Nέο Logitech Squeezebox Touch

Reaction score
539
Απάντηση: Nέο Logitech Squeezebox Touch

Μια ερώτηση κι από εμένα στους ειδικούς.

Χτες, προσπάθησα να στριμάρω αρχεία 24/192, αλλά κάθε 8-10 δευτερόλεπτα ο ήχος σταματά για να κάνει re-buffer το Touch.

Καμιά ιδέα κανείς για το γιατί συμβαίνει αυτό;
Ίσως καλώδιο;

Reaction score
834

Το καλώδιο είναι cat 6 και δεν ευθύνεται αυτό (με το ίδιο καλώδιο έκανα τη δοκιμή με το OPPO και το WD και έπαιξαν κανονικά).

Οι υπόλοιποι στριμάρετε χωρίς διακοπές αρχεία 24/192;

Reaction score
539

Απ'όσο ξέρω το sb touch υποστηρίζει μέχρι 24/96. Αρχεία 24/192 γίνονται convert σε 24/96 από τον sb server που τρέχει το nas σου.
Ίσως εκεί είναι το πρόβλημα, πιθανότατα λόγω μειωμένων resources.

Αν επιλέξεις more info όταν το sb παίζει ένα 24/192 θα δεις ότι παίζει downsampled version.

Η δοκιμή με OPPO και WD φαντάζομαι έγιναν με κατευθείαν access στα αρχεία του NAS, και όχι μέσω του sb server, σωστά;

Reaction score
834

Απ'όσο ξέρω το sb touch υποστηρίζει μέχρι 24/96. Αρχεία 24/192 γίνονται convert σε 24/96 από τον sb server που τρέχει το nas σου.
Ίσως εκεί είναι το πρόβλημα, πιθανότατα λόγω μειωμένων resources.

Αν επιλέξεις more info όταν το sb παίζει ένα 24/192 θα δεις ότι παίζει downsampled version.

Η δοκιμή με OPPO και WD φαντάζομαι έγιναν με κατευθείαν access στα αρχεία του NAS, και όχι μέσω του sb server, σωστά;
Philosopher είναι όπως ακριβώς τα λες (το διάβαζα προ ολίγου στο forum του SB). Αφενός τα αρχεία 24/192 δεν υποστηρίζονται, αφετέρου πιθανολογώ ότι το Synology "κλατάρει" στο conversion και εκεί εντοπίζεται και το πρόβλημα.

Οι δοκιμές με το OPPO και το WD έγιναν με απευθείας πρόσβαση στα αρχεία αλλά (το ξαναλέω) δεν μπόρεσα να καταλάβω αν κάνουν τα ίδια κάποιο conversion πριν παίξουν τα αρχεία.

Θα δοκιμάσω απόψε αν μπορώ να στριμάρω αρχεία 24/96 με το SB - ελπίζω αυτό να είναι εφικτό χωρίς προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Reaction score
834
Απάντηση: Re: Nέο Logitech Squeezebox Touch

Έχεις ενεργοποιήσει το 24/192 περνώντας το applet του Triode;

http://forums.slimdevices.com/showt...tal-Output-app-USB-Dac-and-192k-Digital-Ouput
Όχι, διότι μέχρι στιγμής δεν έχω Dac που να δέχεται 24/192 μέσω USB (φαντάζομαι ότι γι' αυτό το app μιλάμε). Προσπαθούσα να στριμάρω μέσω της coaxial, ανεπιτυχώς.

Και (με διορθώνεις αν κάνω λάθος) αυτό το app απενεργοποιεί την coaxial και την οπτική.

Reaction score
834
Απάντηση: Re: Nέο Logitech Squeezebox Touch

Σε διορθώνω τότε. Προφανώς δεν διάβασες καθόλου το link.
Η αλήθεια είναι πως το κοίταξα λίγο διαγώνια και νόμιζα ότι μιλά για το app που ανέφερα.

Θα το δω από το σπίτι το βράδυ προσεκτικά γιατί τώρα πήζω στο γραφείο. Πιστεύεις όμως ότι θα λύσει το πρόβλημα του re-buffering;

Reaction score
5.626
To applet του Triode είναι ο μόνος τρόπος να εξάγεις 24/192 από τις ψηφιακές εξόδους του Touch, ώστε να μη γίνεται downsampling.

Reaction score
834

Flash, είσαι Θεός :)

Το κατέβασα και δουλεύει μια χαρά. Ο δε ήχος είναι εξαιρετικός!

Thanks again.

Reaction score
9
Κανονικά θα πρέπει να παίζει... Με το που συνδέσεις δίσκο σε ρωτάει αν θες να σηκώσει SqueezeCenter και να κάνεις μετά playback...
Με βάση το παρακάτω βέβαια αλλά και από κάτι δοκιμές που είχα κάνει παλιά...

Reaction score
1.815
Nαι βρε Γιάννη παίζει από usb.
Μην το πουλάς το ρημάδι δεν ξαναβγαίνει και είναι κουκλάκι...
Βρε μανία που μας πιάνει με τις αλλαγές!:p

(Την εβδομάδα που μας πέρασε κατέβασε και update...:thumbsup: )

Reaction score
1.622
Nαι βρε Γιάννη παίζει από usb.
Μην το πουλάς το ρημάδι δεν ξαναβγαίνει και είναι κουκλάκι...
Βρε μανία που μας πιάνει με τις αλλαγές!:p

(Την εβδομάδα που μας πέρασε κατέβασε και update...:thumbsup: )
Συμφωνώ και εγω. Αν ο μόνος λόγος που το πουλάς είναι αυτός τότε πρεπει να το ξανασκεφτείς μιας και το SB αναπαράγει κανονικά απο USB. Μήπως κάτι στο format του δίσκου ευθύνεται και δεν τον "διαβάζει" ? Δοκίμασες με άλλο δίσκο ?

Reaction score
7.195
διαβαζει αλλα με ρυθμο αναπηρης χελωνας (αν τελικα δεν κολλησει),τα ανταγωνιστικα μηχανακια διαβαζουν σφαιρα απο την usb ακομα και δισκους πανω απο tb με δεκαδες χιλιαδες αρχεια και χιλιαδες φακελους.Για δικτυακη λειτουργια ειναι πολυ καλο φυσικα και με τελεια οθονη,

Last edited:

Reaction score
5.929
Συμφωνώ και εγω. Αν ο μόνος λόγος που το πουλάς είναι αυτός τότε πρεπει να το ξανασκεφτείς μιας και το SB αναπαράγει κανονικά απο USB. Μήπως κάτι στο format του δίσκου ευθύνεται και δεν τον "διαβάζει" ? Δοκίμασες με άλλο δίσκο ?
Εχθες το βραδυ εβαλα εναν 500gb με αρχεια flac,τον αναγνωρισε και αρχισε να τον διαβαζει,αφου περασα το τελευταιο update. Εκανε περιπου μια ωρα να διαβασει ολα τα αρχεια.Επελεξα εναν τυχαιο φακελλο και αρχισε να παιζει αμεσως.

Σημερα το απογευμα που θα εχω χρονο θα το βαλω να παιζει,και θα κανω δοκιμες στην αλλαγη των φακελλων,και στην αλλαγη των κομματιων να δω ποσο γρηγορα τα αλλαζει και αν κανει κολληματα. Παντως εχθες το βραδυ δεν προσεξα κατι στην αναπαραγωγη και αλλαζε σχεδον αμεσως τον φακελλο και τα κομματια που επελεγα.

ΥΓ. Μηπως τα σχολια πρεπει να μεταφερθουν εδω? http://www.avsite.gr/forum/threads/nέο-logitech-squeezebox-touch.68421/

Reaction score
7.195
Εχθες το βραδυ εβαλα εναν 500gb με αρχεια flac,τον αναγνωρισε και αρχισε να τον διαβαζει,αφου περασα το τελευταιο update. Εκανε περιπου μια ωρα να διαβασει ολα τα αρχεια
αυτο εννοω και εγω για αυτο και το πουλησα πριν εναμιση χρονο......τα ανταγωνιστικα μηχανακια το κανουν σε 5 sec

Last edited:

Reaction score
403
αυτο εννοω και εγω για αυτο και το πουλησα πριν εναμιση χρονο......τα ανταγωνιστικα μηχανακια το κανουν σε 5 sec
Μήπως υπάρχει κάποιο λίνκ ή νήμα για τα ανταγωνιστικά μηχανάκια;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.636
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4