Kiss Dp-600 Πρώτες εντυπώσεις.....

Reaction score
6
Μετά από τέτοια φανέλλα , τι να πω..... :oops:

Μόνο ότι:
DVD+R Dual Layer παίζει κανονικότατα!!!!!
Το DVD του είναι πολύ ήσυχο, αντίθετα με ότι γράψανε στο ξένο φόρουμ....
Μου κόλλησε μια φορά την ώρα που σέρφαρα στο KissOnline και χρειάστηκε reset!

Τέλος, το 1080p το οφείλει αποκλειστικά στο:

....
..
.
SiI9030 της Silicon Image!!!!!!

Digital Video Output• Integrated PanelLink® core
• Supports DTV (480i/576i/480p/
576p/720p/1080i/1080p) and PC
(VGA/XGA/SXGA/WSXGA) resolutions
• Flexible video interface supports DVD
and HD MPEG decoders
- 12/24-bit RGB YCbCr 4:4:4
- 16/20/24-bit YCbCr 4:2:2
- 8/10/12-bit YCbCr 4:2:2
(ITU-R BT.601 & BT.656)
• Integrated YCbCr <—> RGB color space
conversion
• 4:2:2<—> 4:4:4 up-converter
• Programmable Data Enable (DE)
generator

http://www.siliconimage.com/products/product.aspx?id=15&ptid=1

Reaction score
5
το κιςς ειναι πραγματικα πολυ καλο... με πολλα ομως περιθωρια βελτιωσης...
σε αυθεντικες ταινιες η ποιοτητα ειναι πραγματικα πολυ καλη...με μοναδικο προβλημα το κλειδωμα σε χαμηλη αναληση... απο ενα τεστ DVD που εχω με κλιπακια απο διαφορες ταινιες, κλειδωσε κανονικα στα 720ρ και στα 1080ρ και επαιζε χωρις κανενα προβλημα... και (ισως και ψυχολογικα) φαινοταν να παιζει με μεγαλυτερη λεπτομερεια και βαθος...
το μονο αρνητικο που εχω δει ειναι,
η αργη φορτωση ενος DVD,
η αρνηση να συνδεθει με τον usb σκληρο μου δισκο (θα δω τι παιζει οταν βρω χρονο),
και η αργη αλλαγη φακελων (folders) μεσω WiFi σε συνδεση με PC.

προσωπικα σε HD δεν εχω καταφερει να δω μεσω εξωτερικου σκληρου... μεσω WiFi ουτε καν το συζητω γιατι στο PC εχω την παλια 11Mbps καρτα οποτε δε φτανει... και γενικα ειναι μεσ'το κολλημα...
τα DVD τα παιζει με πολυ καλη εικονα (εχθες επαιζα με μια LCD ολη μερα σημερα την κατεβασα παλι στους δικους μου και εμεινα με την παλιοCRT)... μονο που μολις το συνδεσα (και επιτελους με HDMI) στον προτζεκτορα μου... παρουσιαστηκε το παρακατω προβλημα... (πρωτη φωτο το kiss απο την ΤV - δευτερη φωτο απο projector)

το HDMI καλωδιο (ευτυχως οχι δικο μου :mrgreen: :mrgreen: ) αν και κλειδωσε μεχρι 1080p ο επσον... παρουσιασε μια αγαπη προς το πρασινο και μωβ χρωμα (που ειναι και τα μοναδικα που δειχνει) και ενα μικρο ειδωλο, επισης μωβ...
ενα καλωδιο υποτιθετε με διπλη θωρακιση, με φεριτες, με χρυσους ακροδεκτες, 100% oxygen free, κλπ κλπ...
να του το δωσω να το βαλει για να απλωνει ρουχα? ή κανω κατι λαθος?
οχι γιατι παραλιγο να επαιρνα και εγω ενα, αλλα ετυχε να μην εχει στησει ακομη το home cinema του και το ζητησα για δοκιμη με τοσα που εχω διαβασει για τα μεγαλυτερα των 7 μετρων digital συνδεσεων!!!!!!

