Nokia 5800 XpressMusic: Preview

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Άρτι παραληφθέν...οι αρχικές εντυπώσεις θετικές.
Με ενόχλησε ότι ενώ υπήρχε διαθέσιμο WiFi στο οποίο είχα συνδεθεί νωρίτερα, προτίμησε να συνδεθεί με GPRS(!) για να διαβάσει χάρτες.

Σίγουρα θα παίξω το Σαββατοκύριακο, αλλά ελπίζω σήμερα να προλάβω να μεταφέρω επαφές και ημερολόγιο να δω πως δουλεύει σε πραγματικές συνθήκες.

Το firmware του είναι 11.0.008 εξαρχής και το παρέλαβα Nokia sealed. Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα, και φαίνεται να έχω αποφύγει τα προβληματικά ακουστικά.

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Όλα καλά μέχρι τώρα, αρχίζω να το συνηθίζω και με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι αξίζει τα χρήματά του. Δεν έχω βάλει ακόμα προγράμματα για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Μου λείπει λίγο η τυφλή πληκτρολόγηση, που προφανώς είναι ανέφικτη σε όλα τα touch -ένα speed dial την ώρα που οδηγείς είναι πολύ χρήσιμο :126:

Κατά τα άλλα, ενώ η λίστα επαφών είναι αρκετά βολική, η αναζήτηση είναι λίγο ενοχλητική. Συμπεριφέρεται διαφορετικά στους ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, οπότε εμφανίζει ένα προοδευτικά αποκλειόμενο αλφάβητο Α, Α, Β, Β κλπ. Όταν πατήσεις ένα πλήκτρο εξαφανίζονται όσες επαφές δεν ξεκινάνε από αυτό και όσα γράμματα δεν υπάρχουν σαν επόμενα από την τελευταία επιλογή.

Λογικά θα βελτιστοποιηθεί στην πορεία το interface, αλλά και μέχρι τότε εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Reaction score
51
Απάντηση: Nokia 5800 XpressMusic: Preview

Μηνά, αν έχει δύο ίδια γράμματα στην αναζήτηση (πχ Κ Κ), το πρώτο είναι Ελληνικό και το δεύτερο το Αγγλικό!

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Ναι Γιάννη είναι φανερό, αλλά ενοχλητικό παρ' όλα αυτά. Γίνεται δε λίγο χειρότερο όταν έχεις και γράμματα με τόνους που εμφανίζονται χωριστά :116:

Μια άλλη μικρή ενόχληση που ανακάλυψα, είναι ότι για να επεξεργαστείς κείμενο σε μια υποχρέωση (To Do), πρέπει να κάνεις:
1. κλικ στο όνομά της (εμφανίζει την to do list)
2. κλικ στην υποχρέωση που θέλεις (την ανοίγει για προβολή)
3. Επιλογές -> επεξεργασία (ή κλικ στο εικονίδιο επεξεργασίας)
4. Επιλογές -> προβολή περιγραφής

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να μπορείς να το κάνεις με λιγότερα βήματα.

Πριν αποθαρρύνω κάποιον με τα αρνητικά, επαναλαμβάνω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, και απλα καταγράφω τις μικροενοχλήσεις. Κατά το ΣΚ που θα βρω χρόνο θα τις μαζέψω και θα τις στείλω στη Nokia για να λείπουν από την επόμενη έκδοση του firmware :136:

Reaction score
3

Μιας και σκέφτομαι ν' αλλάξω το 3230, συμφέρει το 5800 σε σχέση με το i-phone και το HTC HD touch.
Όχι μόνο από τιμή αλλά και από αναλογία δυνατοτήτων αξιοπιστίας σε σχέση με την τιμή τους;
Αλήθεια, το 5800 και το i-phone βγάζει φωτό σε 16:9; (Το HD Touch ξέρω ότι βγάζει.)

Reaction score
164
Να ρωτήσω...
Αυτό το πράγμα έχει κανονικό GPS; Δηλαδή χωρίς να χρεώνεσαι για να κατεβάζει data και άλλες τέτοιες πατέντες. Ξέρω ότι παίρνει το Garmin, αλλά πόσο καλό είναι; Δουλεύει αυτόνομα; Χάρτες της προκοπής έχει;
Ή, δυστυχώς, για GPS κοιτάμε μόνο προς WM;

Reaction score
51

Βασίλη έχει κανονικότατο δέκτη GPS που λειτουργεί αυτόνομα και καλά! Το μόνο που θα σε χρεώσει είναι αν θέλεις φωνητική πλοήγηση αν χρησιμοποιήσεις τους (πολύ καλούς) χάρτες της Νokia (που δυστυχώς όμως είναι σε Greeklish)

Αν περάσεις τους Garmin δουλεύεις άριστα χωρίς χρεώσεις κλπ.
Δεν τους έχω περάσει, αν βρω χρόνο θα γίνει και αυτό!

Α....Για να μην χρεωθείς πρέπει απλά να απενεργοποιήσεις το A-Gps (Το υποβοηθούμενο GPS) ώστε να χρησιμοποιείς μόνο το ενσωματωμένο δέκτη
(Μενού--> Εφαρμογές-->Τοποθεσία-->Δεδομένα GPS-->Επιλογές-->Ρυθμίσεις εντοπισμού θέσης-->Μέθοδοι εντοπισμού θέσης-->απενεργοποιείς το Υποβοηθούμενο GPS)

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Κωνσταντίνε, από προδιαγραφές και αξιοπιστία μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις από το 5800 σε σχέση με τα iPhone και HTC. Ειδικά σε σχέση με το iPhone το 5800 τα κάνει (σχεδόν) όλα καλύτερα: ραδιόφωνο, κάρτα μνήμης, φωτογραφία με φλας, καλύτερη κάμερα.
Μοναδικό μειονέκτημα: το interface του iPhone είναι αυτή τη στιγμή μια τάξη μεγέθους καλύτερο. Σε σχέση με Windows Mobile θεωρώ ότι το S60 του Nokia είναι καλύτερο, κι ας είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο για touch κινητά.

Στον τομέα των εφαρμογών, κάποτε το iPhone χώλαινε. Πλέον μπορεί κανείς να βρει για iPhone (και να εγκαταστήσει σχετικά εύκολα) εφαρμογές που να κάνουν τα πάντα.

Αντίθετα, δεδομένου ότι το S60 rev 5 του 5800 είναι αρκετά νέο, παλιές εφαρμογές για Symbian δε δουλεύουν ακόμα σε αυτό. Είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι πολύ σύντομα τα διαθέσιμα προγράμματα θα καλύπτουν τα πάντα. Ειδικά δε για χάρτες, περιμένουμε λογικά σύντομα και προγράμματα όπως το Destinator.

Reaction score
164

Απο χθες ειμαι κατοχος του συγκεκριμενου τηλεφωνου.
Εκανα συγχρονισμο το παλιο μου τηλεφωνο με το Outlook, και μετα με το 5800. Ολα μεταφερθηκαν χωρις προβλημα.
Εκανα και αναβαθμιση μεσω PC, παλι κανενα προβλημα.
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αριστες. Γρηγορο, ευκολο, με μια "απ' ολα" απο δυνατοτητες. Αν βγει και το Destinator, θα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
Εντυπωση μου εκανε το οτι δεν χρειαζεται η γραφιδα ποτε στη χρηση ως τηλεφωνου, παρα μονο στο σερφαρισμα, και το βολικο του μεγεθος. Τελικα οι πιο αβολες συσκευες ειναι αυτες με μεγαλο πλατος, οι μακροστενες βολευουν πολυ περισσοτερο.

Reaction score
3

Ειδικά μετά το ποστ του minas και του unforgiven (καλορίζικο), αρχίζει και με τρώει η τσέπη μου.........

Reaction score
164

Για πες μας τωρα τι φτιαχνει το τελευταιο firmware...
Δεν ξερω, δεν το ειχα ποτε με το παλιο! :138:
Απ' οτι διαβασα, το κανει πιο γρηγορο, και διορθωνει καποια προβληματα των προηγουμενων εκδοσεων. Ακομα μπορεις να προσθεσεις οποιες εφαρμογες θελεις στην Today, αν θυμαμαι καλα.

Κωνσταντνε, ευχαριστω! :107:

Reaction score
164

Ερωτηση προς τους παλιους:
Εχω ενα BT i-Clip με την οθονη και καθε λιγο χανει τη συνδεση και επανερχεται. Εχετε παρατηρησει κατι παρομοιο με αλλα BT;
Ακομα η οθονη του BT δεν δειχνει το ονομα αυτου που καλει, οπως θα επρεπε, αλλα το νουμερο.

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Nokia 5800 XpressMusic: Preview

Ειδικά σε σχέση με το iPhone το 5800 τα κάνει (σχεδόν) όλα καλύτερα: ραδιόφωνο, κάρτα μνήμης, φωτογραφία με φλας, καλύτερη κάμερα.
Μοναδικό μειονέκτημα: το interface του iPhone είναι αυτή τη στιγμή μια τάξη μεγέθους καλύτερο. Σε σχέση με Windows Mobile θεωρώ ότι το S60 του Nokia είναι καλύτερο, κι ας είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο για touch κινητά.
Καλύτερη κάμερα ούτως ή άλλως έχει λόγω απουσίας Flash...για τα υπόλοιπα που είπες και πάλι θα σου πώ ότι πολύ απλά το iPhone δεν διαθέτει, οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Αν εξαιρέσουμε τις ελλέιψεις Hardware του iPhone, όλα τα άλλα τα κάνει πολύ καλύτερα το iPhone για τον απλούστατο λόγο ότι το iPhone επίσης έχει Hardware που το 5800 δεν διαθέτει και είναι μεγαλύτερης σημασίας (ΙΜΗΟ). Όπως για παράδειγμα Capacitive Touchscreen και Multitouch, ισχυρότερο επεξεργαστή με ανώτερο 3D Chip (Power VR) από του 5800 και ένα OS που πολλοί προσπαθούν να αντιγράψουν (αν έχεις δουλέψει iPhone θα καταλαβαίνεις τι εννοώ)... Όλα αυτά συνθέτουν μια συσκευή που είναι όχι μια αλλά πολλές τάξεις μεγέθους καλύτερη σε χειρισμό. Φαντάσου μόνο το ότι διαθέτει οθόνη πολύ μικρότερης ανάλυσης από το Nokia και παρόλα αυτά το Browsing είναι ανώτερο και χώρίς την απαίτηση γραφίδας. Να μην μιλήσουμε και για ομαλότητα στα μενού ή ταχύτητα απόκρισης ή για το φοβερό App Store που βρίσκεις και εγκαθιστάς ότι εφαρμογή θες χωρίς την ύπαρξη υπολογιστή... Επίσης και σαν ποιότητα κατασκευής είναι καλύτερο. Βέβαια για όσους θέλουν ράδιο και καλή φωτογραφική μηχανή ok, πάω πάσο. Δεν λέω ότι δεν είναι ένα άριστο κινητό στα λεφτά του αλλά γνώμη μου είναι ότι δεν συγκρίνεται με το iPhone. Πάντως θα συμφωνήσω ότι θα το προτιμούσα από ένα Windows Mobile κινητό λόγω πιο εύχρηστου UI και ευκολίας σαν κινητό τηλέφωνο.

Reaction score
807

Δεν ειναι αμεσα συγκρισιμα αυτα τα δυο μοντελα ρε παιδα.
Το 5800 ειναι ενα αψογο για τα λεφτα του κινητο που τα κανει ολα μεχρι ενα βαθμο.
Το iphone καποια πραγματα τα κανει πολυ καλυτερα και καποια αλλα καθολου.
Πρεπει να ξερει ο καθενας τι παιρνει και για τι χρηση το θελει.

Reaction score
164

Το 5800 ειναι ενα αψογο για τα λεφτα του κινητο που τα κανει ολα μεχρι ενα βαθμο.
Το iphone καποια πραγματα τα κανει πολυ καλυτερα και καποια αλλα καθολου.
Πρεπει να ξερει ο καθενας τι παιρνει και για τι χρηση το θελει.
Ακριβώς! Το 5800 είναι εντελώς διαφορετικό από το iPhone. Και γι' αυτό το αγόρασα! :136:

Εν τω μεταξύ το πρόβλημα που ανέφερα, ότι έχανε συνέχεια το ακουστικό, με ένα restart έφτιαξε. Και το i-Tech, δυστυχώς, δεν υποστηρίζει την απεικόνιση του ονόματος αυτού που καλεί με Nokia.

Γνωρίζετε κάποιο BT που να το κάνει;

Reaction score
175

Το iphone καποια πραγματα τα κανει πολυ καλυτερα και καποια αλλα καθολου.Πρεπει να ξερει ο καθενας τι παιρνει και για τι χρηση το θελει.

Δε νομιζω οτι υπαρχει πλεον κατι που να μην κανει το iphone.

Μεγειες Μπιλακο :126:

Reaction score
164

Με χρήση του πολύ καλού Total Video Converter & AVIAddXSub (για μετατροπή των avi σε mp4 και κόλλημα υποτίτλων, αντίστοιχα) βλέπω χαλαρά τις ταινίες μου στην άριστη οθόνη του 5800!!!
Το Total Video Converter δεν υποστηρίζει "κόλλημα" των υποτίτλων;
Το δοκίμασα, έκανα μετατροπή ένα HD MKV, χρησιμοποιώντας το profile για τα Nokia 3d edition.
Στο PC έπαιζε, αλλά όταν το μετέφερα στο τηλέφωνο, το video έβγαζε ένα γκρι εικονίδιο, σαν σπασμένο φιλμ, και κατά την αναπαραγωγή η οθόνη ήταν μαύρη.
Τι έκανα λάθος;

Μεγειες Μπιλακο
Ευχαριστώ! Και για τις συμβουλές σου! :107:

Reaction score
3

Ας υποθέσουμε ότι θα με ενδιέφερε ένα κινητό:
- αξιόπιστο,
- γρήγορο στην εναλλαγή μενού
- με φωτογραφική ανάλυση μίνιμουμ 3.2 mpixels
- με καλή διάρκεια μπαταρίας
και δεν με ενδιαφέρει:
-internet
-wi-fi
θα μου έκανε το 5800;
Ή υπάρχει και άλλη λύση φτηνότερη απ' το να κρατήσω το 3230 και να πάρω μαι καινούργια μπαταρία;

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.521
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio