Musical Fidelity X-10D upgrade

Reaction score
1
Απάντηση: Musical Fidelity X-10D upgrade

Θα χρειαστω γιατι ειμαι πανσχετος... ο λογος που ρωταω ειναι οτι πωλειται ενα μεταχειρισμενο(αναβαθμισμενο) απο συμφορουμιτη, και οτι δεν γνωριζω το πλαιυερ που εχω σε σχεση με αλλα. Please Helpme

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω.
Αν γράψω κάτι άσχημο είναι σαν να θάβω την αγγελία του συμφουρίτη.
Αν γράψω κάτι καλό θα είναι σαν να την προωθώ.
Είναι δύσκολη η θέση μου.

Reaction score
15.469
καλησπερα βλεπω το νημα ειναι λιγο παλιο και δεν ξερω αν λειτουργει,θα κανω ομως την ερωτηση μου μιας και βλεπω πως βρηκα ειδικους επι του ζητηματος
εχω συνδεσει το x10d αναμμεσα σε εναν audiolab 8000a που λειτουργει σαν προενισχυτης (χωρις καμμια τροποποιηση,απλα χρησιμοποιω το pre out) και σε εναν parasound halo a23 τελικο
την πρωτη μερα λειτουργιας αυτης της συνδεσης και μετα απο περιπου μια ωρα ακροασης σε σχετικα ψηλες εντασεις λειτουργησε καποια προστασια του τελικου ,ο οποιος κι εκλεισε για μερικα δευτερολεπτα κι επειτα ανοιξε ξανα....το ιδιο συνεβη και για δευτερη φορα λιγο αργοτερα
για δυο μερες τωρα αυτο το set up λειτουργει χωρις προβλημα ,αλλα δεν εχω ανεβασει εντασεις ....
υπαρχει καποια προταση για το τι μπορει να συμβαινει ?
ευχαριστω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Το πιθανότερο είναι να έχεις κάποια αυτοταλάντωση, που τροφοδοτεί τον τελικό σου με συχνότητες ναι μεν μη ακουστές, πάνω από το ακουστικό φάσμα, αλλά τον <<φορτώνει>> με ισχύ και τελικά κλείνει η προστασία από υπερθέρμανση.

Reaction score
15.469
Ευχαριστω για την απαντηση
διαβασα τα του νηματος που μου εστειλες ,εξαιρετικα ενδιαφερον αν και καταλαβα λιγοστα πραγματα,οτι θυμαμαι ακομα απο τα χρονια μου στον Ευκλειδη στη σαλονικη....
να 'σαι καλα!

Reaction score
15.469
Σειρά είχε η τροφοδοσία.
Το εν λόγο μηχανάκι τροφοδοτείται από ένα μετασχηματιστή με δύο δευτερεύοντα 12 Volt που συνδέονται παράλληλα.
Την τάση αυτή μοιράζει στο τροφοδοτικό των νημάτων αλλά και σε ένα κύκλωμα που πολλαπλασιάζει τη τάση παράγοντας +35 και -35 volt για την άνοδο και την κάθοδο των λυχνιών αντίστοιχα.

Μεγάλο έγκλημα αυτό καθώς τα νήματα τραβάνε πολύ ρεύμα.
χωρις να πολυκαταλαβαινω (καθολου :errwhat:) το θεωρητικο-τεχνικο κομματι ,να κανω μια αφελη ερωτηση...εαν αντι του τροφοδοτικου του 12v 500mA βαλω ενα 12v 1A κερδιζω κατι οσον αφορα τη ζητηση σε ρευμα ...η' θα το καψω :focus:?
ευχαριστω

Reaction score
578
Φυσικά και δε θα το κάψεις. 1Α είναι η μεγιστη ένταση ρευματος που μπορεί τι τροφοδοτικό να δωσει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Για να το κάνω ποιο απλό...
Έχεις μια σωλήνα παροχής ύδατος (αρχικό τροφοδοτικό), η οποία τροφοδοτεί δύο σωλήνες διαφορετικής διαμέτρου, μία μικρή (λυχνίες) και μία πολύ μεγαλύτερη (νήματα).
Είναι φανερό ότι το μεγαλύτερο τμήμα του νερού θα απορροφηθεί από τη μεγάλη σωλήνα (νήματα) και ότι περισσέψει από τη μικρή (τάση λυχνιών).
Αυτό το <<ότι περισσέψει>> είναι πολύ άσχημο για τον ήχο, οπότε όσο μεγαλύτερη τροφοδοσία τόσο το καλύτερο.
Ιδανικά θα έπρεπε να υπήρχαν ξεχωριστά τροφοδοτικά, αλλά η κατηγορία τιμής του μηχανήματος έχει πολλούς συμβιβασμούς.

Reaction score
1
για οποιον θελει υπαρχει και το σχηματικο απο το αντστοιχο buffer που φοραγαν οι F-15 -F-18 MF και οι διαφορα ειναι οτι ειχαν δυο λαμπες ανα καναλι

Reaction score
1.788
to συγκεκριμενο μπαφερακι αν θυμαμαι καλα ειναι δυο ακολουθοι ανοδου σε σειρα , και κανει χρηση ολικης αναδρασης για να ριξει το κερδος για να εργαστει ως μπαφερ. Αυτο που λεει ο Πετρος ειναι πολυ σωστο για την τροφοδοσια. Καλο θα ειναι να να μετρηθει αν σου παρουσιαζει αυτο το θεμα στον τελικο σου. Αμα μεγαλωσει η τιμη της αντιστασης που εχει στην αναδραση θα σου μεγαλωσει και το κερδος και θα εργαστει και ως κανονικος προενισχυτης [ το κερδος αναλογα με το ποσο θα περιοριστει η αναδραση] . Το δευτερο που θα κερδισεις ειναι οτι αν αυτη η ταλαντωση ειναι ψηλα με τον περιορισμο της αναδρασης θα σβησει. Αν και τετοια συμτωματα ειναι κυριος απο κακη τροφοδοσια [χαμηλη κυματωση ] που αν ο τελικος σου εχει αποκριση απο 0 hz το [βλεπει ] ως dc και πεφτει η προστασια του!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.194
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe