Minidsp+dac/streamer+Dirac σε μια συσκευή.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
9.630
Reaction score
12.472
Νέο software (plugin & firmware) update για συσκευές SHD - αναρτήθηκε μόλις σήμερα.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
9.630
Reaction score
12.472
Επανέρχομαι με ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισα κι έλυσα, σχετικό με τη διαδικασία indexing αρχείων μουσικής από το Volumio (το player του SHD). Για αρχή, ρίξτε μια ματιά στο προηγούμενο σχετικό post μου.

Έκτοτε και για διάφορους λόγους δεν ασχολήθηκα ιδιαιτέρως με την ακρόαση αρχείων μουσικής από USB flash drives και μιας και τις 9/10 φορές που ακούω μουσική είναι από βινύλιο, το πρόβλημα ξεχάστηκε. Σε κάποια φάση, θέλησα να ακούσω αρχεία μουσικής (διαφορετικά από αυτά του προηγούμενου post) και το Volumio απλώς αρνιόταν να κάνει index τα αρχεία. "Πέρασα" ξανά τα αρχεία από το mp3val, τίποτα, τζίφος.

"Άνοιξα" νέο ticket στο support team της miniDSP, μου επανέλαβαν τα ίδια με την προηγούμενη φορά (περί broken headers κτλ), οπότε ξεκίνησα να αναζητώ λύση στο subforum του SHD. Σε κάποια φάση, βρήκα ένα thread στο οποίο ο τύπος είχε ανακαλύψει ότι το πρόβλημα στο indexing το δημιουργούσε το artwork (τα εξώφυλλα των albums) που προσαρτώνται ως πληροφορία στα αρχεία μουσικής. Χρησιμοποίησε το mp3tag, όπως περιέγραψε στο post του - βασικά, "άνοιξε" τους φακέλους που ήθελε στο mp3tag, έλεγξε εάν είναι σε ισχύ η λειτουργία "Correct aspect ratio" κι έκανε save, χωρίς καμία άλλη αλλαγή - και το πρόβλημά του λύθηκε.

Ακολούθησα τη λύση του και προς μεγάλη μου έκπληξη, ένα USB flash drive με 4186 αρχεία μουσικής έγινε index σε χρόνο μηδέν. Αρχεία/albums/καλλιτέχνες εμφανίστηκαν:

Volumio_screenshot_2.jpg


και μπόρεσαν να αναπαραχθούν από το Volumio

Volumio_screenshot_1.jpg


Κατόπιν, επέλεξα συγκεκριμένους φακέλους από τη συλλογή μου, τους "πέρασα" από το mp3tag και μετά τους "φόρτωσα" στο NAS. Εγκατέστησα στο NAS το Minimserver, έκανε κι αυτό, με τη σειρά του, index τους φακέλους και κατόπιν, ως δια μαγείας, εμφανίστηκε στην καρτέλα "Music Servers" του Volumio. Επέλεξα αρχεία κι άκουσα μουσική, χρησιμοποιώντας ως συσκευή ελέγχου ένα tablet.

Ενημέρωσα το support της miniDSP, με την προτροπή να διαβάσουν το post μου στο αντίστοιχο thread στο subforum για το SHD και μου απάντησαν:

"Thanks a lot for sharing this information! That's indeed very useful!

We're already in talks with Volumio team... We have a new build ongoing with a new Kernel that already seems to solve this issue of indexing. We're trying to see if we can finalize all other QC on that build and release it in the coming weeks. Thanks for your patience and thanks much for sharing with us!"

Οπότε, συμπερασματικά, για όσους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το miniDSP ως DAC κι όχι μόνο ως streamer, διαβάστε το προηγούμενο post κι αυτό, κατεβάστε κι εγκαταστήστε τα mp3val κι mp3tag (είναι και τα δύο δωρεάν), "περάστε" τη συλλογή σας από αυτά κι απολαύστε μουσική!

Κι επειδή είμαι λίγο κωλόπαιδο, άφησα κι ένα παράπονο προς την miniDSP - το οποίο τους έστειλα και δεν μου απάντησαν (ακόμα). Έγραψα ότι, τελικά, η αναπαραγωγή μουσικής από το SHD δεν είναι τόσο απλή διαδικασία όπως την περιγράφουν στο user manual - εισαγωγή USB flash drive, index, αναπαραγωγή - οπότε, καλό θα ήταν να αναγράψουν μια προειδοποίηση στις επόμενες εκδόσεις του manual. Επίσης, κανείς (από το support) δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει το λάθος "Failed to read mixer for 'alsa': no such mixer control: PCM". ΟΚ, εφόσον δεν επιρεάζει το indexing και κατ' επέκταση την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής, δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό, αλλά καλά θα ήταν να γνωρίζουν οι χρήστες της συσκευής περί τίνος πρόκειται και καλύτερα θα ήταν το διορθώναν σε μελλοντική αναβάθμιση του λογισμικού.
 

platon

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.983
Reaction score
1.034
Να ...............αυτα δε μπορω, θα πρεπει να γινουμε κομπιουτεραδες (για να μη πω χακερς) για να ακουσουμε μουσικη.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος Tesla fanboi
Editor
Μηνύματα
37.442
Reaction score
77.971
ως δια μαγείας, εμφανίστηκε στην καρτέλα "Music Servers" του Volumio. Επέλεξα αρχεία κι άκουσα μουσική, χρησιμοποιώντας ως συσκευή ελέγχου ένα tablet.
Welcome to 21st century.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
9.630
Reaction score
12.472
Να ...............αυτα δε μπορω, θα πρεπει να γινουμε κομπιουτεραδες (για να μη πω χακερς) για να ακουσουμε μουσικη.
Κοίτα, πέραν της αναμφισβήτητης ταλαιπωρίας που προκαλείται από το άγνωστο του προβλήματος, θα χαρακτήριζα τα προβλήματα που αντιμετώπισα ως "παιδικές ασθένειες". ΟΚ, νέα συσκευή είναι, όλο και κάποιο πρόβλημα θα παρουσιάσει. Βάλε και τη δική μου απειρία με DACs (γενικά) κι αναπαραγωγή αρχείων μουσικής από συσκευές εκτός PC/laptop, ε, "έδεσε το γλυκό".

Με τις περιγραφές των δυσκολιών που αντιμετώπισα, δεν θέλω να αποθαρρύνω κάποιον από την αγορά της συσκευής - κάθε άλλο. Απλώς, μιας κι αντιμετώπισα τις δυσκολίες με επιτυχία, ενημέρωσα την κοινότητα του forum, στο πλαίσιο της ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων και για να γλυτώσω μελλοντικούς κατόχους από παρόμοια ταλαιπωρία. :)

Welcome to 21st century.
Ναι ρε, το ξέρω, για αυτό έκανα κι αυτό το post στο thread μου. Είπαμε, σιγά σιγά... :)
 


Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
158.570
Μηνύματα
2.472.760
Members
35.788
Νεότερο μέλος
Don High
Top