Matching B&W - Roksan

Reaction score
3.628
Δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν γούφερ σκληρά και γούφερ μαλακά, όπως το 15ιντσο που φοράνε τα 801. Και ούτε είναι θέμα ταχύτητας. Για επιτάχυνση πρόκειται. Αν προσθέσεις και τη γενικώτερη άγνοια και άρνηση λόγω προσωπικότητας και ηλικίας, μαζί και της χωροτακτικής μέριμνας που χρειάζονται τα μεγάλα ηχεία (κι όχι μόνον τα υπογούφερ), το πρόβλημα αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις.

Και για να σας το πω έξω απ' τα δόντια, καλύτερα και πιο απολαυστικά παίζει ένα σύστημα με ασυντόνιστο υπογούφερ, παρά ένα ζευγάρι ηχεία χωρίς μπάσα, που ακούγονται σαν τρανζιστοράκι. Ασχέτως αν ξινίζουν τα μούτρα οι φίλοι που ζηλεύουν και το κρύβουν (φίλοι να σου πετύχουν...) και οι έμποροι, επειδή βγήκατε απ' το μαντρωμένο μεσαίωνα και ψωνίσατε υπογούφερ απ' το απέναντι μαγαζί.

Βγείτε απ' τη μιζέρια ρε!
Αυτα τα τρανζιστορακια που τα πουλανε τελικα;Συνεχεια τα διαβαζω στο φορουμ αλλα τοσα χρονια δεν θυμαμαι να ακουσα ενα...

@Νίκος Τεγόπουλος το προβλημα ενσωνατωσης σαμπ ειναι πολλαπλων μετωπων.Με λιγα λογια χρειαζεσαι τουλαχιστον 2 η πολλαπλασια αυτου,ειναι δυσκολο να το κανεις να παιξει σωστα χωρις λογισμικο που θα το κανει να λειτουργησει συμφασικα και μη αλληλοσυγκαληπτικα με τα υπαρχοντα γουφερ του καθε ηχειου.

Reaction score
342
Μην μπερδεύετε τις μετρήσεις που γίνονται με A Weighting και αυτες που γίνονται με C weighting !

Ειναι φιλτρα , το Α weighting προσεγγίζει την αποκριση συχνότητας του συστηματος ακοης μας!!!!!!
Τα αυτακια μας ειναι λιγοτερο ευαισθητα στης χαμηλες συχνότητες !!!!!!:oops:
Ο θορυβος στης χαμηλες θα πρεπει να ειναι πολυ δυνατος σε db για να μας ενοχλήσει !!!!

Αυτο δείχνει το διάγραμμα του Dimi και αυτο που κάποιοι φωναζουν χροοονια .....!!!!!8-)8-)8-)8-)

Με Α weighting μετραμε οποιοδήποτε θόρυβο που προέρχεται πχ. απο μια βιομηχανική μοναδα κοντα
στο σπιτι μας , απο μια οικοδομη που χτίζετε , θορυβος που παράγεται απο μηχανηματα μέσα σε ενα
εργοστάσιο ,κ.τ.λ
θόρυβος των ελαστικών !!!! ναι μετριουνται σε Α !!!!

Το C weighting χρησιμοποιείτε για ακουστικές μετρήσεις πχ. για τον έλεγχο της έντασης σε συναυλία ,
για την ακουστικη συμπεριφορά ενος χώρου , για τον έλεγχο ηχείων , μικροφώνων κ.λ.π.
Προσεγγιζει αυτο που ακουμε η που πρεπει να ακουμε .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.333
Τέλος πάντων, η σωστή ενσωμάτωση σαμπ είναι μια αρκετά απλή υπόθεση, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον ένα ρημαδι ντιρακ.

Το έχουμε αναλύσει τόσο πολύ αυτό το θέμα της ορθής ενσωμάτωσης σαμπ, που είναι απορίας άξιο γιατί ξαναγυρνάνε σε αυτήν την καραμέλα.

Η "ταχύτητα" των μεγαφώνων των σαμπ είναι ένας γελοίος χαϊεντάδικος μύθος, ανάλογος του Πρατ, είναι καραμέλες που μοιράζονται απλόχερα στα ανοιχτά αποχαυνωμένα στόματα των χαϊεντάδων που τρέφονται με άγνοια και ανυπόστατες θεωρίες, αναπόδεικτες αλχημείες και φύκια και μεταξωτές κορδέλες.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν γούφερ σκληρά και γούφερ μαλακά, όπως το 15ιντσο που φοράνε τα 801. Και ούτε είναι θέμα ταχύτητας. Για επιτάχυνση πρόκειται. Αν προσθέσεις και τη γενικώτερη άγνοια και άρνηση λόγω προσωπικότητας και ηλικίας, μαζί και της χωροτακτικής μέριμνας που χρειάζονται τα μεγάλα ηχεία (κι όχι μόνον τα υπογούφερ), το πρόβλημα αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις.

Και για να σας το πω έξω απ' τα δόντια, καλύτερα και πιο απολαυστικά παίζει ένα σύστημα με ασυντόνιστο υπογούφερ, παρά ένα ζευγάρι ηχεία χωρίς μπάσα, που ακούγονται σαν τρανζιστοράκι. Ασχέτως αν ξινίζουν τα μούτρα οι φίλοι που ζηλεύουν και το κρύβουν (φίλοι να σου πετύχουν...) και οι έμποροι, επειδή βγήκατε απ' το μαντρωμένο μεσαίωνα και ψωνίσατε υπογούφερ απ' το απέναντι μαγαζί.

Βγείτε απ' τη μιζέρια ρε!
Μην εκνευρίζεσθε όταν διαβάζετε κάτι το οποίο δεν είναι σύμφωνο με τα "πιστεύω" σας. Οφείλω να παρατηρήσω ότι δυστυχώς συμβαίνει συχνά αυτό, το βλέπω μέσα από τις τοποθετήσεις σας στο Site. Χάνετε εύκολα την ψυχραιμία σας, με αποτέλεσμα να παρεκτρέπεστε σοβαρά (βλ. χαρακτηρισμούς ακόμα και για μέλη της οικογενείας μελών, κατ' εμέ ανεπίτρεπτον). Δε θα ήθελα να συμβεί και σε μένα αυτό. Σας γνωρίζω ότι δε σας το επιτρέπω.

"Αν προσθέσεις και τη γενικώτερη άγνοια και άρνηση λόγω προσωπικότητας και ηλικίας, μαζί και της χωροτακτικής μέριμνας που χρειάζονται τα μεγάλα ηχεία (κι όχι μόνον τα υπογούφερ), το πρόβλημα αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις."

"Ασχέτως αν ξινίζουν τα μούτρα οι φίλοι που ζηλεύουν και το κρύβουν (φίλοι να σου πετύχουν...) και οι έμποροι, επειδή βγήκατε απ' το μαντρωμένο μεσαίωνα και ψωνίσατε υπογούφερ απ' το απέναντι μαγαζί."

Δε νομίζω ότι δύνασθε να προβαίνεται σε τέτοια σχόλια επειδή μεταφέρονται ορισμένες διαπιστώσεις ανθρώπων ανά τον κόσμο που προσπάθησαν να επιτύχουν αυτό που συζητάμε και το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε την προσπάθειά τους, αναφέροντας ταυτόχρονα και τις παρατηρήσεις τους για περαιτέρω διερεύνηση.

Εις ότι με αφορά Κε Κόγια, θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι προσπαθώ πάντα - στο βαθμό που οι οικονομικές μου δυνατότητες το επιτρέπουν - να ακολουθώ όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις. Όλες. Κυριολεκτικά. Όχι άκριτα όμως, του τύπου "βάλε όσο πιο πολλά Sub μπορείς". Διευκρινίζω: δεν απορρίπτω την ιδέα, αλλά και δεν την υιοθετώ αβασάνιστα, επειδή το λέει ο Κος Κόγιας, ή όποιος άλλος.

"Βγείτε απ' τη μιζέρια ρε!"

Ναι, δυστυχώς υπάρχουν, ευτυχώς λίγα, μέλη που τους χαρακτηρίζει η μεζέρια και πρέπει με κάποιο τρόπο να βγούν από αυτή. Κρίνετε εάν και σείς είστε ένας από αυτούς.

Παράκληση: Αφήστε τους εμπόρους, στους οποίους συχνά πυκνά αναφέρεστε έξω από την συζήτηση, πολλοί εξ' αυτών κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν έχετε κανένα λόγο να μιλάτε με τόσο απαξιωτικό τρόπο γ' αυτούς.
το προβλημα ενσωνατωσης σαμπ ειναι πολλαπλων μετωπων.Με λιγα λογια χρειαζεσαι τουλαχιστον 2 η πολλαπλασια αυτου,ειναι δυσκολο να το κανεις να παιξει σωστα χωρις λογισμικο που θα το κανει να λειτουργησει συμφασικα και μη αλληλοσυγκαληπτικα με τα υπαρχοντα γουφερ του καθε ηχειου.
Γειά σου Γιάννη.

Την ίδια άποψη πάνω κάτω έχει και η Sonus Faber με την οποία είχα ανταλλαγή μηνυμάτων για το συγκεκριμένο θέμα. Αναφέρομαι σ΄ αυτή διότι τα ηχεία μου είναι κάποιο από τα μοντέλα δαπέδου της φίρμας. Σημείωσε δε, ότι έχει στη γκάμα της στόλο ακριβών και καλοφτιαγμένων (ελπίζω, δεδομένου του κύρους της) ηχείων για πολυκάναλα συστήματα. Κατέληγε ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για μια σειρά από λόγους.

Εδώ επιτρέψτε μου να τελειώσω τη συμμετοχή μου στο θέμα. Δε έχω κάτι άλλο να πω..

Reaction score
4.250
..δεν ξέρω εάν πρέπει να μπει "στο εδώ γελάμε", αλλά σίγουρα είναι ένας πολύ ενδιαφερον ισχυρισμός, που μπορεί να έχει βάση. Σαφώς και όλα τα μεγάφωνα δεν είναι ίδια. Δε θα έβαζε ποτέ κανείς άλλο μεγάφωνο, άλλης εταιρίας στο ένα ηχείο του, εάν για κάποιο λόγο χρειαζόταν να το αντικαταστήσει.

Το αν αυτό είναι ακουστό, είναι ένα άλλο ζήτημα. Το θέμα είναι εάν αυτό υφίσταται. Εάν ναι, νομίζω ότι αυτό δεν ισχύει όταν πρόκειται για την ίδια σειρά του συνόλου των ηχείων ενός πολυκαναλικού συστήματος, διότι θεωρούμε ως δεδομένο ότι οι προδιαγραφές των μεγαφώνων είναι ακριβώς οι ίδιες..
Νικο στα τεχνικα ηδη απαντησαν αλλοι.

Εγω θα σου πω μονο οτι παλιοτερα που ειχα ενα μικρο σαμπ οκταιντσο Sunfire (λεγανε οτι ηταν πολυ ταχυ) το χρησιμοποιουσα μονο στον κινηματογραφο. Στη μουσικη δεν μου εδινε κατι που να προκαλει εντυπωση. Ομως τοσο η τοποθετηση οσο και οι ρυθμισεις ηταν τελειως στην τυχη.

Τωρα αν ερθει καποιος να μου παρει το σαμπ που εχω (Focal Sub6 11")...θα παλεψουμε αγρια . Καμμια σχεση ο ηχος με και χωρις σαμπ. Αλλα φυσικα η τοποθετηση μονο τυχαια δεν μπορει να χαρακτηρισθει, αφου και μικρη μετατοπιση μπρος πισω η πανω κατω την καταλαβαινεις αμεσως. Εχω βρει το ιδανικο σημειο πιστευω. Το αλλο ειναι οι ρυθμισεις. Σ αυτο δεν ανακατευτηκα. Ηρθε ο Κωστας ο EAR, εκανε οτι εκανε και τελος. Εχω απαγορευτικο να πλησιασω το λαπτοπ με τις ρυθμισεις της metric.

Ειχα ακουσει αρκετες φορες αυτο που γραφεις οτι το σαμπ δεν ακολουθει τα ηχεια. Ακομη και σε ηχεια πχ της Martin Logan (τα ηλεκτροστατικα τα μεγαλα) ειχα διαβασει οτι το γουφερ δεν ανταποκρινοταν σωστα στην μοναδα του ηχειου. Ομως δεν υπαρχει λογος να μπουμε σε τετοιες συζητησεις.

Απο το δικο μου σαμπ ισως να μην βγαλεις το απολυτο συμπερασμα, επειδη το σαμπ ειναι στη μεση και τις περισσοτερες φορες οι χαμηλες συχνοτητες ερχονται απο τη μεση. Αρα το ματι μπορει να σου δωσει λαθος αισθηση (ψευδαισθηση). Ομως αν ακουσεις στου Κωστα τα σαμπ που ειναι 4 και ειναι στις ακρες κοντα στις γωνιες τοτε δεν θα το πιστευεις οτι απο εκεινες τις ντουλαπες βγαινει ηχος. Για μενα αυτο ειναι και το πλεον εντυπωσιακο στο συστημα του Κωστα. Ειναι αλλο πραγμα να διαβασεις και να περιμενεις μια επιβεβαιωση καποιας θεωριας κι αλλο να τ ακουσεις στην πραξη. Απλα χανει νοημα μετα η οποιαδηποτε συζητηση περι σαμπ και ενσωματωσης στο συστημα.

Ετσι προσωπικα ειμαι απολυτως πεποισμενος οτι σωστα ρυθμισμενο σαμπ χανεται, γινεται ενα με τα ηχεια τα συμπληρωνει επαξια. Οποτε μετα απολαμβανεις ολα υπολοιπα τα πλεονεκτηματα .

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Όχι άκριτα όμως, του τύπου "βάλε όσο πιο πολλά Sub μπορείς". Διευκρινίζω: δεν απορρίπτω την ιδέα, αλλά και δεν την υιοθετώ αβασάνιστα, επειδή το λέει ο Κος Κόγιας, ή όποιος άλλος.
Μμμμμ, ναι, μόνο που δεν το λέει ο Κόγιας, αλλά επιστήμονες της ακουστικής.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Νικο στα τεχνικα ηδη απαντησαν αλλοι.

Εγω θα σου πω μονο οτι παλιοτερα που ειχα ενα μικρο σαμπ οκταιντσο Sunfire (λεγανε οτι ηταν πολυ ταχυ) το χρησιμοποιουσα μονο στον κινηματογραφο. Στη μουσικη δεν μου εδινε κατι που να προκαλει εντυπωση. Ομως τοσο η τοποθετηση οσο και οι ρυθμισεις ηταν τελειως στην τυχη.

Τωρα αν ερθει καποιος να μου παρει το σαμπ που εχω (Focal Sub6 11")...θα παλεψουμε αγρια . Καμμια σχεση ο ηχος με και χωρις σαμπ. Αλλα φυσικα η τοποθετηση μονο τυχαια δεν μπορει να χαρακτηρισθει, αφου και μικρη μετατοπιση μπρος πισω η πανω κατω την καταλαβαινεις αμεσως. Εχω βρει το ιδανικο σημειο πιστευω. Το αλλο ειναι οι ρυθμισεις. Σ αυτο δεν ανακατευτηκα. Ηρθε ο Κωστας ο EAR, εκανε οτι εκανε και τελος. Εχω απαγορευτικο να πλησιασω το λαπτοπ με τις ρυθμισεις της metric.

Ειχα ακουσει αρκετες φορες αυτο που γραφεις οτι το σαμπ δεν ακολουθει τα ηχεια. Ακομη και σε ηχεια πχ της Martin Logan (τα ηλεκτροστατικα τα μεγαλα) ειχα διαβασει οτι το γουφερ δεν ανταποκρινοταν σωστα στην μοναδα του ηχειου. Ομως δεν υπαρχει λογος να μπουμε σε τετοιες συζητησεις.

Απο το δικο μου σαμπ ισως να μην βγαλεις το απολυτο συμπερασμα, επειδη το σαμπ ειναι στη μεση και τις περισσοτερες φορες οι χαμηλες συχνοτητες ερχονται απο τη μεση. Αρα το ματι μπορει να σου δωσει λαθος αισθηση (ψευδαισθηση). Ομως αν ακουσεις στου Κωστα τα σαμπ που ειναι 4 και ειναι στις ακρες κοντα στις γωνιες τοτε δεν θα το πιστευεις οτι απο εκεινες τις ντουλαπες βγαινει ηχος. Για μενα αυτο ειναι και το πλεον εντυπωσιακο στο συστημα του Κωστα. Ειναι αλλο πραγμα να διαβασεις και να περιμενεις μια επιβεβαιωση καποιας θεωριας κι αλλο να τ ακουσεις στην πραξη. Απλα χανει νοημα μετα η οποιαδηποτε συζητηση περι σαμπ και ενσωματωσης στο συστημα.

Ετσι προσωπικα ειμαι απολυτως πεποισμενος οτι σωστα ρυθμισμενο σαμπ χανεται, γινεται ενα με τα ηχεια τα συμπληρωνει επαξια. Οποτε μετα απολαμβανεις ολα υπολοιπα τα πλεονεκτηματα .
Καταλαβαίνω Βασίλη, καταλαβαίνω απολύτως τι μου λες. Έχεις δικιο, είναι άλλο πράγμα να διαβάζεις, και άλλο πράγμα να ακους. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση..

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
πρεπει να ξαναρωτησω για αντικειμενο σπουδων μου φαινεται...

και αν καποιος με προβλημα στο ρελαντι του αυτοκινητου θα πηγαινε σε φιλη νοσοκομα να ζητησει τεχνικη βοηθεια οταν η ιδια δεν ξερει τι ειναι καν κινητηρας

Reaction score
30.455
πρεπει να ξαναρωτησω για αντικειμενο σπουδων μου φαινεται...

και αν καποιος με προβλημα στο ρελαντι του αυτοκινητου θα πηγαινε σε φιλη νοσοκομα να ζητησει τεχνικη βοηθεια οταν η ιδια δεν ξερει τι ειναι καν κινητηρας
Το ρυθμίζει το ρελαντί!!

61-QsWcfU1L._AC_UX679_.jpg

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523