Optoma H79- Vs- Benq 8720

Reaction score
191
Βρεθηκαμε ξανα στην Ηχοεκφραση για να παρακολουθησουμε 2 πολυσηζητημενα προβολικα.ο λογος για το νεο optoma h79 και benq 8720!

Nα ευχαριστησουμε για την παρουσια τους απο την ADAMCO τον κ.Βαγγελη Σκανδαλη και τους Νικο Βεζυργιαννη και Κωστα Σδρολια απο την BSI.

Αφου τα μηχανηματα ρυθμιστηκαν ελεω του προφεσορα της εικονας Βαγγελη Λαμπρου,ειχαμε ολη την αγωνια να δουμε το πολυαναμενομενο νεο dmd της texas instruments το Dark Chip 3 που για αυτο εχει γινει τοσος ντορος στα διαφορα forum.

Τα μηχανηματα παιζανε με τη κλασικη συνδεση component.(Ανδρεα καποια στιγμη πρεπει να μεταπηδησουμε σε dvi-hdmi για τα επομενα συγκριτικα)

CONTRAST:contrast και παλι contrast!πολυ μεγαλο πιο πολυ απο τον 8720.στο μονομαχο στη σκηνη του δασους δεν ειχε καμια σχεση.μαυρο με λεπτομερεια στο βαθος ενω στον 8720 ενα γκρι..δηλαδη στο τομεα του contrast πολυ μεγαλη διαφορα.ειδικα στα σκοτεινα πλανα υστερουσε ο benq.

COLOR: Τα χρωματα του 8720 σε αποζημιωναν με τη πρωτη ματια και αυτο γιατι ο Η79 το μπλε και το κιτρινο ηταν λιγο πουσαρισμενα με συνεπεια να χαλαει το overall  της εικονας.εδω αφηνω ερωτηματικο αν φτιαχνεται με λεπτομερη ρυθμιση.Ο 8720 επαιζε ζεστα και κινηματογραφικα με τον Η79 να ακολουθει καλα αλλα κορεσμενα.

EΥΚΡΙΝΕΙΑ:ο 8720 στο high definition για μενα ειχε ενα 15-20% μεγαλυτερη ευκρινεια αλλα στο dvd δεν ειδαμε καπια σημαντικη διαφορα.λογικα πρεπει να φοραει καλυτερο φακο ο benq.

ΚΙΝΗΣΗ:και στους δυο προβολεις δεν παρατηρησα καποια δυσκολια.η κινηση ηταν σε πολυ καλα επιπεδα.

RAINBOW:για μενα στο Η79 βλεπω το λιγοτερο rainbow effect και στον benq να βλεπω πολυ πιο εντονα.το καλο ειναι οτι εχει εξαλειφθει αρκετα το φαινομενο.(ο γενικος δεν αντεξε τα ουρανια τοξα και το εριξε στα πατατακια)

Αυτο τελικα που περιμενα να δω δεν ειδα.με τα τοσα που ειχαν ακουστει για το dark chip3 για μενα ηταν ενα κλικ παραπανω στην εικονα.τιποτα το σπουδαιο δηλαδη.
οι κατοχοι Η78 και 8700 δεν υπαρχει καν λογος να αναβαθμιστουν.

Οι τιμες για τον Η79 ειναι στα 4100 και ο benq γυρω στα 5600ευρω μια διαφορα της ταξεως 1500ευρω δεν δικαιολογειται απο τον benq σε καμια περιπτωση.και γνωμη μου πρεπει η BSI να ριξει σε λογικα πλαισια την τιμη του 8720 γιατι ειναι ενα τιμιο και καλοφτιαγμενο μηχανημα που δεχεται ομως μεγαλο ανταγωνισμο απο τον optoma

αντε ας γραψουνε και οι υπολοιποι λοιπον :wink: [/offtopic]

vs

Reaction score
1
Δυο απο τα πολυσυζητημενα προβολικα παρουσιαστηκαν χθες στην Ηχοεκφραση.
Πραγματικη τιτανομαχια με αμφιροπα αποτελεσματα.
Ο H79 φοβερος στο contrast με βαθος και τρισδιαστατη εικονα.Απο την αλλη ο 8720 με πολυ δυνατο χρωμα πολυ κοντα στα κινηματογραφικα προτυπα,καθως και ποιο ευκρινης σε σχεση με τον Η79 σε HD.
Τωρα οσων αφορα την τιμη πιστευω οτι ο Benq δυσκολα θα σταθει διπλα στον 79 μιας και τον χωριζουν 1500 ευρω πραγμα που δεν δικαιολογηται για αυτα που προσφερει(καλυτερη χρωματικη ισσοροποια,λιγο καλυτερη ευκρινεια) σε σχεση με τον 79.
Σαν κατι τελευταιο θελω να πω οτι και τα δυο προβολικα με "απογοητευσαν" σε σχεση με αυτα που περιμενα.Δηλαδη οιδιαφορες με 8700 -8720 και Η78-Η79 ηταν πολυ μικρες.Τελος θα περιμενα απο τις εταιριες οταν αλλαζουν μοντελο να βγαζουν στην αγορα κατι εντυποσιακοσε σχεση με του προκατοχους τους κατι το οποιο δεν ειδα αυτη τη φορα. :D

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
2 λόγια να πω και εγώ για αρχή (θα ακολουθήσουν και πολλές φωτογραφίες αύριο...)...

Πρώτα-πρώτα θέλω να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για εμάς η παρουσία των κ.κ. Βαγγελη Σκανδαλη Νικου Βεζυργιάννη και Κωστα Σδρολια. Μάλιστα θέλω να τονίσω ότι είναι πολύ σπάνιο 2 ανταγωνιστές να παρευρίσκονται στον χώρο την ώρα του συγκριτικού. Και ακόμα πιο σπάνια η διάθεσή τους καθώς συζητάγαμε ελεύθερα μετά το τέλος της θέασης... Νομίζω τέτοιες νοοτροπίες ανεβάζουν την Ελληνική αγορά και ταυτόχρονα είναι υπέρ του καταναλωτή!

Για τους 2 προβολείς τώρα...

Πράγματι στο contrast και εμένα μου φάνηκε λίγο καλύτερος ο optoma... Τα χρώματα όμως του benq ήταν σίγουρα πιο φυσικά, πιο σωστά... Αυτό βέβαια το έδειξαν και οι μετρήσεις του Βαγγέλη Λάμπρου. Για την ευκρίνεια δεν συμφωνώ με το ποσοστό που δίνει ο Λάμπρος... νομίζω ήταν μικρότερες οι διαφορές... όμως ίσως φταίει το rainbow που με είχε ήδη ζαλίσει... μιλάμε για 2 ώρες πονοκέφαλο μετά το συγκριτικό!!!

Τώρα δεν ξέρω πως ακριβώς να κρίνω τους 2 προβολείς...

Το πρώτο συμπέρασμα είναι νομίζω ότι και οι 2 ανήκουν καθαρά στην μεσαία κατηγορία. Εκεί δηλ. που τους τοποθετούν και οι εταιρίες τους...

Αν τους κρίνω απλά όπως τους είδα δεν ξέρω ποιός βάζει το τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο... ίσως ο benq...

Αν τους κρίνω με βάση και την τιμή τότε πιστεύω ότι υπάρχει νικητής... Ο Benq είναι 1500 Ευρώ ακριβότερος χωρίς να δείχνει την αντίστοιχη διαφορά και σε εικόνα... ίσως το αντίθετο... είναι θετικό όμως ότι και ο αντιπρόσωπος της Benq είπε ότι περιμένει και ο ίδιος να πέσει η τιμή του, τους επόμενους μήνες...

Αν τους κρίνω με βάση την παραφιλολογία και μόνο που αναπτύχθηκε τόσους μήνες για το νέο chip της ΤΙ τότε το ματς ήταν σκέτη απογοήτευση! Όχι ότι φταίνε τα μηχανήματα αυτά καθεαυτά ούτε φυσικά οι εταιρίες... Μάλιστα πιστεύω ότι οι άνθρωποι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να δείξουν διαφορά με τα προηγούμενα μοντέλα. Όμως δεν νομίζω ότι το Dark Chip 3 έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό... Το ίδιο πιστεύω θα συμβεί και μόλις κάνουμε το συγκριτικό με τους LCD και το D5 πάνελ...

Οι συγκρίσεις με dvi έγιναν αλλά νομίζω τις μεγάλες διαφορές και τις πραγματικές δυνατότητες αλλά και ατέλειες ενός μηχανήματος θα τις δούμε με component. Επιπλέον ένα side by side συγκριτικό με dvi μόνο ίσως αδικούσε πολύ τον Benq...

