Micro Seiki VF 3500 cartridge

Reaction score
8.905
Απάντηση: Micro Seiki VF 3500 cartridge

Ο Γιώργος (geovaz) στο λέει καθαρά... θα βρεθείς εκτός συχνότητας συντονισμού... γιαυτό βάλε (καλύτερα) το ξύλινο στη Seiki και το Pioneer στην Ortofon, στο ανέφερα και παραπάνω από 8,5-10gr μάξιμουμ.
Βάλε καμιά φώτο με το headshell που έχεις τώρα να δούμε... κάποιοι βραχίονες έχουν μίνινουμ απόσταση μέχρι που μπορεί να φτάσει μπροστά (πίβοτ) το βαρίδι, πχ 1-1,5cm, αναφέρει κάτι τέτοιο το μάνιουαλ?

@Γιώργο (geovaz) Χαρά στο κουράγιο σου να γράφεις...

Reaction score
1.173

Ποποοοοο παιδιά σας έχω παιδέψει πολύ.....
Θα τραβήξω φώτος και θα κάνω και ένα screenshot απο το manual και θα τα σηκώσω.

Reaction score
1.173

Specifications
Type: direct drive
Motor: brushless DC servo Hall motor
Platter: 330mm aluminium alloy diecast
Speeds: 33 and 45rpm
Speed control range: +-2%
Wow and flutter: 0.03%
Rumble: 70dB
Tonearm: static-balanced type, s-shaped pipe arm
Effective length: 221mm
Overhang: 15.5mm
Cartridge weight range: 4 to 14.5g
Dimensions: 480 x 390 x 170mm
Weight: 10kg

IMG_3589.jpg IMG_3591.jpg IMG_3590.jpg IMG_3592.jpg

Reaction score
1.173

Εδώ και ένα image από το manual.
pl530.jpg IMG_3586aa.jpg
την bronze με το HS το ξύλινο δεν τα ρύθμισα εγώ αλλά από εκεί που τα αγόρασα.

Reaction score
1.173

Μία παλιά κεφαλή την είχα ρυθμίσει με γνώμονα αυτό:
PioneerOverhangcolor1a.jpg

Είναι ακριβώς η απόσταση που λέει και στο manual εάν χρησιμοποιήσεις την συσκευή που έρχεται με το πικαπ αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν κάνει για άλλα HS εκτός του Pioneer.

Reaction score
8.905

Μία παλιά κεφαλή την είχα ρυθμίσει με γνώμονα αυτό:

Είναι ακριβώς η απόσταση που λέει και στο manual εάν χρησιμοποιήσεις την συσκευή που έρχεται με το πικαπ αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν κάνει για άλλα HS εκτός του Pioneer.
Με βάση τον γνώμονα – γεωμετρία της Pioneer αυτή είναι η ποιο σύντομη και γρήγορη ρύθμιση και ισχύει η απόσταση (49mm) για όλα τα headshell.
Δεν αγοράζεις βαρύτερο headshell πάνω από 10γρ. με τίποτα, γιαυτό βάλε (καλύτερα) το ξύλινο στη Seiki και το Pioneer στην Ortofon!

Εννοούσα πριν εάν εκεί που έχω το κόκκινο βέλος (ορίζει μινιμουμ απόσταση) εάν αναφέρει κάτι το μάνιουαλ...
Διάβαζε φίλε μου λίγο ποιο προσεκτικά τα κείμενα που σου γράφουμε.

Reaction score
1.173

Οντως βιαστικά διάβασα τις οδηγίες και συγνώμη που σας βάζω να γράφεται παραπάνω.:415:
Το manual το έχω διαβάσει αλλά δεν αναφέρει κάτι σχετικά με την απόσταση βαριδιού και βάσης που μου έδειξες. Εκανα πριν λάθος και νόμιζα πως μου έλεγες για την απόσταση στο head shell. Sorry...
Αύριο θα κάνω την αλλαγή με pioneer hs και ortofon.
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές.:403:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Μία low mass κεφαλή υψηλής ενδοτικότητας θέλει χαμηλής ενεργής μάζας βραχίονες. Ακόμα και με το headshell της Pioneer (10gr) η συχνότητα συντονισμού θα βρεθεί κοντά στα 7,5Hz, ενώ με το Jelco στα 6,9Hz (κοιτάμε μεταξύ 8-12Hz)

Ενα κατά πολύ ελαφρύτερο headshell θα μειώσει την ενεργή μάζα του βραχιονά σου. Εάν σου αρέσει η κεφαλή προσπάθησε να την υποστηρίξεις για να πάρεις τα μέγιστα.
Συμφωνω οτι αυτο ειναι το καλυτερο που μπορεις να προσφερεις στην καφαλη που εχεις.

Η χαμηλη συχνοτητα συντονισμου,θα επηρεασει αρνητικα το tracking στις χαμηλες συχνοτητες,θα αποδυναμωσει το damping στην αναρτηση και ενδεχομενως η ασταθεια που θα προκυψει στην αναγνωστικοτητα της βελονας να προκαλεσει και καποια ζημια στους δισκους,ιδιαιτερα μια shibata με μικρη ακτινα αναγνωσης.

Reaction score
1.173

Παιδιά εχτές έγινε η αλλαγή pioneer(hs) + ortofon bronze(7g). Αν και δεν πρόλαβα να ακούσω πολύ νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Πρέπει να ακούσω και άλλα δισκάκια. Ετρεχα εχτές απο νωρίς το πρωί είχαμε γεννητούρια........στο σόι..:116:
Οπότε χαρά μεγάλη και δυνάμοσαν οι εντάσεις χεχεχεχε.

Παιδιά (βασίλης-γεοβαζ-μάνο...pure) για άλλη μια φορά Ty.
Τι να σας πω. Οτι διάβασα τα γραπτά σας εδώ ξανά ξανά ξανά, χαζός..:111:
Από άλλα πόστ διάβασα...... Απο παντού για να καταλάβω αυτά που μου λέγατε, πιστεύω ότι κατάλαβα.

Βιδώθηκε και η micro(4,5g) στο ortofon(8,5g) και περιμένει να βαρύνει με την βελόνα της.......:105:

Reaction score
1.173

Μόλις την παρέλαβα........
Μου φαίνεται ότι θα ζητήσω άδεια ασθένειας και θα γίνει πάρτι.

image.jpg image.jpg

Reaction score
1.173

Λοιπόν όποιος δεν έχει "Βασίλη" να αγοράσει...... ...... Εναν.......

Reaction score
1.173

Δεν ξέρω τι να πώ.......
Δεν ξέρω πως τα λέτε εδώ στο av site....... Με δυο λόγια "τα σπάει"

Θέλω να ακούσω και άλλο και να πειραματιστώ με τις ρυθμίσεις της.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478

@brego: Δεν γνωρίζω πόση εμπειρία έχεις με τη διαδικασία στησίματος πικ-απ/ρυθμίσεων κεφαλής, αλλά επειδή θεωρώ ότι όλοι έχουμε κάτι να μάθουμε, θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι θα σου φανεί χρήσιμο.

Edit: Τώρα είδα ότι το έχεις διαβάσει, οπότε θεώρησε το post μου ως μια υπενθύμιση.:107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis