Optoma 72i in action - I Robot

Reaction score
14
Σωτηρης Οικονομου said:
Σπυρο υποθετω οτι χρησιμοποιεις παντα τριποδο.Σωστα?
εμένα η μεγάλη μου ερώτηση είναι η εξής:

Σπύρο αφού όλα είναι screenshots με Pause στο dvd player σου που είναι το KISS DP-600???? Που είναι το Onscreen γραφικό του Pause???

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.488
To Kiss ειναι βαση για το παλαιο DVD player αφου δεν παιζει καθολου..... :p

Κουβαλαω το PC στο σαλονι 8)

Ηow To (copy paste για να μην το γραφω Ελλ.)

I use a Canon PowerShot S80 set to Program,
with the use of ISO i take 2 or 3 photos
-1/3 , zero(0) and sometimes + 1/3 ( usually the -1/3 is the best).
(i still have to try the auto BKT (bracketing if the word is correct))

The White balance is set to AUTO

I use a tripod and i set a 2 sec self-timer.

The distance from the screen is 3.8 meters

Then with ACDSee v3 i resize with image quality set to 90%

A 3264x2448 of 3000 kb pic becomes 1024x748 150 kb pic

PS το bracketing κανει πολυ +- δεν λεει......

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Γυρισα και εγω.
Δυστυχως μετα την απουσια μου της περασμενης εβδομαδας η οικογενεια εχει ορισμενες απαιτησεις και επρεπε να δω μια ταινια με την συζυγο. :oops:Η τιμη που πληρωνω...

Λοιπον , παρτε το αποφαση!

Εχουμε δυο πραγματα:
1)Την εικονα που βλεπουμε ζωντανα απο εναν βιντεοπροβολεα σε μια οθονη
2)Την εικονα που εχουμε φωτογραφισει απο εναν βιντεοπροβολεα σε μια οθονη και κατοπιν την εχουμε μεταφερει σε ενα μονιτορ

Ποσο κοντα μπορει να ειναι αυτα τα δυο ειδικα στις χρωματικες αποκλισεις αλλα και σε μεγεθη φωτεινοτητας , αντιθεσης gamma κλπ κλπ?

Φυσικα εξαρταται απο την φωτογραφικη μηχανη κατα κυριο λογο αλλα και την αποδοση του μονιτορ κατα δευτερο.

Ενας απο εμας ειπε πως δεν μπορει να διακρινει ορισμενες λεπτομερειες
Αλλος οτι μπορει.

Οπως και να εχει η φωτογραφικη αποτυπωση(και το εχω ηδη γραψει 1000000 φορες) δεν μπορει να αποδωσει την αληθοφανεια που εμεις διακριναμε στον βιντεοπροβολεα μας.
Ο Σπυρος ομως πολυ καλα κανει και τις παραθετει.
Διοτι μας δινει μια εικονα στο τι περιπου μπορει να αποδωσει ενας σημερινος βιντεοπροβολεας τελευταιας τεχνολογιας.
Και μας ομορφαινει το site και βοηθα τα ανειδικευτα μελη να παρουν μια πρωτη εντυπωση στο τι θα δουν στο περιπου.

Με τον Σπυρο ετοιμαζουμε μια ολοκληρωμενη σειρα φωτογραφιων και το συζητουσαμε σημερα.
Ισως και να βαλουμε απεναντι τις δυο κυριες τεχνολογιες.
Κακως κατα την γνωμη μου διοτι ο φακος "αγαπαει" πολυ περισσοτερο την μια απο την αλλη.
Ομως δεν παυει να ειναι μια πρωτη εντυπωση.
Οχι η τελειωτικη ουτε η ολοκληρωμενη

Συμφωνειτε? :wink:

Reaction score
164
Συμφωνώ στο ότι καλά κάνει ο Σπύρος που μας γεμίζει όμορφες εικόνες.
Συμφωνώ ακόμα στο ότι η μία τεχνολογία έχει φωτογένεια και η άλλη καθόλου.
Συγκεκριμένα οι LCD λόγω της απόστασης που έχουν τα pixels μεταξύ τους (screendoor effect, κοτετσόσυρμα κτλ) στη φωτογράφιση με ψηφιακή μηχανή δημιουργούν moire. Μάλιστα τα pixels του προβολέα σε 100% ζουμ στην οθόνη είναι ορατά και το moire μειώνει πάρα πολύ την ευκρίνεια. Στο thread του Μονομάχου πχ παρατηρείστε πόσο έντονα φαίνεται το moire στο αίμα. Ή παρατηρείστε πόσο φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα. (Γενικά πάντως το moire φαίνεται περισσότερο στο κόκκινο)
Σε καμία περίπτωση το screendoor δεν είναι εμφανές με το μάτι στης τελευταίας γενιάς LCD.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.488
Περισοτερο φωτεινη και σκοτεινη απο οτι το +1/3 και -1/3 (stop?) με το iso

Για WB μηπως το day light ειναι καλυτερα απο auto ?

Reaction score
14
spylab said:
Περισοτερο φωτεινη και σκοτεινη απο οτι το +1/3 και -1/3 (stop?) με το iso
Ε βέβαια!

Αφού κάθε διαβάθμιση ISO αφορά διπλασιασμό της φωτοευαισθησίας .
Στην ουσία ότι πετυχαίνεις με την αλλαγή από iso 100 σε iso 200 το πετυχαίνεις με αντιστάθμιση έκθεσης +1
(EV +1)

Για WB μηπως το day light ειναι καλυτερα απο auto ?
Χμμμ...μπα. Συνήθως οι canon (χωρίς φλας) τα πάνε καλά με auto σε εσωτερικούς χώρους.
Εκεί που χαλάνε είναι όταν υπάρχουν μεικτοί φωτισμοί. (Δύσκολη περίπτωση)
Πειραματίσου όμως. Δεν χάνεις τίποτα.
Αν δεν βαριέσαι...το καλύτερο αποτέλεσμα θα το πάρεις με χειροκίνητη μέτρηση του wb.

Reaction score
164
finder said:
Aυτο unfo ειναι απο το δικο σου προβολεα? :shock:
Ναι, από τον δικό μου είναι, αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση το moire δεν είναι εμφανές στο μάτι. Με μία μηχανή μικρότερης ανάλυσης και οξύτητας πιθανότατα δεν θα φαινόταν καθόλου ή τουλάχιστον τόσο έντονα. Το φαινόμενο είναι ανάλογο με αυτό που παρατηρούμε στο σκανάρισμα τυπωμένων φωτογραφιών και οφείλεται, ας πούμε, στην αλληλεπίδραση των pixels του ενός μέσου (προβολέας, τηλεόραση, χαρτί) με του άλλου (φωτογραφική μηχανή). Το Moire το βλέπουμε και σε άλλες μορφές, πχ εμφανίζεται και στα υφάσματα με μικρό καρώ ή λεπτές ρίγες στην τηλεόραση.
Η μηχανή μου βγάζει moire ακόμα και σε crt τηλεόραση. Μη μου πείτε ότι και εκεί βλέπετε κοτετσόσυρμα :)
Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι το RAW converter του Photoshop βγάζει "maze artifacts" στις εν λόγω φωτογραφίες, δηλαδή "θόρυβο" που μοιάζει με λαβύρινθο. Θα το ψάξω αύριο με άλλον converter, ίσως μειώσει και το moire.
Ο Αντρέας, πολύ σωστά παρατήρησε ότι το κενό μεταξύ των pixels δεν ονομάζεται screendoor effect ή κοτετσόσυρμα :) Απλά γίνεται έτσι αντιληπτό.
Το κενό μεταξύ των pixels μετριέται με το fill factor, που εκφράζει επί τοις εκατό το ποσοστό της ενεργής επιφάνειας του αισθητήρα ή του τσιπ του προβολέα σε σχέση με αυτό που είναι ανενεργό ως κενό μεταξύ των Pixels. Πχ FF 70% σημαίνει ότι το 30% της συνολικής επιφάνειας του αισθητήρα είναι το μαύρο μεταξύ των pixels.

Αριστερά, το D5 που φοράνε οι τελευταίας γενιάς LCD φαίνεται ότι έχει πολύ μεγαλύτερο FF σε σχέση με το D4 της προηγούμενης γενιάς, δεξιά.

Ο Αντρέας επισήμανε ότι οι LCD παίζουν στο 65-70% (ποιάς γενιάς; ), οι DLP ξεκινούν από εκεί και οι D-ila φτάνουν το 100% FF

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
unforgiven said:

Νίκο, αυτό το βλέπεις εντάξει;
Λοιπόν σίγουρα τα screenshots του Σπύρου δεν είναι όπως νόμιζα, όπως μου τα έδωσε το monitor στο σπίτι δηλαδή. Βλέποντας από το L1906 τώρα από το γραφείο, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η αίσθησή μου είναι ότι έχει λίγη πληροφορία ακόμη, την οποία δεν μπορώ να πάρω αλλάζοντας τα ρυθμιστικά στην οθόνη μου.

Πάντως καμία σχέση με αυτά που έλεγα χθες. :?
Είναι προφανώς εντελώς λάθος να μιλάμε για screenshots από τα pc μας...

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Είναι προφανώς εντελώς λάθος να μιλάμε για screenshots από τα pc μας...

Μόνο αν μιλάμε για καλιμπραρισμένα monitors.
Και μόνο αν το πρωτογενές υλικό περνάει από εξίσου καλιμπραρισμένο σύστημα.

Οι κάτοχοι TFT ....καλά θα κάνουν να είναι πολύ επιφυλακτικοί στο τι νομίζουν ότι βλέπουν...
από πλευράς χρωματικής ακρίβειας και φωτεινότητας.
Οι κάτοχοι laptop δε....ας διαβάζουν μόνο τα κείμενα. :p 8)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.275
Members
38.674
Νεότερο μέλος
JAndronikos