ika
News
- Reaction score
- 14.966
Δεν μας είπες τι budget έχεις γι' αυτό που θες να κάνεις
Εφόσον θέλεις μονο σερβίρισμα και όχι transcode απο plex κτλ ακόμα και ενα 2πύρηνο pc με win7 και 4 gb ram είναι σούπερ!ήλπιζα να τη βγαλω με κανενα 300αρι, χρησιμοποιώντας τους σκληρους που εχω, αλλα αυτο απο οτι μου λετε, μαλλον δεν ειναι εφικτο. ειδικα αν παω στις λυσεις που προτείνει ο κωστας με την παραπανω μνημη.
επισης προβλημα ειναι το οτι θα φορμαριστουν οι δισκοι και θα χασω το περιεχομενο.
θελει σκεψη...
Από τη δική μου εμπειρία, κανένα οικιακό ρουτεράκι δεν κάνει καλό file sharing, δεν θα το συνιστούσα.Ένα DAS πάνω στο router μέσω USB δεν κάνει;
Δύσκολο. Επίσης καλό θα είναι αν πας σε NAS να βάλεις σκληρούς που είναι για αυτή την δουλειά όπως οι WD Red. Σίγουρα ανεβαίνει το κόστος αλλά θα ξενοιάσεις μια και καλή.ήλπιζα να τη βγαλω με κανενα 300αρι, χρησιμοποιώντας τους σκληρους που εχω, αλλα αυτο απο οτι μου λετε, μαλλον δεν ειναι εφικτο. ειδικα αν παω στις λυσεις που προτείνει ο κωστας με την παραπανω μνημη.
επισης προβλημα ειναι το οτι θα φορμαριστουν οι δισκοι και θα χασω το περιεχομενο.
θελει σκεψη...
Σε ενα χρονο γεμισα εναν 8αρη... οποτε μεγαλη. να πω 16Τ. για αρχη, και αλλα τοσα αργοτερα;Για τι χωρητικότητα σκληρών χρειάζεσαι?
το streaming για αναπαραγωγη θα γινεται στον ιδιο οροφο απο το ιδιο δικτυο.να σκεφτείς το πρόβλημα του ασύρματου streaming που σου ανέφερα.
Απλά επειδή δεν έχω καταλάβει μπορείς να μας πεις λίγο όλη την σύνδεση? Που θα βρίσκεται το NAS, πως θα συνδέεται στο ρούτερ, που θα είναι το ρούτερ και που το zidoo? Έτσι για να έχω ξεκάθαρη εικόνα για τοιχόν προβλήματα.Σε ενα χρονο γεμισα εναν 8αρη... οποτε μεγαλη. να πω 16Τ. για αρχη, και αλλα τοσα αργοτερα;
το streaming για αναπαραγωγη θα γινεται στον ιδιο οροφο απο το ιδιο δικτυο.
απο τον αλλο οροφο θελω μονο να εχω προσβαση και να στελνω αρχεια προς αποθηκευση.
επισης υπαρχει και το θεμα του περιεχομενου που ηδη εχω. το θυσιαζω και αρχιζω απο την αρχη;
Αν όλα βρίσκονται στο υπόγειο είσαι άρχοντας. Να τα συνδέσεις όλα ενσύρματα και δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα με ότι υλικό και να χρησιμοποιείς.Συγνώμη αν δεν ήμουν σαφής.
Λοιπόν έχουμε και λέμε
Μένω στο 2ο όροφο πολυκατοικίας. Στο υπόγειο έχω αποκλειστικό χώρο home cinema.
Όλα και τα μηχανήματα και ο nas θα είναι στο υπόγειο.
Υπάρχει δυνατότητα και ενσύρματης σύνδεσης nas rooter zidoo.
Η αναπαραγωγή/θέαση θα γίνεται στο υπόγειο
Το υπόγειο έχει δική του σύνδεση ίντερνετ.
Θα ήθελα να έχω απομακρυσμένη πρόσβαση στον nas, ώστε όταν είμαι πάνω στον δεύτερο, να μπορώ να στείλω (κατεβάσω από Ίντερνετ) αρχεία, απ'ευθείας κάτω προς αποθήκευση.
Αυτά
.... το OMV το τρέχω από sd κάρτα... δεν είναι ανάγκη να κάνει το ίδιο αλλά δε χρειάζεται ssd 480G για αυτό...Παίρνεις αυτό , εγκαθιστάς αυτό το πρόγραμμα και μετά συνδέεις επάνω του τους σκληρούς δίσκους που ήδη έχεις χωρίς φορμάτ. Φτιάχνεις samba shares (κοινή χρήση αρχείων κατα το γνωστόν) και είσαι άρχοντας.
Ολα τα υπόλοιπα το κοιτάνε με το κυάλι.
Με τα βίντεο στο Youtube στήνεις ότι πραγματικά θές!
Οι "NAS optimized" δίσκοι είναι λίγο πολύ παραμύθι.Απλά επειδή δεν έχω καταλάβει μπορείς να μας πεις λίγο όλη την σύνδεση? Που θα βρίσκεται το NAS, πως θα συνδέεται στο ρούτερ, που θα είναι το ρούτερ και που το zidoo? Έτσι για να έχω ξεκάθαρη εικόνα για τοιχόν προβλήματα.
Αν θέλεις 16Τ φίλε μου ετοιμάσου να ξηλωθείς. Προσωπική μου άποψη αν πας σε λύση NAS να πάρεις και σκληρούς που είναι κατασκευασμένοι για αυτή την δουλειά. Εγώ με τους WD Red τους χρησιμοποιώ καθημερινά στο NAS τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν πάθει το παραμικρό. Είναι σκυλιά. Ναι έχουν κόστος αλλά έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο πραγματικά.
Όσο για το υλικό που έχεις δεν θυσιάζεις τίποτα. Εφόσων τον στήσεις από την αρχή με καινούργιους δίσκους τα περισσότερα NAS δέχονται εξωτερικούς σκληρούς μέσω USB οπότε μπορείς μετά να περάσεις τα δεδομένα σου εκεί.
Γιατί;αν σε οποιοδήποτε array άνω των 4TB πάθεις ζημιά, οι πιθανότητες το rebuild να γίνει επιτυχώς είναι μικρές, εώς αρκετά μικρές, είτε έχεις δίσκους NAS optimized είτε "κανονικούς".
ασ φτιάξει ένα τέτοιο κουτί μικρότερων προδιαγραφών. Εγω το έδειξα σαν έτοιμη λύση που θα τον καλύψει για χρόνια.... το OMV το τρέχω από sd κάρτα... δεν είναι ανάγκη να κάνει το ίδιο αλλά δε χρειάζεται ssd 480G για αυτό...
.... την κάρτα γραφικών τι να την κάνει σε ένα μηχάνημα που 99,9% θα δουλεύει headless;;;
... τα windows τι να τα κάνει αφου θα βάλει OMV;;;;,