monitor για πιστή απεικόνιση ψηφιακής φωτογραφίας.

Reaction score
11.802
Re: Απάντηση: monitor για πιστή απεικόνιση ψηφιακής φωτογραφίας.

Συγκριτικά μεγέθη οθόνης μεταξύ 27' 16/9 και 24' 16/10:

Dimensions 2410 (W x D x H):
559,7mm x 201,5mm x 493,0mm(22,03”x7,93”x19,40”)

Dimensions 2711 (W x D x H):
646.71mm x 199.95mm x 427.83mm(25.46”x7.87”x16.84”)

Το ύψος της 24' είναι μεγαλύτερο από το ύψος της 27' !!!
Μάλλον κάπου έχεις κάνει κάτι λάθος, μια και στο σχέδιο, δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Μήπως τα παραπάνω νούμερα είναι συνολικές διαστάσεις, με πλαστικά και βάσεις; Δες παρακάτω το καθαρό πάνελ, όλες οι διαστάσεις σε ιντσες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.967
Απάντηση: monitor για πιστή απεικόνιση ψηφιακής φωτογραφίας.

σωστός! Άρα η 27' 16/9 οθόνη είναι κατά μισή ίντσα μεγαλύτερη σε ύψος από την 24΄. Τρίχες διαφορά...

το λάθος στα νούμερα που έδωσα το κατάλαβα κι εγώ, αλλά τα νούμερα είναι όπως τα δίνει η Dell στο site της.

η 30' οθόνη 16/10 τι καθαρό ορατό ύψος έχει?

Reaction score
11.802
Διαγώνιος: 30 ίντσες

aspect________16:9_____________16:10

Μήκος:______26.15 ίντσες______25.38 ίντσες

Ύψος:_______14.71 ίντσες______15.87 ίντσες

Δηλαδή με 16:10 χάνεις λιγότερο από 0.8 της ίντσας σε μήκος, το οποίο κερδίζεις σε 1.15 σε ύψος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.967
Απάντηση: Re: monitor για πιστή απεικόνιση ψηφιακής φωτογραφίας.

Διαγώνιος: 30 ίντσες

aspect________16:9_____________16:10

Μήκος:______26.15 ίντσες______25.38 ίντσες

Ύψος:_______14.71 ίντσες______15.87 ίντσες

Δηλαδή με 16:10 χάνεις λιγότερο από 0.8 της ίντσας σε μήκος, το οποίο κερδίζεις σε 1.15 σε ύψος.
πολύ σωστά!

εγώ που δουλεύω σε 24' 16/10 μόνιτορ (1920*1200) βασικά θέλω κι άλλο ύψος για να βλέπω καλύτερα τις φωτό μου, έτσι κι αλλιώς έχω κενά (μαύρες μπάρες) δεξιά κι αριστερά σε full screen preview των φωτό μου.

Οπότε αν πάω σε 27' 16/9 κερδίζω μόλις 0,52' σε ύψος, ενώ αν πάω σε 30' 16/10 θα έχω κέρδος 3,15' !!!

βουρ για 30-άρι σου λέωωωωωωωωωωωωω......:143::135:

Reaction score
11.802
Re: Απάντηση: Re: monitor για πιστή απεικόνιση ψηφιακής φωτογραφίας.

Οπότε αν πάω σε 27' 16/9 κερδίζω μόλις 0,52' σε ύψος, ενώ αν πάω σε 30' 16/10 θα έχω κέρδος 3,15' !!!
Ναι, και χάσιμο κάμποσα ευρώ από το πορτοφόλι σου! :142:

Reaction score
11.802
Μπααα, κάτσε με μικρή (όχι και 17"!) οθόνη και κόλλα τη μούρη σου στους 25 πόντους να δεις τι μεγάλα που φαίνονται όλα!!! :131:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.967
Απάντηση: Re: monitor για πιστή απεικόνιση ψηφιακής φωτογραφίας.

Μπααα, κάτσε με μικρή (όχι και 17"!) οθόνη και κόλλα τη μούρη σου στους 25 πόντους να δεις τι μεγάλα που φαίνονται όλα!!! :131:
χαχαχαχαχαχα,

έχει κι ένα ακόμα αβαντάζ η 30-άρα, την ανάλυση (2560*1600), που στη φωτό μετράει, ώστε τα αρχεία των 4.000 χ 3.000 πίξελ σε 1:1 απεικόνιση να είναι σε λογικό μέγεθος και να μη βλέπεις το 1/10 της φωτό...

Την 24-άρα πλέον, με ανάλυση 1920*1200, μικρή τη βλέπω για τις φωτό. Για να δω ευκρίνεια μεταξύ 2 φωτό πρέπει να κάνω 1:1, αλλιώς δε φαίνεται τίποτα.

Οπότε ουσιαστικά την 24'-άρα την ξεχνώ.

Πολύ καλή επιλογή βλέπω και την 26' την NEC (MultiSync LCD2690WUXi2), αλλά αν είναι να φτάσω τα 900+ ευρώ για 26' με 1920*1200 ανάλυση, θα προτιμήσω να δώσω άλλα ~250 ευρώ για 30' και μεγαλύτερη ανάλυση.

Οπότε αποφάσισα: πάω για την HP LP3065.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
εισαι ωραιος...
Ειναι μια καλη λυση all around, και με παρα πολυ καλη πιστοτητα αν ρυθμιστει καλα.

και ειναι κ ΜΕΓΑΛΗ...

αν κ ξεφευγει απο το αρχικο budget αλλα παντα ετσι δε γινεται???

Reaction score
15.548

Κωστα.......

Το ειδα ολιγων αργα το θεμα..

Σαν λιθογραφος μηχανικος επι 24 ετη και παιρνωντας απο τα ματακια μου απο Σλάϊτς εως δοκιμια αναλογικα και ψηφιακα(πολυ καλα) με θεματα μοδας και οτι φανταστεις.....θα σου προτεινω το εξης.....

Μην σκας......

1)Παρε ενα μετριο προς καλο μονιτορ(οσο αντεχει η τσεπη σου)...το οποιο να καλιμπραρετε σε ολες τις παραμετρους εικονας.....

2)Εναν πολυ καλο εκτυπωτη με ολα τα καλουδια.....

3)Εναν καλο μετρητη χρωματος

4)πολυ βασικο ειναι η παστα του χαρτιου που θα επιλεξης(θελει ψαξιμο)για να παρεις το αναλογο αποτελεσμα σε σχεση με τα μελανια......

Ξεκινας και σιγα-σιγα(στρατα-στρατουλα :116:)θα παρεις ενα καλο αποτελεσμα.....
Απλα θελει δουλεια....και θεωρητικος και πρακτικος....

Καλο κουραγιο......:116:

Ποια μηχανη εχεις παρει...?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.967

Κωστα.......

Το ειδα ολιγων αργα το θεμα..

Σαν λιθογραφος μηχανικος επι 24 ετη και παιρνωντας απο τα ματακια μου απο Σλάϊτς εως δοκιμια αναλογικα και ψηφιακα(πολυ καλα) με θεματα μοδας και οτι φανταστεις.....θα σου προτεινω το εξης.....

Μην σκας......

1)Παρε ενα μετριο προς καλο μονιτορ(οσο αντεχει η τσεπη σου)...το οποιο να καλιμπραρετε σε ολες τις παραμετρους εικονας.....

2)Εναν πολυ καλο εκτυπωτη με ολα τα καλουδια.....

3)Εναν καλο μετρητη χρωματος

4)πολυ βασικο ειναι η παστα του χαρτιου που θα επιλεξης(θελει ψαξιμο)για να παρεις το αναλογο αποτελεσμα σε σχεση με τα μελανια......

Ξεκινας και σιγα-σιγα(στρατα-στρατουλα )θα παρεις ενα καλο αποτελεσμα.....
Απλα θελει δουλεια....και θεωρητικος και πρακτικος....

Καλο κουραγιο......

Ποια μηχανη εχεις παρει...?
Κώστα μου δεν ενδιαφέρομαι για εκτυπώσεις, δε θα ασχοληθώ και με αυτό το σπορ!

τελικά βολεύτηκα με ένα μόνιτορ στο 1/3 της τιμής του 30' ΗΡ!

Είμαι πλέον ευτυχής κάτοχος του Dell UltraSharp 2707 WFP 27".

Εξαιρετική εικόνα, καμιά σχέση με το ποταπό samsung μου!

Επιτέλους βλέπω τις φωτό μου όπως φανταζόμουν!

Περιμένω τον μετρ Ιωάννη για καλιμπράρισμα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.967

κοίτα, άουτ οφ δι μποξ που λενε, με τις "μαμα" χρωματικές ρυθμίσεις και μόνο λίγο κατεβασμένο το μπράιτνες, έχει απίστευτα πλούσια χρώματα, μεγάλο κοντράστ και αληθοφανή απεικόνιση.

τσέκαρα το σάρπνες και ήθελε λίγο κατέβασμα, το έφερα οκ.

σε επίπεδα μαύρου και άσπρου είναι επίσης οκ, τα δείχνει όπως προβλέπεται, και το γκάμα το έφερα στη θέση του, στα 2.2 και στην κλίμακα του γκρι και στα 3 χρώματα.

τα σκιν-τόουνς δείχνουν ρεαλιστικότατα, αληθινά.

δίπλα στο σαμσουνγκ απορεις γιατί δείχνει τόσο πιο πλούσια χρώματα και τόσο καθαρότερη εικόνα...

ακόμα και σε απλή πλοήγηση στο ίντερνετ, είναι χάρμα οφθαλμών, σκέτη απόλαυση ευκρίνειας και χρωματικού πλούτου.

το λευκό του είναι λίγο κιτρινωπό θα έλεγα, ή κρεμ καλύτερα, αλλά αυτό μόνο αν κοιτάς λευκό - κατάλευκο αντικείμενο δίπλα στην οθόνη.

έχει ένα αρχείο icm υποτίθεται καλιμπραρισμένο από την ντελ. αυτά δε τα πολυεμπιστεύομαι για να σου πω την αλήθεια, διότι ότι μετρήσεις έχω δει στο ίντερνετ σε "μαμά" χρωματικές ρυθμίσεις μόνιτορ είναι κουκουρούκου.

Όπως και νά'χει, χωρις καλιμπραρισμα ξέρεις τι παίζει, είναι φευγάτο σίγουρα. αλλά που θα πάει, θα έρθει κι η ώρα του...

συμπέρασμα: αν δε σκάσει σε 2 χρόνια, έκανα καλή αγορά. αν σκάσει αύριο όμως, δεν έχω εγγύηση... άρα δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα, υπάρχουν τόσες πολλές διαβαθμίσεις (του γκρι....)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Re: Απάντηση: monitor για πιστή απεικόνιση ψηφιακής φωτογραφίας.

Όπως και νά'χει, χωρις καλιμπραρισμα ξέρεις τι παίζει, είναι φευγάτο σίγουρα. αλλά που θα πάει, θα έρθει κι η ώρα του...

δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα, υπάρχουν τόσες πολλές διαβαθμίσεις (του γκρι....)
Θα ρθει η ωρα του που θα παει....ελπιζω Τεταρτη αλλα μαλλον για Παρασκευη καλυτερα χωρις αγχος...!:116:

Σπεσιαλ θα γινει! Μετα να δεις διαβαθμισεις...Τυφλα να χει η LaCie!!:136:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
HP ZR24W review

So who is the ZR24W for? Mostly discerning users that like a good picture and enjoy some gaming as well. Graphic artists and photographers might enjoy the HP ZR24W, too, and the price is very attractive. It doesn't beat the Dell U2410 or NEC EA231WMi but it's certainly an alternative if you're looking for a reasonably priced IPS/VA monitor. I'm a bit disappointed with the weak black levels, though.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.967

:126:
:144:
:145:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
MΙα χαρα το βλεπω...Τι μια χαρα σπεσιαλ δηλαδη...Θα ντροπιαστουν πολλοι μαλλον με τετοιες μετρησεις...:136::144:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Και νωρις - νωρις (το πρωι) βλεπω εγινε το κολπο...:138::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.967

MΙα χαρα το βλεπω...Τι μια χαρα σπεσιαλ δηλαδη...Θα ντροπιαστουν πολλοι μαλλον με τετοιες μετρησεις...:136::144:

ναι, αλλά με έσκασε για να κατέβει τόσο χαμηλά το dE του (δηλαδή στο μετά από κάποια ώρα verification, αρκετά μετά το καλιμπράρισμα, κατά το καλιμπράρισμα βγάζει λίγο καλύτερα νούμερα..., δε ξέρω γιατί, κανα τέταρτο αργότερα το verification πάντα χάνει λίγο από το αρχικό). Το μόνο που κοιτάω και δε με πολυκάθεται είναι το 0.36 στο λευκό. εκεί είχα πετύχει και 0,1 σε άλλη φωτεινότητα.

τες πα, στις 4 τα χαράματα ήρθε έτσι όπως βλέπεις, σταθερά σε 3-4 διαφορετικές μετρήσεις.

το σετάρισα τελικά στα 95 κεριά, 6500 θερμοκρασία και 2.2 γκάμα.

το βράδυ ήταν καλή η φωτεινότητα, αλλά λίγο υποτονικό - σκοτεινό μου φάνηκε τη μέρα, αλλά δε του έδωσα αρκετό χρόνο να ζεσταθεί να "έρθει" στο σταθερό του. σίγουρα είναι εκπληκτικά ξεκούραστο πάντως, είχες δίκιο....

το σαμσούνγκ βελτιώθηκε αρκετά, αλλά η κοκκινίλα του δε φεύγει με τίποτα.... όλα καλά τα βγάζει εκτός από το κόκκινο που φτάνει 1,1 στο dE. θα κάνω άλλη μια δοκιμή στους 7000 και θα το παρατήσω...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
τα νουμερα ειναι ακομα κ με απολυτα κριτηρια τελεια.:136:

Πολυ καλα ακομα και με μικρες διακυμανσεις, (πλην ατομων με οραση κουκουβαγιας κτλπ:144:, ατομα που σου βγαζουν τα ποσοστα σε cmyk μονο που βλεπουν ενα περιεργο χρωμα...) μικροδιαφορες μη ορατες.

Η ουσια ειναι να δεις που σ αρεσει , που σε ξεκουραζει η οθονη , σε ποια θερμοκρασια κ σε τι φωτεινοτητα.Εννοειται βεβαια πως θα ναι και σωστη ταυτοχρονα.

Η φωτεινοτητα στις 95cd ειναι πολυ σωστη, ακομα κ με σβηστα φωτα.Ειναι μαλλον θεμα συνηθειας να το καταλαβεις.Αν δεις μετα πο λιγες μερες οτι δε σ αρεσει , ξαναφτιαξε αλλο Profile.

Οσο για το Samsung...αρκετα το παιδεψες..:138:και παλι καλα το εφερες..δε παει αλλο...ανηφορα εχει...:143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.144
Members
38.537
Νεότερο μέλος
gkondos