Χαίρομαι πάντως ιδιαίτερα γι' αυτό το συγκριτικό. Νομίζω τώρα υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη όχι μόνο για τους 2 προβολείς αλλά και για το chip της TI και κυρίως για το τι να περιμένουμε από αντίστοιχα μηχανήματα στην ίδια κατηγορία. Ήταν από τα καλύτερα και πιο κατατοπιστικά που κάναμε έως σήμερα...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
CONTRAST:contrast και παλι contrast!πολυ μεγαλο πιο πολυ απο τον 8720 (?????).στο μονομαχο στη σκηνη του δασους δεν ειχε καμια σχεση.μαυρο με λεπτομερεια στο βαθος ενω στον 8720 ενα γκρι..δηλαδη στο τομεα του contrast πολυ μεγαλη διαφορα.ειδικα στα σκοτεινα πλανα υστερουσε ο benq.
Συμφωνώ πολύ με τα άνω ειδικά με τον Λάμπρο (σε ένα σημείο ή έχεις κάνει typo ή εγώ δεν το καταλαβαίνω) Θα ήθελα όμως να κάνω μια μικρή διευκρίνηση:
Όπως όλοι καταλαβαίνετε επειδή τα δύο προβολικά θα δημοσιευτούν στο προσεχές τεύχος του περιοδικού ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ, δεν θα μπορέσω να σας γράψω με πάσα λεπτομέρεια τι παρατήρησα.
Αντίθετα μετά την κυκλοφορία του περιοδικό όλα τα χαρτιά θα ανοίξουν πάνω στο τραπέζι. Ολες οι ερωτήσεις σας τόσο από εμένα όσο και από τον Δημήτρη πιστεύω ότι θα απαντηθούν! Ολίγον από υπομονή λοιπόν.

Θα σας πω μόνο με τι ενθουσιάστηκα και με τι γέλασα.

Ενθουσιάστηκα

1. Από το ειδικό βάρος του AV-Site.
Η αντικειμενικότητα των απόψεων μας, η μη τήρηση ειδικής σχέσης με κάποια εισαγωγική εταιρία και η ανυπαρξία (να το πω ωμά;) γλειψίματος σε προϊόντα φίλων που όλως τυχαία είναι άτομα κλειδιά σε καίριες θέσεις, έφερε καρπούς.
Ετσι δύο γενικοί διευθυντές πωλήσεων των αντιστοίχων εταιριών που αντιπροσωπεύουν τους προβολείς δεν τίμησαν μόνο τα μέλη και καλεσμένους μας, αλλά εμπιστεύθηκαν τη κρίση μας, διατύπωσαν απόψεις κάπου συμφωνώντας και κάπου αλλού διαφωνώντας. Δεν παρατηρούσαν τα τεκταινόμενα σαν απλά θεατές κρατώντας απλά μια ευγενική στάση απέναντι στο αγοραστικό κοινό τους αλλά ακούγοντας τα θετικά και τα αρνητικά σχόλια πήραν θέση και μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε απέναντι μας μόνο εμπόρους αλλά και φίλους του αθλήματος.

2. Ενθουσιάστηκα ακόμη από τη κριτική που διατύπωσαν στην εικόνα τα παλιά και νέα μέλη που παρευρέθηκαν. Με σωστά κριτήρια και χτυπώντας σε κύρια σημεία, μου άρεσε πάρα πολύ η αξιολόγηση από τα μέλη μας. Ένα μπράβο σε όλους του κυρίους που πήραν το λόγο εχθές γιατί έδειξαν ότι το φόρουμ μας έχει ξεφύγει μακράν με την σωστή δουλειά και τεκμηρίωση που παρουσιάζει. Μπράβο!

Με τι γέλασα
-Με την υπηρεσία των αυτοματισμών στη ζωή μας ή αλλιώς.. .. .. .. με το πως μια γκαραζόπορτα μπορεί να αχρηστεύσει για κάποιες ώρες το αυτοκίνητο σας. Τα λέω καλά κ.Τσ(ζ)άλλα;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μολις κατεβασα το τηλεφωνο με τον Βαγγελη Λαμπρου.
Στην ουσια-και σχεδον οπως παντα-εχουμε συμφωνησει σε καποια πραγματα τα οποια και παραθετω.
Υποθετω-αλλα δεν εκβιαζω :wink: -πως και οι αποψεις του Δημητρη σχεδον συμπιπτουν με τα κατωθι.
Οπως παντα οι γνωμες ειναι προσωπικες και οχι απαραιτητα απολυτες.

Τι μας άρεσε
• Η αναλογία αντίθεσης του Optoma H79
• Το ελαφρύ προβάδισμα ευκρίνειας του 8720 που διαπιστώνεται μόνο σε HD.
• Τα φυσικά χρώματα και η διαχείριση τους από τον 8720.
• To menu του 8720. Ένα παιχνίδι ελεύθερο στα χέρια μας.
• Η τιμή του Η79.
• Το εκπληκτικό film look του H79 στα DVD.
Εδώ να σταθώ λίγο και να τονίσω πως φαίνεται ότι οι φωνές των ανθρώπων που γνωρίζουν inside-out τι σημαίνει κινηματογραφική απόδοση εικόνας, πιάνει επιτέλους τόπο στις εταιρίες. Το πρωτοείδαμε στον Samsung, ακολούθησε ο Optoma Η78 (σε σχέση με τον Η77), μετά ο BenQ 7700 και τώρα ο Η79. Ο 8720 είναι πιο razor sharp(όχι σαν Η77) αλλά έχει μια μικρή πλαστικότητα που δεν τον βγάζει τελείως από παιχνίδι. Επιτέλους αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι οι Home Theater προβολείς δεν πρέπει φοράνε φακούς Data. Καλό το word στα windows αλλά τι διάολο, για Home Theater δεν αγοράζουμε προβολέα;

Τι μας άφησε ανάμικτα αισθήματα
• Η αναλογία αντίθεσης του BenQ 8720. Been there, seen that.
• To menu του Η79, το έχουμε δει καιρό, όχι ότι δεν αρκεί για μια πολύ καλή ρύθμιση αλλά θέλει αναβάθμιση. More power to the people.
• O όγκος και το βάρος του 8720. Ζητήσαμε μονότσιπο σε διαστάσεις τρίτσιπου; Και αν το ζητήσαμε ας το κάνουν σωστά στο κάτω-κάτω. 90kg και 1 x 0,6 x 0,4m όπως ένας 9άρης είναι ότι πρέπει!!
• Optoma Η79. Σοβαντισμένος τσιμεντόλιθος. Δεν παύει όμως να εξαφανίζεται σε λευκά ταβάνια.
• Τα ηλεκτρικά καλούδια. Όσοι παίζεται καθημερινά με το lens shift, ας σηκώσουν το χέρι.

Τι δεν μας άρεσε
• Το μπλε led του H79 που υπάρχει από τον 77 και φωτίζει το σύμπαν. Υπάρχει λόγος ύπαρξης του ή απλά θέλουν να ξοδεύουμε μονωτική ταινία για να το κρύβουμε;
• O κορεσμός του H79 που πιθανότατα θα διορθώνεται από το κρυφό μενού ή με software upgrade. Προτιμώ το δεύτερο. Πάντως υπάρχει οφθαλμοφανές λάθος.
• Το πρόβλημα του 8720 που μετανάστευσε από την Component του 7700. Tην είχαμε ανακαλύψει στο προηγούμενο Test μας και την ξαναείδαμε. Δεν ανυσηχούμε η μαμά BenQ θα το φτιάξει αλλά γιατί ρε γαμωτι;
• Η μικρή αναβάθμιση από τον 8700 και Η78 αντίστοιχα για τους 8720 και Η79, παρόλο το ΠΟΛΥ μπλά-μπλα κάτι που διαπίστωσαν και όλα τα μέλη. Πολύ αγωνία για την κυκλοφορία και ΠΟΛΥ παραφιλολογία. Όσοι έχουν HD2 απλά δύσκολα θα αναβαθμιστούν (οχι απίθανα όμως) και περιμένουν.. .. .. .. εκτός και αν ανοικώσουμε ακόμη καλύτερες τιμές.
• Η τιμή του 8720.
• Η φωτογραφική του Γενικού. Πρόσεξε τι θα βγάλεις στον αέρα μην κάψεις τον Β.Λ..!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Όπως όλοι καταλαβαίνετε επειδή τα δύο προβολικά θα δημοσιευτούν στο προσεχές τεύχος του περιοδικού ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ, δεν θα μπορέσω να σας γράψω με πάσα λεπτομέρεια τι παρατήρησα.
Αντίθετα μετά την κυκλοφορία του περιοδικό όλα τα χαρτιά θα ανοίξουν πάνω στο τραπέζι. Ολες οι ερωτήσεις σας τόσο από εμένα όσο και από τον Δημήτρη πιστεύω ότι θα απαντηθούν! Ολίγον από υπομονή λοιπόν.
Απολυτα σεβαστο , ειδικα απο την στιγμη που δυο ικανοι reviers του εν λογω περιοδικου ειναι τακτικα μελη του AVSite...
Παντως η γνωμη σας ειναι τουλαχιστον επιθυμητη :wink:

Reaction score
191
βαγγελαρα τι δεν καταλαβες για το contrast?λεω πως ο Η79 εχει πολυ περισοτερο απο τον 8720!απλα δεν εγραψα τοΗ79 αλλα ενοειται αυτο!

Γενικε θα συμφωνησω μαζι σου.ειναι και πιο μικρη η διαφορα πιστευω στην ευκρινεια του 8720.o babilon τη θεωρει πιο μεγαλη αυτη τη διαφορα.ειναι οπως το βλεπει ο καθενας!

Reaction score
7
Ας πω και εγω την ταπεινη μου γνωμη (και απο τη στιγμη που δεν υπηρχαν LCD στην παρεα θα ειμαι αντικειμενικος :) )

Επειδη εφτασα νωρις στην Ηχοεκφραση (1ον για να δω λιγο το dvd Και 2ον επειδη μολις ειχα φαει αν δεν εφευγα αμεσως θα επεφτα για υπνο....)
ειδα, μπαινοντας, τον 8720 που ηδη επαιζε HD (ποδορφαιρο στην αμμο με τη μπαλα σαν πεπονι, δυστυχως επαιζαν ανδρες) απο δορυφορο (την ιδια στιγμη που υπηρχαν 2 πελατες μεσα και συζητουσαν... Ομολογω οτι κολλησα μπροστα στην εικονα του και καθομουν ορθιος και φορτωμενος με μπαγκαζια και κρανη, μεχρι που μου το χαλασε ο Ανδρεας και με επανεφερε στην πραγματικοτητα, οταν με ρωτησε αν μου αρεσει η εικονα... Ασε που (τοτε, γιατι μετα αλλαξε) σκεφτηκα "να ενας DLP για εμενα" τον ουρανιο-τοξακια....

Μετα απο ωρα αρχισαν να μαζευονται και οι υπολοιποι...
Εξαντλητικες και προσεκτικες μετρησεις (γιατι ηταν πολυ καλος ως out-of-the-box, συμφωνα με τα "γραπτα" του Βαγγελη!) και για τους 2 προβολεις (ακομα μετρανε? πότε θα δουμε?!)...

Και οι 2 ηταν πολυ κοντα σε εικονα με τον Η79 να εχει λιγο καλυτερο μαυρο και τον 8720 λιγο πιο σωστα χρωματα (λεω "σωστα" και οχι καλυτερα, επειδη αν και εβλεπα τον Η79 λιγο πιο μπλε, εμενα παντως μου αρεσε περισσοτερο).

Αν επρεπε να διαλεξω καποιον (ασχετα με την τιμη) θα ηταν ο Η79 (στο κουτι του 8720 :):):) ). Υστερει σε design o H, για τα γουστα μου.

Οσο για το ουρανιο τοξο ηταν ορατο και στους 2 απο εμενα (αν και λιγοτερο απο αλλους DLP, ενοχλητικο ομως). Περισσοτερο ορατο στον BenQ.
Δεν ξερω αν οφειλεται σε αυτο ο πονοκεφαλος που ειχα αργοτερα στο σπιτι (και με κρατησε στο κρεβατι με ασπιρινη και δεν επλυνα πιατα :):):) ) ή αν με κολλησε ο Γενικος...

Αλλα γιατι στο HD δεν το εβλεπα το ουρανιο? Υπαρχει αιτιολογια?

*Για το Δημητρη, τη γκαραζοπορτα και τη ΔΕΗ..... Παρτε ενα UPS!!!! Συνηθως οταν βρεχει αποκλειονται στο δρομο απο τα νερα και οχι μεσα στο γκαραζ!!!

*Για τη φωτογραφικη του Γενικου.... "Ε! Αλλαξε τη!!!" Για να δουμε τι θα δουμε... (Βασικα Παρασκευη βραδυ σκεφτομαι "Εχει φορτισμενες μπαταριες η φωτο μου?".... οχι.... τις βαζω λοιπον στο φορτιστη και λιγο πριν ξεκινησω το Σαββ για Ηχοεκφραση, παω να τις παρω και τοτε επιβαιβαιωνω οτι για να φορτισουν, απαραιτητη προυποθεση ειναι να εχει μπει και ο φορτιστης στην πριζα...)

(αυτη τη φορα ομως δεν πηγα σπιτι να βαλω το μονομαχο και να δω πως παιζει στο δικο που...)

Reaction score
0
Ειχα γραψει πριν λιγες ημερες οτι ειχα προβλημα με τον Η-78 σχετικα με την DVI.Το προβλημα λυθηκε μια και εφταιγε ο προβολεας.Χαρη στον φιλο και ευγενικο Βαγγελη Σκανδαλη χωρις να με ξερει προσωπικα και καταλαβαινοντας την φρικη που ζουσα εχωντας αγορασει εναν προβολεα που σε 2 ωρες μετα το αρχικο on δεν κλειδωνε εκανε φιλοτιμες και αξιεπαινες προσπαθεις να εχω στο σπιτι μου τον Η-79.Αντιπροσωπεια χωρις σωστα στελεχη ΔΕΝ παει μπροστα.Πωλητες ολοι μπορουμε να γινουμε-καλοι πωλητες ομως ελαχιστοι.Και επειδη μπορει να θεωρηθω γραφικος με αυτα που λεω βαλτε τον ευατο σας στην θεση μου (χωρις προβολεα μετα απο μια μερα και τρομαγμενοι για το τι γινετε) και πεστε μου αν εχω δικιο.
Τωρα για τις εντυπωσεις:Στο τεστ που εγινε δεν ημουν αρα θα προσπαθησω να ειμαι αντικειμενικος οσο μπορω και εξ αποστασεως: Σαν πρωτο θα πω οτι για οσο ειχα τον Η-78(περιπου 30 ωρες),σε συνδεση component αν ειχε διαφορα με τον 79 θα επρεπε να την ψαξουμε με μεγενθυτικο φακο.Εγω το ελεγα ο Ανδρεας που ελεγε οτι εχει μεγαλες διαφορες,τελος παντων δεν εχει σημασια ποιος εχει δικιο η οχι γιατι σε αυτο συμφωνουμε ολοι.Να πω οτι ο Η-78 που ειχα δουλευε στην DVI με DVD player αλλα οχι με PC οπου και με ενδιεφερε.Διαβασα στο test που κανατε οτι συγκρινατε 2 συχρονους προβολεις στις χρωματοδιαφορες και μαλιστα στο Hidefinition.Παρακαλω???Και αυτο δεν αφορα τον optoma αλλα και τον Benq που λογω τον απαιτησεων(παραλογων η οχι δεν μας νοιαζει)οι περισσοτεροι προβολεις ειναι καλιμπραρισμενοι στην DVI.Θελω να πω οτι συγχωρειτε σε εναν προβολεα να δειχνει σε συνδεση component ανεκτα αλλα οχι στην DVI.Ο 78 λοιπον με τον 79 εχουν διαφορα στην συνδεση DVI της ταξεως 10 με 15 % με κερδος για τον δευτερο.Μικρη?Ισως...αλλα...Συνδεσα το pc με τον Η-79.Εκει πεζει 1280χ720 στα 60hz και ΟΧΙ στα 50 που πεζουν τα player της αγορας ΕΚΤΟΣ απο τα αναφορας(βλεπε DENON).Γιατι τα λεω αυτα?Προταση:Mια οποιαδηποτε συγχρονη καρτα γραφικων βγαζει διπλη εξοδο DVI.Συνδεουμε 2 προβολεις και συκγρινουμε, με ΥΛΙΚΟ αναφορας.Ποιο ειναι αυτο?Μα φυσικα δισκακια της microsoft WMVhd ωστε να παρακαμψουμε ολους τους σκαλερ.Ανοικτη προταση οποιος θελει να ερθει σπιτι μου να δει τετοιο δισκακι να δει τι εννοω Hidefinition.Προς θεου ουτε εξυπνος θελω να το παιξω ουτε ξερολας ειμαι.Απλα και μονο οι διαφορες ειναι δραματικες.Ειλικρινα χαρα μου θα ειναι οποιος θελει να δει τι εννοω.ΔΕΝ ειμαι προκατελειμμενος επειδη εχω Οptoma.Τουλαχιστον προσπαθω οσο μπορω και αυτο ειπα στην αρχη οτι και για τον Benq οτι ειναι αδικη η συγκριση στις χρωματοδιαφορες, με σημα προφανως απο Hide καναλι δορυφορικο.Ερχετε το blue ray εμεις θα συγκρινουμε σε component?
Γραφτηκε κατι για σοβαντσιμενα κουτια κολλημενα στο ταβανι.Σωστο η λαθος ειναι καθαρα υποκειμενικο η εμφανιση ενος προβολεα.Και εγω nec-1100 ειχα και ειχα μαθει σε στρογγυλαδες και design.Οταν αρχιζει το ζητουμενο ομως , που αυτο ειναι η απολαυση της ταινιας , και ο σκηνοθετης μας δειξει βραδυ μια ησυχη σκηνη μεσα σε ενα δασος(παραδειγμα ρε παιδια) ε τοτε θα εκενευριστω να ακουω ενα βεντιλατερ απο πανω μου .Να ρωτησω αληθεια..υπαρχουν πολλοι προβολεις που βγαζουν 23db στο 1m?.
Σε ολα αυτα που ειπα μπορει να ειμαι λαθος μπορει και οχι.Σιγουρο ειναι οτι τα ειπα καλοπροαιρετα.ΠΑΝΤΑ υπαρχουν καλυτερα και χειροτερα μηχανηματα.Το λεω αυτο γιατι δεν εχω ορεξη να ερθω σε προστριβη με κανεναν για κατι που μπαινει στην μπριζα...:)

minas

Πισιά
Reaction score
4.413
Αφού επαναλάβω την λύπη μου που δεν κατάφερα να σας κάνω παρέα :(, πάμε στο ψητό...
Υπάρχει κάποιος που δε βαριέται να μας περιγράψει τη μεθοδολογία των δοκιμών και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε? -Όχι ότι είναι απαραίτητο, απλά για να έχουμε μια ιδέα...
Ένα ευχαριστώ και από εμένα σε όσους όσοι μοιράζονται την γνώμη τους και μπράβο για την καλή δουλειά.

� Το πρόβλημα του 8720 που μετανάστευσε από την Component του 7700. Tην είχαμε ανακαλύψει στο προηγούμενο Test μας και την ξαναείδαμε. Δεν ανυσηχούμε η μαμά BenQ θα το φτιάξει αλλά γιατί ρε γαμωτι;
� Η μικρή αναβάθμιση από τον 8700 και Η78 αντίστοιχα για τους 8720 και Η79, παρόλο το ΠΟΛΥ μπλά-μπλα κάτι που διαπίστωσαν και όλα τα μέλη. Πολύ αγωνία για την κυκλοφορία και ΠΟΛΥ παραφιλολογία. Όσοι έχουν HD2 απλά δύσκολα θα αναβαθμιστούν (οχι απίθανα όμως) και περιμένουν.. .. .. .. εκτός και αν ανοικώσουμε ακόμη καλύτερες τιμές.
Για το πρώτο: ΑΑΑΡΓΚ!!
Για το δεύτερο: Όσοι δεν έχουν όμως ούτε HD2, ίσως μπορούν να ελπίζουν ότι θα βρουν κάτι από προηγούμενη γενιά σε χαμηλότερη τιμή, πριν εξαφανιστεί... Αν και δυστυχώς η απόσυρση από την αγορά μοντέλων με παλιά DLP panels μάλλον θα ξαναχτυπήσει...

Αλλα γιατι στο HD δεν το εβλεπα το ουρανιο? Υπαρχει αιτιολογια?
Οι πιθανότητες είναι ότι δεν έφταιγε το σήμα, αλλά το περιεχόμενο: Άλλο να βλέπεις ταινία με έντονες αντιθέσεις μέσα στην εικόνα (πχ άσπρους υποτίτλους και μαύρο υπόβαθρο, σκοτεινά δέντρα σε φωτεινό ουράνο, κλπ) και ταυτόχρονα pan της κάμερας, και άλλο να βλέπεις ένα καλά φωτισμένο τεραίν beach football που βλέπεις συνέχεια την άμμο...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Γραφτηκε κατι για σοβαντσιμενα κουτια κολλημενα στο ταβανι.Σωστο η λαθος ειναι καθαρα υποκειμενικο η εμφανιση ενος προβολεα.Και εγω nec-1100 ειχα και ειχα μαθει σε στρογγυλαδες και design.Οταν αρχιζει το ζητουμενο ομως , που αυτο ειναι η απολαυση της ταινιας , και ο σκηνοθετης μας δειξει βραδυ μια ησυχη σκηνη μεσα σε ενα δασος(παραδειγμα ρε παιδια) ε τοτε θα εκενευριστω να ακουω ενα βεντιλατερ απο πανω μου .Να ρωτησω αληθεια..υπαρχουν πολλοι προβολεις που βγαζουν 23db στο 1m?.
Μαζί σου φίλε μου σε νιώθω απόλυτα. Εστι και εγώ σκέφτηκα και έβαλα 90 κιλά πάνω από το κεφάλι μου. :mrgreen: :mrgreen:
Όμως αυτό που θα σου γράφω μη το πείς πουθενά και μας ακούσουν.
Σσσσσσςςςςςς.. .. .. .. Ειμαστε η μειοψηφία. :mrgreen:

Το design πάιζει μέγιστο ρόλο στην επιλογή αντικειμένου που θα μπέι σε κοινοχρηστο χώρο. Εκτός και αν δεν υπάρχει νοικοκυρά.. .. ακόμη. :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Λοιπον, οι συνδεσεις ειχαν ως εξης:

Στην αρχη συνδεσαμε τους δυο προβολεις με component απο την εξοδο του Marantz 7600 και πηραμε σημα πεπλεγμενης σαρωσης απο το "Gladiator"

Στην συνεχεια η πηγη αλλαξε στον δορυφορικο δεκτη της Inverto ο οποιος μας εδωσε HD σημα απο το καναλι HD1

Και στις δυο αυτες περιπτωσεις οι προβολεις επαιζαν συγχρονως απο ιδιο καλωδιο μεσω του switcher της EXTRON.

Κατοπιν αλλαξαμε την θεση των δυο βιντεοπροβολεων καθαρα και μονο για την περιπτωση που ο ενας "κερδιζε" σε σχεση με τον αλλο.

Τελευταια συνδεση ηταν αυτη με HDMI απο το Marantz απευθειας στον 8720 και με ανταπτορα(αφου εχει εισοδο DVI) στον Η79
Στην τελευταια συνδεση δεν υπηρξε ταυτοχρονη θεαση λογω ελλειψης του σχετικου switcher.
Ετσι η αλλοιως ομως η συγκριση δεν θα μπορουσε να γινει μεσω των ψηφιακων εισοδων διοτι ετσι θα αδικουσαμε τον 8720 λογω του σχετικου προβληματος που εχει στο firmware και το οποιο-αν ανακαλεσουμε την περιπτωση του 7700-προφανως θα διορθωθει αμεσα.

@Κωστα Γριβα
Κωστα , οταν δεν εχω δει δυο βιντεοπροβολεις μαζι σε αντιπαραθεση ποτε δεν λεω εαν εχουν μεγαλες διαφορες , οσο και εαν με βοηθα η μνημη μου.
Αυτο που ειπα ηταν πως εχουν διαφορες στο μαυρο , και εχουν.
Αλλωστε δεν υπαρχει λογος συζητησης απο την στιγμη που ο Η78 και ο Η79 δεν εχουν μεγαλες αποκλισεις στην τιμη.

Να μην ξεχασω να ευχαριστησω για ακομα μια φορα τον Sothoms του οποιου τα δακτυλα....παιρνουν φωτια σε καθε παρομοιο τεστ.
Ειναι μονο κριμα που ο Γενικος και ο deliol δεν προλαβαν να τον αποθανατισουν στην...ανδροπρεπεστατη ποζα που πηρε την στιγμη που τον χειροκροτουσαμε :lol:

Παρακαλω πολυ και τους υπολοιπους παρεβρεθεντες να εκφρασουν την γνωμη τους.
Μην ξεχνατε πως πολλοι που διαμενουν στην περιφερεια περιμενουν να διαβασουν απο οσους τυχερους ηταν παροντες.
Η γνωμη σας να ειναι μονο δικη σας , δεν υπαρχει κανεις λογος να συμφωνει με των υπολοιπων :wink:

Παντως εχω μια μεγαλη απορια:
Ετσι και βαθμολογουσαμε ποιος θα εβγαινε πρωτος? :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Καλό είναι να βγάλουμε και μια βαθμολογία...

Πρέπει επίσης να πω ότι έχω και άλλες φωτογραφίες από διαγράμματα αλλά δυστυχώς ειδικά και μόνο για τα διαγράμματα πρέπει να περιμένουμε...

Reaction score
0
Μία μικρή παρέμβαση.Καλό δέν θά ήταν νά έχουμε καί τήν γνώμη καί τών δύο αντιπροσωπειών από τήν στιγμή πού ήταν εκεί;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Από τους δύο μου άρεσε ποιο πολύ ο Optoma79 χωρίς να με τρελαίνει κιόλας.
Το DarkChip3 πιστεύω ότι αδικείτε και από τις δύο υλοποιήσεις γιατί τα μειονεκτήματα τους είναι σοβαρά, ευκρίνεια στον H79, contrast στον 8720!!!!
Μάλλον οι εταιρίες πίστεψαν ότι ένα DarkChip3 θα σώσει την κατάσταση οπότε δεν ασχολήθηκαν και πολύ με τα ηλεκτρονικά και τα οπτικά με αποτέλεσμα να χαλάσει η συνταγή.
Όπως λέει και ο Βαγγέλης αν έχεις δει 90κιλα τέρατα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες (ακόμα).
Από άποψη design ο Optoma με τον μινιμαλισμό που τον διακρίνει κερδίζει με διαφορά.

Όσο για τον Γενικό ,τον deliol και τους άλλου που βλέπουν rainbow θα πρέπει να πληρώσουν κάτι παραπάνω :( (3 chip DMD) για να δουν με ευχαρίστηση και χωρίς πονοκεφάλους την διαφορά των DLP από τους LCD.

minas

Πισιά
Reaction score
4.413
Αυτό δεν είναι παραπάνω... Είναι 4-5 προβολείς διαφορά!!!
Απαιτώ οι προβοκάτορες να σταματήσουν να αποτρέπουν τους ανύποπτους καταναλωτές από την αγορά του ζωτικού τους εξοπλισμού. :mrgreen: Είναι και προβλήματα υγείας στη μέση, άλλωστε... Ζαλάδες, πονοκέφαλοι
Μήπως ζηλεύετε τη μελλοντική σύγκριση? :twisted:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.346
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades