Mede8er - The Greatest Show on Earth

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Mede8er - The Greatest Show on Earth

Σημερα εχω κι εγω θεμα με τα αρχεια 24/96. Μαλλον ειναι θεμα καιρου:116: Οταν βγαζω το καλωδιο εικονας παιζουν κανονικα.

Προφανως κατι δεν παει καλα με το fw. Απλα καποιος πρεπει να ενημερωνει την μαμα εταιρια για τα προβληματα. Ισως σε καποιο επομενο fw λυθουν. Εγω δηλωνω κουρασμενος και δεν αντεχω αλλο δοκιμες. Τα αρχεια υψηλης αναλυσης (24/96) που εχω ειναι πανω απο 400 γιγα και οπωσδηποτε θελω να τα ακουω.

Βεβαια δεν σημαινει οτι δεν μπορω κανω υπομονη καποιους μηνες μιας και απο την υπολοιπη συμπεριφορα του μηχανηματος ειμαι ευχαριστημενος

Reaction score
110

Ερώτηση...

Στην νέα βέρσιον του Yamj, σου βγάζει το αρχείο metadata στο folder της ταινίας...

Αν κάνεις εκεί την αλλαγή στα ελληνικά, (με notepad) πως περνάει στο about?
Στέλιο, δοκίμασε αν θες το tvixie, που την αλλαγή την κάνει εύκολα.

Reaction score
0
Απάντηση: Mede8er - The Greatest Show on Earth

Ευχαριστώ για την απάντηση nast αλλά το tvixie, το είχα δοκιμάσει από την αρχή, πράγματι είναι εύχρηστο προγραμματάκι αλλά το layout που βγάζει δεν συγκρίνεται με το yamj...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Mede8er - The Greatest Show on Earth

Λοιπον, μολις τελειωσα τα τεστ, με ολα τα firmware και με ολες τις δυνατες συνδεσεις και δοκιμες αρχειων.

Τα τεστ εγιναν με το 400 και το 500 με τον ada suite 7.1HD.
Τα καλωδια που εβαλα ειναι το HDMI του mede8er, ενα απλο planet waves coax και μια οπτικη no name.

Και τα δυο player ειχαν το 4.0.4 firmware και το audio setup ηταν παντου pass-through.

Αρχεια δοκιμων :
FLAC απο το 2l.no : Britten: Simple Symphony, Op. 4 στερεο 24/96 και 24/192.
Ταινια : lord of the rings, mkv 1080p, DTS-MA.

Αποτελεσματα στερεο :
med400x και στα 2 firmware
HDMI 24/96 : pass
HDMI 24/192 : pass
optical 24/96 : pass
optical 24/192 : pass

med500x και στα 2 firmware
HDMI 24/96 : pass
HDMI 24/192 : pass
optical 24/96 : pass
optical 24/192 : pass
coax 24/96 : pass
coax 24/192 : pass

Αποτελεσματα ταινιας firmware HD:
med400x
HDMI : DTS-MA
OPTICAL : DTS

med500x
HDMI : DTS-MA
OPTICAL : DTS
COAX : DTS

Αποτελεσματα ταινιας firmware NO HD :
και τα 2 σε ολες τις συνδεσεις εδειξαν DTS

Συμπερασμα :
Κατ αρχην δεν εδωσα σημασια στο θεμα ποιοτητας του ηχουν αναλογα με τη συνδεση, γιατι με το συγκεκριμενο ενισχυτη οι διαφορες ειναι μικρες και θελουν ωρα για ξεσκονισμα.

Και οι 2 εκδοσεις firmware κανουν τα ιδια.
Η ουσιαστικη διαφορα ειναι οτι μονο η εκδοση HD μπορει να δωσει τα νεα φορματ του ηχου.

Reaction score
4.247

Αποστολη το προβλημα ειναι οτι τα αρχεια την μια μερα παιζουν και την αλλη δεν παιζουν χωρις να πειραξουμε καθολου το σεταπ. Ετσι στα καλα καθουμενα. Καλωδια δοκιμασα αρκετα. Παντα οταν εχω προβλημα βαζω το Dune το οποιο τα παιζει απροβληματιστα, μεταφεροντας μαλιστα τα καλωδια του Dyne στο Mede8er. Ειναι προφανες οτι κατι αλλο συμβαινει. Ολα αυτα για αποκλειστικα και μονο αρχεια υψηλης αναλυσης (24/96, 24/192). Οταν ειναι στις καλες του το μηχανημα τα παιζει απροβληματιστα. Θεμα ποιοτητας ηχου για μενα δεν υπαρχει. Απο την στιγμη που αναλαμβανει στην συνεχεια το ντακ ολα ειναι τελεια.

Reaction score
10

Αποστολη το προβλημα ειναι οτι τα αρχεια την μια μερα παιζουν και την αλλη δεν παιζουν χωρις να πειραξουμε καθολου το σεταπ. Ετσι στα καλα καθουμενα. Καλωδια δοκιμασα αρκετα. Παντα οταν εχω προβλημα βαζω το Dune το οποιο τα παιζει απροβληματιστα, μεταφεροντας μαλιστα τα καλωδια του Dyne στο Mede8er. Ειναι προφανες οτι κατι αλλο συμβαινει. Ολα αυτα για αποκλειστικα και μονο αρχεια υψηλης αναλυσης (24/96, 24/192). Οταν ειναι στις καλες του το μηχανημα τα παιζει απροβληματιστα. Θεμα ποιοτητας ηχου για μενα δεν υπαρχει. Απο την στιγμη που αναλαμβανει στην συνεχεια το ντακ ολα ειναι τελεια.
Πιστευω οτι δεν υπαρχουν καλες και κακες στιγμες.
Κατι γινεται και δε κανει αυτο που θελουμε.

Θελω να δοκιμασεις τη διαδικασια που ανοιγεις τιε συσκευες.
Το καλο ειναι να ανοιγουν ( οπως και στο HDMI ) αντιθετα απο τη φορα του σηματος.
Στη περιπτωση σου, ενισχυτης...DAC...player.
Για κανε μια δοκιμη ετσι και μετα καντην και αλλιως.
Και πες μου τι γινεται.

Να αναφερω οτι τα δοκιμασα με το HDMI απ ευθειας στο μικρο μονιτορ που κανω τις αναβαθμισεις.
Τα 24/96 επαιξαν νερακι, τα 24/192 με βραχναδα.
Αλλα η ουσια ειναι οτι και μονα τους τα καταφερνουν να παιξουν τουλαχιστον 24/96.

Αν βρω καιρο σημερα, θα τα συνδεσω αναλογικα L/R στον λαμπατο προ της ada, που δεν εχει κανενα κυκλωμα επεξεργασιας, να δουμε τι θα κανουν το μικρο και το μεγαλο.

Αυτο που καταλαβα με τα χτεσινα τεστ ειναι οτι στο audio setup πρεπει να τα εχουμε και τα δυο passthrough.
Τωρα αν η χρηση ειναι αποκλειστικα σε τηλεοραση, ας βαλουμε το HDMI audio : downmix 2ch.

Reaction score
4.247

Αποστολη πριν απο λιγο εβγαλα τον προβολεα απο την θεση του και τον πλησιασα στον Mede8er. (Οπως ειχα γραψει, το καλωδιο Hdmi ειναι μικρο και χρησιμοποιω ενα ανταπτορα απο hdmi σε dvi).
Αυτη την φορα η συνδεση ηταν καθαρη (HDMI).

Το μηχανημα παιζει λοιπον κανονικα. Μολις βαζω τον ανταπτορα χανει το σημα υψηλης αναλυσης και το υποβαθμιζει απο 24/96 σε 48. Κι ενας φιλος που εγραψε για αντιστοιχο προβλημα με μενα, αν θυμασαι χρησιμοποιει switcher. Αυτο σημαινει πιθανοτατα το προβλημα δημιουργειται απο τον ανταπτορα. Τωρα βεβαια απο κι ως που το καλωδιο εικονας να επηρεαζει τον ηχο ειναι απο τα αξιοπεριεργα.

Αν θελεις κι εχεις την δυνατοτητα, χρησιμοποιησε κι εσυ μια τετοια συνδεση. Δηλαδη απο hdmi to dvi. Να φανταστω οτι switcher ειναι μαλλον πιο δυσκολο να βρεις. Αν τα καταφερεις να κανεις καποια τετοια δοκιμη, γραψε μας τις εντυπωσεις.

Reaction score
10

Βασιλη,

Δεν καταλαβα, το DVI το χρησιμοποιεις για το καλωδιο HDMI ειναι κοντο η γιατι δεν εχει υποδοχη HDMI ο προβολεας ???

Δυστυχως εγω δεν εχω πια κατι τετοιο. Στο σπιτι ναι, αλλα ειναι ολα ασυνδετα.

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mede8er - The Greatest Show on Earth

Βασιλη,

Δεν καταλαβα, το DVI το χρησιμοποιεις για το καλωδιο HDMI ειναι κοντο η γιατι δεν εχει υποδοχη HDMI ο προβολεας ???

Δυστυχως εγω δεν εχω πια κατι τετοιο. Στο σπιτι ναι, αλλα ειναι ολα ασυνδετα.
Το μεγαλο καλωδιο HDMI μου χαλασε προσφατα. Απο την αλλη το μονιτορ που εχω για να βλεπω τα αρχεια του σκληρου οταν παιζω μουσικη (και να μην ανοιγω τον προβολεα) εχει μονο DVI. Ετσι λοιπον εχω ενα καλωδιο HDMI πισω απο το καθε πλαιυερ περιπου στο 1,5 μετρο εκει τα περιμενει ενας ανταπτορας HDMI-DVI. Στην συνεχεια ενα καλωδιο DVI συνεχιζει στις πηγες εικονας.

Reaction score
10

Λοιπον,

ολοκληρωθηαν και τα αναλογικα τεστ.
τα εκανα μονο με το 500αρι

Παιζει και τα δυο αρχεια βουτυρο.
Να σημειωσω οτι ο προ δεν εχει DAC.

Reaction score
10

Τα player και τα στικακια, εχουν ερθει αλλα η παραδοση εχει προγραματιστει για Δευτερα.

Οσοι εχετε παραγγειλει, απο Δευτερα μεσημερι θα ειναι διαθεσιμα.

Merci...

Reaction score
207

Είπα να δοκιμάσω κι εγώ λίγο από κλασσική http://www.2l.no/hires/index.html και κατέβασα ένα αρχειάκι :105:
Δικτυακά δεν μου το "είδε" το med αλλά μόλις το πέρασα κατευθείαν στο σκληρό έπεσε μια χαρά.:111:
Τώρα διαπίστωσα ότι τα flac δεν παίζουν από δίκτυο.

Reaction score
4.247

Υποτιτλους πως μετατοπιζουμε? (πιο ψηλα η χαμηλα), γιατι την δευτερη σειρα οπου υπαρχει με το ζορι και λιγο φαντασια την βλεπω

Reaction score
0

Πατάς subtitle από το remote, και πας με δεξί βελάκι στο τετραγωνάκι που έχει την μετατόπιση πάνω-κάτω, μετά με βελάκι πάνω μετατοπίζεις όσο θες τον υπότιτλο...

Σε blurayrip ή iso όμως δεν...

Δηλ. για να τους κάνεις ότι θες πρέπει να είναι εξωτερικοί (ξεχωριστό αρχείο)...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Mede8er - The Greatest Show on Earth

Είπα να δοκιμάσω κι εγώ λίγο από κλασσική http://www.2l.no/hires/index.html και κατέβασα ένα αρχειάκι :105:
Δικτυακά δεν μου το "είδε" το med αλλά μόλις το πέρασα κατευθείαν στο σκληρό έπεσε μια χαρά.:111:
Τώρα διαπίστωσα ότι τα flac δεν παίζουν από δίκτυο.
αρ γιου σουρ ?
Λεο που εισαι ανθρωπε των δικτυων ?
:137:

να με συμπαθας αλλα εγω με δικτυα και εικονιτσες δηλωνω αμετανοητος...:203:
που θα παει ομως... θα μαθω δε θα μαθω...

Reaction score
207

Σερντενλυ σουρ,γιατί δοκίμασα κι άλλα αρχεία flac τα οποία μόλις τα πέρασα στον εσωτερικό σκληρό εμφανίστηκαν.
Νταζεντ ματερ :138: τζαστ μεντσιοντ.

Reaction score
1.458

Κατεβάζω κάποια flac τώρα να τα δοκιμάσω μέσω δικτύου στο 500x να δω,γιατί δεν το θυμάμαι αν τα είχα δοκιμάσει από δίκτυο.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.307
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Nassos Makris