Lampizator?

Reaction score
8
Επίσης για μηχανήματα που φεύγουν από το εργοστάσιο της Spark με διάφορες επωνυμίες (ονόματα δε λέω) και έχουν εξαιρετικές κριτικές σε Ελληνικό και ξένο τύπο ενώ περνιόνται για Ευρωπαϊκά πάλι δε λέω.
Sakis καταλαβες για ποιους πανομοιοτυπους ενισχυτες και σιντι πλευερς αναφερει ο Πετρος. Γι αυτους που μιλαγαμε προσφατα.

Reaction score
8
μαλλον το μηχανη,α του Πετρου πρεπει ναναι αυτο;

παντως και το VINCENT CD-S5 που βρηκα σε μεγαλη φωτο το εσωτερικο του δεν μου φαινεται και τοσο κακο χωρις να ειμαι ειδικος βεβαια

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.390
Το ότι υπάρχουν Ευρωπαίοι κατασκευαστές που πέρνουν ένα Κινέζικο φτηνιάρικο DVD, προσθέτουν ένα λαμπάτο στάδιο εξόδου και ένα μουράτο σασί και το χρεώνουν 1500 ευρώ πειράζει?
Να πω και όνομα?

Τους μάρανε ο μηχανισμός της Philips, που κακά τα ψέματα δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν cd player, παραδοσιακών high-end κατασκευαστών, με μηχανισμό CD_ROM τελεστικούς 5532 και κόστος 3500 ευρώ.
Αλλά ξέχασα... αυτοί έχουν άποψη:136::136::136:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Ευρωπα'ι'κ'ος χάι ενδ κατασκευαστής με 4 γράμματα.Ρε ποιός να ναι?????

Reaction score
200
Απάντηση: Lampizator?

Γιατι ρε παιδια δεν λετε ονοματα;
Να μαθαινουμε και εμεις οι καημενοι επαρχιωτες.
Δεν πρεπει να λεγονται αληθιες;

Reaction score
8
Yπαρχουν κατασκευαστες που αλλαζουν εξωτερικα τα κινεζικα προιοντα τους για να μην μοιαζουν με τα αρχικα και αλλοι οπως η αγγλικη ICON AUDIO που απλως αλλαζει το σημα της κινεζικης MING DA και διπλασιαζει τις τιμες.

Reaction score
8
τωρα για το αλλο
ο κοσμος τοχει τουμπανο ...

Ayon cd1 Raysonic cd168 the same?
They're clearly products of the same (Chinese) factory

6moons audio reviews: Ayon Audio CD-1
Ayon apparently uses the same enclosure as that of the Canadian Raysonic Audio CD-168, my highly prized unit. The two players look virtually identical save ...

For reference, the Raysonic is the basis of Ayon's CD-1 which retails for about double the CD-128's asking price . ...

Raysonic CD128. exclusive to Raysonic. In fact, Ayon from Austria, as per website photos of their CD-1 as well as Spirit and Spark ...

Η εξωτερική ομοιότητα των Ayon με τα Raysonic (designed in canada, made in china κατά την εταιρία) με βάζει σε σκέψεις. Ειδικά τα CD μοιάζουν να φτιάχνονται ...

Die Unterschiede zwischen Raysonic CD 128 und dem 500 Euro teureren Ayon CD 1 sind nur auf den ersten Blick gering.

Even more interestingly an Austrian Highend Hifi company by the name of Ayon Audio have raysonic manufacture their CD players for them ...

It is true that Raysonic is a Canadian company, but their production facility is located in China. It's the same factory that makes the Austrian Ayon line. ...

Ayon und Raysonic lassen nur das Gehäuse bei dem selben ...... Raysonic und Ayon lassen das Gehäuse bei einem Dritthersteller fertigen (wohl ...

... και μεις κρυφο καμαρι

Reaction score
8
και μετα μου λετε για το δικο μου σιντακι που ειναι αμιγως κινεζικο

αληθεια σοβαρα τωρα μεσα πως το βλεπετε το ντρομπλερακι;

Reaction score
13
Τουλαχιστον οι ψυκτρες ειναι μαυρες και οχι κοκκινες οπως στο αλλο για να τραβανε το ματι.

Ειναι σαφης η προθεση του κατασκευαστη να δωσει στο μηχανημα πρωτοτυπη εμφανιση, με χρηση ενος πολυγωνου κουτιου.
Θα ρωτησει κανεις "κακο ειναι αυτο ?"
Απο μονο του δεν ειναι κακο.
Ομως ολη η φιλοσοφια των Κινεζων ειναι ακριβως αυτη. Να σε θαμπωσουν με την εμφανιση και να απομακρυνουν την προσοχη σου απο αλλα σημεια.
Ηθελα ναξερα σε τι κοινο νομιζουν οτι απευθυνονται με τις χαντρες και τα καθρεπτακια. Σε μικρα παιδια ή σε ιθαγενεις ?

Ερωτηση προς Θαναση : Ηταν ή οχι το ιδιαιτερο σχημα του κουτιου που σε τραβηξε ειδικα σε αυτο το Player, και οχι σε καποιο αλλο ?
Σαφως ειμαι σιγουρος οτι πριν την αγορα περασε ΚΑΙ τα ακουστικα τεστ. Ομως παρομοια αποδοση ισως ειχαν αλλα 5-6 players, και πιστευω οτι εκεινο που επαιξε τον καθοριστικο ρολο για την επιλογη του ηταν η ιδιαιτερη εμφανιση. Η οποια τελικα δικαιολογει και ενα καπελο στην τιμη και δινει και την εντυπωση του "εξτρα φροντισμενου" (κατα την ανατολιτικη αντιληψη) πραγματος.
Οταν ξεκινας να φτιαξεις Ηλεκτρονικα μηχανηματα με αυτην την νοοτροπια αστο καλυτερα.

Κατα την γνωμη μου αυτα ειναι επικινδυνα μαρκετιστικα τρυκ και φανερωνουν προθεση αποπροσανατολισμου του καταναλωτη.
Η συγκεκριμενη νοοτροπια ειναι κοινη για ΟΛΑ ανεξαιρετως τα κινεζικης σχεδιασης προιοντα. Και οχι μονο τα Audio.

Γι αυτο και εγω επιμενω οτι ολοι οι κινεζοι ειναι ιδιοι
http://www.Audiocraftworks.gr/gr/pages/arthra/erotapant/china.htm

Ασε που στο συγκεκριμενο, καποιος αφηρημενος μπορει να παει να σβυσει κανενα τσιγαρο στην υποδοχη του δισκου.:137:

Reaction score
1.844
Απάντηση: Lampizator?

Παρεμπιπτόντως, αυτό που γράφεις εκεί:
Σασσι και πάτωμα ήταν φτιαγμένα από λεπτή λαμαρίνα βαμμένη με σφυρήλατο χρώμα, σαν και εκείνο που βάφουν τους Τόρνους
το χρώμα δηλαδή, λέγεται μαρτελέ, στα χρωματοπωλεία. :403:

Reaction score
8
Ερωτηση προς Θαναση : Ηταν ή οχι το ιδιαιτερο σχημα του κουτιου που σε τραβηξε ειδικα σε αυτο το Player, και οχι σε καποιο αλλο ?
Σαφως και ισως στην ιδια τιμη να απεριπτα καποιο μηχανημα που να ειχε ελαφρως καλυτερη ηχητικη ποιοτητα αν ηταν ενα απλο μαυρο κουτι. Και σε αυτο πιστευω δεν ειμαι μονος. Ενα μεγαλο μερος των χομπιστων του χωρου μας δινει πιστευω μεγαλη σημασια στην εξωτερικη εμφανιση. Γενικα το ντιζαιν και κατα την γνωμη μου δικαιολογημενα παιζει μεγαλο ρολο στην καθημερινη ζωη. Οπως π.χ. στα επιπλα. Καλως η κακως το πρωτο που κυτταμε ειναι αν μας αρεσουν και δεν ψαχνουμε την ποιοτητα κατασκευης τους. Στα ρουχα το ιδιο. Προτιμουμε επωνυμα που μας τραβαει η εμφανιση τους και οχι η ποιοτητα του υφασματος.
Αλλωστε η οραση, οπως και η ακοη, ειναι αισθηση και για μενα πρεπει να ικανοποιηθει και αυτη, προσθετοντας ποντους σε μια ακουστικη ευχαριστηση

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Lampizator?

Ασε που στο συγκεκριμενο, καποιος αφηρημενος μπορει να παει να σβυσει κανενα τσιγαρο στην υποδοχη του δισκου.:137:
Μιχαλη εισαι απαιχτος!

Παντως να παραδεχτουμε οτι το συγκεκριμενο μηχανημα εχει παρει μονο κολακευτικα σχολια για τον χαρακτηρα του και οχι μονο για την εμφανιση του.

Reaction score
11
Σαφως και ισως στην ιδια τιμη να απεριπτα καποιο μηχανημα που να ειχε ελαφρως καλυτερη ηχητικη ποιοτητα αν ηταν ενα απλο μαυρο κουτι. Και σε αυτο πιστευω δεν ειμαι μονος. Ενα μεγαλο μερος των χομπιστων του χωρου μας δινει πιστευω μεγαλη σημασια στην εξωτερικη εμφανιση. Γενικα το ντιζαιν και κατα την γνωμη μου δικαιολογημενα παιζει μεγαλο ρολο στην καθημερινη ζωη.
Αλλωστε η οραση, οπως και η ακοη, ειναι αισθηση και για μενα πρεπει να ικανοποιηθει και αυτη, προσθετοντας ποντους σε μια ακουστικη ευχαριστηση

Aυτός είναι και ο λόγος που η CAV μιλάει για την “Audiophile euphoria”, δηλαδή για την δημιουργία ενός αισθήματος ευφορίας των μουσικόφιλων, που πηγάζει από την εμφάνιση των προϊόντων! Κάτι που κατά την ταπεινή μου άποψη ως μη ειδικού το έχει πετύχει! (Κάθε πρωΐ κάνω οφθαλμόλουτρο ενισχυτού-ηχείων για να πάει καλά η μέρα!). Καθόλου πρόχειρη οπτική ε;(Και μάλιστα να προέρχεται από τα... Κινεζάκια και όχι από τους δικούς μας τους... καφεδόμαγκες!).

Reaction score
13
Aυτός είναι και ο λόγος που η CAV μιλάει για την “Audiophile euphoria”, δηλαδή για την δημιουργία ενός αισθήματος ευφορίας των μουσικόφιλων, που πηγάζει από την εμφάνιση των προϊόντων! Κάτι που κατά την ταπεινή μου άποψη ως μη ειδικού το έχει πετύχει! (Κάθε πρωΐ κάνω οφθαλμόλουτρο ενισχυτού-ηχείων για να πάει καλά η μέρα!). Καθόλου πρόχειρη οπτική ε;(Και μάλιστα να προέρχεται από τα... Κινεζάκια και όχι από τους δικούς μας τους... καφεδόμαγκες!).
Μηπως με αυτο το τελευταιο προσβαλλεις συλληβδην ολο τον Ελληνικο κατασκευαστικο κοσμο ?
Βεβαιως μπορεις να λιβανιζεις τα CAV οσο θελεις. Αυτο ακριβως και μονο αυτο κανεις εξαλλου απο το πρωτο σου ποστ.

Αλλα δεν μπορεις να βριζεις.

Προτεινω στην διαχειριση να σου επιβαλλει καποιο περιορισμο.

Reaction score
11
H έκφραση "καφεδόμαγκες" σε καμμία περίπτωση δεν αναφέρεται σε Έλληνες δημιουργούς και μάλιστα καταξιωμένους κ. Σπέρτο. Άλλωστε εσύ προσωπικά με βοήθησες και σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα που είχα και αυτό το σέβομαι ιδιαίτερα! Η αναφορά μου είναι γενική καιι αφορά τους συμπατριώτες μας εκείνους που κρίνουν γενικά αόριστα και με ελαφριά καρδιά τα πάντα χωρίς να είναι σε θέση όχι να κατασκευάσουν κάτι, αλλά ούτε κατσαβίδι να πιάσουν!

Reaction score
11
Όσο για τα CAV μιλάω καθαρά από "παιδικό" ενθουσιασμό γιατί καμμία επαγγελματική επαφή δεν έχω με το αντικείμενο! Μου κάνει απλά τρομερή εντύπωση πόσο η, (επιστημονικά απ' ότι φαίνεται δημιουργημένη), αισθητική τους, ήρθε και ταυτίστηκε απόλυτα με τις δικές μου ιδέες! Αλλά βλέπω ότι και γενικότερα η Κινέζικη αισθητική δημιουργεί αντιπαραθέσεις! Μήπως επειδή υπογραμμίζει την έλλειψη φαντασίας σπουδαίων κατασκευαστών, κατά τα άλλα, όπως η ΥΑΜΑΗΑ που κατέφυγε στην αισθητική του...1970 για να πουλήσει;

Reaction score
13
H έκφραση "καφεδόμαγκες" σε καμμία περίπτωση δεν αναφέρεται σε Έλληνες δημιουργούς και μάλιστα καταξιωμένους κ. Σπέρτο. Άλλωστε εσύ προσωπικά με βοήθησες και σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα που είχα και αυτό το σέβομαι ιδιαίτερα! Η αναφορά μου είναι γενική καιι αφορά τους συμπατριώτες μας εκείνους που κρίνουν γενικά αόριστα και με ελαφριά καρδιά τα πάντα χωρίς να είναι σε θέση όχι να κατασκευάσουν κάτι, αλλά ούτε κατσαβίδι να πιάσουν!

Προσωπικα με καλυπτει η παραπανω διευκρινιση.
Παρακαλω ψυχραιμια και προσοχη στις εκφρασεις μας.

Reaction score
8
αν και ειλικρινα πιστευω οτι ο φιλος caravelle πραγματικα δεν απευθυνοταν σε Ελληνες δημιουργους, εγω θα ηθελα να πω οτι οι περισσοτερες δημιουργιες τους αισθητικα καλυπτουν τις ιδιαιτερες απαιτησεις μου π.χ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας