- Reaction score
- 245
Vakis,
Σε ολοκληρομενο καλυτερα ή σε τελικο?
Σε ολοκληρομενο καλυτερα ή σε τελικο?
Αν έχεις σκοπό να πάς στην σειρά Reference Premiere και συγκεκριμένα στο RP-280F τότε προχώρα χωρίς δεύτερη σκέψη.Τωρα εχω αποριες οσον αφορα την καινουργια σειρα της klipsch που βγαλανε οπως τα παρακατω.
http://www.audioshow.gr/e-shop/products/speakers/column-speakers/klipsch-rp-250f-detail
http://www.audioshow.gr/e-shop/products/speakers/column-speakers/klipsch-r-28f-ηχεια-κολονεσ-black-ζευγοσ-detail
Οι αποριες ειναι αν εχουν αρκετη βελτιωση σε σχεση με παλαιοτερη σειρα που θα μπορουσα να βρω σε καλυτερη τιμη ισως οπως τα RF 82.
Καποια αλλη προταση ισως ;
Κοστος ταβανι τα 900 ευρω.
![]()
Προτείνω ολοκληρωμένο ή σετ pro - τελικού. Προφανώς για να εκμεταλλευτούμε το οπωσδήποτε καλύτερο προενισχυτικό στάδιο του ολοκληρωμένου ή pro από αυτόν του av. (Μόνο για ακρόαση μουσικής φυσικά διότι η πηγή που μας ενδιαφέρει για ακρόαση μουσικής θα συνδεθεί σε αυτόν. Ο δε av μαζί με τις υπόλοιπες πηγές, θα τον βλέπει σαν τελικό).Vakis,
Σε ολοκληρωμένο ή σε τελικο?
Ο Αη Βασίλης ήρθε νωρίς φέτος ε?Καλημέρα σας.......να μπω και εγω στο club σας?
View attachment 54369 View attachment 54370 View attachment 54371 View attachment 54372
Το τι παιζει σε 36 τετραγωνικά σαλόνι απλά δεν υπάρχει. RESPECT!!!
Αναθεώρηση... και για τα υπόλοιπα μέλη.Τελικά αποδεικνύεται ότι είμαι παθιασμένος με την klispch και εγώ!
Το διήμερο ασχολούμαι με δοκιμές. (Είπα μιας και έφερα από το εξοχικό τα rx6 της Monitor Audio, βρέθηκε ένα ζευγάρι chario Delphinus, τα rx62 II καθώς και τα RP-160M ας παίξω μεταξύ τους και να καταλήξω στα καλύτερα.)
Ναι κάποιες στιγμές μπορώ να πω ότι έκλινα προς την M.A. αλλά την αμέσως επόμενη στιγμή η γνωστή ''χροιά'' της klipsch μου έλειπε! Έτσι σαν κύρια επιλογή για το σύστημα, παρέμειναν τα rf62II - Αντίθετα από τις επιλογές (γνώμη) των μελών της υπόλοιπης οικογένειας.
H διπλοκαλωδίωση γενικώς είναι πεταμένα λεφτά. Το μόνο που κάνει είναι να διπλάσιάζει την συνολική διατομή των αγωγών. Με δυσανάλογο όμως κόστος για να χαίρονται και αυτοί που τα πουλάνε. Αντί για διπλοκαλωδίωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις αγωγούς μεγαλύτερης διατομής. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.Ακριβώς, εδώ όμως που τα λέμε, και πιο ηχείο παίζει τέλεια όλον αυτόν τον συρφετό που κυριαρχεί στο διαδίκτυο!
Σχετικά με τα ανταλλακτικά, υπάρχουν διάφορες τιμές ως προς το κόστος. Προσωπικά προσπάθησα και αγόρασα ότι πιο ποιοτικό μου πρότειναν, με τελικςό κόστος ανταλλακτικών όχι πάνω από 280 ευρώ (και για τα 2 εννοείται) , από ότι θυμάμαι.
Με βοήθησε δε πάρα πολύ, ως προς την επιλογή των υλικών - την πηγή προμήθειας τους επίσης και στην εργασία τοποθέτησης, το αγαπητό μέλος του club, Argy...
Κλασικό παράδειγμα η Dynaudio που σε κανένα ηχείο της δεν προσφέρει δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης.H διπλοκαλωδίωση γενικώς είναι πεταμένα λεφτά. Το μόνο που κάνει είναι να διπλάσιάζει την συνολική διατομή των αγωγών. Με δυσανάλογο όμως κόστος για να χαίρονται και αυτοί που τα πουλάνε. Αντί για διπλοκαλωδίωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις αγωγούς μεγαλύτερης διατομής. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Εξάλλου αν έχεις προσέξει πολλά από τα σημερινά ηχεία πλέον (και όχι μόνο τα φθηνά) έχουν απλές μπόρνες που δεν δέχονται διπλοκαλωδίωση.
Η διενίσχυση είναι άλλη ιστορία.... Αλλά αν καταφύγει κανείς σε τέτοια λύση τότε καλύτερα θα ήταν το crossover να είναι εκτός ηχείου και να βρίσκεται πριν τους τελικούς ενισχυτές και όχι μετά.Ενταξυ θα μπορουσε κανεις να πει οτι το κανουν για οικονομια, απο την αλλη απο το να τα εχεις μονοκαλωδιωμενα με αυτους τους βραχυκυκλωτηρες ειναι χειροτερα, μη ξεχνατε βεβαια οτι προσφερεται για διπλοενισχυση και θεωρω αυτο ως βασικοτερο λογο να χρησιμοποιησω ξεχωριστες οδους.
Και όχι μόνο η Dynaudio... Στην τελευταία Εκθεση είδα πάρα πολλά ηχεία που έχουν καταργήσει πλέον τις διπλές μπόρνες.Κλασικό παράδειγμα η Dynaudio που σε κανένα ηχείο της δεν προσφέρει δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης.