- Reaction score
- 14
Οέο; 8)
Άνοίγω το topic ορμώμενος από τις απόψεις που γράφτηκαν στο γειτωνικό "Τα βασικά συστατικά......"
Γράφτηκε λοιπόν ότι πολλές φορές τα αντίγραφα (ασφαλείας εννοείται) μουσικών cd παίζουν καλύτερα από τα πρωτότυπα.
Ακολούθως γράφτηκαν τα....
Αυτήν που πιστεύει ότι η κόπια είναι ακριβής κλώνος του πρωτότυπου και τελειώνει η ιστορία εδώ.
Αυτήν που θεωρεί ιεροσυλία την αντιγραφή γιατί λέει ότι σκοτώνει την μουσική (άσχετο)
Αυτήν που πιστεύει ότι στην (ψηφιακή εννοέιται) αντιγραφή παίζουν ρόλο ταχύτητες-δισκάκια-προγράμματα και ότι ποτέ ένα αντίγραφο δεν είναι ακριβής κλώνος του πρωτοτύπου
Αυτήν που συγχέει αναλογικές με ψηφιακές εγγραφές και αρνείται (ως άλλη Λουκά) να δεχτεί την διαφορετικότητα της κασσέτας από το cd. Για αυτούς το cd είναι ...ας πούμε μια κασσέτα πιο ...μετάλλου (για όσους θυμούνται)
Υπεραπλούστευσα λίγο διότι το θέμα έιναι πολύ μεγάλο και δεν θα ήθελα να το αναπτύξω μόνος μου.
Άσε που η άποψη μου μπορεί να είναι αιρετική για οποιονδήποτε άλλο και να μην θέλω να ανέβω μόνος στην πυρά του...χαιφιντελισμού.
Τι πιστεύετε εσείς; (Ερε ξύλο που θα πέσει...)
Ή ...τι ακούτε εσείς; ( Εδώ δεν θα μείνει ρουθούνι...)
Υπάρχει περίπτωση το αντίγραφο να "παίζει καλύτερα" από το πρωτότυπο;
Τι σημαίνει αυτό το "παίζει καλύτερα"; Πιο εύηχα ίσως;
Τα "μαύρα" δισκάκια τελικά έιναι καλύτερα; Τα "audio"; Και γιατί;
Για να καταλήξω κάπου.....
Γιατί ο κος Τσαρουχάς προτιμά να παίρνει την μουσική του...κοπιαρισμένη;
Γιατί ο κος g.kar δεν σερβίρει την μουσική του όπου τύχει; Παρά μόνο σε εκλεκτά δισκάκια; 8)
Άνοίγω το topic ορμώμενος από τις απόψεις που γράφτηκαν στο γειτωνικό "Τα βασικά συστατικά......"
Γράφτηκε λοιπόν ότι πολλές φορές τα αντίγραφα (ασφαλείας εννοείται) μουσικών cd παίζουν καλύτερα από τα πρωτότυπα.
Ακολούθως γράφτηκαν τα....
και το....Νίκος Τσαρουχάς said:Αυτό που μου έχει τύχει, είναι να προτιμώ ηχητικά το απλό copy σε pc με eac από το αυθεντικό. :shock:
Πολλά χρόνια πριν, με την εμφάνιση των cd writers ξεκίνησε η "επιχείρηση κόπια" δημιουργόντας στην εξέλιξη της διάφορες σχολές απόψεων πάνω στην αντιγραφή audio (red book) κυρίως.g.kar said:Σημαντικο ρόλο παίζει και το δισκάκι που γράφεις.
Αυτήν που πιστεύει ότι η κόπια είναι ακριβής κλώνος του πρωτότυπου και τελειώνει η ιστορία εδώ.
Αυτήν που θεωρεί ιεροσυλία την αντιγραφή γιατί λέει ότι σκοτώνει την μουσική (άσχετο)
Αυτήν που πιστεύει ότι στην (ψηφιακή εννοέιται) αντιγραφή παίζουν ρόλο ταχύτητες-δισκάκια-προγράμματα και ότι ποτέ ένα αντίγραφο δεν είναι ακριβής κλώνος του πρωτοτύπου
Αυτήν που συγχέει αναλογικές με ψηφιακές εγγραφές και αρνείται (ως άλλη Λουκά) να δεχτεί την διαφορετικότητα της κασσέτας από το cd. Για αυτούς το cd είναι ...ας πούμε μια κασσέτα πιο ...μετάλλου (για όσους θυμούνται)

Υπεραπλούστευσα λίγο διότι το θέμα έιναι πολύ μεγάλο και δεν θα ήθελα να το αναπτύξω μόνος μου.
Άσε που η άποψη μου μπορεί να είναι αιρετική για οποιονδήποτε άλλο και να μην θέλω να ανέβω μόνος στην πυρά του...χαιφιντελισμού.
Τι πιστεύετε εσείς; (Ερε ξύλο που θα πέσει...)
Ή ...τι ακούτε εσείς; ( Εδώ δεν θα μείνει ρουθούνι...)
Υπάρχει περίπτωση το αντίγραφο να "παίζει καλύτερα" από το πρωτότυπο;
Τι σημαίνει αυτό το "παίζει καλύτερα"; Πιο εύηχα ίσως;
Τα "μαύρα" δισκάκια τελικά έιναι καλύτερα; Τα "audio"; Και γιατί;
Για να καταλήξω κάπου.....
Γιατί ο κος Τσαρουχάς προτιμά να παίρνει την μουσική του...κοπιαρισμένη;
Γιατί ο κος g.kar δεν σερβίρει την μουσική του όπου τύχει; Παρά μόνο σε εκλεκτά δισκάκια; 8)