Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 47LH9000
Συμφωνώ με το hardware calibration αλλά αυτό που έγραψα και είπαν στο αμερικάνικο forum είναι ότι προυπάρχουν ρυθμίσεις στη θέση expert 1 από το εργοστάσιο. Εννοείται ότι οι ρυθμίσεις του cnet και όλων των άλλων θα είναι διαφορετικές αφού κάνουν hardware calibration διαφορετικών panels.Όσον αφορά τις ρυθμίσεις είδα σε άλλο forum ότι προυπάρχουν ρυθμίσεις IRE 100 στο expert 1. Ευτυχώς, αν και τις είχα κάνει reset, υπήρχαν στη μνήμη σε άλλο HDMI port και έτσι τις αντέγραψα απ' εκεί. Χρησιμοποίησα και τον picture wizard με μερικές αλλαγές και έχω μια πάρα πολύ καλή εικόνα. Δεν πρόκειται να ασχολήθω άλλο με αυτές ... ώρα να ευχαριστηθώ την τηλεόραση. :107:
Φιλε μου οι ρυθμισεις αυτες αφορουν το συγκεκριμενο πανελ της δοκιμης το δικο σου θελει αλλες ρυθμισεις .
Εκανα καλιμπραρισμα στην δικια μου με οργανο το spyder III elite και software το HCFR και ειδα οτι το τελικο αποτελεσμα μετα το καλιμπραρισμα δεν ειχα καμμια σχεση με τις ρυθμισεις του cnet και των αλλων .
Επισης θα σου πω οτι το καλιμπραρισμα ειναι αρκετα δυσκολο καθως το local dimming δινει λαθος μετρησεις οταν μετρας με ανοικτο το μενου των ρυθμισεων
Αυτό που βλέπει το μάτι μου πάντως με τις προυπαρχουσες που βρήκα συν τον picture wizard είναι αρκετά ικανοποιητικό.
Μακάρι να είχα και εγώ τις γνώσεις να κάνω το δικό σου calibration.
Btw μετά το δικό σου calibration πως είναι η απεικόνιση των πολύ σκοτεινών πλάνων; Υπάρχει το λεγόμενο "black crush" ;
Δηλαδή πχ ένα μαύρο παλτό να φαίνεται τελείως μαύρο και να μην φαίνονται οι πτυχές του κτλ.