NOVATRON iamm NTR-83 DVB-T HD...Η ισχύς εν' τη ενώσει!

Reaction score
0
εβαλα την 71 και με samsung green disk μια χαρα.το epg ομως διορθωθηκε μονο στα mpeg2 και η διαχειριση-τακτοποιηση καναλιων εξακολουθει να ειναι αθλια.τοσο δυσκολο ειναι να δωσουν επιλογη για να μπουν στην σειρα οπως τα θελουμε?μια απορια εχουμε μπορουμε να ρυθμισουμε τον torrent client για να συνεργαζεται σωστα με prive torrent-trackers?

Reaction score
0
Απάντηση: NOVATRON iamm NTR-83 DVB-T HD...Η ισχύς εν' τη ενώσει!

Έβαλα κι εγώ την 71 (απ'την 64). Όπως είπε κι ο bebakos το epg εξακολουθεί να είναι στα αγγλικά στα κανάλια της digea. Αυτό όμως που παρατήρησα είναι ότι το όλο περιβάλλον των μενού έχει πέσει λίγο σε ποιότητα.
Πάντως προς το παρόν πάει καλά.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: NOVATRON iamm NTR-83 DVB-T HD...Η ισχύς εν' τη ενώσει!

εβαλα την 71 και με samsung green disk μια χαρα.το epg ομως διορθωθηκε μονο στα mpeg2 και η διαχειριση-τακτοποιηση καναλιων εξακολουθει να ειναι αθλια.τοσο δυσκολο ειναι να δωσουν επιλογη για να μπουν στην σειρα οπως τα θελουμε?μια απορια εχουμε μπορουμε να ρυθμισουμε τον torrent client για να συνεργαζεται σωστα με prive torrent-trackers?
αυτό το παρατήρησα με τον δίσκο 1TB, εσύ τι χωρητικότητά εχεις?

Reaction score
0

Καλησπέρα και απο μένα,

Έχω το NTR90 (ουσιαστικά το ίδιο hardware),

το .71 μου είχε πρόβλημα με το δίσκο (παλιότερος WD250 + δοκιμάστηκε και με ένα Seagate320), επαιζε είτε το δισκός, είτε το DVB-T, όπως είπε και ο panosop είχε σημασία πότε θα έβαζες τον δίσκο.
παρόμοιο θέμα είχε και με το 69 + 70 που το δοκίμασα.

Τελικά κατέληξα στο .64 μιας και τα extra που βάζανε στις επόμενες εκδόσεις δεν με πολυ απασχολούσαν.

Γενικά πάντως έχω να πώ ότι είμαι πολύ εύχαριστημένος με το gadgetaki.

Reaction score
0

Για σας παιδια, είμαι νέος στο forum και έχω την εξής ερώτηση,
μπορώ να κάνω τελνετ στο NTR83, γιατί δοκίμασα και δεν ανταποκρίνεται. Επίσης με το καλώδιο για σύνδεση σε PC τι σύνδεση κάνει και για ποιο σκοπό; σου εγκαθιστά κάποιο δικό του interface πρόγραμμα;

GGG

Reaction score
0

Αλλαγή σειράς καναλιών με λίγο tampering στο Linux του μηχανήματος!

Ψάχνοντας, βρηκα καπου αλλού μερικές οδηγίες από κάποιον φίλο "jimp". Προσωπικά δεν τις εχω τεσταρει (θα το κάνω όμως ελπίζω σύντομα με τη v71 που έχω βάλει)

------------------------------------------------------------
Για όσους θέλουν να το ψάξουν λίγο παραπάνω και να παίξουν με το Linux.
Για Windows XP.
Από την τοποθεσία :
http://hmr600.com/discussions/?PostB...AttachmentID=1
κατεβάζουμε το πρόγραμμα dtvchannelmanager για διαχείριση των καναλιών.
Το εγκαθιστούμε στο PC μας.

Πάμε τώρα Έναρξη-->Εκτέλεση. Γράφουμε telnet και πατάμε Enter.
Ανοίγει το παράθυρο του telnet.
Γράφουμε :
o 192.168.1.x (την διεύθυνση στο τοπικό μας δίκτυο που έχει πάρει το NTR)

RTD1283 login: root και enter

Είμαστε τον βασικό κατάλογο του linux.

Γράφουμε με προσοχή:
cp usr/local/etc/dvdplayer/dtv_channel.txt /mnt/usbmounts/sda1 και enter

Με αυτή την εντολή αντιγράφουμε το αρχείο dtv_channel.txt, που περιέχει τις πληροφορίες των καναλιών, στον βασικό κατάλογο του σκληρού δίσκου του NTR.

Τρέχουμε το dtvchannelmanager και ανοίγουμε το dtv_channel.txt

Αφου αλλάξουμε την σειρά των καναλιών όπως εμείς θέλουμε, σώζουμε το αρχείο και κλείνουμε το πρόγραμμα.

Αφού τελειώσουμε, επιστρέφουμε στο telnet και γράφουμε πάλι με προσοχή:
cp /mnt/usbmounts/sda1/dtv_channel.txt usr/local/etc/dvdplayer

Στο τέλος πατάμε CTRL+] και βγαίνουμε στο telnet.
Πατάμε:
q και enter και κλείνουμε το telnet.

Κλείνουμε και ανοίγουμε το NTR και πλέον τα κανάλια είναι στη σειρά που θέλουμε.
Καλή επιτυχία.
Σε μένα δούλεψε κανονικότατα.

Προσοχή στις εντολές του Linux

Μετά το cp και το txt υπάρχει ένα διάστημα (κενό).
Τα υπόλοιπα είναι συνεχόμενα.

--- ΔΗΜΗΤΡΗΣ --- jimp

Reaction score
0

Αλλαγή σειράς καναλιών με λίγο tampering στο Linux του μηχανήματος!

Ψάχνοντας, βρηκα καπου αλλού μερικές οδηγίες από κάποιον φίλο "jimp". Προσωπικά δεν τις εχω τεσταρει (θα το κάνω όμως ελπίζω σύντομα με τη v71 που έχω βάλει)

Για όσους θέλουν να το ψάξουν λίγο παραπάνω και να παίξουν με το Linux.
Για Windows XP.
Από την τοποθεσία :
http://hmr600.com/discussions/?PostB...AttachmentID=1
κατεβάζουμε το πρόγραμμα dtvchannelmanager για διαχείριση των καναλιών.
..........
--- ΔΗΜΗΤΡΗΣ --- jimp

Αυτό προσπαθούσα να κάνω και εγώ με βάση το πιο πάνω αλλά το NTR83 δεν ανταποκρίνεται στο telnet call. Φαίνεται να μην τρέχει telnet. Μπορεί να βοηθήσει κανείς; (Έχω και εγώ την .71)

Reaction score
0

Μήπως δίνεις λάθος ip από αυτή που έχει πάρει το μηχάνημα απο τον router σου?

GGG

Reaction score
0

δεν ειμαι στο μηχανημα μπροστα αυτη τη στιγμη, αλλα μηπως στη θεση του SDA1 θελει κανενα αλλο ονομα του δισκου?

Reaction score
0

Μήπως δίνεις λάθος ip από αυτή που έχει πάρει το μηχάνημα απο τον router σου?
Είμαι σίγουρος ότι δίνω το ορθό IP. Εξάλλου όταν το NTR83 είναι κλειστό απλά δεν ανταποκρίνεται ενώ όταν είναι αναμμένο μου δίνει το εξής error:

Connecting To 192.168.10.15...Could not open connection to the host, on port 23: Connect failed

Θα ήθελα να ξέρω εάν σε εσας ανταποκρίνεται στο telnet δηλ σας δίδει τα prompts για login.

Reaction score
0

δεν ειμαι στο μηχανημα μπροστα αυτη τη στιγμη, αλλα μηπως στη θεση του SDA1 θελει κανενα αλλο ονομα του δισκου?
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπαινω στο linux καθόλου για να δώσω το copy (cp) command

Reaction score
0

Για σας παιδια, είμαι νέος στο forum και έχω την εξής ερώτηση,
μπορώ να κάνω τελνετ στο NTR83, γιατί δοκίμασα και δεν ανταποκρίνεται. Επίσης με το καλώδιο για σύνδεση σε PC τι σύνδεση κάνει και για ποιο σκοπό; σου εγκαθιστά κάποιο δικό του interface πρόγραμμα;
Βαζοντας πίσω την 1.55 (από 1.71) το telnet εργάζεται μια χάρα και μάλιστα κατάφερα να αλλαξω την σειρά των καναλιών σύμφωνα με τις οδηγίες του Jimp/GGG.

Μπορείτε όσοι έχετε εγκαταστήσει την 1.71 να μας ενημερώσετε κατα πόσο δουλεύει το Telnet.

Reaction score
0
επειδη εχω win 7 και δεν εχει τελνετ ή δεν το βρισκω, παω να συνδεθω με το putty kai το puttytel αλλα με πεταει εξω.εχω την 71

Reaction score
0

Δυστυχώς ξαναγύρισα στην 64 γιατι παρατήρησα πρόβλημα με τις προγραμματισμένες εγγραφές. Το μηχάνημα άνοιγε αλλά δεν έγραφε. Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι που το άνοιξα κόλλησε, η οθόνη του έδειχνε το μενού αλλά δεν ανταποκρινόταν με τίποτα. Την πρώτη φορά έβγαλα το wifi και ξεκόλησε, ενώ τη δεύτερη φορά που ήθελα να του περάσω την 64, μουλάρωσε πάλι και μόνο αφού του σύνδεσα το wifi ξεκόλησε. Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος πρόβλημα με τις εγγραφές;

GGG

Reaction score
0
Απάντηση: Re: NOVATRON iamm NTR-83 DVB-T HD...Η ισχύς εν' τη ενώσει!

επειδη εχω win 7 και δεν εχει τελνετ ή δεν το βρισκω, παω να συνδεθω με το putty kai το puttytel αλλα με πεταει εξω.εχω την 71
από το help των windows 7:

To install Telnet Client
Click the Start button , click Control Panel, and then click Programs.

Under Programs and Features, click Turn Windows features on or off. If you're prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation.

In the Windows Features dialog box, select the Telnet Client check box.

Click OK. The installation might take several minutes.

Reaction score
0
σε ευχαριστω πολυ.το εκανα αλλα δυστυχως γραφει η συνδεση απετυχε.στον 7020 που εχω συνδεεται κανονικα

Reaction score
0

Καλημέρα,

Παρέλαβα και εγώ χτες τον NTR 83. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται μια χαρά γκατζετακι.
Του πέρασα και το τελευταίο firmware 71 αν και έψαχνα να δω ποιο είχε επάνω από το εργοστάσιο, δεν το κατάφερα.
Του έβαλα και ένα Seagate 1TB εσωτερικό δίσκο και όλα καλά.
Τον δίσκο τον έκανα ένα partition, δεν ξέρω τι θα εξυπηρετούσε περισσότερο εάν γινόταν δυο ? Γνώμες δεκτές.
Δεν τον έχω συνδέσει ακόμα σε δίκτυο (περιμένω το 20μετρο cat6 καλώδιο).
Μένω στην Βούλα και αν και η κεραία μου βλέπει Πάρνηθα, έπιασε όλα τα ψηφιακά κανάλια. Θα την γυρίσω πάντως στην Αίγινα γιατί η εικόνα έχει πολλά σπασίματα.
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι που αναφέρει το signal strength και το signal quality ?
Εκτός και εάν είναι αυτό το 4+ που βγάζει στο μενού όταν κάνω αλλαγή καναλιού μαζί με κάποια άλλα στοιχειά που δεν αναφέρει πουθενά στο manual τι συμβολίζουν.
Ένα άλλο θέμα είναι ότι για να δεις srt υπότιτλους στα ελληνικά πρέπει να γυρίσεις και το μενού στα Ελληνικά, διαφορετικά τα βλέπεις κινέζικα.
Η σειρά των καναλιών είναι ένα θέμα επίσης.
Σε γενικές γραμμές είναι ένα μηχάνημα με πολλές δυνατότητες, θέλει όμως αρκετό χρόνο για να τις εξερευνήσεις.

Reaction score
0

Είμαι και εγώ ένας κάτοχος του NTR 83, όπως το πείρα είχε πάνω του την έκδοση 70 με αποτέλεσμα να μην μου αναγνωρίζει τον εσωτερικό δίσκο έτσι πέρασα την τελευταία έκδοση firmware (71) τότε μου αναγνώρισε τον δίσκο (format σε ntfs) και είδε όλα τα αρχεία με τις ταινίες που είχα μέσα.
Όταν όμως πήγα να δώ μία ταινία τότε στην οθόνη μου παρουσίαζε σπασίματα με χρωματιστά τετραγωνάκια λέτε να έχει κάποιο πρόβλημα σαν συσκευή ή φταίει το firmware (δοκίμασα διάφορες ταινίες avi,mkv…)

Reaction score
0

καλώς ηρθες φίλε kosmour...:109:

Μην γράφεις όμως με κεφαλαία, γιατί φαίνεται σαν να φωνάζεις , δεν μπορείς να τα διαβάσεις καλά και επίσης δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς...:126:

Τώρα όσον αφορά το θέμα με τα Windows 7 νομίζω είναι θα πρέπει στα Windows 7 να ορίσεις ένα καινούργιο χρήστη και να του δώσεις δικαιώματα administrator. Επίσης να δεις το firewall για να περνάει και να κάνεις τον φάκελο share με δικαιώματα για τον συγκεκριμένο χρήστη που θα δημιουργήσεις.

Όσον αφορά την version 71 είναι η πιο stable μετά την 68.
To μόνο θέμα μετά την 68 είναι οι εσωτερικοί δίσκοι WD green.
Κολλάνε και χρειάζεται να βγει η τροφοδοσία του εσωτερικού δίσκου πριν μπει το φις του ρεύματος.
Αφού ανοίξει το μηχάνημα κανονικά, τότε το κλείνουμε από το τηλεχειριστήριο και τοποθετούμε το καλώδιο της τροφοδοσίας του εσωτερικού δίσκου. Το ανοίγουμε από το τηλεχειριστήριο και παίζει κανονικά μαζί με τον δίσκο. Μόνο εάν το ξαναβγάλουμε από το ρεύμα παρουσιάζει πρόβλημα και χρειάζεται να γίνει πάλι η ίδια διαδικασία...

Θα το φτιάξουν σε επόμενη εκδοση firmware...:109:
Φίλε Panosop, επειδή αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο στον οποίο απάντησες (με win7 βλέπει το PC το ΙΑΜΜ, αλλά το ΙΑΜΜ δεν βλέπει τα shared folders στο PC), μήπως θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ως προς το τι πρέπει να κάνουμε στα win7 με τα accounts;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88