Kiss Dp-600 Πρώτες εντυπώσεις.....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Αν πάω και βάλω παράλληλα είτε το SCART ή το Component, και αλλάξω κανάλι εισόδου στην TV μου το χρώμα είναι ΟΚ, ενω στην component προβληματικό. Με το παλιό firmware δεν το έκανε, και αρχισε να είναι ορατό μετά την αναβάθμιση του.

Αλλαξα καλώδιο μήπως και έφταιγε το μαμακίσιο RGB cable αλλά τζίφος.
Καπου σε εχασα :oops:
Εννοεις πως εχεις συνδεσει RGB απο Scart και Component παλι απο Scart και οταν αλλαζεις βλεπεις διαφορετικη αποδοση χρωματων?
Εαν ναι ειναι απολυτα φυσιολογικο.
Η μηπως εννοεις πως εχεις Component και οταν προσπαθεις να συνδεσεις και το Scart χανεις τα χρωματα?

Reaction score
14
Αν πάω και βάλω παράλληλα είτε το SCART ή το Component, και αλλάξω κανάλι εισόδου στην TV μου το χρώμα είναι ΟΚ, ενω στην component προβληματικό. Με το παλιό firmware δεν το έκανε, και αρχισε να είναι ορατό μετά την αναβάθμιση του.

Αλλαξα καλώδιο μήπως και έφταιγε το μαμακίσιο RGB cable αλλά τζίφος.
Καπου σε εχασα :oops:
Εννοεις πως εχεις συνδεσει RGB απο Scart και Component παλι απο Scart και οταν αλλαζεις βλεπεις διαφορετικη αποδοση χρωματων?
Εαν ναι ειναι απολυτα φυσιολογικο.
Η μηπως εννοεις πως εχεις Component και οταν προσπαθεις να συνδεσεις και το Scart χανεις τα χρωματα?
Βήμα βήμα.

Εχω συνδεσει το τρίχρωμο component RCA και στο KISS και στην TV στο component 1 input.
Εχω παράλληλα βάλει και το απλό κίτρινο (composite RCA) στην TV στο composite AV4 input.

Πάω στο KISS και επιλέγω SDefinition και composite output.

Ετσι δουλευουν και οι δύο εξοδοι του KISS παράλληλα σε απλή ανάλυση χωρίς καθόλου progressive.

Οπότε όταν κάτι πάιζει μπορώ να "ζαπάρω" στην TV μεταξύ component1 & AV4, έτσι βλέπω αμεσα ότι στο component λείπει πολύ κόκκινο χρώμα.

Δεν είναι μικρολεπτομέρεια αλλά αρκετά έντονη διαφορά που κάνει όλη την εικόνα δυστυχώς πολύ άσχημη στο τέλος τέλος που λέει και ο επίτιμος....

Reaction score
6
H kiss προτείνει να μην έχει συνδέσει παραπάνω από ένα καλώδια τη φορά....
Δοκίμασε μόνο με το component και πες μας τι γίνεται

Είναι λίγο ιδιότροπο μηχάνημα πάντως..... :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Διαφορετικες συνδεσεις=διαφορετικες ρυθμισεις
Συνηθως το component βγαινει παντα πιο "αχρωμο" απο τις υπολοιπες συνδεσεις και θελει αλλη ρυθμιση.Τωρα εαν ειχες παρατηρησει διαφορετικη αποδοση πριν , αυτο ειναι μια αλλη ιστορια και πιθανοτατα να οφειλεται στην αναβαθμιση , οπως ειπες.

Reaction score
14
H kiss προτείνει να μην έχει συνδέσει παραπάνω από ένα καλώδια τη φορά....
Δοκίμασε μόνο με το component και πες μας τι γίνεται

Είναι λίγο ιδιότροπο μηχάνημα πάντως..... :wink:
Το δοκίμασα και αυτό. Μονο το component και πάλι το ίδιο.

Λέτε να θέλω κανένα καλώδιο "της προκοπής", γιατί μήπως κάτι "μαγνητίζει" το κόκκινο (μήπως εχω καποια ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή) και θέλω καλωδιο με καλή θωράκιση?

Reaction score
14
Εστειλα εμαιλς στους φίλους μου στην KISS, και θα δώ τι λένε και αυτοί?

Ανδρέα πότε να σου έρθω αποτο μαγαζί να δούμε και μερικά άλλα πραγματάκια που θέλω? Επίσης ο σκληρός σου ήρθε απο Γύθειο, αν ανι πότε μπορώ να τον ντουπλικάρω?

Reaction score
0
@Dream_Gr

Αν εχεις εγκαταστησει το EZLink, γραψε σε παρακαλώ ενα how-to γιατι δεν εχω καταφερει να δώ απο αυτό κάτι, ενω με το PCLink της ΚΙSS ολα ok, αλλα δεν παιζει wmv files απο το pc και αν τα παίζει οπως το The Fifth Element (wmv 1280x720) το παιζει σε αργή κίνηση.

Καταπληκτικό το μηχάνημα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
14
@Dream_Gr

Αν εχεις εγκαταστησει το EZLink, γραψε σε παρακαλώ ενα how-to γιατι δεν εχω καταφερει να δώ απο αυτό κάτι, ενω με το PCLink της ΚΙSS ολα ok, αλλα δεν παιζει wmv files απο το pc και αν τα παίζει οπως το The Fifth Element (wmv 1280x720) το παιζει σε αργή κίνηση.

Καταπληκτικό το μηχάνημα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιάννο το ετοιμάζω... πιστεύω ότι σήμερα να το εχω ποστάρει εδω

Reaction score
0
Πάντως το δικό μου είναι χαλασμένο... :shock:
Δεν παίζει DVD με καμμία παναγία...
Αλλά παίζει Audio CDs...
Χλίδα!

Reaction score
0
re paidia akouo to ena problima akouo to allo,ama einai na pareis ena mixanima
kai na se prizei ase kalutera.Pantos to snazio paizei kanonika hd xoris problimata edo kai 7 mines rotiste kai ton sotiri ton pioneer(guru einai allos). :D :twisted: :razz: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
14
Το δικό μου KISS είχε ενα μικρό προβλημα υποχρωματισμού του κόκκινου στο Component out και μετά απο δοκιμή στην Ηχοέκφραση αλλάχθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα με άλλο που παίζει συγκλονιστικά

Ανδρέα σε ευχαριστώ προσωπικά γιατί όσο μικρό και αν ήταν το χρωματικό πρόβλημα δεν θα μπορούσαν τα μάτια μου να το υποφέρουν για πολυ καιρό. Να'σε καλά που μου το άλλαξες χωρίς καμμιά δεύτερη κουβέντα, είσαι σωστότατος επαγγελματίας.

Γιάννης (dream_GR)

Reaction score
0
Κι άλλα καλά νέα

KiSS FIXED HDMI Issue for DP-600!!
Hi Guys,

Good news. We know have confirmed the HDMI issue is history on the
latest Beta Release received tonight. The release however will probably
take until end of next week as KISS now continues working towards better
USB2 performance and some minor inconveniences with the detection of
WMC.

We must admit, beside the fact these issues should not have been there in
the first place, that KISS up to know has kept every single promise to
deliver fast FW updates and keep us in the loop of the progress so things
look rather promising if they keep up this speed, not just for DP-600 but
also for the DP-558 soon.

Regards
Hi-Jack

Reaction score
0
Τελικά, με το υπάρχον firmware είναι δυνατόν να δουμέ WMV HD;
Εννοώ προτότυπα WMV με DRM. Εχω αγοράσει μερικά από το Amazon αλλά δεν έχω καταφέρει να τα δω με το KISS.

Τελικά το πρόβλημα που είχα με το PC Link λύθηκε άμεσα μόλις χρησιμοποίησα ασύρματο router.

Reaction score
5
Τελικά, με το υπάρχον firmware είναι δυνατόν να δουμέ WMV HD;
Εννοώ προτότυπα WMV με DRM. Εχω αγοράσει μερικά από το Amazon αλλά δεν έχω καταφέρει να τα δω με το KISS.

