LG 47LH9000

Reaction score
0
Απάντηση: LG 47LH9000

εμένα πάντως μου έκαναν καλύτερη στα νέα μοντέλα λόγω καθυστέρησης οπότε επέλεξα ενα απο αυτά

Reaction score
8

Κάποια προσφορά καλύτερης τιμής για νέο μοντέλο λόγω καθυστέρησης δεν είχα από το κατάστημα που την είχα παραγγείλει. Ουτως η άλλως η νέα σειρά ανεβάζει αρκετά τον πήχυ στις τιμές. Οπότε από την στιγμή που ήρθε η 9000, η οποία ήταν και ο πρωταρχικός στόχος, κατέληξα σ'αυτή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα της αναμονής δεν "έψαχνα" και τα νέα μοντέλα.
Το κακό είναι ότι μέχρι τώρα έχω διαβάσει κάποια αρνητικά σημεία της νέας σειράς λόγω λέπτυνσης αλλά και χρήσης υβριδικής τεχνολογίας Edge-LEd και Local Dimming. Κυρίως η ανομοιογένεια της φωτεινότητας στην οθόνη, κάτι που με απέτρεψε να προχωρήσω στην αγορά της Samsung σειράς Β8000 και φαινομένου clouding. Πολύ όμορφη η νέα σειρά της LG και με καταπληκτικά χαρακτηριστικά αλλά νομιζω πως το local dimming της LH9000 είναι κατάτι καλύτερο.
Την πορεία της σειράς του 2010 θα την δείξουν τα reviews που θα έρθουν και η προτίμηση και τα σχόλια των μελλοντικών αγοραστών.
Τέλος πάντων. Ολα είναι υποκειμενικά. Το θέμα είναι να ευχαριστηθείτε την επιλογή σας.
Εγώ τουλάχιστον ευχαριστιέμαι όλο και περισσότερο την LG μου!!!

Reaction score
0

Παιδιά βοήθεια!!!!!
Άνοιξα σήμερα την TV και δεν ανταποκρίνεται στο τηλεχειριστήριο (και με καινούργιες μπαταρίες). Πατώντας αλλαγή καναλιών πάνω-κάτω ή ένταση πάνω-κάτω, η tv προχωράει τα κανάλια προς τα πάνω μόνο. Πατώντας MENU ή Q.MENU ή GUIDE κάνει mute, με το return ή το guide χαμηλώνει τον ήχο και διάφορα άλλα κουλά. Τα χειριστήρια στο πλάι της τηλεόρασης δουλεύουν. Από εκεί έκανα επαναφορά εργοστασιακών αλλά τίποτα. Έχω το firmware 3.55.
Καμμιά ιδέα κανείς. Please……………..

P.S. Δεν φταίει το τηλεχειριστήριο, γιατί και με αυτό του dvd που είναι LG και μέχρι χθες το βράδυ δούλευε με την TV, σήμερα κάνει το ίδιο και με αυτό.
P.S. Και κάτι ακόμα. Πρόσεξα ένα pixel που είναι μόνιμα κόκκινο. Γνωρίζει κανείς αν το καλύπτει η εγγύηση.

Reaction score
0
παιδια υπαρχει ακομα αυτη πουθενα?

αν την βρω να την παρω?

αν οχι, ποιο ειναι το αντιστοιχο νεο μοντελο για να το κοιταξω?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.471
παιδια υπαρχει ακομα αυτη πουθενα?

αν την βρω να την παρω?

αν οχι, ποιο ειναι το αντιστοιχο νεο μοντελο για να το κοιταξω?
Δεν ξέρω

Ναι

Αντίστοιχο με την έννοια του κορυφαίου(γιατί αυτό ήταν το κορυφαίο της lg) είναι η lx 9500,αλλά ξεκινάει απ τις 47'' και η τιμή ξεφεύγει.

Reaction score
0
ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις.

Αντιστοιχο, εννοω εξισου καλο σε εικονα και σε παρομοια τιμη.
(Οχι το καθε φορα κορυφαιο)
Με τη λογικη οτι ολοι την θεωρησατε πολυ καλη τηλεοραση και σε καλη τιμη, γι΄αυτο σας εμπιστευομαι.

Οποτε θα κοιταξω να την βρω, αλλα αν καποιος νομιζει οτι υπαρχει αντιστοιχη 47αρα σε ποιοτητα εικονας και σε παρομοια τιμη, θα ηθελα να ακουσω.

Reaction score
0
κοιτα και την le8500. σα την lx αλλα χωρις 3d. βγαινει σε 42",47",55". εχει αντιθεση 9.000.000/1 αντι 10.000.000/1, 200hz αντι 400hz (200hz/ματι) και ειναι σε €1.255, €1.485, €1.960

Reaction score
0
χμ, μου πεφτει λιγο ακριβη αυτη.

Οταν ρωτησα σε καταστημα απο το τηλ μου ειπαν και για το πιο μικρο μοντελο, την 47LE5500, που ειναι 120Hz, στα 1150 μετρ, 1200 με δοσεις. Σαν τιμη με βολευει πολυ.
Led με local dimming ειναι.

Τι γνωμη εχετε? αξιζει?
πειραζει που ειναι 120Ηz αντι για 200?
εγω δεν θελω και πολλα πολλα, ουτε ψαχνω για λεπτομερειες.
Αν ειναι καλη και παιζει χωρις να πρεπει να εισαι γνωστης του αντικειμενου για να κανεις ρυθμισεις, εμενα μου αρκει.

ΥΓ
επισης να πω την αληθεια το borderless δεν μου πολυαρεσει, προτιμαω ενα μικρο κλασσικο καδρο που εχει αυτη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.471
Ρυθμίσεις θέλουν όλες οι τηλεοράσεις(και ιδανικά άλλες για κάθε χώρο) αν θέλουμε τα λεφτά μας να έχουν το μέγιστο δυνατό αντίκρισμα.Έστω και κάποιες απλές:126:

Reaction score
0

Γεια χαρά σε όλους. Σήμερα αγόρασα την LG 47LH9000 από γνωστό κατάστημα για 1098.99 ευρώ. Το έψαχνα πολύ καιρό, είχα διαβάσει πολλές κριτικές, βοήθησε και το FORUM εδω πάρα πολύ και τελικά το αποφάσισα. Ήμουν ανάμεσα σε αυτή και την SL8000. Δυστηχώς επειδή βρίσκομαι στο εξωτερικό δεν μπόρεσα να τις δω και τις 2 να παίζουν live μπροστά μου. Τελικά προτίμησα, την καλύτερη εικόνα παρά το καλύτερο design. Αφήστε που τρόμαξα λίγο από σχόλια αρκετών σε πολλά site, για τις αντανακλάσεις της SL8000. Το μόνο κακό είναι ότι θα γυρίσω Ελλάδα σε κανενα μήνα και μέχρι τότε θα μείνει στο κουτί.... :105:

Reaction score
0

καλησπερα παιδια. Μηπως γνωριζει κανεις εαν η LH 9000 παιζει απο το usb mkv?

Reaction score
32

Διαβάζει σκληρό (ntfs) ή πρέπει να είναι φοραμαρισμένος αλλιώς.
Ελληνικους υπότιτλους υποστηρίζει?

Reaction score
1
Re: Απάντηση: LG 47LH9000

Διαβάζει σκληρό (ntfs) ή πρέπει να είναι φοραμαρισμένος αλλιώς.
Ελληνικους υπότιτλους υποστηρίζει?
ναι, υποστηριζει εξωτ.ελλ.υπότιτλους, και διαβάζει σκληρό Ntfs.

Reaction score
1
Είμαι από χθες κάτοχος της!!!!!!
(εχει και τα καλά του ο γάμος!)! (gift)!!!
Λοιπόν, περαν του ότι η εικόνα της ειναι καταπληκτική, (ειδικά στα ψηφιακα της ερτ, ειναι ψαρωτικη), εχω κάποια θεματάκια, τα οποία και θέλω να μοιραστώ μαζί σας!
Φαντάζομαι λόγω των 200Hz, υπάρχει ενα πρόβλημα πολύ μικρού ασυγχρονισμού μεταξύ ήχου εικόνας, στα αναλογικά κανάλια!
Επίσης, είναι σα να πηγαίνουν όλα στο fast forward του dvd player (στην 1η σκαλα,τη μικρη)!
Γιατί όμως όλοι επιμένουν οτι τα Hz ειναι το πιο σημαντικό πράγμα?

2ο θεματάκι που έχω, ειναι ο σχεδόν κακός ήχος που εχω σε blueray!
Ενώ ο ήχος της τηλεόρασης ειναι κανονικός, σε blueray απο εξωτ.σκληρό, ειναι κακός, και πολύ χαμηλός! Τι κανουμε? πρεπει να ρυθμίσω κάτι?

Και τέλος, το 3ο θεματακι, ειναι ότι το home cinema Μου, ειναι παλιό, και βγαζει μόνο coaxial, ενώ η τηλεόραση δε δέχεται coaxial! Any suggestions?

Reaction score
0

Καλησπέρα Ανδρέα,

Δεν έχω διπιστώσει το θέμα του μη συνχρονισμού στα κανάλια. Μήπως σου δημιουργείται αυτή η αίσθηση επειδή μπορεί να έχεις συνηθήσει σε διαφορετική τηλεόραση? Στην LG η κίνηση είναι πιο ομαλή, ιδίως όταν έχεις ενεργοποιήσει στο υψηλό τα 200hz (όπως αναφέρεται στο μενού.) Με την χρήση του το μόνο που θα παρατηρήσεις είναι κατά τόπους ένα ghost effect στις γρήγορες σκηνές.

Οι ταινείες που παρακολουθείς σε blue ray από εξωτερικό σκληρό υποθέτω πως είναι αρχεία mkv σωστά? Αυτά τα αρχεία συνοδεύονται με τον ήχο ανάλογα με το πως το έχει κωδικοποιήσει αυτός που έχει κάνει το rip. Δηλαδή μπορεί να είναι stereo(mp3) ή AC3 ή AAC όπως και σε άλλες κωδικοποιήσεις. Εάν είναι DTS η TV δυστηχώς δεν το βλέπει. Στην περίπτωση που είναι πολυκάναλος ο ήχος του αρχείου τότε είναι λογικό και σωστό να ακούγεται χαμηλότερα από την τηλεόραση. Θα πρέπει να την συνδέσεις ψηφιακά με έναν ac3 (dolby dig) ενισχυτή, το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Γενικότερα για να αυξήσεις την ένταση του ήχου σε ένα αρχείο Mkv θα πρέπει να επέμβεις με κάποιο σχετικό software.

Οι συνδέσεις optical Με coaxial γίνονται με μετατροπέα που υπάρχει στο εμπόριο.

Reaction score
1
darioj, δεν κόβω το χέρι μου ότι ο μη συγχρονισμός ήχου και εικόνας είναι έντονος, αλλά μου φαινεται συνέχεια ότι εχει καποια ελάχιστα δεκατα διαφορα!
Οπότε, εσύ συστήνεις 200hz, και υψηλό επίπεδο ετσι ? :107:

Τωρα, σωστά υποθέτεις για το 2ο!
ειναι blueray, απο εξωτ.δισκο, και όταν την "νοικιασα" ειχε ηχο dts, τον οποία μετέτρεψα με ενα προγραμματάκι σε AC3.
Σε σύγκριση με οποιοδήποτε κανάλι λοιπόν, ο ήχος ακούγεται σχεδόν ψιθυριστα.
Η μόνη λύση σε αυτό, είναι να συνδεθεί το home cinema με τον ανάλογο αντάπτορα?
Δηλαδή, δε φταίει σε κάτι κάποια ρύθμιση στην τηλεόρασή μου ε?
(τον οποίο το πλαίσιο μου ειπε οτι δεν υπάρχιε κάτι τετοιο?)

Reaction score
0

Λόγω των ρυθμίσεων η κίνηση είναι ποιο ομαλή και φαίνεται σαν να έιναι λίγο πιο αργή η εικόνα σε σχέση με τον ήχο. Εγώ γενικότερα τα 200 τα βάζω στο χαμηλό για να μην έχω έντονα το ghosting (διπλό είδωλο) σε ορισμένες γρήγορες σκηνές.

Κατά την μετατροπή του dts σε ac3 δες τις ρυθμίσεις του software, σίγουρα θα έχει επιλογή για ενίσχυση του σήματος. Δεν θα έπρεπε να ακούγονται ψιθυριστά. Χαμηλότερα ναι αλλά όχι ψυθιριστά.

Εάν δεν σε ενδιαφέρει η σύνδεση με ενισχυτή για να ακούς πολυκάναλα τότε την μετατροπή να την κάνεις σε Mp3 στερεο όχι ac3. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Κάνε μια δοκιμή. Δοκίμασε και άλλο software επίσης, δεν είναι λάθος της τηλεόρασης.

Για να συδεθείς ψηφιακά υπάρχει τέτοιος converter, αλλά όχι σίγουρα στο πλαίσιο.
δοκίμασε εκεί http://www.emimikos.gr/
έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο forum. Επίσης υπάρχει και σε ebay.

Reaction score
1
Σχετικά με το converter Thanks a lot!
Θα δοκιμάσω να ψάξω να το βρω asap, ώστε να δω αν θα βελτιωθεί αισθητά ο ήχος μου!
Μεχρι τότε, θα κανω μια μικρή δοκιμή, να το μετατρέψω σε mp3...
(τώρα, πρέπει να παω σχεδον στο 60, για να ακουω ΨΙΛΟνορμαλ)!

Για τα 200hz, θα τα ενεργοποιήσω παλι! :116:

(εχεις να προτείνεις κάποιο software που να σε αφήνει ικανοποιημένο?)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.407
Members
38.698
Νεότερο μέλος
Spiromag