περαν του προσωπικου μου προβληματος, αφου καποια στιγμη δω και εικονα απο τον προτζεκτορ και βγαλω μια πιο καλη γνωμη, θα γραψω πιο αναλυτικα τα υπερ και κατα...
Απο εικονα ομως εχω μεινει αφωνος...

Reaction score
5
στον ηχο δεν ειδα διαφορα απο το σονυ dvd που ειχα πριν...
δε πιστευω οταν "παιζεις" με οπτικη που κανει την επεξεργασια/αποκωδικοποιηση ο ενισχυτης θα ακουσεις διαφορα αν αλλαξεις πηγη... και μιλαμε παντα σε μια νορμαλ κατηγορια τιμης...

Reaction score
2
Μπορει καποιος να δοκιμασει να παιξει ελληνικους υποτιτλους (.srt ) σε DIVΧ ?

Reaction score
6
Έχουμε νεώτερα από το μέτωπο....
Σε ερώτησή μου σχετικά με τα προβλήματα στο Mpcclub πήρα την εξής απάντηση...

The sound issues are solved but the FW is not yet released.
We hope this will be done over the weekend or latest early next week (with
or without HDMI fix). The HDMI fix seems improved as the issue is noticed
on less devices so there is progress made... (I unfortunately still have the
issue while KiSS especially bought the same TV as me and they don't have
the issue anymore.)

Things are looking good for now.
We hope to receive another beta tonight which should be the last one
before final release...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πάντως αυτό με το μπλέ-μωβ το είδαμε και εμείς χθες... κουνώντας λίγο το καλώδιο όλα ΟΚ γι' αυτό φανταστήκαμε ότι φταίει το καλώδιο...

Αλλά να φταίνε και τα 2 καλώδια;;;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
με μοναδικο προβλημα το κλειδωμα σε χαμηλη αναληση... απο ενα τεστ DVD που εχω με κλιπακια απο διαφορες ταινιες, κλειδωσε κανονικα στα 720ρ και στα 1080ρ και επαιζε χωρις κανενα προβλημα... και (ισως και ψυχολογικα) φαινοταν να παιζει με μεγαλυτερη λεπτομερεια και βαθος...
Δεν είναι ψυχολογικό... είναι πραγματικό... έχει σίγουρα πολύ βάθος η εικόνα... γιατί έχει καλό scaler το dvd...

Reaction score
5
Αυτο με την αλλοιωση των χρωματων ειναι γνωστο προβλημα του HDMI που οπως λενε λυνεται με το επομενο firmware

Παντα ελεγα οτι τα chip της Sigma βγαζουν φανταστικη εικονα :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5
ευχαριστω! αλλα εκει απο οτι ειδα, λενε για το προβλημα να μην κραταει τα settings και οχι για την καταστροφη χρωματων...

Reaction score
0
Θα ήθελα λίγη βοήθεια για την χρήση του PC Link.
Εχω σύνδεση DSL με το modem του ΟΤΕ (όχι ασύρματο). Εβαλα λοιπόν στο PC μία PCI κάρτα ασύρματου δικτύου, αλλά κάτι δεν κάνω σωστά γιατί δεν έχω καμία επικοινωνία με το KISS, ούτε με το PC Link ούτε με Windows Media Connect.
Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μου έδεινε τα φώτα του για να στήσω σωστά το σύστημα.

Reaction score
14
μμμ. να δούμε τι θα κανουμε...

η PCI card του Pc σου, εχει κάποια IP Address (είτε απο το DHCP είτε "καρφωμένη") Ας υποθέσουμε ότι έχεις δώσει την 192.168.0.3

Θα πάς στο PClink και στα Info θα δώσεις στο "select network adapter which is connected to the network" την ασύρματη σου κάρτα.

Θα βεβαιωθείς ότι στο My IP is: λέει την σωστή IP διευθυνση.

Μετά θα κάνεις share το internet connection και αυτό θα σου το πάει αυτόματα στο 192.168.0.1 (αυτό θα είναι και το gateway soy)

Μετά πάς στο KISS του βάζεις καρφωμένη διευθυνση π.χ. 192.168.0.5 και θα εισάγεις το gateway 192.168.0.1 kai to pclink address 192.168.0.3

Λογικά θα σου πάιξει.

Μην ξεχάσεις να δώσεις στα βιντεο του PCLINK τον δισκο στο PC που περιέχει τα βίντεο αρχεια σου

Καλή τυχη

Reaction score
0
Φίλε Dream_GR σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση βοήθεια.
Εξακολουθώ να μην έχω καταφέρει τίποτα καθώς δεν μπορώ καν να δηλώσω IP Address στην PCI κάρτα (συγκεκριμένα δεν μπορώ να βρω το που το δηλώνεις). Στο πρόγραμμα ελέγχου της κάρτας εμφανίζονται μόνο μηδενικά για το IP Address.
Μάλλον θα σταματήσω για σήμερα γιατί πονοκεφάλιασα. Συνέχεια αύριο με καθαρότερο μυαλό.

Reaction score
0
Τελικά κατάφερα να "δει" το KISS to PC, τίποτα όμως παραπάνω...
Μόλις επιλέξω την σύνδεση που δείχνει το KISS και μόλις εισάγω το "κλειδί" της κρυπτογράφησης WEP, ενώ δείχνει ότι η σύνδεση έγινε, το KISS γυρνάει αυτόματα στο "No network"!!!
Σε ένα ξένο forum (στο Hi-jack's) είδα αρκετές περιγραφές με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με άγνωστη όμως λύση προς το παρόν.
Υπάρχει κανείς από εσάς που να έχει επιτύχει την σύνδεση με αυτόν τον τρόπο (δηλ. ασύρματη κάρτα δικτύου και ενσύρματο modem);
Για να κάνω αλλιώς την ερώτηση, με ασύρματο modem/router η σύνδεση επιτυγχάνεται εύκολα (σύνδεση με το PC αλλά και με internet);

Reaction score
14
Το ασύρματο ιντερνετ με ρουτερ και access point σίγουρα μας κάνει την ζωή πολύ πιό έυκολη.

Οταν εχεις το λεγόμενο access point, αυτό απο μόνο του είναι φτιαγμένο για να μοιράζει και να δίνει δικαιώματα σε όσους clients συνδέονται στο τοπικό δίκτυο.

Με την κάρτα την ασύρματη που έχεις στο PC σου πρέπει να κάνεις μερικές αλχημείες για να συνδεθούν 2 μηχανήματα.

Εδω εχεις το πρόβλημα με την διαφορά μεταξύ των Ad-Hoc και Infrastructure networks.

Θα μπορούσες να απενεργοποιήσεις την προστασία του ασύρματου δικτύου και να το κάνεις ελεύθερο να δεις αν αλλάζει κάτι.

Reaction score
0
Και πάλι σε ευχαριστώ για την αμεσότατη απάντηση. Θα δοκιμάσω κάποιες από τις αλχημείες και αν δεν πετύχω τίποτα με βλέπω για ασύρματο modem/router. Ετσι και αλλιώς αυτό θα γινόταν σύντομα για να έχει πρόσβαση στο internet και ένα δεύτερο PC, απλά έλεγα να καθυστερήσω την αγορά (έρχεται και το κουστούμι της Amoi...)

Reaction score
14
Διαπίστωσα ενα μικρό προβλημα και θέλω να δώ αν το έχει παρατηρήσει κανείς.

Το KISS το εχω συνδέσει μεσω Component και εχω μέχρι 1080i στην TV μου.

Σχεδόν σε όλα τα κλιπάκια και ταινίες που πάιζω μου λείπει λίγο κόκκινο απο την ρύθμιση των τριών χρωμάτων.

Αν πάω και βάλω παράλληλα είτε το SCART ή το Component, και αλλάξω κανάλι εισόδου στην TV μου το χρώμα είναι ΟΚ, ενω στην component προβληματικό. Με το παλιό firmware δεν το έκανε, και αρχισε να είναι ορατό μετά την αναβάθμιση του.

Αλλαξα καλώδιο μήπως και έφταιγε το μαμακίσιο RGB cable αλλά τζίφος.

Κανένα hint?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv