Marantz AV receivers

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Το 90% που γράφεται εδώ να ξέρετε έχει ετοιμάσει IEC Room για τις ακροάσεις του...
Δικό σου σενάριο......... ;)

κάποιοι που νομίζετε ότι είστε στο επίπεδο του Toole.
Επίσης δικό σου συμπέρασμα....
Κανείς εδώ δεν το παίζει Toole. Χρησημοποιεί όμως τις μελέτες του, εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Ή η θεωρία πως οι περισσότεροι από εσάς έχετε τέλειους χώρους ακρόασης.
Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Η γνώση ή η δυνατότητα συμβούλων δεν προϋποθέτει κάτι τέτοιο.
Η ανάλυση των μελετών του Toole δείχνει ότι δεν χρειάζονται μηχανήματα για να δεις αν παίζουν καλά.

αφού μιλάτε μόνο για ιδανικά κάποιοι που είστε πρώτοι και καλύτεροι στην ειρωνία, την ξερολίαση και την κριτική σε άτομα που δεν γνωρίζετε καθόλου, τι ηχεία φοράτε ρε παιδιά ? Στην χειρότερη θα πρέπει να είστε 2.4 setup με Grimm Audio ή multi-channel για τους μοντέρνους audiophile με Grimm παντού και equidistant speaker arrays...
Η καθοδήγηση που γίνεται από αυτούς που ξέρουν δεν έχει μέσα ειρωνία. Αντίθετα θα έλεγα έχει σεβασμό. Είσαι εντελώς λάθος.
Το να ρωτάς κάποιον πχ αυτά που λέω παραπάνω δείχνει σεβασμό στο χρόνο του και στα χρήματα του γιατί αν δεν ήθελε δεν θα απαντούσε καν.
Αντίθετα, σεβομένος τον ίδιο και τον κόπο του (χρήμα) που θέλει να καταθέσει προσπαθεί να βρει την καλύτερη ποιοτική λύση που να έχει νόημα (για τη χρήση και το χώρο του), που θα τον καλύψει και που θα μπορεί να αναβαθμίσει σε λογικά πλαίσια πάντα.
Αν ο ενδιαφερόμενος δεν καταλαβαίνει γιατί χρειάζεται αυτό το ηχείο, ή αυτά τα Sub, ή τόσα Sub ή οτιδήποτε άλλο δεν φταίει αυτός που του τα προτείνει. Να κάτσει να διαβάσει. Καλό θα κάνει και στον ίδιο. Αν θέλει κάτι απλό να το πει από την αρχή.
Αυτοί λοιπόν που κάθονται και ασχολούνται με όσους ψάχνουν λύσεις θα μπορούσαν να ακούνε τις μουσικές τους, να είναι μαζί με τις οικογένειες τους, να έχουν το AVSITE γραμμένο στα @@ και άλλα πολλά. Επιλέγουν όμως, επειδή ξέρουν και επειδή έχουν δαπανήσει πολύ χρόνο και χρήμα σε αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό που μπορούν άλλοι (και αυτό δεν πάει αυτόματα μόνο στο χρήμα, γιατί ο χρόνος είναι πολύ ακριβότερος από το χρήμα επειδή αυτός αν περάσει έφυγε δεν επιστρέφει, σε αντίθεση με το χρήμα που επιστρέφει), είναι εδώ και δίνουν απλόχερα τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Αυτό φίλε μου δεν είναι ειρωνία, είναι ανεκτίμητο γιατί είναι επιλογή, και γιατί τα data, μετά την υγεία και το χρόνο, ειναι ότι πιο πολύτιμο την εποχή που ζούμε.


Άλλαξε τρόπο σκέψης.

Φιλικά.
 
Last edited:

billpeppas

A/V "Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.449
Reaction score
5.549
Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να μιλάμε μόνο για τον μέσο καταναλωτή, που ζει σε πολυκατοικία, που τρώει παντόφλα κτλ κτλ. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που έχουν περισσότερες δυνατότητες.

Εχουν ποινικοποιηθεί οι μονοκατοικίες και οι ανεκτικές-συγκαταβατικές σύζυγοι; :idk:

Φορουμ ειδικού αντικειμένου (ήχος-εικόνα) είναι, πρέπει να μιλάμε για το βέλτιστο, και τι μπορεί να κάνει ο καθένας για να το πλησιάσει.
Ο μέσος καταναλωτής σε ρωτάει κατά κόρον αν όχι αποκλειστικά.
Εκτός και αν νομίζεις πως ζείς στην Ελβετία και ο κάθε ένας που θέλει να φτιάξει όπως γράφει π.χ. στο θέμα του "βασικό home cinema" έχει ΚΑΙ ΤΟ BUDGET και τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ για σύστημα με Magnepan και mono-block, room in a room σε ιδανικές διαστάσεις, απεριόριστο budget και διάθεση να κάνει τον χώρο του studio ηχογραφήσεων/speaker review.
Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν έχει τόσα φράγκα και άνεση, παίρνει τους εκάστοτε ειδικούς κατ' ευθείαν, θέλω τάδε και τάδε, τι προτείνετε, το αγοράζω, σετάρετε, ευχαριστώ.

Έρχεται παλικαράκι και ζητάει να στήσει home cinema με προβόλι, ενισχυτή και ηχεία για atmos/dts:x για το ΣΑΛΟΝΙ του, διαθέσιμο μπάτζετ σου λέει ας πούμε 4.000€ ( που οι περισσότεροι δίνουν μέχρι 2 άντε 3 χιλιάρικα, αλλά σου το κάνω πιο εύκολο και large τον τυπά ).... και εσύ πρώτη ας πούμε πρόταση που θα έκανες είναι "πάρε έναν JVC προβολέα, δύο PB-16 Ultra και έναν Anthem, και φυσικά γέμισε τον χώρο με absorbers, diffusers, "bass traps".

Θα πει ο άλλος, δεν έχω τέτοια φράγκα, θέλω κάτι απλά ικανοποιητικό να βλέπω, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος με έναν BenQ/Epson <1100€, έναν entry level Denon/Marantz/Onkyo av receiver, και ένα σετ ηχείων budget π.χ. Taga Harmony και ένα ικανοποιητικό sub, το οποίο αν του το δώσεις θα πετάει στα σύννεφα και θα ευχαριστιέται τις ταινίες του, θα αντιτάξεις ας πούμε το "πάρε τον JVC μόνο τώρα μεταχείρα στα 4000€, και σιγά σιγά κομμάτι κομμάτι το στήνεις" :D

Ωραία τα όνειρα, και εγω θα γούσταρα να στήνω συστήματα με Utopia, Magico, Grimm, Mark Levinson, Theta Digital, Arcam, Anthem, Paradigm, κλπ, αλλά δεν προτείνω σε κάθε πελάτη ή φίλο, ξεκίνα να μαζεύεις τα 10000€ για τον JVC ενώ ο άνθρωπος μετά βιάς βγαίνει πέρα, ή δεν θέλει για κανένα λόγο να δαπανήσει σοβαρά ποσά.

Όσο και να τα προτείνεις, αν ο άλλος είναι σε ΣΑΛΟΝΙ και πιθανότατα με οικογένεια ( δεν ξέρω πολλούς πιτσιρικάδες και άντε μέχρι 24-26 χρονών, να έχουν αγοραστική δυνατότητα για ας πούμε 30.000€ home cinema στην Ελλάδα ), ΔΕΝ θα βάλει ποτέ ούτε μισή μπασσοπαγίδα.
Αν καταφέρει, ΑΝ, να βάλει έστω τα ηχεία σε σχετικά καλές θέσεις και αυτό θαύμα είναι.

Το ιδανικό σπανιότατα είναι εφικτό, με ή χωρίς χρήμα.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Δεν πρόκειται να κάνω διάλογο, δεν εχει νόημα. Αναλύθηκε ήδη από άλλον.
Είσαι κακοπροαίρετος και γράφεις ανακρίβειες και κακοήθειες.

Αυτο που πραγματικά συμβαίνει εδώ, είναι πως δεκάδες μέλη εχουν πάρει συμβουλές απο όσους κατηγορείς, που τους εχουν ικανοποιήσει και ειναι ευχαριστημένοι. Με μικρά μπατζετ, πολυ μικρότερα απο αυτα που γράφεις, αλλά και με πολυ μεγάλα μπατζετ. Δεν θα αναφέρω ονόματα, η λίστα είναι μεγάλη.

Κάποιοι άλλοι γλύτωσαν μάταια έξοδα και βρήκαν φτηνότερους τρόπους που οδηγούν σε μεγαλύτερη απόλαυση.

Βγάλε την μιζέρια σου αλλού.
Απο μένα νουμεράκι.
 



billpeppas

A/V "Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.449
Reaction score
5.549
Εγκαταστάσεις κάνω, δεν έχω/δουλεύω σε κάποιο μαγαζί/εισαγωγέα του χώρου.
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Κατά την γνώμη μου, το (όποιο) forum εμπεριέχει και την πολυφωνία. Ειδικά όσο αφορά την αναζήτηση συμβουλών/ προτάσεων που πολλοί φίλοι (και εγώ) ζητάνε, η αλήθεια είναι, ότι λίγο δύσκολο να καταλάβεις τι ακριβώς ψάχνει/ ζητάει ή οραματίζεται ο άλλος από ένα σύντομο κείμενο, άρα εξ' ορισμού, οι όποιες προτάσεις γίνονται με βάση την μικρή ή μεγαλύτερη γνώση και εμπειρία του καθενός.

Η δική μου πρόταση είναι αντί να συζητάμε (τσακωνόμαστε) τι είδους συμβουλές δίνει ο καθένας, να δίνουμε περισσότεροι συμβουλές με τον τρόπο που νομίζουμε. Για παράδειγμα, ο ένας μπορεί να μου προτείνει πάρε 25 sub και την μισή GIK Acoustics μπας και γίνεις άνθρωπος, ο άλλος να πάρω αντικραδασμικά και ο τρίτος να μην κάνω τίποτα άλλο πέραν μιας μικρής αναβάθμιση στον ενισχυτή. Από εκεί και πέρα είναι θέμα του νηματοθέτη ποιον θα εμπιστευτεί και με ποια κριτήρια. Μεγάλα παιδιά είμαστε.

Από την άλλη αν δεν έχω μπει ποτέ στον κόπο να κοιτάω σχέδια, μετρήσεις, φωτογραφίες κτλ. για να σκεφτώ προτάσεις/ λύσεις για κάποιον άγνωστο, μου φαίνεται λίγο υπερβολή να κρίνω άσχημα αυτόν που το έκανε επειδή διαφωνώ με την άποψή του. Αν ήθελα ας το έκανα καλύτερα.

Στην τελική ένα μέλος του forum ζήτησε συμβουλές. Αν δεν του δώσει κανένας, χάνει το νόημα του το forum.
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Χρειαζομαστε ολες τις αποψεις , οι "αιρετικες" αυτων σαφως διαδιδονται με μεγαλυτερη ενταση ...

γιατί τα data... ειναι ... πολύτιμο την εποχή που ζούμε.
(εκανα ενα μικιο εντιτ γιατι δε συνφωνω με την "ενταση" ) ... :drinks:
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Χρειαζομαστε ολες τις αποψεις , οι "αιρετικες" αυτων σαφως διαδιδονται με μεγαλυτερη ενταση ...


(εκανα ενα μικιο εντιτ γιατι δε συνφωνω με την "ενταση" ) ... :drinks:
Καλά έκανες.
Ψάξε τώρα την Cambridge Analytica. :drinks:
 


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
στο πορνχαμπ ... ? καλη ?? :biggrin: :biggrin: :biggrin:
Γκούγκλαρε Cambridge Analytica. και άρχισε να διαβάζεις και να βλέπεις videos.

Όταν το κάνεις έλα να μου πεις την νέα σου άποψη για την σημασία των data.
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Γκούγκλαρε Cambridge Analytica. και άρχισε να διαβάζεις και να βλέπεις videos.

Όταν το κάνεις έλα να μου πεις την νέα σου άποψη για την σημασία των data.
Βρε συνφωνω μαζι σου
γιατί τα data, μετά την υγεία και το χρόνο, ειναι ότι πιο πολύτιμο την εποχή που ζούμε.
απλα μετα την υγεια θα ηθελα να βαλω την "αγαπη" ... :drinks:
 

Μηνύματα
1.702
Reaction score
982
Γνωριζεις καποιος αν οι σειρες 501x 6010x 701x εχουν διαφορα μονο στα καναλια / τελικα σταδια?
Υπαρχει διαφορα στο προενυσχητικο σταδιο ?
 


Μηνύματα
1.702
Reaction score
982
Δεν ειχα προσεξει αυτη τη διαφορα στο λογισμικο .
Αυτη τη στιγμη σκουω δικαναλο με ενα nad c356 bee και σκεφτομαι να επεκταθω σε 5.1 / 5 .2 max . Προβληματιζομαι ομως που πρεπει να φτασω ωστε ηχητικα να εχω κατι αναλογο με το nad στη μουσικη
 

Μηνύματα
1.243
Reaction score
1.871
Αν είναι εφικτό, το καλύτερο θα ήταν να ακούσεις σε δικαναλη λειτουργία τα μηχανήματα που σε ενδιαφέρουν ώστε να σχηματισεις ιδία άποψη βασισμένη στα γούστα σου και τις προτιμήσεις σου.
Προσωπικά, για να υπάρξει βελτίωση από δικαναλο ενισχυτή, με δικαναλη μουσική θα κοιτούσα από 701χ και πάνω.
Τους πολυκαναλους Nad τους έχεις υπόψιν;
 

Μηνύματα
1.702
Reaction score
982
Εχω διαβασει για τους nad αλλα μεχρι εκει. Ψαχνω στο internet μηπως και βρω κατι σχετικο που να συγκρινει καποιος την διαφορα στο hardware των marantz . Δεν εχω βρει κατι .
 

Μηνύματα
1.373
Reaction score
2.751
Kαλημέρα σε όλους, σήμερα λόγω δροσιάς είπα να κάνω μία πολύ πρόχειρη ισοστάθμιση μετά και την τελευταία προσθήκη ηχείων κι ανακάλυψα κάτι κουφό στον Marantz 7013 και δεν ξέρω αν έχει σχέση με την τελευταία αναβάθμιση αν και μου φαίνεται απίθανο, παρατήρησα λοιπόν ότι δεν ανάβει το πράσινο λαμπάκι λειτουργίας, μόνο το κόκκινο. Τον έκλεισα δύο τρεις φορές, τον έβγαλα απ το ρεύμα για πέντα λεπτάκια, τον ανάβω και τίποτα, θυμάμαι παλιότερα με το που τον άναβα έσβηνε το κόκκινο λαμπάκι κι αναβόσβηνε το πράσινο μέχρι να κουμπώσουν τα ρελαί και μετά έμενε σταθερά πράσινο, θυμάμαι καλά; Τι έγινε, κάηκε το πράσινο λεντάκι; Υπάρχει πιθανότητα η τελευταία αναβάθμιση να το έκανε αυτό; Το λεντάκι αυτό λογικά υπάγεται στο hardware της συσκευής και δεν θα πρεπε να εξαρτάται από αναβάθμιση. Δοκίμασε άλλος μετά την αναβάθμιση την εκκίνηση του ενισχυτή και να επιβεβαιώσει την λειτουργία του πράσινου λεντ για να ξέρω τι γίνεται με μένα;
 


Μηνύματα
2.377
Reaction score
3.578
Kαλημέρα σε όλους, σήμερα λόγω δροσιάς είπα να κάνω μία πολύ πρόχειρη ισοστάθμιση μετά και την τελευταία προσθήκη ηχείων κι ανακάλυψα κάτι κουφό στον Marantz 7013 και δεν ξέρω αν έχει σχέση με την τελευταία αναβάθμιση αν και μου φαίνεται απίθανο, παρατήρησα λοιπόν ότι δεν ανάβει το πράσινο λαμπάκι λειτουργίας, μόνο το κόκκινο. Τον έκλεισα δύο τρεις φορές, τον έβγαλα απ το ρεύμα για πέντα λεπτάκια, τον ανάβω και τίποτα, θυμάμαι παλιότερα με το που τον άναβα έσβηνε το κόκκινο λαμπάκι κι αναβόσβηνε το πράσινο μέχρι να κουμπώσουν τα ρελαί και μετά έμενε σταθερά πράσινο, θυμάμαι καλά; Τι έγινε, κάηκε το πράσινο λεντάκι; Υπάρχει πιθανότητα η τελευταία αναβάθμιση να το έκανε αυτό; Το λεντάκι αυτό λογικά υπάγεται στο hardware της συσκευής και δεν θα πρεπε να εξαρτάται από αναβάθμιση. Δοκίμασε άλλος μετά την αναβάθμιση την εκκίνηση του ενισχυτή και να επιβεβαιώσει την λειτουργία του πράσινου λεντ για να ξέρω τι γίνεται με μένα;
Δεν έχω κάνει το τελευταίο update.
Γενικά δεν τα κάνω αμέσως όταν βγουν..

Ευχαρίστως λοιπόν να σου πω, όταν γυρίσω σπίτι αργά το βράδυ..
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.075
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top