Τελικά το πρόβλημα που είχα με το PC Link λύθηκε άμεσα μόλις χρησιμοποίησα ασύρματο router.
Ακομα και στο Snazio δεν μπορεις να παιξεις DRM protected discs απευθειας απο το tray.
Μολις τα βαλεις βγαινει εν μηνυμα που λεει DRM Disc Please stream with Windows Media Connect.
Βαζεις λοιπον το δισκακι στο drive του PC παιρνεις το κλειδι online ανοιγεις το Windows Media Connect ( εχει βρει το player εννοειται) βρισκεις με το τηλεκοντρολ το video file που θες το πατας και........... αρχιζει να παιζει κανονικα ( εχω ενσυρματο δικτυο)
Πιστευω ετσι πρεπει να ειναι και με το Kiss.
Στο Snazio ο ηχος απο τα Microsoft wmv δισκακια βγαινει απο τις αναλογικες εξοδους ( Microsoft licence fees σιγα μην πληρωσουν εδω δεν πληρωσαν για HDCP :D )
Ας το δοκιμασει καποιος να μας πει

Reaction score
1
Στο Snazio ο ηχος απο τα Microsoft wmv δισκακια βγαινει απο τις αναλογικες εξοδους ( Microsoft licence fees σιγα μην πληρωσουν εδω δεν πληρωσαν για HDCP :D )
Δηλαδή Σωτήρη επειδή παράγγειλα ένα DVD wmv9 απο Γερμανία (Το tomb raider2) to snazio δεν θα το παίζει με ήχο 5.1?
Δεν είναι της microsoft αν κατάλαβα αλλά ξερω και γω δεν το πολυκατάλαβα αυτο που είπες...
Απο εδώ το πήρα http://www.hd-tec.com

Reaction score
0
Κριμα ....κριμα....κριμα!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά από μια πολύ σφικτή εβδομάδα περίμενα πως και πως απόψε το βράδυ να σετάρω το KISS που παρέλαβα από το powerbuy την περασμένη Δευτέρα.

Τόσα χρόνια με υπολογιστές, δορυφορικά, προβολείς, home cinema και την τελευταία διετία με HTPC που όλα αυτά πάντα έστηνα και ρύθμιζα μόνος μου πίστευα ότι το KISS θα ήταν μια ακόμα υπόθεση ρουτίνας. Μάλιστα είχα κανονίσει να το κάνω 11-12 το βράδυ με την ησυχία μου και αν προλάβαινα θα συναντούσα αμέσως μετά κάτι φίλους για ένα ποτό.

Το έβγαλα από την συσκευασία του το σύνδεσα σε τηλεόραση, προτζέκτορα και ενισχυτή και αφού εγκατέστησα και το λογισμικό στον υπολογιστή μου, γύρισα στο δωμάτιο και εκκίνησα το KISS.
Όλα καλά στην αρχή αναγνώρισε το σήμα έγιναν οι ρυθμίσεις σωστά όπως ανέφερε, βρήκε και το ασύρματο δίκτυο μου και όλα καλά.
Είπα λοιπόν να βάλω το δισκάκι με τον "Πόλεμο των Κόσμων" (γνήσιο φυσικά) για να δώ την ποιότητα της εικόνας του.

Μόλις όμως ξεκίνησε να γυρίζει το δισκάκι το KISS δεν μπόρεσε ποτέ να δείξει ούτε ενα frame από την εικόνα του και ενώ ο ήχος άρχισε να ακούγεται κανονικά.
Σε 5-6 δευτερόλεπτα σταμάτησε χωρίς να πατήσω τίποτα και έσβησαν ενδείξεις και player. Περίμενα λίγο και αφού διαπίστωσα ότι ήταν σε κατάσταση stand by πάτησα να το ανοίξω. Έβγαλε στην μπροστινή του οθόνη το μήνυμα "PLEASE WAIT..." μετά "LOADING" και τέλος "DP 600". Αυτό ήταν ....

Δεν κατάφερα γ...... να δώ ούτε εικόνα αν είναι δυνατόν!!!!! Αν εγώ είμαι ο γκαντέμης και μου έτυχε το προβληματικό κομμάτι της παρτίδας τι να πώ; Ακόμα και τα HTPC που όλοι θεωρούμε μπελά και ταλαιπωρία δεν μου έχουν φερθεί έτσι ποτέ και έχω στήσει τέσσερα από αυτά και έχω κάνει ουκ ολίγες αλλαγές και αναβαθμίσεις...
Πήγε 4 το πρωί ούτε βγήκα με το κ.... KISS και τα νεύρα μου κλωστές. Δεν ξέρω αν έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση αλλά το βλέπω να ξαναμπαίνει αύριο στο κουτί του και να έρχεται πίσω στον Ανδρέα...
Και το κατα τ' 'αλλα εντυπωσιακό manual κουβέντα τι γίνεται αν το μηχάνημα κολλήσει ή μουλαρώσει. Να φανταστείτε ότι δεν περιγράφει καν τη διαδικασία και τις ενέργειες για να κάνεις το return to factory defaults ή το reset που υπάρχουν στην πίσω όψη του player.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΟΚ...ΚΑΚΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η' ΜΑΛΛΟΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ...

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ

Reaction score
1
Δυστυχώς φίλε μου επενδύσαμε πολλά όνειρα και ελπίδες σε ένα μηχανάκι που δεν ανταποκρίνεται σε αυτα που είχε υποσχεθεί..!!

Αυτό είναι κυριολεκτικά μηχάνημα το * ΜΠΕΛΑ * και οταν μετα απο αρκετο καιρό θα το έχουμε φέρει σε κάποιο λογαριασμό , και βλέπουμε κάτι.........εε.. τοτε θα έρθει η πραγματικά Υψηλή Ευκρίνεια... δίχως αρνήσεις...κολλήματα, σπασίματα η κάθε είδους προβλήματα.

Θα μας δίνουν λίγο λίγο τα λογισμικά αναβάθμισης για να έχουμε να ασχολούμαστε..κια μεχρι τοτε θα αναροτιώμαστε ποσο τελικά ...κοστίζει η πάθηση μας....και η λαχτάρα μας για την καινούργια τεχνολογία.. :cry: :cry: :cry: :cry:

Reaction score
14
Δυστυχώς φίλε μου επενδύσαμε πολλά όνειρα και ελπίδες σε ένα μηχανάκι που δεν ανταποκρίνεται σε αυτα που είχε υποσχεθεί..!!

Αυτό είναι κυριολεκτικά μηχάνημα το * ΜΠΕΛΑ * και οταν μετα απο αρκετο καιρό θα το έχουμε φέρει σε κάποιο λογαριασμό , και βλέπουμε κάτι.........εε.. τοτε θα έρθει η πραγματικά Υψηλή Ευκρίνεια... δίχως αρνήσεις...κολλήματα, σπασίματα η κάθε είδους προβλήματα.

Θα μας δίνουν λίγο λίγο τα λογισμικά αναβάθμισης για να έχουμε να ασχολούμαστε..κια μεχρι τοτε θα αναροτιώμαστε ποσο τελικά ...κοστίζει η πάθηση μας....και η λαχτάρα μας για την καινούργια τεχνολογία.. :cry: :cry: :cry: :cry:
Δεν πολυσυμφωνώ, 2 ΚΙΣΣ εχω και τα δυο πάιζουν σουπερ. Ειχαμε καποια προβληματάκια με αλλα δύο που είχαν προβλημα αλλά αλλάχθηκαν και είναι μια χαρά.

Τα απανωτά firmware updates Μόνο καλό είναι γιατί δειχνει ότι η ΚΙΣΣ δουλευει και υλοποιεί επιθυμίες πελατών της. To ότι ασχολήθηκαν sobar;a με το προβλημα μου kai με τον τρόπο που το έκαναν (μου τηλεφώνησε και ο Rolf και ο Baptiste) για να βεβαιωθούν ότι ότι προβλημα είχα ηταν αστοχία hardware και όχι software, εμένα μου λεει πολλά.

Το μηχανάκι φυσαει, είναι μια σκάλα πάνω απο το SNAZIO και παίζει σωστά τα σωστά αρχεία. Μην ξεχνάτε ότι πολλά αρχεία που εχουμε μαζέψει είναι κατεβασμένα απο το ιντερνετ και ειδικά απο τα newsgroup (αν δεν κανεις PAR) μερικά αρχεία είναι λειψά κάτι που και το Player θα το κομπλάρουν.

Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα καθώς δεν υπάρχουν άλλα μηχανήματα με το τσιπ το Sigma 6030 και η ποιότητα της εικόνας του οφείλεται καθαρά στην υλοποιήση και αξιοποιηση του τσίπ αυτού.

Reaction score
5
Δηλαδή Σωτήρη επειδή παράγγειλα ένα DVD wmv9 απο Γερμανία (Το tomb raider2) to snazio δεν θα το παίζει με ήχο 5.1?
Δεν είναι της microsoft αν κατάλαβα αλλά ξερω και γω δεν το πολυκατάλαβα αυτο που είπες...
Απο εδώ το πήρα http://www.hd-tec.com
Βεβαιως θα το παιζει απλα μεσω αναλογικων εξοδων :D :D :D

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875