Nokia 5800 XpressMusic: Preview

minas

Πισιά
Reaction score
4.431
Ευχαριστώ Γιάννη. Πολύ κατατοπιστικός σχολιασμός και σίγουρα η καλή σου γνώμη μετράει. Θα προσπαθήσω να το δω κι από κοντά μέσα στην εβδομάδα. Ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα, ίσως να περιμένω να το πάρω από Alpha Copy αντί Vodafone, να τους δώσω και λίγο χρόνο να βρουν κι άλλα bugs :116:

Reaction score
1
Έχω το N81, αλλά η ποιότητα μουσικής (απο ακουστικά πάντα, όχι ενσωματωμένα ηχεία...) είναι σαφώς κατώτερη απο ξεχωριστό mp3 player.

Αυτό πως συγκρίνεται σε σχέση με κανονικά mp3 players?

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Nokia 5800 XpressMusic: Preview

Ευχαριστώ Γιάννη. Πολύ κατατοπιστικός σχολιασμός και σίγουρα η καλή σου γνώμη μετράει. Θα προσπαθήσω να το δω κι από κοντά μέσα στην εβδομάδα. Ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα, ίσως να περιμένω να το πάρω από Alpha Copy αντί Vodafone, να τους δώσω και λίγο χρόνο να βρουν κι άλλα bugs :116:

Και εγώ από την Vodafone το αγόρασα αλλά πριν καν πάω σπίτι πέρασα από το Nokia center και έλεγξα (απότο ΙΜΕΙ) αν είναι παραεισαγωγής. Είναι επίσημη ελληνική εισαγωγή!
Με τις εγγυήσεις της κλπ.....

Εγώ όπως προείπα,θα περιμένω την αναβάθμιση σε V13 και θα είμαι ΟΚ :116:

Reaction score
51

Έχω το N81, αλλά η ποιότητα μουσικής (απο ακουστικά πάντα, όχι ενσωματωμένα ηχεία...) είναι σαφώς κατώτερη απο ξεχωριστό mp3 player.

Αυτό πως συγκρίνεται σε σχέση με κανονικά mp3 players?
Θεωρώ πως είναι άδικο να συγκρίνουμε ένα καθαρόαιμο ΜΡ3p με ένα κινητό στην αναπαραγωγή τραγουδιών......
Όμως η είσοδος mini jack του 5800, σε συνδυασμό με την μεγάλη ποικιλία οικονομικών αλλά καλών ακουστικών θα δώσει έναν ικανό αέρα στα πνευμόνια των τραγουδιστών, κέφι στους οργανοπαίκτες και χαρά στα αυτιά μας.
Με ελάχιστες παραχωρήσεις μπορείς να κάνεις τα πάντα, πληρώνοντας συνολικά πολύ λίγα......:126:

Reaction score
1
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ (γιαυτό πήρα το n81, για το minijack) δεν λέει να ζούμε στο 2009 και να κουβαλάς 2 συσκεύες (κινητό + mp3) όταν μπορείς να έχεις μόνο μια.

Reaction score
51

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ (γιαυτό πήρα το n81, για το minijack) δεν λέει να ζούμε στο 2009 και να κουβαλάς 2 συσκεύες (κινητό + mp3) όταν μπορείς να έχεις μόνο μια.

Σε πρόχειρη δοκιμή που έκανα, το 5800 παίζει πολύ όμορφα συγκρινόμενο με κάποια mp3 players (δοκίμασα 4 διαφορετικά).
Έκανα σύκριση με ακουστικά, με «ανοικτή ακρόαση» σε όσα ήταν δυνατό και συνδεδεμένα με συστήματα ήχου pc.
Στις συγκρίσεις ήταν πολύ καλό και μερικές «πονηρές» ρυθμίσεις ήχου που έχει το 5800 μπορούν να του δώσουν αέρα σε κάποιες περιπτώσεις (παραμετρικό eq, ενίσχυση μπάσου, διεύρυνση stereo κλπ).
Από την άλλη, σαν χρήση, είναι σαφέστατα καλύτερο γιατί:
η touch οθόνη είναι και μεγάλη και εύχρηστη δίνοντας τη δυνατότητα εύκολων επιλογών και παραμετροποίησης

το κλείδωμα της οθόνης με πλαυρικό κουμπί είναι πολύ εύχρηστη και ταχύτατη

μπορείς να ακούς μουσική ενώ ταυτόχρονα κάνεις πλοήγηση, στέλνεις sms ή mms, επεξεργάζεσαι τις επαφές σου ή απλά βλέπεις την πρόβλεψη καιρού!

μπορείς να ακούσεις μουσική μέσω bluetooth και συνεπώς με μέγιστη ευκολία κίνησης (πχ σε γυμναστήριο ή απλά σε τζόκινγκ)

Reaction score
47
Εχω το ν95 8gb και να σου πω ψήνομαι για το 5800 όμως κολλάω στο εξής
Sar n95 0.50 αν θυμάμαι καλά, και το 5800 0.99
βέβαια θα το χω με bluetooth αλλα δεν είναι πολύ μεγάλη τιμή??

Reaction score
47
επίσης έχω διαβάσει οτι οι photo που τραβάει είναι πολυ΄χειρότερες απο το n95 8gb
Τελικά αξίζει η αντικατάσταση του N95?

Reaction score
51

5800 SAR
κεφάλι: 1.05
σώμα: 0.55

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: Nokia 5800 XpressMusic: Preview

Από ποιότητα φωτογραφία τι έντυπώσεις σου έχει αφήσει?
Αρχικά να σου αναφέρω πως σου γράφω από το 5800 αυτή τη στιγμή! Εύχρηστο, γρήγορο και χωρίς γραφίδα! Από φωτογραφική μηχανή είναι συμπαθητικό με καλύτερη απόδοση, όπως όλα τα κινητά, σε καλές συνθήκες φωτισμού. Κ το φλας του καλό κ η εστίαση γρήγορη. Έχει κ καλό macro! Αλλά έχω βγάλει ελάχιστες αφού έχω πάντα μαζί μου την κανονική μου ψηφιακή!

Reaction score
51
Απάντηση: Nokia 5800 XpressMusic: Preview

Θα ήθελα στο 5800 να βρω:

1. Μεγαλύτερη σταθερότητα κλειδώματος στο WiFi
2. Την ησυχία μου στο θέμα λογισμικού (είναι το πρώτο μου κινητό που έκανα format και με χαλάει αυτό)
3. Ευκολότερη εγκατάσταση του OVI στο pc μου (ακόμα δεν.....)
4. Καλύτερη συμπεριφορά στο ηχείο του ακουστικού (μάλλον θα πάω στη ΝΟΚΙΑ για την απλή και τυπική διόρθωση -σταθεροποίηση των επαφών του- αλλά με χαλάει η όλη διαδικασία....)
5. Ένα κουμπί για το menu σε touch μορφή ή αντί πλήκτρου menu να ήταν μικρό joystick
6. 5πλάσια εσωτερική μνήμη και μικρότερη miniSD
7. avi-divx player

Είμαι γκρινιάρης.
Κατά βάσην μου αρέσει πολύ και είναι γενικά απίστευτα εύχρηστο.
Ακόμα και αν το προηγούμενό μου δεν ήταν touch Nokia, θα το μάθαινα εύκολα το 5800. Τα μικροπροβληματάκια ουσιαστικά είναι εύκολα και θα λυθούν με την πρώτη ευκαιρία.......
Αν αύριο ήταν να επιλέξω, πάλι θα το επέλεγα!!! :107:

Reaction score
175

Περασα απο τη vodafone και το ειδα. Ειναι μικρο, ομορφο, γερο, φτηνο και νοκια!!!
Μαλιστα μου ειπαν οτι με συνδεση σε παγιο ανω των 30 ευρωπουλιων κοστιζει 49 ρουπια!!!

Reaction score
51

Και μια τελευταία δοκιμή που έκανα εχθές.......
Με χρήση του πολύ καλού Total Video Converter & AVIAddXSub (για μετατροπή των avi σε mp4 και κόλλημα υποτίτλων, αντίστοιχα) βλέπω χαλαρά τις ταινίες μου στην άριστη οθόνη του 5800!!!

Άριστη αναπαραγωγή, χωρίς κολλήματα ή μειωση ρυθμού αναπαραγωγής, άριστα χρώματα, εύχρηστο μενού και πολύ καλό ήχο!!!! Και με υπότιτλους!!!
Ό,τι πρέπει για να χαζεύω κανένα Top Gear που και που.......:121:

Αντίστοιχα είναι άριστο και στην αναπαραγωγή μουσικής.
Τόσο σαν MP3 όσο και στο θέμα ραδιοφώνου!
Στο δε θέμα ραδιοφώνου (+RDS), λόγω mini-jack εισόδου για ακουστικά (που είναι ταυτόχρονα και κεραία του ραδιοφώνου) μπορεί κανείς ευκολότατα με ελάχιστο κόστος να κόψει ένα καλώδιο mini-jack (με λίγα εκατοστά καλώδιο στο βύσμα) και έχει και κεραία και ευχρηστία!!

Reaction score
175

Και μια τελευταία δοκιμή που έκανα εχθές.......
Με χρήση του πολύ καλού Total Video Converter & AVIAddXSub (για μετατροπή των avi σε mp4 και κόλλημα υποτίτλων, αντίστοιχα) βλέπω χαλαρά τις ταινίες μου στην άριστη οθόνη του 5800!!!

Άριστη αναπαραγωγή, χωρίς κολλήματα ή μειωση ρυθμού αναπαραγωγής, άριστα χρώματα, εύχρηστο μενού και πολύ καλό ήχο!!!! Και με υπότιτλους!!!
Ό,τι πρέπει για να χαζεύω κανένα Top Gear που και που.......:121:

Αντίστοιχα είναι άριστο και στην αναπαραγωγή μουσικής.
Τόσο σαν MP3 όσο και στο θέμα ραδιοφώνου!
Στο δε θέμα ραδιοφώνου (+RDS), λόγω mini-jack εισόδου για ακουστικά (που είναι ταυτόχρονα και κεραία του ραδιοφώνου) μπορεί κανείς ευκολότατα με ελάχιστο κόστος να κόψει ένα καλώδιο mini-jack (με λίγα εκατοστά καλώδιο στο βύσμα) και έχει και κεραία και ευχρηστία!!

Γιαννη πες μου κατι.
Ενα avi 700mb ποσο ειναι σε pm4;
Σε ποσο χρονο και με τι συνδεση μεταφερεις το mp4 στη συσκευη απο το πισι σου;

Reaction score
51

Γιαννη πες μου κατι.
Ενα avi 700mb ποσο ειναι σε pm4;
Σε ποσο χρονο και με τι συνδεση μεταφερεις το mp4 στη συσκευη απο το πισι σου;

Ένα 700άρι avi, με ρύθμιση για την καλύτερη ποιότητα, διατηρώντας τις αρχικές διαστάσεις (που ταιριάζουν άριστα στην οθόνη του 5800) βγαίνει κάτι λιγότερο από 600ΜΒ σαν MP4 (και βεβαίως έχουν συμπεριληφθεί οι υπότιτλοι στο τελικό αρχείο).

Μεταφέρω τα αρχεία στο κινητό μέσω ενός SDHC card reader που έχω αγοράσει λόγω της ψηφιακής φωτογραφικής. Βγάζω ευκολότατα την microSD από το 5800 (ανοίγω απλά ένα πορτάκι στην αριστερή πλευρά του κινητού, χωρίς να βγάζω καπάκια ή μπαταρία), χρησιμοποιώ έναν adapter microSD--->SD, την βάζω στο card reader και μέσω usb έχω την ταινία των περίπου 600ΜΒ σε περίπου 1.5 λεπτό!!!

minas

Πισιά
Reaction score
4.431
Παρ' ότι έλεγα να περιμένω να τειλειώσει η παρτίδα με τα ζητηματάκια του ακουστικού κλπ, το έχω παραγγείλει ήδη, δεδομένου ότι όποτε έρχεται εξαφανίζεται. Καλώς εχόντων των πραγμάτων το περιμένω Τετάρτη. Περισσότερα από βδομάδα :144:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.509
Members
38.708