Lampizator?

Reaction score
200
Απάντηση: Lampizator?

Αγαπητε Μιχαλη Σπερτο σεβομαι την γνωμη σου, αλλα λες και οτι δεν το εχεις ακουσει. Αυτο δεν ειναι λιγο παραξενο;
Εσυ με τι cdplayer ακους;
Θα σου προτεινα να το συγκρινεις και με το δικο σου για να δεις το αποτελεσμα.
Θα σου εδεινα το δικο μου αλλα ειμαι 650 χιλιομετρα μακρυα απο την Αθηνα.
Φιλικα.

Reaction score
8
Παιδια πρωτον ο Μιχαλης μιλαει καθαρα απο πλευρας ποιοτητας υλικων και οχι απο ακουστικης αποψεως.
Συνηθως ενα πλευερ με καλα υλικα παιζει καλυτερα απο ενα με μετρια. Αυτο ομως δυστηχως δεν ειναι κανονας στο χομπυ μας. Ετσι μπορει καποιος να κατασκευασει μια υλοποιηση με αριστα υλικα, η οποια δεν θα αποδιδει ηχητικα οσο μια μετρια υλοποιηση. Δυστηχως στο χομπυ μας δεν υπαρχουν σιγουροι κανονες.

Reaction score
1
Το αντίθετο όμως γίνεται? Μια συσκευή με πολύ κακής ποιότητας υλικά να αποδίδει το ίδιο καλά με μία με μέτριας ποιότητας?

Reaction score
8
ποιος μπορει να μας βεβαιωσει. οτι αλλαζοντας πχ. μερικους πυκνωτες σε ενα μηχανημα με καποιους καλυτερους, οι επιδρασεις στον ηχο θα ειναι θετικες;
Που κατα 90% θα ειναι αλλα το υπολοιπο 10;

Reaction score
6
κατ εμε το μονο που μπορουν να σου δωσουν τα διαφορα reviews και παιζετε και αυτο,ειναι μια γενικη περιγραφη του ηχητικης κατευθυνσης μιας συσκευης π.χ. αν ειναι μονιτορ ο ηχος της η εχει γλυκο ηχητικο χαρακτηρα.απο εκει και περα πρεπει να την ακουσεις και να βγαλεις δικα σου συμπερασματα.και ναι δυστυχως στο hi fi και ειδικοτερα στο hi end ευδοκιμει η μαυρη μαγεια και οι γκουρου

Reaction score
1
@ Θανάσης Κ.

Για να μην πλατιάζουμε, ο Μιχάλης Σπέρτος με αφορμή ένα κείμενο αξιολόγησης μιας συσκευής, γενίκευσε το θέμα και αναφέρθηκε σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων τα οποία είναι άθλια κατασκευαστικά μεν, ζουν ανάμεσά μας και διατυμπανίζουν τα προσόντα τους δε.

Δε μιλάμε για ανάγκη τυχόν βελτιώσεων, είναι άθλια τόσο κατασκευαστικά όσο και σχεδιαστικά, έχοντας ως μόνο γνώμονα την εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού. (όχι δική μου γνώμη, μεταφέρω απόψεις άλλων με παραπάνω από επαρκή γνώση του αντικειμένου)

Και ο προβληματισμός μου είναι:
1. Είναι δυνατό μια τέτοια συσκευή να "παίζει" σωστά ή καλύτερα να αποδίδει ανάλογα των χρημάτων που ζητά?
2. Ακόμα κι αν ισχύει το πρώτο είναι αρκετό για έναν καταναλωτή? Δηλαδή αν κάποιος πληρώνει 100ε για μια συσκευή που κοστίζει 10ε έστω κι αν ηχητικά θα μπορούσε να "σταθεί" στα 100ε, είναι ικανοποιημένος?
3. Πως προστατεύεται ο μέσος καταναλωτής, εγώ για παράδειγμα, από τέτοιες πρακτικές?

Reaction score
4

βλεπω οτι το τοπικ επιασε φιλοσοφικες προεκτασεις! :119:

παντως το γεγονος οτι τα εξαρτηματα που καταδικαζει ο Lampizator ειναι αντιγραφες, δε σημαινει κιολας οτι αποδιδουν απαραιτητα και χειροτερα...

χαζευοντας περισσοτερο τη σελιδα του (το ατομο εχει απειρα θεματα) το συμπερασμα που βγαινει (εαν ισχυουν τα γραφομενα του) ειναι οτι μπορεις να πετυχεις hi-end ηχο με τη μεγαλυτερη δυνατη απλοτητα, και οσα περισσοτερα μπιχλιμπιδια βαζουν οι κατασκευαστες μεσα, τοσο χειροτερα τα κανουν...

ισχυει αραγε αυτο, και αν ναι σε τι βαθμο; ισως οι πιο εμπειροι/ειδικοι του site να εχουν μια ειλικρινη γνωμη να εκφερουν;

Reaction score
8
Ο Μιχαλης βλεπει το θεμα αν οχι απο την πλευρα του του τιμιου επαγγέλματια, απο την πλευρα του εμπειρου χομπιστα που λογω της πειρας του μπορει με μια ματια να δει το εσωτερικο του και να κρινει την ολη κατασκευη. Για εμας ομως τους υπολοιπους οπως ο εαυτος μου που κακα τα ψεμματα κρινουμε με το ματι, γιατι προσωπικα ναι μου αρεσουν τα φανταζι μηχανηματα, και το αυτι, υπαρχουν δυο περιπτωσεις
Α. παιρνεις το μηχανημα και μια ζωη δουλευει καλα και ευχαριστιεσαι τον ηχο του αν σου αρεσει
η Β. παιρνεις το μηχανημα και δεν δουλευει καθολου, το κρατας σαν σασι που ειναι πανεμορφο και οπως πας στην Παναγια της Τηνου το δεκαπενταυγουστο το αρρωστο παιδι, πας στον Μιχαλη με το μηχανημα και του λες σε παρακαλω σωστο μου.

Μιλαω γενικα βεβαια για τα νο νειμ μηχανηματα εξ Κινας και οχι για το συγκεκριμενο, αλλωστε οπως εχω προειπει υπαρχουν και επωνυμα πανακριβα μηχανηματα που αν δεις το εσωτερικο τους ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.917
Πάντως, δε νομίζω να έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο παραπλάνησης, οι τελεστικοί πρέπει να είναι αυθεντικοί Burr Brown. Αν δεν είναι γνήσιοι, τότε πρόκειται περί απάτης. Όσοι OPA2604 έχω χρησιμοποιήσει, όλοι είχαν τις ενδείξεις σε λευκή μεταξοτυπία, ορατή υπό οποιαδήποτε γωνία. Η εγχάραξη με laser αφορά τους OPA627, τους οποίους μάλλον είχε στο μυαλό του ο Πολωνός, όπου το όνομα δεν είναι ευδιάκριτο υπό κάποια συγκεκριμένη γωνία, και ξεγελά και το φακό της μηχανής. Όσο για τους πυκνωτές… τι Wima, τι For audio, το ίδιο δεν είναι; Πώς λέμε Obama for president; Ε! Αυτό!

Πάντως, η αποκάλυψη είναι το πλαστικό κάλυμμα του μετασχηματιστή. Κινέζικη, κίτρινη χλαπάτσα…

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.917
Ρε καλά σας κάνουν. Αφού τα θέλει ο κώλος σας, καλά σας κάνουν! Όχι χίλια, τρία χιλιάρικα έπρεπε να το χρεώνουν, και η λάμπα στην πρόσοψη έπρεπε να είναι περιστρεφόμενη, σα μπαλαρίνα σε τσιγαροθήκη του μεσοπολέμου. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

Reaction score
200

Ρε παιδια πητε εσεις που ξερεται απο κατασκευες, απο ηχο, απο μουσικη και εγω δεν ξερω απο τι αλλο για τα μηχανηματα, ποια ειναι σωστα και τιμια οχι για τιποτε αλλο γιατι το χομπι ειναι αρκετα ακριβο.
Καντε μια ΛΙΣΤΑ με τα τιμια μηχανηματα και εμεις ακολουθουμε.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Lampizator?

Ρε καλά σας κάνουν. Αφού τα θέλει ο κώλος σας, καλά σας κάνουν! Όχι χίλια, τρία χιλιάρικα έπρεπε να το χρεώνουν, και η λάμπα στην πρόσοψη έπρεπε να είναι περιστρεφόμενη, σα μπαλαρίνα σε τσιγαροθήκη του μεσοπολέμου. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.
τι εννοεις;

προσωπικα δεν το διαλεξα για την εμφανιση αλλα γιατι πρωτον μ'αρεσε αυτο που ακουσα (επαναλαμβανω ομως οτι μπορει να υπαρχουν player του χιλιαρικου που να παιζουν καλυτερα αλλα και χειροτερα) και δευτερον γιατι θεωρησα αξιοπιστη την προταση του συμφορουμιτη πωλητη. Θα θεωρησω παραπλανημενο τον εαυτο μου εαν η εταιρια εχει βαλει μεσα μαϊμου εξαρτηματα ενω δηλωνει οτι εχει οριτιζιναλ. Βεβαια σαν πρωτη ενδειξη το shielding του μετασχηματιστη που αποδεικνυεται απλο πλαστικο καπακι δεν ειναι ενθαρρυντικο... :108: αλλα στο κατω κατω, τι ακριβως ρολο παιζει αυτο;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.917
Τίποτα, μιας και ο μετασχηματιστής είναι δακτυλιοειδής, και ως εκ τούτου δεν εκπέμπει σχεδόν καθόλου. Αλλά είναι το γαμώτο, η χειρονομία του κιτρινιάρη, να βαλει το καπάκι για μόστρα, όπως και η ομοιότητα στη γραμμογράφηση των πυκνωτών. Είναι καταφανής η προσπάθειά του να μιμηθεί, και το κάνει φτηνιάρικα, και με τρόπο προσβλητικό, πώς να στο πω... Χώρια η λάμπα της μόστρας, που είναι μόνο για μόστρα, για φιγούρα, και τριπλοφωτισμένη με led.

Reaction score
4

ενσταση, η λαμπα ειναι για την ενισχυση της εξοδου ακουστικων, ασχετα που την εβαλαν και στη βιτρινα για μοστρα. παντως το φως σβηνει και τελειως.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.917
Έστω, για τα ακουστικά. Είναι λόγος αυτός για να την έχουν φάτσα και με εξτρά φωτισμό; Τί να πω, ξέρω 'γώ; Μπορεί τα γούστα μας να δια΄φέρουν πολύ, μπορεί εγώ να είμαι ο κακός, (και να κόλλησα και το Σπέρτο).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.391
Λοιπόν καλό το παραμύθι του Πολωνού αλλά δεν έχει δράκο...
Οι τελεστικοί ενισχυτές είναι γνήσιοι Burr Brown. Ίσως δε γνωρίζει ότι ανάλογα με τη παρτίδα παράγονται σε δύο τύπους ένας εκ των οποίων με άσπρα γράμματα.

Η ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης των εν λόγω μηχανημάτων είναι υπέρ άνω κριτικής και όχι μόνο για τη κατηγορία τους. Νομίζω ότι σαν τεχνικός, σε πολύ απαιτητικό τομέα, μου επιτρέπεται να έχω άποψη.
Απόδειξη είναι ότι το ίδιο εργοστάσιο παράγει μηχανήματα γνωστής Αμερικάνικης και πανάκριβης εταιρίας.

Το να αρχίσω να αναφέρω για μηχανήματα που ξεκινάνε από τη Κίνα με 110 ευρώ, πάνε στο Αμέρικα, τους κάνουν δύο προσθήκες για να δικαιολογήσουν το made in... και επιστρέφουν (και στη Ελληνική αγορά) με τιμή 1100 ευρώ δε νομίζω να έχει νόημα.

Επίσης για μηχανήματα που φεύγουν από το εργοστάσιο της Spark με διάφορες επωνυμίες (ονόματα δε λέω) και έχουν εξαιρετικές κριτικές σε Ελληνικό και ξένο τύπο ενώ περνιόνται για Ευρωπαϊκά πάλι δε λέω.

Ολόκληρες εταιρίες, και καλά Ευρωπαϊκές, αγοράζουν μηχανήματα Κινέζικα με δική τους προσωνυμία (πάλι ονόματα δε λέω) και ολόκληρη η High-End κοινώτητα τα προσκυνάει.

Για όσους ήταν στην πρόσφατη έκθεση ας έριχναν μια ματιά στο εσωτερικό των Dussun και Xindak και μετά ας άνοιγαν το ακριβοπληρωμένο ενισχυτικό τους (αφού είχαν πρόχειρα κανά δυο ηρεμιστικά). Απλά τέλεια δουλειά με πραγματικά κορυφαία υλικά και όχι ρηβιουρίστικα κορυφαία.

Να ξεκαθαρίσω ότι δε συμφωνώ με τη πολιτική των Κινέζων. Δε πληρώνουν όσο θα έπρεπε τους εργαζόμενους. Δε τηρούν μέτρα ασφαλείας. Αδιαφορούν για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Οι συνθήκες εργασίας είναι κάκιστες αλλά αυτός είναι και ο λόγος που μπορούν.
Μήπως στη Ελλάδα είμαστε πολύ καλύτερα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.391
Μακάρι να μπορούσα να ανεβάσω δύο φωτογραφίες από το δικό μου Vincent που αναφέρεται και αυτό σαν υβριδικό έχοντας μια λάμπα μινιατούρα στην έξοδο ήχου, τρία ξέχωρα τμήματα που χωρίζονται με νεύρα και το μετασχηματιστή (τοροειδής) στη μια πλευρά με πλήρη μεταλλική θωράκιση.

Reaction score
6
προσφατη αλλωστε ηταν η ιστορια με τον cav a-10 που πουλιοταν απαραλλαχτος σε αμερικη και γαλλια και κοστιζε τα τριπλα.το μονο που αλλαζε ηταν και καλα το ονομα των "ιδιοφυων" σχεδιαστων που τους εφτιαξαν και τους πουλουσαν αναλογα με την χωρα.ετσι εχουν τα πραγματα.και βεβαια επαιρνε διθυραμβικες κριτικες ειδικα κατι αμερικανικα reviews που ειχα διαβασει τον συνεκριναν ευθεως με κατι πανακριβα gryphon.εκει εχει φθασει η απατη.καθε περιοδικο hi fi η site διαβασεις θα δεις για καποιο σχεδιαστη που δεν τον ξερει ουτε η μανα του και ομως εχει βρει την "αληθεια"και φτιαχνει τα καλυτερα μηχανηματα.ε λοιπον βαζω στοιχημα οτι οι περισσοτεροι πουλανε κινεζικα μηχανηματα

Reaction score
200

Παιδια το CD -S6 ειναι πανεμορφο μηχανημα και κοσμει το ρακ μου.
Αλλο οι φωτογραφιες και αλλο η πραγματικοτητα.
Αν δεν αρεσει σε ολους ειναι και φυσιολογικο, το παραξενο θα ηταν να αρεσε σε ολους.
Επισης για την ιστορια το Vincent CD-S1.1 σε συγκριτικο που εκανε στο παρελθον το DVD HOME THEATER αναμεσα στο
ARCAM DIVA CD73
MARANTZ CD7300
MICROMEGA MINIUM CD3
ROTEL RCD-1072
Το εβγαλε καλυτερο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads