακριβά. Σε αυτό το σημείο όμως και με βάση την παραδοχή ότι όλα τα καλώδια ΔΕΝ είναι ίδια, δεν έχουμε παρά να διαπιστώσουμε τον γενικότερο νόμο της αγοράς, που λέει ότι σπανίως το φθηνό είναι και καλό. Γιατί καλά κάνουμε και γελάμε με τη διαφήμιση του high fidelity και τις τραβηγμένες απόψεις του γράφοντος, αλλά όποιος πιστεύει ότι με 1000€ ακούει μουσική όπως αυτός που έδωσε 10.000€, απλά αυτοπαραμυθιάζεται, που λέει και ο φίλος μου ο preve. Και βεβαίως το χόμπυ δεν ασχολείται με την εύρεση χρημάτων για την one off αγορά ανός καλού συστήματος, ασχολείται με την εύρεση τρόπων συνεχούς βελτίωσης του αποτελέσματος, κάτι που προφανώς έρχεται με καλές και το πθανότερο ακριβές μηχανές, αλλά από μόνο του αυτό δεν αρκεί.

Έτσι δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τoν g.kar, ότι με πορδές ωά δεν θα βάψουμε ποτέ... :lol:

- Για να επιστρέψω και πάλι στον αγαπητό Κώστα, εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα περίμενα την δημιουργία του θαυματουργού καλωδίου. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Θα περίμενα την κατάθεση της δικής του εμπειρίας. Η θεωρία μπορεί να μην είναι ανεπαρκής, αλλά πέραν της διαπίστωσης των αιτίων, το αποτέλεσμα δεν βλέπω να αλλάζει. Ούτε έχω ακούσει ποτέ για κάποιο υπερσύστημα που δεν μασάει καθόλου από καλώδια ηχείων (με εξαίρεση κάτι βλαμένους κορνάκηδες ίσως... αλλά με πολύ ακριβά γούστα και εδώ ας λάβουμε υπόψη μας τις ιδιαιτερότητες αυτών των ατασκευών). Δεν ξέρω αν άκουσες εσύ Κώστα και τελικά δεν ξέρω πως αντιμετώπισες εσύ το θέμα, αν φυσικά σε ενδιαφέρει σε προσωπικό επίπεδο. Μήπως είναι προτιμότερο να αλλάζουμε ενισχυτές αντί να αλλάζουμε καλώδια μέχρι να κάνουμε αυτό το fine tunning. Αν είναι έτσι πάντως τα πράγματα, αυτό δεν θα αρέσει καθόλου στην γυναίκα μου...

Μήπως γι αυτό βρε μπαγάσα συνεχώς στρίβεις? :wink: :lol: :lol:

Reaction score
3.933
Εγώ έκανα μία πρόταση αλλά την περάσατε στο ντούκου.

Οποιος νομίζει ότι τα Nordost Valhala είναι ακριβά, θέλω να μου βρεί φτηνότερα που να έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τον ΙΔΙΟ ήχο με τα Valhala..
Επαναλαμβάνω , ακριβως τον ίδιο ήχο στο δικό μου ή στο σύστημα του Αναμ/δη.

Οποος θέλει ας κάνει το ίδιο πείραμα με τα Kimber 8TC που είναι φτηνότερα .
Θέλω να μου βρείτε φθηνότερα καλωδια των kimber που να ακούγονται σαν τα Kimber 8TC.

Οποιος νομίζει ότι τα καλώδια είναι υπερτιμημένα, ας μας το αποδείξει στην πράξη, όχι με λόγια.

Ξεκινάμε με τα Valhala. O Μιχάλης Κανακάκης, παρακαλώ να μας βπηθήσει στη δοκιμή μας , γιατί διάθέτει τα Nordost Valhala.

Αν δεν τα καταφέρει κανείς να τα φτιάξει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006, δεν θέλω να ξανακούσω εδώ μέσα μαλακίες για ακριβά και υπερτιμημένα καλώδια.

Reaction score
3.933
Καλή τύχη σε όλους.
Ραντεβού το Σεπτέβριο με τα καλώδιά σας κόντρα στα Valhala και τα Kinber 8TC.
Κι όπως είπαμε , να είναι ηχητικά ίδια. Ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα. .
Ολα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και προβάλουν τον εγωΙσμό μας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Ας γράψει κάποιος πόσο κάνει το ζευγάρι το 2μετρο ή 3μετρο valhala, να ξέρουμε. :idea:

Εγώ σαν μεγάλος αλήτης που είμαι, θα φέρω πάντως ένα - δύο καλώδια τον Σεπτέμβρη προς δοκιμή. 8) :lol: :lol:

Reaction score
3.933
Δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα.

Εγώ προσπάθησα να φτιάξω μόνος μου ένα καλώδιο που θα έχει τον ίδιο ήχο με τα Valhala αλλά δεν τα κατάφερα Υπάρχει μία μικρή διαφορά που όμως ακούγεται.
Οπότε τα Valhala για μένα έίναι πολύ φτηνό, γιατί είναι μοναδικά και κανενας δεν μπορεί να τα αντιγράψει.

Η Nordost ας το πουλάει όσο θέλει.

Reaction score
5
g.kar said:
Εγώ έκανα μία πρόταση αλλά την περάσατε στο ντούκου.

Οποιος νομίζει ότι τα Nordost Valhala είναι ακριβά, θέλω να μου βρεί φτηνότερα που να έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τον ΙΔΙΟ ήχο με τα Valhala..
Επαναλαμβάνω , ακριβως τον ίδιο ήχο στο δικό μου ή στο σύστημα του Αναμ/δη.

Οποος θέλει ας κάνει το ίδιο πείραμα με τα Kimber 8TC που είναι φτηνότερα .
Θέλω να μου βρείτε φθηνότερα καλωδια των kimber που να ακούγονται σαν τα Kimber 8TC.

Οποιος νομίζει ότι τα καλώδια είναι υπερτιμημένα, ας μας το αποδείξει στην πράξη, όχι με λόγια.

Ξεκινάμε με τα Valhala.  O Μιχάλης Κανακάκης, παρακαλώ να μας βπηθήσει στη δοκιμή μας , γιατί διάθέτει τα Nordost Valhala.

Αν δεν τα καταφέρει κανείς να τα φτιάξει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006, δεν θέλω να ξανακούσω εδώ μέσα μαλακίες για ακριβά και υπερτιμημένα καλώδια.

Άρα έχουμε βρει το καλώδιο αναφοράς που θα παίξει καλά σε όλα τα καλά συστήματα. Σωστά? Αν όχι ποίος ο λόγος να το έχουμε σαν σημείο αναφοράς?

Πως εκτιμάται η αξία κάποιου προϊόντος από τις εργατικές ώρες και το κόστος που σπαταλήθηκε στην ερεύνα και ανάπτυξη η το τελικό αποτέλεσμα το οποίο θα κρίνει ο καταναλωτής?

Reaction score
3.933
Αντώνη Κ., δεν με καταλαβες. Δεν είπα ότι τα Valhala είναι τα αναφοράς μου.
Υπόθεση κάνω. Αν μου έρεσαν τόσο πολύ τα Valhala στο σύστημά μου, θα ήθελα προφανώς να τα αγοράσω. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση αν δεν έχω λεφτά να τα αγοράσω κάνω μόκο καi δεν λέω ότι είναι υπερτιμημένα επειδή δεν μπορώ εγώ να τα αγοράσω. Αγοράζω τα φτηνά καλώδια και πάλι κάνω μόκο.
Σε καμία περίπτωση δεν θα βγω στα forums να γράψω ότι είναι υπερτιμημένα τα Valhala. Θα ήταν κοκοήθεια .

Reaction score
3.933
Είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Η πρόταση ισχύει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006.
Προκαλώ τους πάντες . Εδώ και τώρα.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Αντώνης K. said:
Άρα έχουμε βρει το καλώδιο αναφοράς που θα παίξει καλά σε όλα τα καλά συστήματα. Σωστά? Αν όχι ποίος ο λόγος να το έχουμε σαν σημείο αναφοράς?
Όχι βέβαια! Σιγά μην βρήκαμε το μαγικό καλώδιο για κάθε αυτί (όχι σύστημα).
Αυτό που λέμε είναι ότι το εν λόγω καλώδιο έχει τον δικό του χαρακτήρα, ο οποίος αρέσει σε πολλούς. Στο δικό μου σύστημα μπορεί κάλιστα να ΜΗΝ μου αρέσει. Αλλά εφόσον τον συγκεκριμένο χαρακτήρα (τον συγκεκριμένο, ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο), ΔΕΝ μπορεί κάποιος να τον αντιγράψει φθηνότερα, το αναφέρουμε ως μοναδικό και σε καμία περίπτωση υπερεκτιμημένο.

Ο κατασκευαστής μπορεί να το χρεώνει όσο γουστάρει ειδικά δε όταν κρύβει καλά το μυστικό του. Το αν είναι ακριβό ή φθηνό εξαρτάται από το πορτοφόλι μου και είναι εντελώς άσχετο με το αν παίζει καλά ή κακά.

Reaction score
3.933
Νκο, κατάλαβες 100% το σχεπτικό μου.

Οποιος δεν το κατάλαβε , θα το επαναλάβω όσες φορες και να χρειστεί.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ  ΙΔΙΟ  ΙΔΙΟ !!!

(Ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο).

Reaction score
3.933
Το ίδιο ισχύει για όλα τα υλικά αγαθά που υπάρχουν επάνω σε αυτό τον πλανήτη.

Τα διαμάντια για το σκύλο μου είναι άχρηστα και υπερτιμημένα. Θα προτιμούσε μία κονσέρβα με πουλερικά.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.921
να μπορούσαμε να κάναμε Diy διαμάντια και ας ήταν λίγο διαφορετικά!

Reaction score
3.933
Ολα τα συστατικά των υλικών αγαθών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή, βρίσκονται επάνω ή μέσα στη γη εδώ και κάποια εκατομμύρια χρόνια.

Μέχρι σήμερα μπορεί να έχει βρεθεί μόνο το 0.0000001 % των διαμαντιών που υπάρχουν στη γη. Υποθέτω.

Reaction score
2
πριν καποιες μερες ειχα παει να μιλησω με ενα κυριο αρκετα γνωστο στο χωρο του hi-end.....

μολις του ειπα οτι εχω valhalla με κοιταει και με ενα χαμογελο ολο υποσχεση μου λεει "χεχε και εγω τα ιδια αλλα δεν τα εχω πληρωσει τοσο..."...λεω απο μεσα μου ¨"εεε το μπαγασα τα εχει βρει πολυ φτηνοτερα ...".......(να σημειωσω εδω οτι η τιμη τους ειναι λιγο πανω απο 3000 ευρω το μετρο.....)......

"οχι" μου λεει "φτιαχνω καποια φλατ καλωδια μονος μου που ειναι ακριβως ιδια με τα valhalla...το προβλημα των καλωδιων εχει βρεθει απλα δεν το ανοκοινωνουν...ειναι η κρυογενεση........."εδω μου ηρθε να σκασω στα γελια.....
τελος παντως να μην τα πολυλογω μου δινει ενα set καλωδια hxeivn και interconnect......για να το δοκιμασω....

πριν λιγες μερες ειχα ενα ατυχημα....μου εσπασε η μπανανα απο τα valhalla μεσα στην μπορνα του ενισχυτη.....
αφου τη βγαζω λεω δεν δοκιμαζω τα αλλα κλωδια που πηρα.....
μολις τα εβαλα.....μονο που δεν γελασα.....ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ........λες και ακουγα απο το διπλα δωματιο......
και ο κυριο αυτος μιλουσε με υφος ερευνητη που εχει  ανακαλυψει το κοσμο.....ΑΥΤΑ.....

Reaction score
2
οπως ειχα πει και παλοιοτερα και καποιοι ειχαν αμφισβητησει η Νορδοστ κατασκευαζε καλωδια για την ΝΑΣΑ και για ιατρικα μηχανηματα........τι να ξερει η ΝΑΣΑ μωρε...... :D :D

The formation of the new high-tech Nordost Company was a brilliant original move thrusting Nordost products into a different galaxy from other cables. Whereas the rest of the cable industry's sum connection with the aerospace industry was limited to getting on and off planes on the way to trade shows, Nordost immediately put themselves into the cockpit of advanced technological research in this field. The space program was about as far removed from other audio companies as the planet Mars. Therefore, Nordost was able to take advantage of the research they had done in cable design and manufacturing FOR VARIOUS NASA projects including the Space Shuttle program.

Nordost's ability to piggyback the advanced resources that they had acquired in other areas allowed them to develop a proprietary technology for the manufacturer of high quality audio cables. This technological paradigm is now the same as it was in 1991?the connection of Nordost to high technology is as reliable and long lasting as its cables. Such strategic consistency reflects the company's unwavering loyalty to connections with their friends, partners and of course their customers.

Care is the key word in the production process. Before any product comes to market, it has to pass through a highly critical listening panel consisting not only of the company founders but also two other listening groups one based in the United Kingdom and a Scandinavian acoustical team. Together these men and women act as surrogate ears for music lovers all over the world. If the cable isn't able to make the connection, then its back to the drawing board until it can sufficiently impress the panel of listeners.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.680
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts