LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Reaction score
1.815
Απάντηση: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Σας πάω την κόντρα με το Lenco, είτε σε φλάκια είτε σε εμ πι θρι......:414:

Εεεεε ρε "ξύλο" που θα πέσει!!:613:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Προσωπικά είμαι αναλογικός τύπος, αλλά 50 ευρώ για έναν δίσκο δεν........ αυτή την στιγμή, γι' αυτό ρωτάω τον Κώστα
που παρεμπιπτόντως γιορτάζει σήμερα (Χρόνια Πολλά Κώστα!) να μου πει εάν αξίζει να τον ακούσω σε mp3 320 kbps!
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην γνώμη του!

Reaction score
1.815

Το κάθε είδους "παράνομο" είναι χαρακτηριστικό των Νεοελλήνων... οπότε το mp3 "βαφτίζεται" οτι είναι σε επίπεδα audiofile... (υποτεθίστω). Με χίλιους δυό τρόπους, μην επεκταθούμε τώρα γιατί είναι άβυσσος...
Τα 50 ευρώ που σου ζητήσανε γι αυτόν το δίσκο τα θεωρώ "κλεψιά" και "εξυπνάδα" (άλλο χαρακτηριστικό του Νεοέλληνα).
Ασφαλώς και δε θα τον αγόραζα σ' αυτά τα λεφτά!

Αν θες να ακούσεις πραγματικά "μουσική" μη στέκεσαι στο αν είναι καλύτερο το mp3 από ένα βινύλιο. Εϊναι σαφώς χειρότερο γιατί:
1) Δε θα ακούσεις ΠΟΤΕ το δίσκο ολόκληρο, αλλά αποσπάσματα, μιας και θα κάνεις ουσιαστικά zapping πάνω στην μπάρα του player.
2) Δε θα ικανοποιηθείς από τους συντελεστές του έργου, γιατί δε θα έχεις μπροστά σου κανένα μεγάλο, χορταστικό εξώφυλλο για να το διαβάσεις με την ησυχία σου (εκτός αν έχεις την εικόνα του σε projector)
3) Εϊναι μια ανούσια διαδικασία, απρόσωπη και άυλη, καθαρό αποτέλεσμα των "καιρών" που διανύουμε..
4) Ο ήχος είναι συμπιεσμένος! Δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς αν αξίζει να το ακούσεις από mp3????
5) H ποιοτική μουσική, πρέπει να πληρώνεται, για να κατανοεί ο αγοραστής την αξία αυτού που έχει στα χέρια του. Εαν έπαιζες στο καζίνο και κέρδιζες κάποια λεφτά, δε θα τους έδινες την ίδια αξία με αυτή που θα είχαν αν δούλευες σκληρά για να τα αποκτήσεις...
6) Ο δίσκος έχει ιστορία και ακόμη τη γράφει. Το mp3 ποτέ δεν την είχε, δεν την απέκτησε και ουσιαστικά σταμάτησε να υπάρχει πλέον, χτυπημένο από την ίδια του τη μορφή: "τη συμπίεση" (κοινώς flac)
7) Θες κι άλλα να σου πω?

Αν θες να ακούσεις μουσική, απλά μείνε στην αναλογική αναπαραγωγή της, που τη γουστάρεις κι όλας!:116:
Aν θες ν' ακούσεις αποσπάσματα, τότε αξίζει να το ακούσεις σε mp3 στα 320 kbps.. it's your choice anyway!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Δεν θα ήθελα να σου αναλύσω τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων, γιατί μάλλον δεν τα ξέρεις
ίσως έχεις και δίκιο να μην τα γνωρίζεις, μπορείς όμως να διαβάσεις λίγο για τα χαρακτηριστικά της φυλής μας
από ότι είδα είσαι σε μια ηλικία, που μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτά που έγραψες, εάν όχι ξαναδιάβασέ τα
Τα mp3 δεν είναι πάντα παράνομα, υπάρχουν και νόμιμα, όπως και flac, τα δίνουν οι εταιρίες!!!

ΥΓ. Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω (ενώ εσύ το έκανες), απευθύνθηκα σε συγκεκριμένο μέλος του forum!

Reaction score
1.815

Το βέβαιο φίλε MAD είναι οτι δεν είχα την πρόθεση να σε προσβάλλω. Το "πληκτρολόγιο" πολλές φορές είναι παρεξηγήσιμο χωρίς λόγο και αυτό συμβαίνει γιατί πίσω από μια οθόνη υπολογιστή, ο καθένας ερμηνεύει αυτό που διαβάζει με το δικό του τρόπο.
Η αναφορά μου περί "Νεοελλήνων" (και όχι περί "Ελλήνων" όπως αναφέρεις) ισχύει και ο οποιοσδήποτε που έχει το μέτρο σύγκρισης (κι εσύ μαζί μιας και είμαστε πολύ κοντά σε ηλικία), κατανοεί οτι δεν έχει σχέση η "ηθική" της σημερινής εποχής με την παλαιότερη. Εξ' άλλου αναφέρθηκα και στο θέμα της πώλησης των δίσκων..
Τα mp3 & flac ασφαλώς μπορεί κάποιος να τα αγοράσει, όπως και να τα υποκλέψει. Προφανώς δεν κατανόησες σωστά οτι "φωτογραφίζω" και τους δυο τρόπους και όχι μόνο τον ένα. Προφανώς με παρεξήγησες...:126:
Τέλος το forum είναι μια κοινότητα ανθρώπων που εκφράζοντε ελεύθερα και μπορούν να λένε τη γνώμη τους, είτε ερωτηθούν είτε όχι. Ο καθένας έχει μια άποψη και είναι σεβαστή. Κατάθεσα τη δική μου, όπως και άλλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο, όπως και ο Κος Κόγιας που απευθύνθηκε η ερώτησή σου.
Όλοι μας εδώ ασχολούμαστε με το χόμπυ μας και καλό θα ήταν να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνεύσεις που δεν ισχύουν...
Δε νομίζω οτι λέμε κάτι διαφορετικό και οι δύο.
Φιλικά πάντα..:403:

Reaction score
2.224
Πάντως έχω την αίσθηση ότι υπάρχει εναλλακτική επιλογή, το μεταχειρισμένο. Εδώ έχεις όλα σχεδόν τα πλεονεκτήματα του αυθεντικού βινυλίου (πλην ενδεχομένως της ηχητικής ποιότητας). Άραγε στην περίπτωση αυτή θίγεται το περί νομοτυπίας αίσθημα; (γιατί η τσέπη του δημιουργού θίγεται όσο και με το mp3)

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Το βέβαιο φίλε MAD είναι οτι δεν είχα την πρόθεση να σε προσβάλλω. Το "πληκτρολόγιο" πολλές φορές είναι παρεξηγήσιμο χωρίς λόγο και αυτό συμβαίνει γιατί πίσω από μια οθόνη υπολογιστή, ο καθένας ερμηνεύει αυτό που διαβάζει με το δικό του τρόπο.
Η αναφορά μου περί "Νεοελλήνων" (και όχι περί "Ελλήνων" όπως αναφέρεις) ισχύει και ο οποιοσδήποτε που έχει το μέτρο σύγκρισης (κι εσύ μαζί μιας και είμαστε πολύ κοντά σε ηλικία), κατανοεί οτι δεν έχει σχέση η "ηθική" της σημερινής εποχής με την παλαιότερη. Εξ' άλλου αναφέρθηκα και στο θέμα της πώλησης των δίσκων..
Τα mp3 & flac ασφαλώς μπορεί κάποιος να τα αγοράσει, όπως και να τα υποκλέψει. Προφανώς δεν κατανόησες σωστά οτι "φωτογραφίζω" και τους δυο τρόπους και όχι μόνο τον ένα. Προφανώς με παρεξήγησες...:126:
Τέλος το forum είναι μια κοινότητα ανθρώπων που εκφράζοντε ελεύθερα και μπορούν να λένε τη γνώμη τους, είτε ερωτηθούν είτε όχι. Ο καθένας έχει μια άποψη και είναι σεβαστή. Κατάθεσα τη δική μου, όπως και άλλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο, όπως και ο Κος Κόγιας που απευθύνθηκε η ερώτησή σου.
Όλοι μας εδώ ασχολούμαστε με το χόμπυ μας και καλό θα ήταν να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνεύσεις που δεν ισχύουν...
Δε νομίζω οτι λέμε κάτι διαφορετικό και οι δύο.
Φιλικά πάντα..:403:
Μία τέτοια εξήγηση είναι αποδεκτή! έχεις απόλυτο δίκιο για το πληκτρολόγιο! όσο για το κατέβασμα και τα περί πνευματικών δικαιωμάτων, τα συζητάει ο μισός πλανήτης, εννοώ ότι είναι μεγάλο θέμα προς συζήτηση, απλά ρώτησα μια γνώμη για το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή της μουσικής, και από περιέργεια ασφαλώς, όταν έχουμε κάποιο δίσκο αναφοράς, πώς θα είναι
εάν το ακούσουμε σε άλλου είδους μέσο! γιατί τα flac από ότι ξέρω δεν είναι απωλεστική συμπίεση, και όλοι
λένε τα καλύτερα!!! Απλά ήθελα μια γνώμη από κάποιον που ''γνωρίζει''.
Πάντα φιλικά, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε (και δεν πρέπει) αντίθετα έχουμε αρκετά που μας ενώνουν!

Reaction score
2.224
Re: Απάντηση: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

πώς θα είναι
εάν το ακούσουμε σε άλλου είδους μέσο! γιατί τα flac από ότι ξέρω δεν είναι απωλεστική συμπίεση, και όλοι
Εξαρτάται από τα μέσα αναπαραγωγής. Δε θέλεις π.χ. να ακούσεις σύγκριση μεταξύ mp3 320 από την onboard κάρτα ήχου και καινούριου βινυλίου στο (κυριολεκτικά) φτωχό μου σύστημα. Αρκετά φτωχό ώστε το mp3 να μην έχει ακουστή διαφορά από το αντίστοιχο flac, και παρόλα αυτά έτη φωτός καλύτερα από το δίσκο. Βέβαια αν και το δικό μου πικαπάκι έπαιζε με denon 160 και phono stage της προκοπής ενδεχομένως να ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Προσωπικά είμαι αναλογικός τύπος, αλλά 50 ευρώ για έναν δίσκο δεν........ αυτή την στιγμή, γι' αυτό ρωτάω τον Κώστα
που παρεμπιπτόντως γιορτάζει σήμερα (Χρόνια Πολλά Κώστα!) να μου πει εάν αξίζει να τον ακούσω σε mp3 320 kbps!
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην γνώμη του!
Κοίταξε, εάν το mp3 είναι συμπιεσμένο με σύγχρονο και καλό codec (λέγε με LAME), το αποτέλεσμα είναι πέραν πάσης κριτικής, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Και λέω "σχεδόν", διότι υπάρχουν κάποιες ελάχιστες, (με τυπικό παράδειγμα το χειροκρότημα), όπου η απωλεστική συμπίεση ακούγεται αμέσως και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια. Το ίδιο αποτέλεσμα στο χειροκρότημα φέρνει και το "κατέβασμα" ενός αρχείου από επίπεδο studio master σε red book, ειδικά με την πρόσθεση αξιόλογου dither. Πάντως, το θέμα του mp3 έχει πλέον ακαδημαϊκή σημασία, εκτός αν μιλάμε για φορητές συσκευές.

Όσον αφορά τη σύγκριση του ενός φορμά με το άλλο, τα ηχητικά αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα, διότι προέρχονται από διαφορετικό master. Θέλω να πω δηλαδή, πως συγκρίνοντας τυφλά το άκουσμα ενός ασυμπίεστου αρχείου και του αντιστοίχου κομματιού σε βινύλιο, ξεχωρίζουν αμέσως το ένα από το άλλο, αφού έχουν διαφορετική ισοστάθμιση - χώρια ο θόρυβος επιφανείας που προδίδει αμέσως το βινύλιο. Ασφαλές συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί μόνον με ψηφιακό αντίγραφο του συγκεκριμένου αντιτύπου βινυλίου, όπου σε τυφλή σύγκριση τα πράγματα είναι αμφίρροπα, στο όριο του στατιστικού σφάλματος.

(Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές).

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Αυτήν την απάντηση περίμενα! πολύ αναλυτική, δεν είμαι ικανός (λόγω ηλικίας) να κάνω καμία σύγκριση
γι' αυτό και ήθελα απλά να ξέρω, ευχαριστώ τον Κώστα για την απάντηση!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

...δεν είμαι ικανός (λόγω ηλικίας) να κάνω καμία σύγκριση...
Τουναντίον. Βέβαια, δεν λέω πως έχεις την ίδια ακουστική οξύτητα με έναν 22χρονο, αλλά ένας υγιής 55άρης ακούει μια χαρά. Άλλωστε, ο εγκέφαλος τελεί υπό συνεχή "εκπαίδευση", προσαρμοζόμενος στην φυσιολογική μηχανική φθορά των ώτων, (και τη χημική φθορά των ακουστικών νεύρων).

Όταν με το καλό φτάσεις τα 80, το ξανασυζητάμε. :144:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Συγνώμη βρε Κώστα, έπρεπε να γράψω ότι μου είπε ο γιατρός (λόγω ηλικίας και λόγω ειδικής εργασίας) έχετε πρόβλημα κύριε!
το οποίο δεν διορθώνετε!!!
Φαντάσου τώρα έναν άνθρωπο, που προτιμά να ακούει μουσική παρά, οτιδήποτε άλλο, να ακούει κάτι τέτοιο! τέλος πάντων,
ευχαριστώ και πάλι για την ανάλυσή σου, και τον κόπο που έκανες να μου απαντήσεις!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.477

Καπάκι σε χρώμα ΚΑΦΕ που θα βρω ρε παίδες?:203:

Το καπάκι που μπορεί να μπει είναι στις ίδιες διαστάσεις με αυτό του Technics 1200/1700 MK2....
Σταμάτη, αν το καπάκι που ψάχνεις θες να είναι κατασκευασμένο από plexiglass, ξέρω ότι υπάρχει ένα μέλος στο forum το οποίο είναι επαγγελματίας στην επεξεργασία plexiglass. Αν ενδιαφέρεσαι, θα πρέπει θυμηθώ ποιος είναι....
Αμα είναι έτσι όπως τον λες... για θυμήσου!:144:
Ωστόσο, έχω ρίξει και 2-3 mail στα τζιμάνια του lencoheaven, μπας και τους περισσεύει κανένα γνήσιο, από τις μοντιφιές τους...:116:
Σταμάτη, καλημέρα. Δες εδώ.

Reaction score
1.815

Eνδιαφέρον site! Δυστυχώς δεν ανοίγει καθόλου το δεύτερο link του ποστ..

Σ' ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση!!!

Καπάκι βρέθηκε! Μου έδωσε το δικό του ο φίλος Γιώργος (gzanias)!!!!
O Γιώργος είναι ένα από τα παιδιά που ανήκουν ως μέλη και στο Lencoheaven...:610:
Μόλις είδε οτι αναζητάω καπάκι, μου έστειλε αμέσως pm..

Γιώργο σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την κίνηση αυτή!:624:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.477

E, μιας και βρέθηκε καπάκι, δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες, τι κάθεσαι; :105:

Reaction score
1.815

Θέλω να το πάω για γυάλισμα και να του φτάξω ένα ραγισματάκι μικρό στον πίσω μεντεσέ του, καθώς και ένα σημαδι που έχει μπροστά στο καπάκι, που προκλήθηκε από κάποια πηγή θερμότητας.
Δύσκολο το project, αλλά πιστεύω οτι θα τα καταφέρω!

Συνήθως τα καπάκια του Lenco πάσχουν από ραγίσματα ή σπασίματα στους μεντεσέδες.. Είναι το αδύνατο σημείο τους, δεδομένου οτι ασκείται πίεση ανοίγοντας το καπάκι και μια απότομη κίνηση προκαλεί ζημιά.

Έχω την εντύπωση (δεν το έχω ψάξει ακόμα) οτι θα φτιαχτεί. Αν ασχοληθεί κάποιος "μάστορας" στα plexiglass, σίγουρα θα το επαναφέρει, αν όχι στο 100%, τουλάχιστον θα το φέρει σε πολύ καλά επίπεδα!
Αύριο, μεθαύριο θα το πάω σε κάποιον που ασχολείται μόνο με plexiglass. Η συγκεκριμένη επιχείρηση, μου έφτιαξε εξ' αρχής το μπροστινό μέρος της οθόνης, από ένα tuner της Pioneer (TX-720L), η οποία είχε κάποια ανομοιομορφία. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί είχε κοψίματα για τα κουμπιά του και χρησιμοποίησε laser, έχοντας την πρωτότυπη που του είχα δώσει..:116:

Εδώ το Tuner με τη διορθωμένη οθόνη. Καταλαβαίνεις τι έκανε ο Θεός για να πέσει ακριβώς στα κοψίματα των 9 κουμπιών του...

Reaction score
1.815

Παλαβωμένεεεεεεεε:107:
Αφού με ξέρεις... είμαι άρρωστος με την καλή εμφάνιση και τη λειτουργία τους!!:609:

Reaction score
1.815

Στο LENCO L-75, υπάρχει υποδοχή για σύστημα καθαρισμού του δίσκου.
Τι καλύτερο λοιπόν από μια αναζήτηση στο ebay για ένα γνήσιο γκατζετάκι?

Έπειτα από μια αναζήτηση περίπου τριών(!) μηνών, ήρθε το πολύ σπάνιο και δυσεύρετο Audiocleanica Arm AT-6001 της Audio-Technica!
Και πραγματικά από ..."φάρδος", βρέθηκε σφραγισμένο στην αρχική του συσκευασία!!

Reaction score
1.815

Χωρίς να χάσω χρόνο, μιας και ήμουν ανυπόμονος, το τοποθέτησα στη θέση που το περίμενε!
Enjoy!!

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.869
Members