Klipsch Greek club

Reaction score
1.187
Τωρα εχω αποριες οσον αφορα την καινουργια σειρα της klipsch που βγαλανε οπως τα παρακατω.
http://www.audioshow.gr/e-shop/products/speakers/column-speakers/klipsch-rp-250f-detail
http://www.audioshow.gr/e-shop/products/speakers/column-speakers/klipsch-r-28f-ηχεια-κολονεσ-black-ζευγοσ-detail
Οι αποριες ειναι αν εχουν αρκετη βελτιωση σε σχεση με παλαιοτερη σειρα που θα μπορουσα να βρω σε καλυτερη τιμη ισως οπως τα RF 82.
Καποια αλλη προταση ισως ;
Κοστος ταβανι τα 900 ευρω.

:hi:
Αν έχεις σκοπό να πάς στην σειρά Reference Premiere και συγκεκριμένα στο RP-280F τότε προχώρα χωρίς δεύτερη σκέψη.
http://www.klipsch.com/products/reference-premiere-floorstanding-speakers

Αν είναι να πας στην απλή Reference σειρά
http://www.klipsch.com/products/reference-floorstanding-speakers
τότε η γνώμη μου είναι καλύτερα να βρεις αν μπορείς ένα ζευγάρι RF-82II της παλιότερης σειράς που θα το βρεις και σε πιο καλή τιμή.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Vakis,

Σε ολοκληρωμένο ή σε τελικο?
Προτείνω ολοκληρωμένο ή σετ pro - τελικού. Προφανώς για να εκμεταλλευτούμε το οπωσδήποτε καλύτερο προενισχυτικό στάδιο του ολοκληρωμένου ή pro από αυτόν του av. (Μόνο για ακρόαση μουσικής φυσικά διότι η πηγή που μας ενδιαφέρει για ακρόαση μουσικής θα συνδεθεί σε αυτόν. Ο δε av μαζί με τις υπόλοιπες πηγές, θα τον βλέπει σαν τελικό).
Σημείωση: Δεν είναι απαραίτητη ξεχωριστή πηγή για τον σκοπό αυτό φυσικά. Κάλλιστα ένα καλό uiversal μπορεί να συνδεθεί πχ μέσω rca ή οπτική αν διαθέτει dac ο δικάναλος και ταυτόχρονα μέσω hdmi στον denon για πολυκάναλη απόδοση...

Πληροφορίες εδώ: http://www.avsite.gr/forum/threads/...-cinema-bypass-passthrough-δυνατότητα.108094/

Last edited:

Reaction score
228

Reaction score
262
Σας ευχαριστω παιδια. Το sub μεχρι στιγμης σε χαμηλες σταθμες δινει τα ρεστα του. Οταν πεσουν και τα γκαζια θα σας ενημερωσω. Η δε καμπινα του απιστευτα στιβαρη και προσεγμενη οπως ολα τα KLIPSCH.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Τελικά αποδεικνύεται ότι είμαι παθιασμένος με την klispch και εγώ!
Το διήμερο ασχολούμαι με δοκιμές. (Είπα μιας και έφερα από το εξοχικό τα rx6 της Monitor Audio, βρέθηκε ένα ζευγάρι chario Delphinus, τα rx62 II καθώς και τα RP-160M ας παίξω μεταξύ τους και να καταλήξω στα καλύτερα.)
Ναι κάποιες στιγμές μπορώ να πω ότι έκλινα προς την M.A. αλλά την αμέσως επόμενη στιγμή η γνωστή ''χροιά'' της klipsch μου έλειπε! Έτσι σαν κύρια επιλογή για το σύστημα, παρέμειναν τα rf62II - Αντίθετα από τις επιλογές (γνώμη) των μελών της υπόλοιπης οικογένειας.
Αναθεώρηση... και για τα υπόλοιπα μέλη.

Το Σαββατοκύριακο ξανά επανέλαβα τις δοκιμές με όλα τα μέλη παρόντα αλλά και με φίλο (πολύ φιλικό πρόσωπο στο θέμα: ήχος):
Αποτέλεσμα: Καθαρή επικράτηση των klipsch (Κυρίως στην φωνή και στην λεπτομέρεια των ανώτερων συχνοτήτων - δηλαδή...Κόρνα).
Κάποιες φορές θα ήθελα λιγότερο μπάσο, αλλά δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα. (προσωπικά όμως, διότι η κόρη μου πχ σαν νεώτερη ηλικιακά - αντίθετα, την εντυπωσίαζαν και σε αυτό το θέμα).

Σημειώνω ότι έχει γίνει επέμβαση στην εσωτερική καλωδίωση καθώς και στο κροσόβερ των klipsch μου καθώς και τα ενισχυτικά μου, έχουν αρκετό ρεύμα.

Last edited:

Reaction score
228
Ιάκωβε να προσθέσω και εγώ, όντας εδώ και μερικούς μήνες κάτοχος των RB-81II, ότι όντως τα klipsch με την αμεσότητά τους και την ικανότητα ανάδειξης λεπτομερειών αποδίδουν πολύ καλά στη μεσουψηλή περιοχή. Σκληραίνουν λίγο μόνο όταν η ηχογράφηση δεν είναι καλή.

Να ρωτήσω επί την ευκαιρία και πόσο στοίχισε αυτή η αναβάθμιση που αναφέρεις? Διότι εγώ τα έχω μαμίσια ακόμα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Ακριβώς, εδώ όμως που τα λέμε, και πιο ηχείο παίζει τέλεια όλον αυτόν τον συρφετό που κυριαρχεί στο διαδίκτυο!

Σχετικά με τα ανταλλακτικά, υπάρχουν διάφορες τιμές ως προς το κόστος. Προσωπικά προσπάθησα και αγόρασα ότι πιο ποιοτικό μου πρότειναν, με τελικό κόστος ανταλλακτικών όχι πάνω από 280 ευρώ (και για τα 2 εννοείται) , από ότι θυμάμαι.
Με βοήθησε δε πάρα πολύ, ως προς την επιλογή των υλικών - την πηγή προμήθειας τους επίσης και στην εργασία τοποθέτησης, το αγαπητό μέλος του club, Argy...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Σχετικά με την καλωδίωση:

Την στιγμή αυτή έχω σύνδεση με τον ενισχυτή με τα 4pr της kimber (2,5 μέτρα) και έχω από το ίδιο γύρω στα 10cm για την αντικατάσταση των βραχυκυκλωτήρων.

Σκέπτομαι την αντικατάσταση του με το 8pr (kimber) αλλά διπλο καλωδίωση, θα κερδίσω κάτι, η περιττό έξοδο ??

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Θα χεις περισσοτερο χαμηλο το οποιο δεν ειναι παντοτε θεμιτο. Συνηθως η μονοκαλωδιωση ειναι προσφερει μεγαλυτερη ομοιογενεια στο αποτελεσμα.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Ωχ, έχω είδη παραπάνω από τις προτιμήσεις μου!
Ευχαριστώ !!!

Αν υπάρχει κάποιο καλώδιο το οποίο να έχει περίπου την ίδια απόδοση με το kimper στις ανώτερες συχνότητες αλλά λιγότερα μπάσα, θα το προτιμούσα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Η πιο ασφαλης λυση ειναι η δοκιμη με την ευχερια σου, διαφορων καλωδιων ηχειων στο συστημα σου, να δεις την κανουν κ τι δεν κανουν σε σχεση με το δικο σου, και να καταληξεις.

Reaction score
1.187
Ακριβώς, εδώ όμως που τα λέμε, και πιο ηχείο παίζει τέλεια όλον αυτόν τον συρφετό που κυριαρχεί στο διαδίκτυο!

Σχετικά με τα ανταλλακτικά, υπάρχουν διάφορες τιμές ως προς το κόστος. Προσωπικά προσπάθησα και αγόρασα ότι πιο ποιοτικό μου πρότειναν, με τελικςό κόστος ανταλλακτικών όχι πάνω από 280 ευρώ (και για τα 2 εννοείται) , από ότι θυμάμαι.
Με βοήθησε δε πάρα πολύ, ως προς την επιλογή των υλικών - την πηγή προμήθειας τους επίσης και στην εργασία τοποθέτησης, το αγαπητό μέλος του club, Argy...
H διπλοκαλωδίωση γενικώς είναι πεταμένα λεφτά. Το μόνο που κάνει είναι να διπλάσιάζει την συνολική διατομή των αγωγών. Με δυσανάλογο όμως κόστος για να χαίρονται και αυτοί που τα πουλάνε. Αντί για διπλοκαλωδίωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις αγωγούς μεγαλύτερης διατομής. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Εξάλλου αν έχεις προσέξει πολλά από τα σημερινά ηχεία πλέον (και όχι μόνο τα φθηνά) έχουν απλές μπόρνες που δεν δέχονται διπλοκαλωδίωση.

Reaction score
228
H διπλοκαλωδίωση γενικώς είναι πεταμένα λεφτά. Το μόνο που κάνει είναι να διπλάσιάζει την συνολική διατομή των αγωγών. Με δυσανάλογο όμως κόστος για να χαίρονται και αυτοί που τα πουλάνε. Αντί για διπλοκαλωδίωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις αγωγούς μεγαλύτερης διατομής. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Εξάλλου αν έχεις προσέξει πολλά από τα σημερινά ηχεία πλέον (και όχι μόνο τα φθηνά) έχουν απλές μπόρνες που δεν δέχονται διπλοκαλωδίωση.
Κλασικό παράδειγμα η Dynaudio που σε κανένα ηχείο της δεν προσφέρει δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης.

Reaction score
6.599
Ενταξυ θα μπορουσε κανεις να πει οτι το κανουν για οικονομια, απο την αλλη απο το να τα εχεις μονοκαλωδιωμενα με αυτους τους βραχυκυκλωτηρες ειναι χειροτερα, μη ξεχνατε βεβαια οτι προσφερεται για διπλοενισχυση και θεωρω αυτο ως βασικοτερο λογο να χρησιμοποιησω ξεχωριστες οδους.

Reaction score
1.187
Ενταξυ θα μπορουσε κανεις να πει οτι το κανουν για οικονομια, απο την αλλη απο το να τα εχεις μονοκαλωδιωμενα με αυτους τους βραχυκυκλωτηρες ειναι χειροτερα, μη ξεχνατε βεβαια οτι προσφερεται για διπλοενισχυση και θεωρω αυτο ως βασικοτερο λογο να χρησιμοποιησω ξεχωριστες οδους.
Η διενίσχυση είναι άλλη ιστορία.... Αλλά αν καταφύγει κανείς σε τέτοια λύση τότε καλύτερα θα ήταν το crossover να είναι εκτός ηχείου και να βρίσκεται πριν τους τελικούς ενισχυτές και όχι μετά.
Οπότε τελικά οι διπλές μπόρνες επί της ουσίας δεν προσφέρουν τίποτα κατά την γνώμη μου και καλώς κάνουν που τις καταργούν.
Η Dynaudio πάντως σίγουρα δεν το κάνει για οικονομία.
[DOUBLEPOST=1450378968][/DOUBLEPOST]
Κλασικό παράδειγμα η Dynaudio που σε κανένα ηχείο της δεν προσφέρει δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης.
Και όχι μόνο η Dynaudio... Στην τελευταία Εκθεση είδα πάρα πολλά ηχεία που έχουν καταργήσει πλέον τις διπλές μπόρνες.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster