Onkyo PR-SC5507 AV pre/pro. Αναμένεται οσονούπω!

Reaction score
29.559
Απάντηση: Onkyo PR-SC5507 AV pre/pro. Αναμένεται οσονούπω!

Ναι καλά αν ήταν ο αργύρης θα σου έλεγε πόσο πιο μπροστά είναι απο τον denon.
Ξέρω δεν είναι ο αργύρης.
Αργύρη ? που είσαι ωρε?

Reaction score
3.085
Οι πρώτες εντυπώσεις

Προς άρσιν παρεξηγήσεων, θα ήθελα κατ' αρχήν να πω πως το θέμα το συζητάω και στο διπλανό φόρουμ, καθαρά για λόγους ενημέρωσης.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τις πρώτες εντυπώσεις μου. Πριν όμως τις καταθέσω, να τονίσω πως ηχητικά είχα μια καλή γεύση στο σπίτι του Βασίλη, άρα μέσες άκρες η λειτουργική του συμπεριφορά μου έγινε κατ' αρχήν γνωστή. Όσο για τα μετά την παραλαβή, έχουμε και λέμε:

- Μου άρεσε το 9.2. Φαντάζομαι πως με μια ανάλογη διάταξη ηχείων (εγώ πάω για 8.1) θα υπάρχει σαφώς καλύτερη ολογραφική ηχητική εικόνα.
- Επίσης, η ύπαρξη τριών (3) εξόδων trigger 12V DC. Μπορείς να κάνεις remote starting σε τρεις συσκευές, ακόμα κι αν αυτές δεν έχουν αντίστοιχη είσοδο, αρκεί να γνωρίζεις πως θα φτιάξεις ένα απλό κύκλωμα με ρελεδάκια 12V DC.
- Και το εξελιγμένο Multi Zone.
- Και η ύπαρξη εισόδου VGA για υπολογιστή
- Και η ύπαρξη εισόδων USB & Ethernet
- Και φυσικά οι έξοδοι balanced
- Ασφαλώς και η είσοδος balanced
- Και οι πολλές είσοδοι HDMI
- Και οι δύο έξοδοι HDMI
- Και το ενσωματωμένο tuner, που δεν χρειάζεσαι εξωτερική μονάδα
- Ωραία και η είσοδος phono, και μάλιστα ξεχωριστή για MM & MC.
- Και το Ιντερνετικό ραδιόφωνο

Τα περισσότερα από τα παραπάνω τα ήξερα ήδη, αλλά τώρα που τον έχω στα χέρια μου, βλέπω πόσο διευκολύνουν όλα μαζί.

- Δεν μου άρεσε που δεν έχει καμιά βοηθητική έξοδο 220V, για να μπορείς να συνδέσεις άλλη ή άλλες συσκευές μικρής ισχύος, όταν δεν υπάρχουν πρίζες στο χώρο.
- Ούτε το ότι δεν έχουν και οι τρεις έξοδοι triggering των 12V DC, την ίδια αντοχή σε ρεύμα. Η μία μόνο είναι στα 125mA, ενώ οι άλλες δύο είναι μόνο στα 25mA. Αυτό σημαίνει πως αν το βοηθητικό κύκλωμα triggering κάποιας συσκευής είναι λίγο ισχυρό (μεγάλο το πηνίο του ρελαί), τότε μόνο μια συσκευή μπορεί να οδηγηθεί.
- Δεν μου άρεσε που υπάρχουν μόνο 3 ομοαξονικές και τρεις οπτικές ψηφιακές είσοδοι SPDIF. Μα την υπάρχουσα πληθώρα συσκευών θα μπορούσε να έχει 1-2 ακόμα.
- Ούτε το ότι δεν έχει είσοδο AC-3 RF, για LaserDisc. Έτσι απαξιώνονται κάποιες συσκευές που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν σε κάποιους.
- Ακόμη δεν μου άρεσε που δεν μπορείς να ρυθμίσεις την ανάλυση του σήματος video ξεχωριστά για κάθε έξοδο HDMI, εφ' όσον είναι και οι δύο ενεργοποιημένες. Για το τελευταίο, έτσι κατάλαβα από μια γρήγορη ανάγνωση του manual. Μπορεί να κάνω και λάθος. Παρακαλούνται οι ήδη χρήστες να επιβεβαιώσουν ή να με διορθώσουν.
- Ούτε το ότι η είσοδος USB δεν μπορεί να δεχτεί και video streaming. Δεν ξέρω αν ΚΑΙ η είσοδος Ethernet δέχεται. Δεν έχω ακόμα φτάσει μέχρι εκεί.
- Θα μπορούσε ίσως να έχει μία ακόμη είσοδο balanced. Αλλά εντάξει, ας μην γίνομαι και υπερβολικός.
- Και κάτι τελευταίο. Το manual είναι πολύ μεγάλο και κουραστικό. Θα μπορούσε σε κάποια πράγματα να ήταν πιο περιληπτικό, ενώ σε άλλα πιο αναλυτικό. Στην πορεία θα τα εντοπίσω και θα τα αναφέρω. Δέχομαι πάντως πως για μια τέτοια μηχανή, μικρό manual δεν μπορούσε να γίνει.

Αυτά εκ πρώτης όψεως. Τα υπόλοιπα μετά το σετάπ.
-

Reaction score
29.559

Λοιπόν ? εχουν περάσει μέρες? 3 μάλλιστα.........?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Παναγιωτη ξανα μεγια , γιατι προς αποφυγη παρεξηγησεων? Εδω κανεις δεν κυνηγαει καποιον αν παει και γραψει αλλου την γνωμη του.Αλλοι εχουν κακες συνηθειες.
Προσωπικα δεν μου αρεσει το ολο πακετο του ριμουτ.Κατα τα αλλα
το μηχανακι για αυτα που ζητα ειναι τσαμπα.Ειναι ο πρωτος-μονος κομπλε προ αυτη την στιγμη.Φημες για διαφορα υπαρχουν -προιοντα ομως οχι,τουλαχιστον στον οριζοντα.
Αν καποια στιγμη υλοποιηθει το 11, 1 , τοτε το ξανασυζηταμε.Μεχρι τοτε μονο μεσω dsp μπορει να ξεπεραστει.
Τελος η ονκιο τα 2-3 στερνα χρονια κυνηγα οτι πιο καινουργιο για τα μηχανακια της.Πραγμα που οι αλλοι ή δεν μπορουν -ή δεν θελουν.

Reaction score
3.085
Multi-channel analog input στον PR-SC5507

Έλειψα αυτές τις μέρες στην επαρχία για οικογενειακούς λόγους και έχασα κάποια επεισόδια.

Είχα την ευκαιρία να ρίξω μια εκτεταμένη ματιά στο manual, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να έχεις και το μηχάνημα δίπλα και να κάνεις πράξη τις οδηγίες.

Δεν βρήκα κάπου το πώς διαχειρίζεται τα αναλογικά σήματα από πηγή πολυκάναλη (SACD, DVD-Audio, κλπ.).

Με ενδιαφέρει να ξέρω εάν η διαχείριση αυτών των - αναλογικών - σημάτων είναι η ίδια με τα ψηφιακά σήματα, στα βασικά, ήτοι:
- Εάν τα ηχεία που είναι ήδη δηλωμένα στο αρχικό σετάπ (δηλ. συχνότητες αποκοπής, ύπαρξη ή μη, κλπ.) διατηρούνται αναλοίωτα και για τα σήματα της πολυκάναλης αναλογικής εισόδου.
- Εάν διατηρείται το ίδιο bass management, ήτοι η ύπαρξη ή όχι του subwoofer, η συχνότητα αποκοπής του, κλπ.
- Εάν διατηρείται η ρύθμιση των αποστάσεων των ηχείων ή όχι.

Έχει κάποιος δει κάτι τέτοιο ή όχι;

Ευχαριστώ.

Reaction score
5
Απάντηση: Multi-channel analog input στον PR-SC5507

Έλειψα αυτές τις μέρες στην επαρχία για οικογενειακούς λόγους και έχασα κάποια επεισόδια.

Είχα την ευκαιρία να ρίξω μια εκτεταμένη ματιά στο manual, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να έχεις και το μηχάνημα δίπλα και να κάνεις πράξη τις οδηγίες.

Δεν βρήκα κάπου το πώς διαχειρίζεται τα αναλογικά σήματα από πηγή πολυκάναλη (SACD, DVD-Audio, κλπ.).

Με ενδιαφέρει να ξέρω εάν η διαχείριση αυτών των - αναλογικών - σημάτων είναι η ίδια με τα ψηφιακά σήματα, στα βασικά, ήτοι:
- Εάν τα ηχεία που είναι ήδη δηλωμένα στο αρχικό σετάπ (δηλ. συχνότητες αποκοπής, ύπαρξη ή μη, κλπ.) διατηρούνται αναλοίωτα και για τα σήματα της πολυκάναλης αναλογικής εισόδου.
- Εάν διατηρείται το ίδιο bass management, ήτοι η ύπαρξη ή όχι του subwoofer, η συχνότητα αποκοπής του, κλπ.

Ευχαριστώ.
Για παρε ενα τηλεφωνακι να τα πουμε απο κοντα.

Reaction score
29.559

Με το τηλέφωνο δεν τα λες απο κοντά , αλλά απο μακριά.
Rebellόσκυλο.

Reaction score
3.085
Multi-channel analog input στον PR-SC5507. Ρυθμίσεις

Λοιπόν, μετά από τις επί πλέον διευκρινήσεις που μου έδωσε ο Βασίλης (Βασίλη, ευχαριστώ!), και μετά από μια πιο προσεκτική ανάγνωση του μανουαλίου, ανακαλύπτω ότι το μόνο που μπορείς είναι το να ρυθμίσεις την απόδοση του subwoofer ανάλογα με την ευαισθησία του.

Δεν βλέπω πουθενά κάποια άλλη ρύθμιση.

Κατά τη γνώμη μου, μάλλον ακολουθείται η πεπατημένη, δηλαδή, αφήνει στην πηγή τις ρυθμίσεις (παρουσία και απόσταση ηχείων, συχνότητες αποκοπής, στάθμες ακρόασης - πλην αυτής του subwoofer ίσως).

Παρ' όλα αυτά, αυτό δεν διευκρινίζεται κάπου ΚΑΘΑΡΑ, για να ξέρει ο χρήστης τί του γίνεται.

Επειδή όμως ακόμα στήνω, δεν έχω προσωπική εμπειρία. Ο Βασίλης μου μίλησε για κάποιο pop-up μενού που εμφανίζεται όταν πατήσεις κάποιο κουμπί (νομίζω το audio).

Θα συνεχίζω να το ψάχνω και θα σας ενημερώσω αργότερα.
-

Reaction score
5

Δεν ξερω αν διαβασατε το hitech με τα best buy αλλα στην κατηγορια προ τον εχει πρωτο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Μιας και περιμενω νεο φιρμγουερ για το οντισι (για τον προ) σημερα θα κανω μια δοκιμη μηπως και αναγνωριζει το ηδη υπαρχον φιρμγουερ του 886.Αν γινεται κατι τετοιο ( ψιλοδυσκολο) θα μπορω να μετρησω τον προ μου με το σοφτγουερ -καλιμπραρισμενο ενισχυτη-καλιμπραρισμενο μικροφωνο.Αν αναγνωρισει τον προ καλα θα ειναι.....Βασιλη για αυτο σε ηθελα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

για την ωρα δεν βλεπει τον 55, περιμενω νεο φιρμ, και ελπιζω να τον δει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Σημερα, αν ολα πανε καλα θα εχω την ευκαιρια να παιξω για αρκετη ωρα με τα audyssey dsx -IIz
εντυπωσεις για το πιο κανει τι, αργα το βραδυ.

Reaction score
3.085
Multi-channel analog input στον PR-SC5507. Gain στις κύριες εξόδους σήματος.

..................

Ευχαριστώ.
Προς ενημέρωσή σας, ρώτησα την Onkyo-Europe για αυτό το ζήτημα, καθώς και για το αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των εξόδων balanced (XLR) και unbalanced (RCA) pre-out στο gain και πήρα την εξής απάντηση:

1. The analog multichannel input is a direct input, so Audyssey function is not available at this input.
Therefore all sound setings must be done at the source.
To use the multichannel input you have to assign this input to source like "CD" for example.
You find this setting in the OSD at " 1-5"

2.
XLR = 2 V/ 490 ohm
RCA= 1 V/ 470 ohm

Που σημαίνει ότι όλες οι ρυθμίσεις στην πολυκάναλη αναλογική είσοδο γίνονται ΑΠΟ την ΠΗΓΗ και ΜΟΝΟ και ότι ναι, ΥΠΑΡΧΕΙ διαφορά στο gain μεταξύ των δύο κυρίων εξόδων του προενισχυτή, με την έξοδο balanced να προσφέρει περίπου διπλάσιο gain.

Αυτά προς ενημέρωση των χρηστών.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ναι παρε σπιτι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Εχω νεα , ασχημα δυστυχως .Για να αποκτησω καποιους κωδικους
για να μπορω να μετρησω τους νεους ονκιο θα πρεπει να τους αγορασω.Τιμη 150$ αν υπαρχουν ενδιαφερομενοι μπορειτε να μοιραστειτε το ποσο το οποιο θα γινει παρουσια σας (μην νομιζετε οτι τα βαζω στην τσεπη)
Δυστυχως αυτα ειναι τα νεα.

Reaction score
3.085
Ερώτηση για τη χρήση της βοηθητικής εξόδου 12VDC (trigger output).

Πριν κάμποσες μέρες έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου από έντονο αυχενικό σύνδρομο. Οι πρόσφατες εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχει σοβαρή δισκοπάθεια μεταξύ σπονδύλων Α5-Α6 και ο γιατρός συνέστησε χειρουργείο, αλλά το σκέφτομαι σοβαρά. Γι αυτό το λόγο, η εγκατάσταση έχει πάει πίσω.

Παρ' όλα αυτά, δεν σταμάτησα να ασχολούμαι, έστω και "φιλολογικά" με το μηχάνημα και το σύστημα και η τελευταία μου απορία έχει να κάνει με την χρήση της - τριπλής - βοηθητικής εξόδου 12VDC (trigger output) A, B & C.

Στην αρχή, πριν διαβάσω το manual, είχα την εντύπωση ότι η έξοδος "A" των 12VDC, ενεργοποιείτο αμέσως μόλις ο προενισχυτής έμπαινε στο "ON" (και βέβαια, στη συνέχεια και οι έξοδοι "B" και "C", εφ' όσον ο χρήστης τις έχει σετάρει).

Στο manual, όμως, διαβάζω:

"The 12V triggers A, B and C can be used to turn on 12V trigger-capabe components automatically when they are selected as the input source...."

Αυτό σημαίνει πως αν υπάρχει τελικός ενισχυτής με τέτοια είσοδο (12VDC), όπως π.χ. ο Anthem MCA-5, που έχω, ΔΕΝ μπορεί να τεθεί "ON" αν δεν δηλωθεί η έξοδος του προ σε κάποια πηγή, την οποία μάλιστα ο χρήστης πρέπει να επιλέξει αμέσως μετά το "ΟΝ" του προενισχυτή.

Και καλά για την έξοδο "A", ας πούμε πως αυτό είναι εύκολη διαδικασία. Τί γίνεται όμως αν ο χρήστης έχει συνδεδεμένους περισσότερους από έναν τελικούς (όπως π.χ. εγώ); Υποτίθεται πως οι έξοδοι "B" και "C" χρησιμοποιούνται αντίστοιχα για τις ζώνες 2 και 3, άρα για να ενεργοποιηθούν πρέπει ο χρήστης να έχει δηλώσει και στις ζώνες αυτές πηγές, πράγμα που σημαίνει ότι αν αλλάξεις ζώνη, χάνεται η ενεργοποίηση της προηγούμενης ζώνης και ο όποιος τελικός, που έχει επιλεχθεί για τη ζώνη 1, σβύνει. Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Έχει κανείς ασχοληθεί με αυτό;

Ευχαριστώ
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

first of all get well
και μετα
Επειδη ειχα καμποσους τελικους ανα καιρους θυμαμαι καποιους που ειχαν τριγκερ ιν και τριηκερ αουτ.Δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι δυνατο να ειναι μετα απο χεριασμα.Αν θες ρωταω....

Reaction score
3.085
Trigger IN-OUT

first of all get well
και μετα
Επειδη ειχα καμποσους τελικους ανα καιρους θυμαμαι καποιους που ειχαν τριγκερ ιν και τριγκερ αουτ.Δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι δυνατο να ειναι μετα απο χεριασμα.Αν θες ρωταω....
Αργύρη, ευχαριστώ για την ευχή ανάρρωσης.

Έτσι είναι. Ο Anthem έχει trigger IN-OUT. Το θέμα είναι ότι σε τέτοια περίπτωση, ακόμα κι αν και ο δεύτερος έχει IN ή και IN-OUT, το σήμα των 12VDC περνάει από τον ένα στον άλλο ταυτόχρονα, οπότε ενεργοποιούνται και οι δύο την ίδια στιγμή και - αν πρόκειται για σοβαρές κατασκευές, δηλαδή για τελικούς με πολλά βαττ - η εγκατάσταση δέχεται μονοκοπανιάς μεγάλο ρεύμα (ρεύμα εκκίνησης) και γονατίζει. Γι αυτό και το μενού του προενισχυτή προβλέπει καθυστέρηση κάποιων δευτερολέπτων στο setup, από έξοδο A στην B και στην C.

Αλλά το ερωτηματικό μου είναι αν μπορούν να δουλεύουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και οι τρεις βοηθητικές έξοδοι των 12VDC, χωρίς να απενεργοποιείται η μία, όταν ο χρήστης επιλέγει πηγή για ζώνη 2 ή 3.

Διαβάζοντας προσεκτικά το μανουάλι, εκεί που λέει για ζώνες, είδα ότι μάλλον αυτό είναι δυνατό. Αν όντως ισχύει, τότε το πρόβλημα λύνεται. Φυσικά, είναι γρίφος το πάτημα των κουμπιών, το ένα μετά το άλλο, αλλά ίσως γίνεται με ένα προγραμματισμό μιας εντολής macro.
-

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος