Original ή copy(α);

Reaction score
14
Οέο;   8)

Άνοίγω το topic ορμώμενος από τις απόψεις που γράφτηκαν στο γειτωνικό "Τα βασικά συστατικά......"

Γράφτηκε λοιπόν ότι πολλές φορές τα αντίγραφα (ασφαλείας εννοείται) μουσικών cd παίζουν καλύτερα από τα πρωτότυπα.

Ακολούθως γράφτηκαν τα....

Νίκος Τσαρουχάς said:
Αυτό που μου έχει τύχει, είναι να προτιμώ ηχητικά το απλό copy σε pc με eac από το αυθεντικό. :shock:
και το....

g.kar said:
Σημαντικο ρόλο παίζει και το δισκάκι που γράφεις.
Πολλά χρόνια πριν, με την εμφάνιση των cd writers ξεκίνησε η "επιχείρηση κόπια" δημιουργόντας στην εξέλιξη της διάφορες σχολές απόψεων πάνω στην αντιγραφή audio (red book) κυρίως.

Αυτήν που πιστεύει ότι η κόπια είναι ακριβής κλώνος του πρωτότυπου και τελειώνει η ιστορία εδώ.
Αυτήν που θεωρεί ιεροσυλία την αντιγραφή γιατί λέει ότι σκοτώνει την μουσική (άσχετο)   :p
Αυτήν που πιστεύει ότι στην (ψηφιακή εννοέιται) αντιγραφή παίζουν ρόλο ταχύτητες-δισκάκια-προγράμματα και ότι ποτέ ένα αντίγραφο δεν είναι ακριβής κλώνος του πρωτοτύπου
Αυτήν που συγχέει αναλογικές με ψηφιακές εγγραφές και αρνείται (ως άλλη Λουκά) να δεχτεί την διαφορετικότητα της κασσέτας από το cd. Για αυτούς το cd είναι ...ας πούμε μια κασσέτα πιο ...μετάλλου (για όσους θυμούνται)    :wink:

Υπεραπλούστευσα λίγο διότι το θέμα έιναι πολύ μεγάλο και δεν θα ήθελα να το αναπτύξω μόνος μου.
Άσε που η άποψη μου μπορεί να είναι αιρετική για οποιονδήποτε άλλο και να μην θέλω να ανέβω μόνος στην πυρά του...χαιφιντελισμού.

Τι πιστεύετε εσείς;             (Ερε ξύλο που θα πέσει...)  :p
Ή ...τι ακούτε εσείς;              ( Εδώ δεν θα μείνει ρουθούνι...)

Υπάρχει περίπτωση το αντίγραφο να "παίζει καλύτερα" από το πρωτότυπο;
Τι σημαίνει αυτό το "παίζει καλύτερα"; Πιο εύηχα ίσως;
Τα "μαύρα" δισκάκια τελικά έιναι καλύτερα; Τα "audio"; Και γιατί;

Για να καταλήξω κάπου.....

Γιατί ο κος Τσαρουχάς προτιμά να παίρνει την μουσική του...κοπιαρισμένη; 
Γιατί ο κος g.kar δεν σερβίρει την μουσική του όπου τύχει; Παρά μόνο σε εκλεκτά δισκάκια; 8)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
preve said:
Γιατί ο κος Τσαρουχάς προτιμά να παίρνει την μουσική του...κοπιαρισμένη; 
Γιατί ο κος g.kar δεν σερβίρει την μουσική του όπου τύχει; Παρά μόνο σε εκλεκτά δισκάκια;  8)
Τς, τς, τς, διαχειριστής στην κατηγορία high end σου λέει μετά. Αναμουρλίδη, πρόσεχε να μη σε παρασύρει αυτός στο βούρκο της ντιτζιταλοκόπιας...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σιγά βρε. :lol: :lol:
Preve μου, δεν είπα ότι την... προτιμώ κοπιαρισμένη. Σαφέστατα την προτιμώ αυθεντική. Είπα ότι για κάποιον λόγο, σε κάποιες περιπτώσεις, το αντίγραφο μου ακούγεται καλύτερα από το πρωτότυπο. Δεν συμβαίνει πάντα αυτό. Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει. ΟΚ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ψιτ preve 'μ. Όχι μόνο να ρωτάς, πες μας κι εσύ την άποψή σου pls. Και οι άλλοι, μην φοβάστε δεν δαγκώνουμε. :lol:

Reaction score
7
Το sony w66 όντως το αντίγραφο είναι καλλίτερο απο το πρωτότυπο γιατί τα περνάει απο έναν αλγόριθμο, όπως νομίζω και το yamaha και tascam. Αλλά το ζητούμενο κατά την άποψή μου δεν είναι αυτό αλλά η ακριβής bit προς bit αντιγραφή, digital extraction. Αν γίνεται χμ...............πονεμένη ιστορία αν και θεωρητικά θα έπρεπε όσο και ότι τα cds αντέχουν τουλάχιστον 25 χρόνια.......

Reaction score
3
Κώστας Κόγιας said:
preve said:
Τς, τς, τς, διαχειριστής στην κατηγορία high end σου λέει μετά. Αναμουρλίδη, πρόσεχε να μη σε παρασύρει αυτός στο βούρκο της ντιτζιταλοκόπιας...
Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος στην κατηγορία μας... :lol:
Ο σωστός Hi Endάς ωριμάζει σαν το παλιό καλό κρασί,όσο περισσότερο μένει,τόσο περισσότερο ωριμάζει. :)

Reaction score
14
Ναι μπρε. Θα την πω. Και θα γίνει της μουρλής.   :lol:

Αργότερα. Εξαντλήθηκα από την ερώτηση και κάνει και ζέστη....

Νίκο, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι προτιμάς ( ηχητικά μάλλον)  το αντίγραφο  από το πρωτότυπο.
Όπως μου έκανε εντύπωση και η αναφορά σε αυτό του Γ.ΚΟΨ. Βέβαια εκεί έμεινα με την εντύπωση
ότι "παίζει" και κάτι άλλο.... Δεν μπορώ να εκλάβω διαφορετικά τον τίτλο "Μαίτρ της αντιγραφής".
Προσωπικά έχω φτιάξει "καλύτερο" αντίγραφο από το πρωτότυπο -που ήταν μαύρο χάλι και δεν ακουγόταν-
αλλά αυτό ήταν προιόν επεξεργασίας των κομματιών...ένα προς ένα...και όχι αποτέλεσμα της αντιγραφής.

Reaction score
14
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Ο σωστός Hi Endάς ωριμάζει σαν το παλιό καλό κρασί,όσο περισσότερο μένει,τόσο περισσότερο ωριμάζει. :)
Σημαντικές είναι και οι συνθήκες μέσα στις οποίες μένει και ωριμάζει...αν ξεπεράσει κάποιους "βαθμούς" μπορει να χαλάσει και να μην ...πίνεται.   :p 8)

Reaction score
3
preve said:
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Σημαντικές είναι και οι συνθήκες μέσα στις οποίες μένει και ωριμάζει...αν ξεπεράσει κάποιους "βαθμούς" μπορει να χαλάσει και να μην ...πίνεται.   :p 8)
Συμφωνώ.
Θέλει σωστές και ελεγχόμενες συνθήκες.
Οσο καλύτερες είναι αυτές,τόσο καλύτερη ποιότητα βγαίνει... :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
preve said:
Νίκο, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι προτιμάς ( ηχητικά μάλλον)  το αντίγραφο  από το πρωτότυπο.
Όπως μου έκανε εντύπωση και η αναφορά σε αυτό του Γ.ΚΟΨ. Βέβαια εκεί έμεινα με την εντύπωση
ότι "παίζει" και κάτι άλλο.... Δεν μπορώ να εκλάβω διαφορετικά τον τίτλο "Μαίτρ της αντιγραφής".
Γιατί να γίνει της  μουρλής? Δεν υπάρχει λόγος.

Ειδικά τώρα τελευταία, έχω μια περίπτωση που η κόπια μου αρέσει πολύ περισσότερο από το αντίτυπο (όχι λίγο). :shock:
Γενικά όμως όπως είπα, σαφώς και συμβαίνει το αντίθετο.

Ο Μαίτρ ασχολείται με επαγγελματικά κόλπα... Καλά θα κάνει να μας τα πει βέβαια σε κάποια φάση αν βρει τον χρόνο.

- Θεωρητικά, δεν βρίσκω κανέναν λόγο ένα αντίγραφο σε pc, να ακούγεται καλύτερα από το πρωτότυπο. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να εμπλακούν άλλα ψηφιακά κόλπα που κάνουν επεξεργασίες, ενδεχομένως και μείωση jitter, αλλά παρόλο που this is not black magic, δεν έχω ιδέα τι παίζεται.

- Οι ταχύτητες εγγραφής, η ποιότητα του μέσου (ακόμη και το χρώμα λένε...) σαφέστατα μετράει και στο απλό θέμα της διάρκεια ζωής των αντιγράφων αλλά και στο πως διαβάζει κατόπιν εορτής το δισκάκι ο οδηγός, από άποψη σφαλμάτων ανάγνωσης.

Αυτά βέβαια είναι περισσότερο αποτελέσματα δοκιμών. Καλά θα ήταν αν έχει κάποιος το θεωρητικό υπόβαθρο να μας τα εξηγήσει καλύτερα. Αυτό πχ που είπε ο Βαγγέλης για κάποιον αλγόριθμο δεν μου αρκεί, αν δεν μάθω τι κάνει, πως το κάνει γιατί το κάνει και τι αποτέλεσμα έχει.

Reaction score
498
Αναλόγως...

Βάσει δοκιμών που έχω κάνει στο δικό μου σύστημα και σε ακριβότερα μερικές φορές υπάρχει ακουστή διαφορά και άλλες φορές όχι.

Συνήθως, στο δικό μου σύστημα φεριποίν εάν η αντιγραφή έχει γίνει από επιτραπέζιο recorder δεν καταλαβαίνω διαφορά.

Σε ακριβά και πολύ αναλυτικά συστήματα οι διαφορές είναι πιο έντονες.

Από αντιγραφή από pc ανάμεικτα συναισθήματα. Μερικές φορές αισθητή διαφορά υπέρ του πρωτότυπου και άλλες φορές δεν αντιλαμβάνομαι διαφορές.

Δισκάκια από πλανόδιους πειρατικά (δεν έχω πάρει εγώ, άλλοι.. :wink: :wink: :wink:) απλώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Μην ξεχνάμε επίσης και πρωτότυπα copy controlled τα οποία επίσης

είναι απαράδεκτα - όχι όλα αλλά πολλά..

Τώρα, όσον αφορά τα δισκάκια που φτιάχνει ο μαιτρ μιλάμε για άλλης ποιότητας δισκάκι και ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ γενικότερα. RESPECT.O μαιτρ είναι αλλού...Αυτά ναι, παίζουνε

καλύτερα από πρωτότυπο  ειδικά δε εάν έχεις και μηχανήματα να "ακούνε" τις διαφορές  :wink:

Εν κατακλείδι, βάση της δικής μου και μόνο εμπειρίας στο 95% των περιπτώσεων το πρωτότυπο είναι καλύτερο εάν όχι ίσο με το αντίγραφο ασφαλείας. (με κάθε επιφύλαξη εννοείται αναλόγως

συστήματος - από ένα ηχείο pc που να την ακούσεις την διαφορά έτσι κι αλλιώς..)

Reaction score
51
Πως θα μπορούσε ένα αντίγραφο να είναι καλύτερο????
Θεωρητικά σε μία μεταφορά bit προς bit, και ΕΝΑ μόνο bit να χανότανε, το αντίγραφο θα ήταν "θεωρητικά" χειρότερο!!!! από το πρωτότυπο!!

Νομίζω πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να είναι καλύτερο!

Reaction score
498
Sambalis said:
Θεωρητικά σε μία μεταφορά bit προς bit, και ΕΝΑ μόνο bit να χανότανε, το αντίγραφο θα ήταν "θεωρητικά" χειρότερο!!!! από το πρωτότυπο!!

Δεν είναι απλώς αντιγραφή.. :wink:

Reaction score
51
Χρήστος Νικήτας said:
Sambalis said:

Δεν είναι απλώς αντιγραφή.. :wink:
Στην περίπτωση που υπάρχει επομένως κάποια επεξεργασία μιλάμε για "αλλοίωση" της πρωτότυπης μορφής, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο!!!

Reaction score
2
εγω μεχρι πριν απο λιγο καιρο η λεξη αντιγραφη απλα δεν επαιζε......

τα παιδια απο το forum ομως φροντισαν να με προμηθευσουν με ενα αντιγραφο ασφαλειας του δσκου "autumn in seattle" o οποιος ακουγεται ομολογουμενως εντυπωσιακα.....βεβαια δεν εχω ακουσει και το πρωτοτυπο....

γενικως δεν ασχολουμαι με αντιγραφες γιατι και καλυτερες ηχητικα να ειναι και με πολυ καλα δισκακια αντιγραμενα, ποσο θα αντεξουν στο χρονο....?????????
και δεν εχω ορεξη σε λιγα χρονια οταν θα παω να ακουσω ενα δισκο να μην παιζει........ 8)

Reaction score
7
Sambalis said:

Τα πράγματα, κατά την γνώμη μου, είναι απλά. Στη ουσία η αντιγραφή on the fly είναι όντως bit προς bit και σαφώς δεν μπορεί να "γεννηθεί" επιπλέον πληροφορία από το πουθενά. Τώρα εάν υπάρξει επεξεργασία στο "υπόβαθρο" κατά την αντιγραφή (π.χ. αύξηση δυναμικής περιοχής κ.τ.λ.) αυτό είναι άλλη ιστορία. Αλλά σε γενικές γραμμές σε ΨΗΦΙΑΚΗ αντιγραφή το αντίγραφο είναι πιστό, στις περισσότερες των περιπτώσεων

Reaction score
3.538
Με την ίδια λογική που τα ψηφιακά transports είναι όλα ίδα, αφού όλα διαβάζουν τα 0 και 1 με τον ίδιο τρόπο.
Εννοείται ότι εγώ δεν ασπάζομαι αυτή τη λογική.
Παρακαλώ συνεχίστε.

Reaction score
51
mixalis kanakakis said:
εγω μεχρι πριν απο λιγο καιρο η λεξη αντιγραφη απλα δεν επαιζε......

τα παιδια απο το forum ομως φροντισαν να με προμηθευσουν με ενα αντιγραφο ασφαλειας του δσκου "autumn in seattle" o οποιος ακουγεται ομολογουμενως εντυπωσιακα.....βεβαια δεν εχω ακουσει και το πρωτοτυπο....

γενικως δεν ασχολουμαι με αντιγραφες γιατι και καλυτερες ηχητικα να ειναι και με πολυ καλα δισκακια αντιγραμενα, ποσο θα αντεξουν στο χρονο....?????????
και δεν εχω ορεξη  σε λιγα χρονια οταν θα παω να ακουσω ενα δισκο να μην παιζει........ 8)
To συγκεκριμένο πάντως αντεγράφη μετο EAC στην χαμηλότερη ταχύτητα εγγραφής!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll