Micro Seiki VF 3500 cartridge

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Απάντηση: Micro Seiki VF 3500 cartridge

Με βάση τον γνώμονα – γεωμετρία της Pioneer αυτή είναι η ποιο σύντομη και γρήγορη ρύθμιση και ισχύει η απόσταση (49mm) για όλα τα headshell.
Δεν αγοράζεις βαρύτερο headshell πάνω από 10γρ. με τίποτα, γιαυτό βάλε (καλύτερα) το ξύλινο στη Seiki και το Pioneer στην Ortofon!

Εννοούσα πριν εάν εκεί που έχω το κόκκινο βέλος (ορίζει μινιμουμ απόσταση) εάν αναφέρει κάτι το μάνιουαλ...
Διάβαζε φίλε μου λίγο ποιο προσεκτικά τα κείμενα που σου γράφουμε.
Βασιλη, εκεινη η αποσταση που δειχνεις,καλο ειναι να ειναι οσο πιο μικρη γινεται,για ολους τους βραχιωνες.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Δεν το αμφιβαλλω.Απλα αν δεις το πισω μερος του βραχιωνα (δηλαδη απο τα bearings και πισω)σαν ενα μοχλο , οσο πιο πισω ειναι το βαριδι,τοσο πιο ευκολα και εντονα θα προκαλεσει η θα επηρεασει την ασταθεια της βελονας στο αυλακι και συνεπως το tracking της.

Reaction score
8.905

Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά σε πολλούς Γιαπωνέζικους βραχίονες της εκείνης εποχής η σύνδεση του άξονα του βαριδιού, συνδεόταν στο σώμα (pivot) όχι απευθείας αλλά μεσολαβούσαν διάφορα αποσβεστικά (rubber damper) υλικά.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Ναι το ειχαν αυτο,και ακομη το εχουν, π.χ Jelco και αλλοι παρομοιοι.
Κυριως το ειχαν για ελαττωση κραδασμων και θορυβων του βαριδιου προς τον υπολοιπο βραχιωνα και κατ'επεκταση στην βελονα που "ακουει" αυτους τους κραδασμους ευκολα.

Reaction score
1.173

Γνωρίζει κανείς ακριβώς το βάρος του Headshell απο το Technics 1200;

Αυτός το γράφει 5,66g:
http://www.needledoctor.com/Technics-Headshell?sc=2&category=432

Εδώ ούτε που το αναφέρουν:
http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=11521&LANG=GR

και στο site της PANA 7,5g:
http://www.panasonic.com/consumer_electronics/technics_dj/prod_specs_sl1200mk2.asp

Έχετε στα υπόψιν κάποιο headshell που να ζυγίζει κάτω απο τα 7g?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Γυρω στα 7.5 γρ. με τα καλωδιακια , χωρις βιδες , συμφωνα με την ζυγαρια μου.

Κατω απο 7 γρ. ειναι το κελυφος της SME

ryk

Reaction score
925

Αυτός το γράφει 5,66g:
http://www.needledoctor.com/Technics-Headshell?sc=2&category=432

Εδώ ούτε που το αναφέρουν:
http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=11521&LANG=GR

και στο site της PANA 7,5g:
http://www.panasonic.com/consumer_electronics/technics_dj/prod_specs_sl1200mk2.asp

Όντως το μανουάλι της Technics γράφει 7,5g. Κάτσε όταν πάω σπίτι να ζυγίσω ένα....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Μην αγχωνεσαι πολυ με το βαρος, 1-2 γρ πανω κατω δεν ειναι καταστροφικο , εκτος απο πολυ λιγες περιπτωσεις.Η συνολικη ενεργος μαζα ελεγχεται καπως και με το βαρος των βιδων (μηκος,υλικο) αλλα και των καλωδιων του κελυφους.

Πιο σημαντικο κατ'εμενα ειναιτο υλικο του κελυφους , να εχει οσο το δυνατον λιγοτερα self resonances κλπ... Το μαγνησιο ειναι αποδεκτο σαν πολυ καλο υλικο.

Στην φωτο μερικα απο μαγνησιο που διαχρονικα προσφερουν αψογη λυση.

Απο αριστερα προς δεξια ... Nagaoka MG-704 (10gr.) , Nagaoka MG-704 (special 8gr. version) , ADC LMG-1 (7.5 GR.) , OSAWA (6 gr. δεν θυμαμαι τον κωδικο του. )

Attachments

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Δωσε σημμασια και στα καλωδιακια,κανουν διαφορα,αλλα μην το παρακανεις.

Στην φωτο τα 6Ν copper ( στο Nagaoka MG-704) και αυτοσχεδια Cardas Litz Teflon

Attachments

ryk

Reaction score
925

Μετά από ζύγισμα (χωρίς βίδες) είναι τόσο (7,48g με παλαιά καλώδια, αρκετά λεπτά - 7,55g με λίγο πιο χοντρά καλώδια, όλα μαμά) και 7,98g με OFC που έχω βάλει.

Reaction score
1.173

Μετά απο πολύ ιδρώτα και κόπο...... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ.

Κατέβασμα αλουμινίου..... Επεσε λίμα σε ένα απο τα παλιά head shell απλά για να πειραματιστώ.

Reaction score
8.905

Όλα αυτά για ρίξεις ένα γραμμάριο...? Με το ξύλινο (8.5) είσαι μια χαρά, μην παιδεύεσαι τσάμπα!
Εάν θέλεις να δοκιμάσεις ένα ελαφρύτερο, δοκίμασε το ορίτζιναλ της Technics είναι και με (ελπίζω ακόμα) καλώδια Hitachi... :410:

Reaction score
1.173

Λοιπόν ένα από τα Pioneer που διαθέτω κατέληξε έτσι:

IMG_3685.jpg

Μέγγενη λίμες τρυπάνια..... πήρα μια λύσσα σήμερα μετά την δουλειά και λέω δεν με νιάζει και να το χαλάσω μιας και είναι 2ο spare headshell.

Περιττό να πω παρόλο που την έχω ρυθμίσει βιαστικά και ακόμα δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό που έχω κάνει, η κεφαλή απλά ΚΕΛΑΗΔΆ.......

Όλες τις ημέρες πριν απο την μετατροπή του HS είχα χάλια μπασα και όχι τόσο καλές μεσαίες...... ακόμα δεν έχω πιστέυω τα μπασα που μπορεί να βγάλει....

Θα πέσουν και άλλες ρυθμίσεις σίγουρα.

Αν έχετε κάποιο σχόλιο όλα καλοδεχούμενα, όπως σίγουρα μπορεί να χρειαστεί αλλαγή το HS αφού πειραματικά το έκανα να δω πως θα πάει.

IMG_3683.jpg IMG_3673.jpg

Από 8,9g σε 5,8 χωρίς τις βίδες, άδειασα αρκετό αλουμίνιο λιμάροντας και τρυπώντας.

Αυτά μέχρι τώρα......

Βασίλη για άλλη μια φορά :607::624:
Και όλους όσους πόσταραν και βοήθησαν με τις οδηγίες τους..... σπεσιαλ ΤΥ ΓΕΟΒΑΖ

Reaction score
8.905

Μετά από ζύγισμα (χωρίς βίδες) είναι τόσο (7,48g με παλαιά καλώδια, αρκετά λεπτά - 7,55g με λίγο πιο χοντρά καλώδια, όλα μαμά) και 7,98g με OFC που έχω βάλει.
Μήπως εννοείς τα Hitachi (LC-OFC) SSL-101?

Reaction score
8.905

Καλό φαίνεται, με ένα βαψιματάκι θα είναι ένα σούπερ cabrio headshell... :405: την γωνία ανάγνωσης να ελέγξεις εάν είναι σωστή, καλές δοκιμές.

Reaction score
1.815

Μεγάλε μπράβο!
Υπομονή που έχεις αδερφάκι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!:622:

Reaction score
1.173

Μεγάλε μπράβο!
Υπομονή που έχεις αδερφάκι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!:622:
Δεν μπορείς να πιστέψεις πόσες φορές διάβασα το κογιαπίντια "ρυθμίιστε το πικαπ σας" και τα "geovaz". . .
Μία low mass κεφαλή υψηλής ενδοτικότητας θέλει χαμηλής ενεργής μάζας βραχίονες. Ακόμα και με το headshell της Pioneer (10gr) η συχνότητα συντονισμού θα βρεθεί κοντά στα 7,5Hz, ενώ με το Jelco στα 6,9Hz (κοιτάμε μεταξύ 8-12Hz)

Ενα κατά πολύ ελαφρύτερο headshell θα μειώσει την ενεργή μάζα του βραχιονά σου. Εάν σου αρέσει η κεφαλή προσπάθησε να την υποστηρίξεις για να πάρεις τα μέγιστα.

Μπορεί σε κάποιους απο εσάς να φαντάζουν απλά αλλά για εμένα είναι ξένες γλώσσες σουαχίλη και βάλε...... Τι να κάνω διαβάζω και πάω...... Χεχεχεχε :116:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891