Matching B&W - Roksan

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.275
Με τέτοιους χρόνους αντήχησης, με φλατερ εκο, με στάσιμα μέχρι να λιώσουν οι πάγοι (έχουμε δει και χειρότερα, μη σκας), με λάθος απόσταση ακρόασης και με λάθος τρίγωνο ακρόασης, δεν ξέρω καν γιατί ψάχνεις για ενισχυτή, δεν έχει νόημα αδερφάκι μου.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι αυτό που είπε ο Κογιας, κόψε στη μέση την απόσταση ακρόασης και φτιάξε ένα ισόπλευρο (όχι ισοσκελές) τρίγωνο ακρόασης.

Το δεύτερο που πρέπει να κάνεις, είναι να τοποθετήσεις στις πρώτες ανακλάσεις των Τουίτερ, κάποια απορρόφηση, κάτι που να συμμαζέψει τις έντονες πρώτες ανακλάσεις, να κόψει το φλατερ εκο, να μη μετράς στους χρόνους αντήχησης εκείνες τις υψηλές τιμές (πάνω από 1 δευτερόλεπτο) στα 4 και 8κ, όπου ρε φίλε είναι 5 δευτερόλεπτα γκελ, δεν υπάρχει μιλάμε χαμός. Αυτό αγαπητέ, πρέπει να κατέβει εκεί που είναι και τα άλλα, στα 0.5-0.6 δευτερόλεπτα.

Το τρίτο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να πάρεις 4 σαμπ, μικρά, 8" ή 10", δε θες τίποτα τρομερό ή ακριβό, και να τα τοποθετήσεις στις 4 άκρες του χώρου ακρόασης, ώστε να αλληλοακυρώνονται οι παπαριές του χώρου σου και να ακούσεις και κάποιο μπάσο της προκοπής, έστω στη δεύτερη οκταβα.

Αυτά.

Ποιος ενισχυτής; Δε χρειάζεται να ασχοληθείς με ενισχυτή. Λάθος κατεύθυνση.

Θα χρειαστεί να δεις πως θα ενσωματώσεις σωστά τα 4 σαμπ στο σετάπ σου, δηλαδή θα χρειαστεί ένα ρημαδι ντιρακ να κάνεις αυτό που χρειάζεται.

Αυτά χρειάζεται για να παίξουν αξιοπρεπώς εκεί μέσα μουσική. Τίποτε άλλο, κανένας ενισχυτής, ούτε καλώδια ούτε ευχέλαιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.275
ωχ ο EAR άλλαξε κατηγορία... αντί να προτείνει τα 2 ως ελάχιστα και τα 4 ως επιθυμητά... τώρα προτείνει τα 4 ως ελάχιστα... :p
Δεν φταίω εγώ, οι χρόνοι αντήχησης φταίνε.

Παίζει πάνω από 1 δευτερόλεπτο εκεί κάτω, δεν υπάρχει καμία άλλη σωτηρία από 4 σαμπ.

Αν ήταν στα 0.5-0.6 δευτερόλεπτα, θα έλεγα οκ για 2 σαμπ.

Δεν τίθεται θέμα να προτείνω μπασοπαγιδες, μεγάλου όγκου και ξέρεις, τα γνωστά, είναι σαλόνι.

Άρα, 4 σαμπ είναι μονόδρομος σε τούτη την περίπτωση.

Οι βιβλιοθήκες πίσω από τα ηχεία ή δεξερωγωτι, δεν κάνουν τίποτα χαμηλά, δεν βοηθάνε κανέναν.

C

chrispo

Guest
...το ΑΥΤΙ όταν μιλάει για στάθμες 100 plus db, δεν εννοεί στις συχνότητες 300~3 kHz , αλλά για τις χαμηλές <40hz.
Όταν πιάνεις εκεί κάτω 100~110 dB, πάνω στα μεσαία έχεις 85~90 dB max. Οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος για τα αυτιά.
Για να πιάσει και να ακούει 115-120 dB στις μεσαίες , θά πρεπε το σύστημά του να βγάζει στάθμες 150-160 dB τουλάχιστον( αδύνατον τελείως για μέσες στάθμες ακρόασεις)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.275
View attachment 173576

Επιθυμητή μέση στάθμη 100 db.
Δηλαδή η στάθμη κομπρεσέρ και πέρασμα jet αεροπλάνου...

ΩΡΛ να υποθέσω;
Αδιάβαστος να υποθέσω;

Όχι δεν υποθέτω.

Είσαι αδιάβαστος.
Διάβασε, μάθε, και ξαναελα αν θες.

Επίσης, μην κόβεις "πονηρά" το "πυκνή κίνηση αυτοκινήτων" και μην αφήνεις για λόγους εντυπωσιασμού το "πέρασμα jet αεροπλάνου", γιατί το αεροπλάνο μπορεί να περνάει και από 5.000μ ύψος.
Στη μέση της Τσιμισκή πάντως, που περνάνε αυτοκίνητα χαμός, δεν έχασε κανένας την ακοή του.

Όλο κουτοπονηροεξυπνάδες...

Reaction score
14.770
Δεν ξέρω πού μένετε εσείς, εγώ πάντως αν παίξω στο διαμέρισμα στα 100db μέσες στάθμες τις μουσικές που ακούω, θα πρέπει να αναζητήσω νέο σπίτι.
Τωρα που έκοψε ο Χαρδαλιας τα πανηγύρια..στο ντατσουν..ακουνε μόνο

Reaction score
30.455
Όπως πάει το πράγμα βλέπω να γκρεμίζω το σαλόνι και να το ξαναχτίζω...
Δε χρειάζεται να γκρεμίσεις κάτι.
Άσε τα ηχεία σου να απέχουν 1,80 μεταξύ τους και κάτσε και εσύ στο 1,80 από αυτά να τα φχαριστηθεις.
Αυτό για αρχή.

Reaction score
4.986
Όπως και να υπολογίσεις τη μέση στάθμη, 100 db είναι υπερβολικά πολλά για τους περισσοτερους.
Θυμίζω ότι αυτό που αποτυπώνεται περισσότερο στη μουσική είναι η διαφορά
ελάχιστης και μέγιστης δηλαδή το δυναμικό εύρος.
Αν το σύστημα περιγράφει ικανοποιητικά τα σήματα χαμηλής στάθμης δεν έχεις ανάγκη τέτοια νούμερα.

gid

Reaction score
10.189
Όπως και να υπολογίσεις τη μέση στάθμη, 100 db είναι υπερβολικά πολλά για τους περισσοτερους.
Η λίστα που παρέθεσες είναι κουκουρούκου γιατί στην ίδια κατηγορία έχει πυκνή κίνηση αυτοκινήτων και κομπρεσέρ, οπότε έχασες το δίκιο σου.

Στο paper που παρέθεσα παραπάνω βρίσκει κανείς πλήθος απείρως σοβαρότερων στοιχείων, από επαγγελματίες επιστήμονες του χώρου, άτομα αλλά και οργανισμούς. Κι εκεί τα φούμαρα τελειώνουν.

Reaction score
4.986
Δεν χρειάζεται λίστα για να καταλάβεις πόσο μεγάλη στάθμη είναι τα διαφημιζομενα 100 db.
Σαφώς και οι λίστες αυτές είναι σχετικες και ενδεικτικες.
Δεν ψάχνω το δίκιο μου εδώ, απόψεις καταθέτουμε.

Reaction score
15.548
παμε 100dbια....:lolsign:

θελετε κιαλλο ;

Όπως πάει το πράγμα βλέπω να γκρεμίζω το σαλόνι και να το ξαναχτίζω...

Άσε που άρχισα να μετανιώνω που άνοιξα το θεμα...
εγω λεω .... αν εισαι ευχαριστημενος παρε τον ενισχυτη και ακου, αλλιως εμπλεξες...:)

C

chrispo

Guest
Ρε σείς ...πάρτε το χαμπάρι, το ΑΥΤΙ δεν ακούει 100 dB plus στις μεσαίες συχνότητες . Θα ήταν ΚΟΥΦΟΣ μετά και θά έπαιρνε μισό κουτί depon να συνέλθει.
.(.εξάλλου δε νομίζω το σύστημα του να βγάζει 130 dB στάθμες αναφοράς συνεχόμενα και όχι peak στιγμιαία...:dance2:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.275
Ρε σείς ...πάρτε το χαμπάρι, το ΑΥΤΙ δεν ακούει 100 dB plus στις μεσαίες συχνότητες . Θα ήταν ΚΟΥΦΟΣ μετά και θά έπαιρνε μισό κουτί depon να συνέλθει.
.(.εξάλλου δε νομίζω το σύστημα του να βγάζει 130 dB στάθμες αναφοράς συνεχόμενα και όχι peak στιγμιαία...:dance2:)
Στου κουφού την πόρτα.... :lol:

Τέλος πάντων, πάνω από 105 ντεσιμπέλ στα μεσαία, δεν αντέχεται, παρά μόνον στιγμιαία, κι αυτό υπό προϋποθέσεις.

Ωστόσο τα 110 και 120 ντεσιμπέλ στο μπάσο (στιγμιαίες κορυφές) είναι απολαυστικά από όλους, και χαμπάρι δε παίρνεις τη στάθμη αυτή. ;)

Πρόκειται για αθροίσματα κρουστικης, που συμπεριλαμβάνουν υπόηχους στο φάκελο ενέργειας, και δεν είναι διόλου ενοχλητικά για κανέναν. 8-)

Όποιος έχει διαφορετική "άποψη", δεν είναι σεβαστή.:gotcha:

Απλώς δε ξέρει τι λέει, δεν το έχει ακούσει ποτέ, κι ούτε το έχει μετρήσει. :fuckyou:

Να θυμίσουμε πως μια μποτιά, φτάνει τα 134 ντεσιμπέλ στιγμιαίας στάθμης στο "λάιβ", όταν κάθεσαι συ και παίζεις ντραμς ή όταν κάτσεις δίπλα σε ένα τέτοιο τύμπανο. Δε νομίζω να κουφαθηκε κανείς όταν έκατσε δίπλα σε ένα σετ ντραμς... :lol:

Άσε που δε προτείνω σε κανέναν να προσπαθήσει να βγάλει τέτοιο φάκελο ενέργειας στην κατ'οικον αναπαραγωγή, είναι αδιανόητα ακριβό το πικ να ξεπερνάει τα 130 ντεσιμπέλ στα όρια με τους υπόηχους, μη το ψάχνετε καν... 8-)

Ωστόσο, τα 115 έως 120 είναι ένα λογικό σενάριο για στιγμιαίες κορυφές (με τον κύριο όγκο της ενέργειας να βρίσκεται στις 3 πρώτες οκτάβες), και δεν είναι δα τίποτα τρομερά ακριβό για να το υλοποιήσεις, αν και με σάλιο δε γίνεται.

Προσωπικά παίζω συνήθως σε στάθμες αναφοράς (85 μέση στάθμη και κορυφές 105) και το "τέρμα τα γκάζια" είναι στα 18 ντεσιμπέλ πάνω από τη στάθμη αναφοράς, ενώ το σετάπ αντέχει να δώσει ακόμα 5-6 ντεσιμπέλ μέχρι να αρχίσουν να ανάβουν τα λαμπάκια του κλιπαρίσματος :)

Ο τερματογκαζι μπορεί και να έχει ακόμα 15 ντεσιμπέλ στο κεφάλι, πάνω από το σημείο που σε μένα "ανάβουν τα λαμπάκια". Αυτός, το θέμα "σαμπ" το έχει ...τερματίσει. :drinks:

Last edited:

Reaction score
2.316
Ο κουνιάδος μου ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πολύ υψηλές στάθμες γιατί πολυ απλά δεν ακούει καλά.Αν η μέση στάθμη πέσει περίπου στα 70 ντιμπι ας πούμε πάει στον πίνακα να σηκώσει την ασφάλεια.Εχουμε μάθει παντομίμα στο μαγαζί.

Reaction score
14.770
Ο κουνιάδος μου ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πολύ υψηλές στάθμες γιατί πολυ απλά δεν ακούει καλά.Αν η μέση στάθμη πέσει περίπου στα 70 ντιμπι ας πούμε πάει στον πίνακα να σηκώσει την ασφάλεια.Εχουμε μάθει παντομίμα στο μαγαζί.
να ηταν μονο ο κουνιαδος ...σου...ξερεις ποσα κουφαλογα εχει εκει εξω

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Αδιάβαστος να υποθέσω;

Όχι δεν υποθέτω.

Είσαι αδιάβαστος.
Διάβασε, μάθε, και ξαναελα αν θες.

Επίσης, μην κόβεις "πονηρά" το "πυκνή κίνηση αυτοκινήτων" και μην αφήνεις για λόγους εντυπωσιασμού το "πέρασμα jet αεροπλάνου", γιατί το αεροπλάνο μπορεί να περνάει και από 5.000μ ύψος.
Στη μέση της Τσιμισκή πάντως, που περνάνε αυτοκίνητα χαμός, δεν έχασε κανένας την ακοή του.

Όλο κουτοπονηροεξυπνάδες...
Οσο και να τα λετε φιλε Κωστα κι εσυ κι ο Κογιας δε βγαζετε ακρη. Εγω εχω θυμο μεσα μου, εσυ εισαι κουφος και ο Κογιας θελει γιατρο...Συνεχιστε να τους ξεστραβωνετε...>:(

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.538
Να θυμίσουμε πως μια μποτιά, φτάνει τα 134 ντεσιμπέλ στιγμιαίας στάθμης στο "λάιβ", όταν κάθεσαι συ και παίζεις ντραμς ή όταν κάτσεις δίπλα σε ένα τέτοιο τύμπανο. Δε νομίζω να κουφαθηκε κανείς όταν έκατσε δίπλα σε ένα σετ ντραμς... :lol:
Να σημειωθεί και προς ενίσχυση του πιο πάνω, ότι ο υποφαινόμενος έπαιζε drums όταν ήταν νέος (πρόβες σε υπόγειο οικίας και σε studios), για 5-6 χρόνια, έπαιξε και σε συναυλίες (κλειστοί κι ανοικτοί χώροι), ακούει τη μουσική που ακούει, έχει πάει σε πολλές συναυλίες συγκροτημάτων της μουσικής που ακούει (κλειστοί κι ανοικτοί χώροι) και σε πρόσφατο ακουόγραμμα διαφάνηκε ότι ουδένα πρόβλημα έχει.

Επιπλέον, για τις ηχητικές στάθμες κρούσης των τυμπάνων (snare drum, tom-toms, bass drums, tympani κτλ) και των πιατινιών (hi-hat, crash, ride, china κτλ), ρωτήστε και την @Rosinante, κάτι παραπάνω ξέρει.

Οπότε (γενικά), όταν μιλάτε (γενικά) για στάθμες, πρώτα να ξέρετε για τι πράγμα μιλάτε (μέση στάθμη, στάθμη κορυφής, συνεχής στάθμη κτλ) - αν δεν ξέρετε να μάθετε - και μετά να μιλάτε. Άιντε, μέχρι κι εγώ ο άσχετος, από το πολύ το μπίρι-μπίρι του @costas EAR και των υπολοίπων, κάτι έμαθα.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Εντέλει τον συμβουλεψατε τον νηματοθετη αν ταιριάζει ο roksan με τα b&w (ταιριάζει μη μασάς:thumbsup:) ή βρήκατε άλλο ένα καινούριο νήμα να το ξεσκισετε?:idk:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm