Network player

Reaction score
296
Πάρε ένα bluesound node 2 και τάισε το dac σου με την ψηφιακή του έξοδο. Το έχω χειριστεί και σαν audio εφαρμογή και σαν transport μετράει . Γλυτώσεις και τον θόρυβο των OS των λαπτοπ.

I

iason

Guest
Καλησπέρα σε ολο το φόρουμ ,εύχομαι υγεία Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Ανάσταση.
Μετά από σκέψη και κάνοντας χρήση τις γνώμες και τις προτάσεις σας κατέληξα στο Bluesound node 2 μαζί με ενα Ταμπλετ της Samsung για χειριστήριο, το αποτέλεσμα μεχρι στιγμής είναι πάρα πολλύ καλό.
Πιστεύω οτι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μου.
Να είσαστε ολοι καλά.
Φιλικά Ιάσων.:)

20180407_161553.jpg

Last edited by a moderator:

Reaction score
296
Καλησπέρα σε ολο το φόρουμ ,εύχομαι υγεία Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Ανάσταση.
Μετά από σκέψη και κάνοντας χρήση τις γνώμες και τις προτάσεις σας κατέληξα στο Bluesound node 2 μαζί με ενα Ταμπλετ της Samsung για χειριστήριο, το αποτέλεσμα μεχρι στιγμής είναι πάρα πολλύ καλό.
Πιστεύω οτι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μου.
Να είσαστε ολοι καλά.
Φιλικά Ιάσων.:)

View attachment 93928
Σωραιος καλοακουστο! Το περιμενω και εγω, πιστευω οτι η χρηστικοτητα του ειναι ιδανικη.

Reaction score
660
Εγώ με 160 ευρώ έφτιαξα ένα network player/music streamer για πλάκα (ήθελα να σκοτώσω την ώρα μου τις μέρες του Πάσχα ) και τελικά έμεινα έκπληκτος με το αποτέλεσμα:
raspberry pi 3 b+
hifiberry digi + pro
sandisk 32gb extreme
wireless keyabord+touchpad
case
original power supply
volumio + net radio + kodi παίζει άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής και η πλάκα είναι ότι το μέγεθός του είναι σαν 2 πακέτα τσιγάρα (όσο αστείο είναι να το κοιτάς τόσο ωραία παίζει ).
Το μόνο που με ενοχλεί είναι πως δε βρίσκω ένα έτοιμο hi-end κουτί να το βάλω μέσα που να έχει χώρο και θύρες για το hat χωρίς να χρειαστεί να καταφύγω σε diy καταστάσεις γιατί ομολογουμένως το να το βλέπεις είναι απαίσιο. Αν κάποιος φίλος έχει καμιά ιδέα ας μου στείλει μνμ
Συγγνώμη για το πόστ εδώ αλλά ήθελα να γράψω την εμπειρία μου σαν επιλογή για κάποιον που δεν έχει οικονομική δυνατότητα να αγοράσει κάτι ακριβότερο και θέλει να κάνει απλώς τη δουλειά του με μικρό σχετικά κόστος και πανεύκολη εγκατάσταση που δε χρειάζεται να είσαι ειδήμων για να το στήσεις

Reaction score
5.360
Εγώ με 160 ευρώ έφτιαξα ένα network player/music streamer για πλάκα (ήθελα να σκοτώσω την ώρα μου τις μέρες του Πάσχα ) και τελικά έμεινα έκπληκτος με το αποτέλεσμα:
raspberry pi 3 b+
hifiberry digi + pro
sandisk 32gb extreme
case
original power supply
volumio + net radio + kodi παίζει άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής και η πλάκα είναι ότι το μέγεθός του είναι σαν 2 πακέτα τσιγάρα (όσο αστείο είναι να το κοιτάς τόσο ωραία παίζει ).
Το μόνο που με ενοχλεί είναι πως δε βρίσκω ένα έτοιμο hi-end κουτί να το βάλω μέσα που να έχει χώρο και θύρες για το hat χωρίς να χρειαστεί να καταφύγω σε diy καταστάσεις γιατί ομολογουμένως το να το βλέπεις είναι απαίσιο. Αν κάποιος φίλος έχει καμιά ιδέα ας μου στείλει μνμ
Συγγνώμη για το πόστ εδώ αλλά ήθελα να γράψω την εμπειρία μου σαν επιλογή για κάποιον που δεν έχει οικονομική δυνατότητα να αγοράσει κάτι ακριβότερο και θέλει να κάνει απλώς τη δουλειά του με μικρό σχετικά κόστος και πανεύκολη εγκατάσταση που δε χρειάζεται να είσαι ειδήμων για να το στήσεις
Μπορεις να κανεις τον κοπο να πεις δυο λογια παραπάνω γι’ αυτό γιατί θελει ο γιος μου να φτιαξουμε κατι σαν αυτο που περιγραφεις... εχει φαει ενα κολλημα με τα raspberry και φτιαχνει διαφορα... ισως σε αλλη κατηγορία (diy)

Reaction score
5.923
raspberry pi 3 b+
hifiberry digi + pro
sandisk 32gb extreme
case
original power supply
Θα με ενδιεφερε και εμενα για το ολο project σου. Αν θες ανοιγεις ενα νεο θεμα για να μας ενημερωσεις.Ευχαριστω!

Reaction score
660
Μπορεις να κανεις τον κοπο να πεις δυο λογια παραπάνω γι’ αυτό γιατί θελει ο γιος μου να φτιαξουμε κατι σαν αυτο που περιγραφεις... εχει φαει ενα κολλημα με τα raspberry και φτιαχνει διαφορα... ισως σε αλλη κατηγορία (diy)
Φυσικά για ότι γνωρίζω μπορώ να σε ενημερώσω
[DOUBLEPOST=1523351931][/DOUBLEPOST]
Θα με ενδιεφερε και εμενα για το ολο project σου. Αν θες ανοιγεις ενα νεο θεμα για να μας ενημερωσεις.Ευχαριστω!
Θα επανέλθω εντός της ημέρας και με φωτό γιατί δυστυχώς είμαι στη δουλειά αυτή τη στιγμή

Reaction score
4.587
To raspberry + hat είναι η πιο απλή και φθηνή λύση. Το hat που πήρε ο GiorgosDrs είναι ακριβό μάλιστα!

Reaction score
7.194
Χμ... ισχυουν οσα λεει εδω; https://www.whathifi.com/bluesound/node-2/review
καλα το what hi-fi οτι δεν ειναι απο Βρετανικη εταιρεια το ψιλοθαβει......εκτος απο αυτο βεβαια ο φιλος μας το χρησιμοποιει σαν transport με dac το teac,οποτε θα παιζει αρκετα καλυτερα απο οτι το ιδιο μονο του (με το δικο του dac).

Oσο για τις λυσεις οπως το rasberry.......πολλη φασαρια για ενα music streamer βρε παιδια,παρτε ενα yamaha wxad-10 και ειστε κομπλε (και καλος ηχος και καλη application).

Reaction score
4.587
@tanto
Ίσως, αλλά με λιγότερα χρήματα κάνω καλύτερη δουλειά με το pi και έχω και kodi να βλέπω τις ταινίες μου. Είμαι πλήρως αναβαθμίσιμος να χρειαστεί. Σαν απλή λύση το Yamaha φαίνεται καλό.

Edit: υπάρχει και ακόμα καλύτερη λύση με το pi, να συνδεθεί i2s πάνω στο dac αλλά εκεί είναι κάπως περίπλοκα τα πράγματα.

Reaction score
7.194
αν χρησιμοποιεται και σαν media player αλλαζει το πραγμα,αλλα για καθαρα μουσικο streamer νομιζω ειναι πολυπλοκο και οχι τοσο ευχρηστο.

I

iason

Guest
Καλησπερίζω το ευγενές Φόρουμ ,μετά από δυο εβδομάδες σχεδον συμβίωσης με το Bluesound node 2 θα ήθελα να πώ τις εντυπώσεις μου .
Το μηχάνημα για την κατηγορία τιμής που κινείται είναι πάρα πολύ καλό. Εχει ενα πολύ εύκολο στη χρήση , πρακτικό Aap .
Για χρήση οπως χρειαζόμουν εγώ Spotify, Tidal, Utube και ιντερνετ ραδιόφωνο ειναι πάρα πολλύ καλό.
Ο ηχος του ειναι αρκετά καλός ,το χρησιμοποιω σαν transport στο Dac Teac ud503 με συνδεση coax και καλώδιο το Supra trico.
Μπορεί να παίξει και από την αναλογική έξοδο με το δικό του Dac, Ο ηχος του είναι εξίσου καλός αλλά με το Teac ειναι λιγάκι καλύτερος.
Εάν κ'αποιος σκοπεύει στο μέλον να το αγοράσει δώσε του την ευκαιρεία να παίξει 25 ωρες και μετά κάντε την κριτική σας.
Στην αρχή ο ηχος του ειναι σκληρός ,η σκηνή είναι κλειστή και διακρίνεται μια μουντάδα, κατά την γνώμη μου πάντα .
Μετά τις 25 ωρες +/- ο ηχος μαλακώνει και η σκηνή ανοίγει.
Αυτά από μένα να τελειώσω με ενα σχόλιο για το καλώδιο της Supra ,παρολο που μερικοί θα γελάσετε με τις διαφορές στα ψηφιακά καλώδια ....... αλλα΄δεν πειράζει, Εχω δοκιμάσει γυρω στα 7 διαφορετικά καλώδια από 10 ευρώ μεχρι 750 .
Τον καλύτερο ηχο στο σύστημά μου και στα αυτάκια μου τον ειχε το Supra trico 75 ευρώ.
Καλή σας νύχτα.:)

Reaction score
296
ήρθε και σε μένα το bluesound, να γράψω και εγώ την εμπειρία μου.

σαν software
- σαν γενικό UI είναι απλά εξαιρετικό, πολύ ευκολόχρηστο και το κυριότερο έχει άριστη αντίδραση στις εντολές. Η αλλαγή πχ από ένα ραδ/κό σταθμό στον επόμενο κρατάει 1". ο απλός ραδιοφωνικός δέκτης έχει την ίδια αντίδραση, και το pc ακόμη έχει πιο αργή.Οι σταθμοί εμφανίζονται σαν εικονίδια και όχι σαν λίστες.
- έχει όποια μουσική επιλογή σε streaming μπορεί να φανταστεί κανείς. όλες τις συνδρομητικές υπηρεσίες, ραδιόφωνα, servers και δίσκους USB. Απλά παίζει τα πάντα.
- επιτέλους χειριστηριο για Tidal που δουλευει επισης άριστα, δεν ξεσυγχρονιζεται ποτε, οι όποιες μλκς προέρχονται απο το ίδιο το Tidal και πχ σου βγάζει στην αναζητηση 3 φορες τον ίδιο (έλληνα) καλλιτεχνη.
- to spotify παίζει με connect (κατεβαζεις το app spotify και απλα πατας connect).

σαν SQ
δεν παίζει καθόλου άσχημα ακόμη και με το πακ τροφοδοτικο, σε αντιθεση με αυτο που θα περιμενατε από το WHF και αλλα τετοια αηδιοσαιτ για να μην πω και για εταιριες που στηριζονται αποκλειστικα στο marketing. παρόλαυτα, με ψηφιακή έξοδο ακούς ότι dac αγαπας ή έχεις (αν είναι ανώτερο).
[DOUBLEPOST=1524551747][/DOUBLEPOST]νωριτερα είχα πάρει και raspberry pi αλλα θα μπει στις αγγελιες για όποιον θέλει να το προσπαθήσει.
σαν UI είναι σα να συγκρίνεις IOS11 με android 10ετιας.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.585
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani