Mede8er - The Greatest Show on Earth

Reaction score
49
Απάντηση: Mede8er - The Greatest Show on Earth

Ελπίζω την Καθαρά Δευτέρα να καθαρίσω από τα τσικ-τσακ και εγώ.
Δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα.
Με ενοχλούν πολύ οι μικροδιακοπές ήχου μέσα στις ταινίες. :122:

Βασικά θα κάτσω με το mkvmerge να ελαφρώσω τα αρχεία μου (extra μπάντες και subs) που ίσως βοηήσει το μηχανάκι να δουλεύει χαλαρά

Θετικά? Πολλά :107:

• Μου αρέσει πάρα πολύ κατασκευαστικά (έφυγα από την πλαστικούρα της wd)
  • Η δομή των εισόδων με βόλεψε πολύ στο rack (έκατσε τέλεια)
  • Είναι τρομερή η απεικόνηση μετά τη χρήση του Yamj. Κόσμημα η παρουσίαση των ταινιών
  • Εικόνα ωραιότατη ακόμα και default. Ωραία χρώματα!
Η εικόνα στα Mede8er στα τελευταία 2-3 firmware updates έχει θεαματική βελτίωση,αλήθεια είναι αυτό
Σχετικά με τις μικροδιακοπές στον ήχο,όταν είχα το 400αρι στα χέρια μου δεν είχα παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα κι εγώ με coaxial το συνδέω στον ενισχυτή.

Λοιπόν.......
Μάλλον βρέθηκε το πρόβλημα με τις διακοπές ήχου
Κατά 99% δεν έφταιγε το 400Χ
Εχθές είχα έντονες διακοπές και επειδή ήταν αυξημένες σε πλήθος και μεγαλύτερης διάρκειας, σκέφτηκα πως πιθανότατα κατηγορούσα άδικα το μηχανάκι....

Άρχισα τα προσκυνάω τα μηχανήματα (πάλι)
Έβγαλα την οπτική από το PS3, και την σύνδεσα στο 400Χ
Ο ήχος ήταν ωραιότατος και το κυριότερο, χωρίς διακοπές!!!!
Μάλλον φταίει η οπτική ίνα λοιπόν.

Αγόρασα σήμερα μια οπτική ίνα από το Πλαίσιο.
Μια πανάκριβη, αλλά το κουτί της είναι υπερπαραγωγή και κάποια στιγμή θα σας το δείξω να γελάσουμε μαζί :116:

Σε καμιά ωρούλα, θα συνδέσω εκ νέου το μηχανάκι με την νέα οπτική και κατά 99% θα είμαι ΟΚ
Και προφανώς, θα ενημερώσω

Reaction score
49

Δεν ξέρω για εσάς....
Αλλά το κουτί μου θυμίζει...... στεφανοθήκη :138: :135:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Mede8er - The Greatest Show on Earth

Μου φαινεται οτι πιο πολυ κοστιζει η συσκευασια απο το καλωδιο.

Παντως ενα χιονακι εριξε και καθαρισαν ολα τα προβληματα.

Σε μενα οι δοκιμες συνεχιστηκαν. Λοιπον μου παιζει πλεον και 24/96 με το HDM to DVI. Απλα η πλακα ειναι οτι πρεπει να κανεις ρυθμιση οχι μονο στο SPDF out (που λογικα δεν θα χρειαζοταν τιποτα αλλο αφου χρησιμοποιεις coaxial -optical στην εξοδο ηχου) αλλα θα πρεπει να κανεις ρυθμιση και το HDMI Output (τωρα βεβαια μην ρωτησει γιατι δεν εχει σημασια).
Και τα δυο θα πρεπει να ειναι στο Passthrow Multi CH. Απλα οταν βλεπεις ταινια θα πρεπει να ξαναπας στο SETUP και να τα γυρνας στην αναποδη επιλογη (ουτως η αλλως μονο δυο επιλογες εχει).

Reaction score
50

χαχαχ φοβερή η οπτική ίνα, την ίδια πήρα και εγώ πριν 3-4 μέρες. Αφού λέω ότι άμα δεν παίζει θα βγάλω τα βύσματα και κάλτσα να ντύσω άλλο καλώδιο να το κάνω Hi-end :107:

Βασίλη, δοκίμασα και εγώ το M1 και όντως αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Θα δοκιμάσω την λύση που προτίνεις.
Πάντως νομίζω ότι πριν την τελευταία αναβάθμιση δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα με τα 24/96.
Η άλλη "χαζο-λύση" που βρήκα είναι να κλείνω το hdmi switcher που έχω, αλλά θα δοκιμάσω και αυτό που λές εσύ.
Κάτι φτιάχνουνε - κάτι χαλάνε αυτοί με τα fw:121:, ευτυχώς όμως έχουμε συνεχή υποστίρηξη και διορθώσεις.

ασχετο .... είναι ιδέα μου ή με το τελευταίο fw έχει γίνει πολύ καλύτερη η εικόνα?

Reaction score
4.250

............ασχετο .... είναι ιδέα μου ή με το τελευταίο fw έχει γίνει πολύ καλύτερη η εικόνα?
Ιδιως εγω που ειχα το αρχικο fw και πηγα αποτομα στο τελευταιο ειδα μεγαλη βελτιωση.

Να δοκιμασεις την λυση που προτεινω στον ηχο, ειναι λιγο κουφο, ομως ειμαι σιγουρος οτι ολα θα παιξουν οπως πρεπει.

Reaction score
0

Με το τελευταίο firm, εγώ παρατηρώ αύξηση της ταχύτητας σε πλοήγηση, μενού κλπ...

Reaction score
50

Να δοκιμασεις την λυση που προτεινω στον ηχο, ειναι λιγο κουφο, ομως ειμαι σιγουρος οτι ολα θα παιξουν οπως πρεπει.
δοκίμασα αλλά τζίφος, έβαλα και το noHDaudio & το HDaudio αλλά τίποτα.
Εβαλα και το παλιό fw4 αλλά και εκεί τίποτα.
HD audio μόνο όταν κλείσω το hdmi switch. Βέβαια λίγο με πεοράζει το όλο σκηνικό αφού έχω μόνο 2-3 αλμπουμ 96άρια αλλά θα ήθελα να φτιαχτεί κάποια στιγμή.

Δεν δοκίμασα να βγάλω το switch και να βάλω κατευθειαν την οθόνη (pc monitor) γιατί με εξυπηρετεί και προτιμώ να το έχω πάνω και ας μην έχω hd audio.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Mede8er - The Greatest Show on Earth

HD audio μόνο όταν κλείσω το hdmi switch. Βέβαια λίγο με πεοράζει το όλο σκηνικό αφού έχω μόνο 2-3 αλμπουμ 96άρια αλλά θα ήθελα να φτιαχτεί κάποια στιγμή.

Δεν δοκίμασα να βγάλω το switcher και να βάλω κατευθειαν την οθόνη (pc monitor) γιατί με εξυπηρετεί και προτιμώ να το έχω πάνω και ας μην έχω hd audio.
Αφου ανακαλυψες οτι το switcher σου κανει τη δουλεια, τι ψαχνεσαι με το 400 ?
Οταν λες HDaudio τι εννοεις ? multichannel DD truHD, DTS-MA η stereo 96/24 ?

Και μια ερωτηση : οταν εχεις το switcher on , ειναι γυρισμενο στο 400 η οχι ? ( η δεν παιζει ρολο ).

Αν ειναι στο στερεο, δοκιμασες και με αλλη οπτικη ?

Reaction score
11
Παιδια μια διευκρινιστικη ερωτηση

Εχω το 500 και το 400 και θελω να τ αναβαθμισω...

Το 500 ειναι μονιμα σε HDMI αλλα το 400 ως φορητο μπαινει απο Coaxial εως και HDMI ενιοτε....

Ποια firmwares πρεπει να εγκαταστησω (ειδικα το 400?)

Ειναι 2 ειδη για το καθενα και εχω λιγο μπερδευτει......

Reaction score
4.250

Το 500 ειναι μονιμα σε HDMI αλλα το 400 ως φορητο μπαινει απο Coaxial εως και HDMI ενιοτε....

Η Mede8er δινει αναλογα με την συνδεση το αντιστοιχο fw. Επειδη δεν γινεται να αλλαζεις ομως καθε λιγο και λιγακι fw, αποφασισε ποια συνδεση θα χρησιμοποιεις περισσοτερο και περνα το αντιστοιχο fw.

Reaction score
4.250

Δεν δοκίμασα να βγάλω το switch και να βάλω κατευθειαν την οθόνη (pc monitor) γιατί με εξυπηρετεί και προτιμώ να το έχω πάνω και ας μην έχω hd audio.
Κατ αρχην στο Mede8er 500 δεν εχω δει στο σεταπ να υπαρχουν οι επιλογες που αναφερεις (noHDaudio & HDaudio)

Να φανταστω οτι το swicher που εχεις μετατρεπει το ενα HDMI σε 2? Προφανως οταν το εχεις κλειστο δεν δινει σημα σε καμμια πηγη εικονας. Οταν το εχεις ανοικτο στελνει σε μια απο τις 2 (πχ τιβι-προβολεας.) Αν ισχυει αυτο κανε τηνπαρακατω δοκιμη. Παρε προχειρα ενα καλωδιο hdmi και συνδεσε την τιβι (πχ) με το mede8er. Εχει στο σεταπ απο το audio επιλεγμενο εκι που λεει hdmi out "passthrow" και στην coaxial αουτ παλι "passthrow"

Reaction score
0

Εάν έχεις ενισχυτή που υποστηρίζει τα νέα φορμά ήχου DTSHD TrueHD κλπ, τότε βάλε το firm incl HD audio...

Εάν έχεις παλιό και παίρνεις ήχο με οπτική ίνα ή coaxial, βάλε το no HD audio...

Reaction score
0

Ερώτηση...

Στην νέα βέρσιον του Yamj, σου βγάζει το αρχείο metadata στο folder της ταινίας...

Αν κάνεις εκεί την αλλαγή στα ελληνικά, (με notepad) πως περνάει στο about?

Reaction score
11
Να υποθεσω δηλαδη οτι αν βαλω το FW incl HD AUdio και συνδεσω το 400X σε παλιο ενισχυτη αλλα που χει HDMI θα εχω προβλημα?

(Συγνωμμη αν ακουγομαι ασχετος ....)

Reaction score
50

sorry σας μπέρδεψα λίγο,

Αποστόλη γέρασες και ξεχνας :138:, το 500 έχω

το med500 και το dvdp είναι συνδεμένα με HDMI switch & έξοδο σε pc monitor με hdmi - dvi καλώδιο (το switch είναι 3in-1out)

Λέγοντας HDauio εννοούσα 24/96 στερεο.
Δοκίμασα και τα 2 fw, και τα 2 με τις επιλογές passthrough αλλά δεν έπαιζε σωστά 24/96 ή 24/192.
Μόλις άλλαζα πηγή στο hdmi switch τότε έπαιζε σωστά το med (χωρίς διακοπές το αρχείο) και το Dac έδειχνε σωστή ένδειξη, απλά δεν είχα εικόνα :110:

H TV είναι μακρια και δεν μπορώ να το συνδέσω εκεί.
H σύνδεση με το Dac γίνεται με coax

Reaction score
50

Να υποθεσω δηλαδη οτι αν βαλω το FW incl HD AUdio και συνδεσω το 400X σε παλιο ενισχυτη αλλα που χει HDMI θα εχω προβλημα?

(Συγνωμμη αν ακουγομαι ασχετος ....)
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. απλά δεν θα έχεις ηχο HD αλλά απλό DD DTS

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Mede8er - The Greatest Show on Earth

Παιδες δεν ξερω τι θα συμβει, γιατι ο ενισχυτης μου παιζει τα παντα και ετσι δεν μπορω να κρινω.

Η λογικη ειναι η εξης :
Αν συνδεθουν με HDMI σε τηλεοραση οποιο και να βαλετε ειναι το ιδιο.

Αν εχουμε ενισχυτη με HDMI 1.3 και πανω, βαζουμε την εκδοση HD.

Αν ο ενισχυτης δεν ειναι 1.3 η δεν εχει καθολου HDMI βαζουμε την NO HD.
Το ιδιο και οταν παιζουμε με DAC.

Αυτο που πρεπει να δω ειναι τι θα συμβει αν εχουμε ενισχυτη με HDMI 1.3 , αλλα εχουμε και DAC με ξεχωριστο 2-καναλο συστημα.
Στο δικο μου συστημα με το παλιο 50αρι, με firmware HD, τα βλεπει ολα.
Δεν εχω ομως αρχεια 24/96 η 192 για να κανω τεστ.

Αν εχει καπου κανενα μικρο σε μεγεθος ντεμο μεχρι 50ΜΒ, αλλα μουσικη οχι βζιν-βζιν, πεστε μου που να το κατεβασω και να τεσταρω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos